Évértékelő zóna

kedvencemamaki 
Évértékelő

2020 újra a számítógépes játékok felé terelt. Az okok:

1. Koronavírus-járvány
2. Van egy súlyos betegségem, ezért vesztettem el a játékok iránti érdeklődésemet 2003-ban. Untam mindet. De manapság újra élvezem a dolgokat.

Régebbi gépem van, így most csak régi játékokat vettem a Steamen. A legjobban a focimenedzser és az űr gamek vonzzanak.

1. Imperium Galaktika 1
2. Disney's Hercules
3. Pharaoh
4. Soccer Manager 2020

Ezekkel játszottam ebben a sorrendben. Sok újdonság nincs benne, nosztalgiázom! :D

A neten a következőkkel csapattam:

1. Farmville 2
2. Hattrick

Remélem a 2021 még több játékos órát hoz a számomra! :)

Kedvencek: Pharaoh és Hattrick! :)

Kapcsolódó játékok: Pharaoh · Hattrick focimenedzser játék

Pharaoh (1999) Hattrick focimenedzser játék (1997)

Adastra
Évértékelő

2020 nekem a nagy visszatérés vagy újrafelfedezés éve volt. Miután boldogult ifjúkoromban sokat játszottam barátokkal Tetrist, Shokobant, Wolfensteint, Mortal Kombatet, Doomot és Duke Nukemet, Chuck Yeager's Air Combat-ot, McRae Rallyt ill. Counter Strike-ot, utána sokáig nem volt olyan gépem, amin bármi elfutott volna.
Ám jött 2020 és a karantén, és úgy döntöttünk itthon, nosza, ez kiváló indok egy konzol beszerzésére! Fél év alatt beszereztünk 22 lemezes játékot és jópár digitálisat. Végigjátszottunk 7 játékot ezek közül, ami újrakezdőként szerintem nem is rossz. Van amibe még bele se tudtam kóstolni, volt amit félbehagytam, egy csomót meg elkezdtem, aztán meglátjuk, hogy tetszik…
Viszont az ultimate kikapcsolódás nálam a Forza Horizon 4 lett, elképesztően gyönyörű skót tájaival, a szezonális változásokkal, az agykikapcsoló száguldásaival és fetrengő röhögést kiváltó tereprombolásokkal. :D
A Resident Evil meg egy új vállalás, hogy végigjátszom az összes játékot. Igaz a sztorikat már ismerem, de kiváncsi vagyok mit tesznek hozzá a játékok.

Szóval:
Az abszolút kedvencek az évben: Forza Horizon 4 és Resident Evil 6
Különdíjas az RE Revelations 2 Raid Mode-ja.
A legjobb világfelépítés hangulatilag a Terminátor: Resistance
A legnagyobb újrafelfedezés vagy nosztalgiafaktor: Duke Nukem 3D (biztos végigjátszom, már csak azért is, mert régen sose sikerült :D
A legkedvencebb karakter: Leon S. Kennedy
A legparásabb játék evör: Resident Evil 2
A legnyomasztóbb hangulatú játék: Resident Evil Revelations 2
A legértelmetlenebb játék (számomra): Sims 4
A legfurcsább fordulat egy játékban: Abzú (hogy lett a meditativ tengerben búvárkodásból gyilkos aknák terepe????)
A legnagyobb csalódás: Call of Duty Warzone és Jedi Fallen Order (nagyon mást vártam tőlük….)
A legjobban várt játszás: The Witcher 3: Wild Hunt (szerintem majd a Vaják 2.évadával együtt fogom játszani)

Szerencsére még rengeteg felfedeznivaló vár rám ezen a téren, úgyhogy a szórakozás garantálva a következő évekre. :)

Kapcsolódó játékok: The Witcher 3: Wild Hunt · The Sims 4 · ABZÛ · Resident Evil 6 · Resident Evil: Revelations 2 · Forza Horizon 4 · Resident Evil 2 · Star Wars Jedi: Fallen Order · Terminator: Resistance · Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour · Call of Duty: Warzone

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) The Sims 4 (2014) ABZÛ (2016) Resident Evil 6 (2012) Resident Evil: Revelations 2 (2015) Forza Horizon 4 (2018) Resident Evil 2 (2019) Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) Terminator: Resistance (2019) Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour (2016) Call of Duty: Warzone (2020)

1 hozzászólás
Bet 
Évértékelő

A 2020-as évem egyik legjobb döntése volt, hogy csatlakoztam ide az év 2. felében, júliustól. A statisztika alapján fél év alatt 51-féle játékkal játszottam, 114-szer (nem jelöltem, ha egy nap többször ugyazzal), ezek főleg board game-ek voltak, és soloban. Nagyon szimpatikus ez a közösség, nem a lájkokra gyúrunk, de ha pár tag jelöl és kedvencel, nagyobb öröm, mint más közösségi oldalakon a tömeges mennyiségű lájk. :)

1 hozzászólás
Imma 
Évértékelő

Azt hiszem, elégedetten dőlhetek hátra. Sokat és jókat játszottam (a képen a legjobbak), és bakker, már el is felejtettem, hogy az idén volt, hogy (majdnem) minden este elvertem Bencét Tash-Kalarban :D Ahh, a régi szép idők…

Kapcsolódó játékok: Tash-Kalar: Arena of Legends · Northgard · Lost Horizon · Kingdomino · Cat Lady · Creaks · Chicken Police · Spiritfarer · Pilgrims · A Short Hike · The Longing · Kingdom Rush Origins · Curious Expedition 2 · Peckin' Pixels

Tash-Kalar: Arena of Legends (2013) Northgard (2017) Lost Horizon (2010) Kingdomino (2016) Cat Lady (2017) Creaks (2020) Chicken Police (2020) Spiritfarer (2020) Pilgrims (2019) A Short Hike (2019) The Longing (2020) Kingdom Rush Origins (2014) Curious Expedition 2 (2020) Peckin' Pixels (2019)

1 hozzászólás
Evione 
Évértékelő

Sok jó játékkal játszottam idén, viszont olyan igazán maradandó nyomot meglepő módon elég kevés hagyott bennem. Sőt, talán a Ghost of Tsushima az egyetlen ilyen. Továbbra is nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Erős atmoszféra, mély karakterek, meglepő és fordulatos történet jellemzik. Még mindig nagyon élénken él bennem az egész.
És tudom, hogy a Death Strandinggel nem idén játszottam, viszont mégis muszáj megemlítenem, mert egyszerűen nem megy ki a fejemből. Nincs hét, hogy ne gondolnék rá. Zseniális alkotás.

Idén végre sikerült kijátszanom a Spider-Mant, amit még röviddel a megjelenése után beszereztem és el is kezdtem játszani vele, de aztán sajnos félbehagytam. Örülök, hogy visszatértem hozzá, mert tényleg jó játék. Abszolút megérte újra nekifutni.
Említésre méltó még a The Outer Worlds, amit szintén nagyon élveztem, jó kis humoros sci-fi rpg, majd valamikor a DLC-t is sorra veszem.

Amit mindenképp kiszeretnék emelni az a Mass Effect-trilógia és az Andromeda újrajátszása, ami kisebb-nagyobb szünetekkel nagyjából egész éven át tartott, nagyon élveztem és szívesen nekifutnék újra, akár már holnap is. :)

Csalódások:
Days Gone – Rengeteg időt öltem bele és egyáltalán nem érte meg. Végül nem játszottam végig és ezt egyáltalán nem bánom. A történet egy darabig érdekes volt, de a játékmenet nem jó. És még sz**ul is néz ki.
Luigi's Mansion 3 – Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű, de ez a játék nagyon durván túlértékelt. Hozzáteszem, teljesen nem játszottam végig. Szerettem volna befejezni, de nem tudtam magam rávenni, hogy visszatérjek hozzá és befejezzem a megmaradt pályákat. Az alapötlet jó, a pályadizájnok ötletesek, sőt még azt is elismerem, hogy az első néhány órában kifejezetten szórakoztató a játék, de egyébként NAGYON repetitív. Folyamatosan ugyanazt kell csinálni, szóval egy idő után kifejezetten unalmassá válik. Ár/érték arányban egyáltalán nem éri meg.

Idei tervem között szerepelt, hogy a Nintendo Switchen többet fogok játszani, de ez sajnos nem jött össze, pedig bezsákoltam néhány kifejezetten jó játékot rá. Sajnos azonban volt, hogy hónapokig hozzá sem nyúltam a Switch-hez. Ezen jövőre, ha minden jól megy, akkor változtatni fogok, plusz mindenképp akarok venni végre egy Playstation 5-öt, és nagyon remélem, hogy sok jó játékot sikerül majd beszerezni és végigjátszani. :)

Kapcsolódó játékok: Mass Effect · Mass Effect: Andromeda · Mass Effect 2 · Mass Effect 3 · Death Stranding · Days Gone · Spider-Man · Ghost of Tsushima · The Outer Worlds · Luigi's Mansion 3

Mass Effect (2007) Mass Effect: Andromeda (2017) Mass Effect 2 (2010) Mass Effect 3 (2012) Death Stranding (2019) Days Gone (2019) Spider-Man (2018) Ghost of Tsushima (2020) The Outer Worlds (2019) Luigi's Mansion 3 (2019)

Victorious 
Évértékelő

Mivel már nem fogok nagy eséllyel semmit sem játszani így gondoltam megírom a rövid értékelőmet.
Volt több újrajátszásom,folytatásom (dlc-k) és természetesen új játékom is. Összességében 22 videojáték.
-Az újrajátszások közül (bár tavaly kezdtem de idén fejeztem be) a Witcher 3 továbbra is töretlen bár szerintem most pár évre pihenőre teszem,mert 4 év alatt 3-4 végigjátszásom is született belőle :D De a Shrek 2 és a HP 3 is kellemes volt.
A Santa Claus in Trouble-t is elővettem vagy 15 év után de mindenképp egy csalódás volt, így belőle többet nem kérek.
-Az idei év (számomra) újdonságai közül mindenképp a Detroitot mondanám a kedvencemnek, még ha már ismertem is a történetét. Továbbá bepótoltam a Lego Harry Potter játékokat amiből a Year 1-4 mindenképp nagy kedvencem lett. De az Ori and the Will of the Wisps is egy remek játék volt.
Legnagyobb csalódások talán a Far Cry játékok voltak (Primal,New Dawn) de a Mafia III-at sem mondanám a kedvencemnek.

-Bár bőven nem jelöltem mindent de sokat társasoztunk idén. Külön öröm volt,hogy beszerezhettem a Catan-hoz a 2 kiegészítőjét, amikkel még érdekesebb lett a játék.
Felturbóztuk még az Uno játékokat is az UNO Flip!-el,ami sokkal izgalmasabbá tette a meccseket.
Továbbá „leporoltunk” pár régebbi játékot amiket régen nem értettünk.
Az Alhambra egy élvezhető játék lett bár nem lesz a kedvencünk. A VariÁlom meg ígéretesen nyitott de sajnos hamar unalmas lett így nagy eséllyel újra ellesz temetve.

+Ja és megszereztem az első kihívásos plecsnimet :D
+3 éves gremlines lettem

Mondanám,hogy jövőre igyekszem több új játékba belekezdeni de sajna az első félévem eléggé húzós lesz így nem ígérek semmit sem.

Kapcsolódó játékok: The Witcher 3: Wild Hunt · Catan telepesei · Catan telepesei – Tengeri utazó · Catan telepesei – Lovagok és városok · Far Cry Primal · Detroit: Become Human · Harry Potter and the Prisoner of Azkaban · Lego Harry Potter: Years 1-4 · Shrek 2 · Mafia III · Alhambra · Ori and the Will of the Wisps · Far Cry New Dawn · Santa Claus in Trouble · VariÁlom · Uno Flip!

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) Catan telepesei (1995) Catan telepesei – Tengeri utazó (1997) Catan telepesei – Lovagok és városok (1998) Far Cry Primal (2016) Detroit: Become Human (2018) Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) Lego Harry Potter: Years 1-4 (2010) Shrek 2 (2004) Mafia III (2016) Alhambra (2003) Ori and the Will of the Wisps (2020) Far Cry New Dawn (2019) Santa Claus in Trouble (2002) VariÁlom (2001) Uno Flip!

zkispet_foxdante 
Évértékelő

Idén jó néhány videojátékkal bővült a gyűjteményem, talán túl sokkal is. :) Így jövő évi fogadalmam minimalizálni a gyűjteményem gyarapodását és foglalkozni az idei szerzeményeim végigjátszásával, legalábbis egy jó részével. :)

Na de nézzük a 2020-ban először végigjátszott játékokat az újrajátszásokat nem sorolnám azok alapból kedvencek. :)
Amiket imádtam:
Dragon Quest XI (minden percét imádtam a történetének)
Resident Evil Zero (nagyszerű játékmenet pár apróbb hibával)
Resident Evil (szintén nagyszerű játékmenet a Zero hibái nélkül :))
Resident Evil 3 (A második rész remake-je is nagyszerű játék volt, de nekem valamiért a harmadik rész jobban tetszett)
The Last of Us II (tökélyre csiszolt játékmenet és látványvilág egy emlékezetes és merész történettel)
Ghost of Tsushima (Japán történelem és szamurájok mi kellhet még :))
Carrion (még soha nem volt ennyire szórakoztató szörnynek lenni :D)

Kevésbé tetszett játékok:
Pikmin 3 (kellemes világ és atmoszféra de kevés kihívás a logikai feladványokban)
Resident Evil 4 (kellemes változtatások a játékmenetben, de történetében és képi világában inkább érződött egy Devil May Cry játéknak)
Resident Evil Revelation (sötét és parás atmoszféra, de rövid játékidő aminek nagy részét az akció teszi ki nem a helyszínek felfedezése)

Csalódások:
Marvel’s Avengers (izgalmas történet, de játékmenet szempontjából hatalmas csalódás)

Ráadásként megemlíteném még az Immortals Fenyx Rising-et. Ugyan még nem játszottam végig de már jócskán van benne 20-30 órám és eddig minden percét élveztem. Számomra jelenleg ez 2020 legjobb játéka, de van még pár 2020-as játékom várólistán. :)

Kapcsolódó játékok: The Last of Us Part II · Resident Evil · Resident Evil Zero · Ghost of Tsushima · Dragon Quest XI: Echoes of An Elusive Age · Immortals Fenyx Rising · Resident Evil 3

The Last of Us Part II (2020) Resident Evil (2002) Resident Evil Zero (2002) Ghost of Tsushima (2020) Dragon Quest XI: Echoes of An Elusive Age (2018) Immortals Fenyx Rising (2020) Resident Evil 3 (2020)

LoneWolf 
Évértékelő

2020 részben a pótlások éve volt, másfelől viszont rengeteg új játékot is sikerült kipróbálni és befejezni, de talán ez az idei TOP5:
– Final Fantasy VII: Remake (PS4)
– Red Dead Redemption 2 (PS4)
– Death Stranding (PS4)
– Call of Cthulhu (PC)
– Ori and the Will of the Wisps (PC)
Ezek mellett 3, nagyrészt online játék okozott nagyobb függőséget:
– Star Wars: Squadrons (PC)
– Hearthstone (PC)
– Rocket League (PC)
Csalódásnak nem lenne fair olyan címet írnom, amiről egy ismerősöm végigjátszását néztem csak meg, szóval helyette a következők kerültek ide:
– Deadpool (PC)
– Berserk and the Band of the Hawk (PC)

Kapcsolódó játékok: Hearthstone: Heroes of Warcraft · Rocket League · Deadpool · Red Dead Redemption 2 · Berserk and the Band of the Hawk · Death Stranding · Ori and the Will of the Wisps · Call of Cthulhu · Final Fantasy VII Remake · Star Wars: Squadrons

Hearthstone: Heroes of Warcraft (2014) Rocket League (2015) Deadpool (2013) Red Dead Redemption 2 (2018) Berserk and the Band of the Hawk (2017) Death Stranding (2019) Ori and the Will of the Wisps (2020) Call of Cthulhu (2018) Final Fantasy VII Remake (2020) Star Wars: Squadrons (2020)

Valentine_Wiggin 
Évértékelő

2020 nekem elég sok játékkal telt, nagyon sok újrajátszással is, tekintve, hogy először lett olyan gépem, ami tényleg alkalmas arra, hogy szép grafikával vigyen dolgokat. Életemben először próbálkoztam kicsit az MMORPG-vel is: nem mondom, hogy nem jött be, mert az STO nagyon szerethető játék, de azt hiszem én továbbra is single-player párti maradok.
Ami talán a leggyengébb élmény volt az évben, az a Jump Force: jópofa volt, kikapcsolta az agyam tanulás után esténként, de nem volt olyan komplex története, és messze nem használták ki a benne rejlő lehetőségeket. A character creatorjét viszont a legjobbak közé sorolom.
Open-world szempontból az Inquisition és az Andromeda között töprengenék, mert mindkettőnek csodálatos világa van, de egy picit az Andromeda nyer: különösen Havarl valami lélegzetelállító rajta, bárkinek merem ajánlani, hogy ha nagyokat akar mászkálni, adjon egy esélyt a játéknak.
Sztori, és úgy általában élmény szempontból pedig a Final Fantasy XV aratott nálam a legnagyobb sikert: megérte várni rá.
A Cyberpunk nálam szerintem nem az idei blokkban versenyzik, mert biztos, hogy harmincegyedikéig nem fogom végigjátszani, de így is tartalmas év volt, sok újdonsággal ismerkedtem meg.

Kapcsolódó játékok: Mass Effect: Andromeda · Final Fantasy XV · Star Trek Online · Dragon Age: Inquisition · Cyberpunk 2077 · Jump Force

Mass Effect: Andromeda (2017) Final Fantasy XV (2016) Star Trek Online (2010) Dragon Age: Inquisition (2014) Cyberpunk 2077 (2020) Jump Force (2019)

majoros 
Évértékelő

2020-as kedvenc végigjátszásaim (zárójelben a futottak még kategória):
– Kalandjáték: Rainswept (Blackwell sorozat)
– Akció-kaland: The Last of Us Part II (Uncharted: The Lost Legacy)
– RPG: Final Fantasy VII Remake
– Open world: Ghost of Tsushima (Horizon: Zero Down)
– Mobiljáték: Dentures and Demons

Kapcsolódó játékok: The Blackwell Legacy · The Last of Us Part II · Horizon: Zero Dawn · Uncharted: The Lost Legacy · Ghost of Tsushima · Final Fantasy VII Remake · Rainswept · Dentures and Demons

The Blackwell Legacy (2006) The Last of Us Part II (2020) Horizon: Zero Dawn (2017) Uncharted: The Lost Legacy (2017) Ghost of Tsushima (2020) Final Fantasy VII Remake (2020) Rainswept (2019) Dentures and Demons (2019)