Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)

videójáték 16 18

A Square-Enix és az Eidos Montreal, vagyis a Marvel’s Avengers játék alkotói most egy újabb csapat, a Galaxis Őrzői izgalmas kalandjait is elmesélik! A Marvel’s Guardians of the Galaxy egy hihetetlenül látványos, eredeti, vadonatúj kaland, amelyben bejárhatod az egész… [tovább]

Marvel's Guardians of the Galaxy - Digital Deluxe Edition2021

Videók

angol · magyar
angol · angol

Képek 6

SzereplőSzinkronhang
Star-LordJon McLaren
GamoraKimberly-Sue Murray
RocketAlex Weiner
DraxJason Cavalier
Groot / Kammy / WorldmindRobert Montcalm
Meredith QuillMylène Dinh-Robic
fiatal Peter QuillHudson Leblanc
MantisEmmanuelle Lussier Martinez
Ko-RelJudith Baribeau
Adam WarlockBrent Skagford
Nikki GoldRomane Denis

Most játszik vele 3

Kedvencelte 9

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Evione 
Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy (2021) videójáték

Hát, azta. Ha sikerült volna tavaly játszanom vele, az biztos, hogy háttérbe szorított volna minden mást és gondolkodás nélkül ezt mondtam volna, mint az év kedvenc játékát. Fenomenális volt!
A történetről átfogóan nem lehet beszélni spoiler nélkül, mert egyik esemény következik a másikból, szóval erre így nem is térnék ki. Legyen elég annyi, hogy elég érdekes, humoros, elborult és drámai is, ha azt a történet éppen megköveteli. Az biztos, hogy méltó a Gardeners…., mármint bocsánat a Guardians of the Galaxy-hez. A csapatdinamika nagyon el van találva, imádtam ahogy kommunikálnak egymással, és ahogy szívatják egymást. Olyanok mint egy család, ahol időnként előfordulnak konfliktusok, de alapvetően azért szeretik egymást. A karaktereket is sikerült eltalálni.
És ha mindez nem lenne elég, még a harcrendszer is élvezetes! Egyszerűen öröm harcba bocsátkozni az ellenféllel, annyira flottul, olajozottan működik az egész, és a karakterek képességei is mind testhezállók.
Szóval király játék, na. Csak ajánlani tudom!

6 hozzászólás
LoneWolf 
Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy (2021) videójáték

Már a Telltale féle adaptációt is imádtam, de minőségben ennek még azt is sikerült túlszárnyalnia. Érződik rajta, hogy szeretettel készült, hisz gyönyörűen merít a képregényekből, filmekből és az animációs sorozatból egyaránt, így az érzelmes / epikus cselekmény során rengeteg easter egg, cameo és fan-service (+ több tucat gyűjthető és szabadon váltogatható jelmez) vár a játékosokra, nem beszélve a tökéletesre csiszolt karakterek közti dinamikáról, hisz a hőseink a történet szinte minden percét átcsevegik a tőlük megszokott stílusban. Emellett a zenéit is nagy gonddal válogatták, így a kifejezetten a játékhoz készült dalok mellett rengeteg ismert 80-as évekbeli sláger vár ránk, amik remekül feldobják a csatáinkat, amiket egy pörgős, szórakoztató és könnyen tanulható harcrendszerrel támogattak meg (Ez persze a játék végére kissé monotonná válik, de a humor és a fordulatos sztori bőven kárpótolt minden apróbb hibáért.), aminek csupán egyetlen negatívuma, hogy nem válthatunk karaktert. (Igazán megoldhatták volna ezt FFVII: Remake módra.) Grafikailag ugyan nem kiemelkedő darab, de a látványból így is kihozták a maximumot, és minden meglátogatott bolygó, hajó, illetve űrállomás csodásan fest. A feleletválasztós rendszer sem lett rossz, bár ennek kapcsán azért ne számítsatok egy Detroit szintű élményre.
Azt az 1 fránya csillagot is a technikai problémái miatt vontam le, hisz hiába az úgymond kissé „elavultnak” érződő grafika, alap PS4-re viszonylag gyengén sikerült optimalizálniuk. Játszhatatlannak közel sem mondanám, de a nagyobb összecsapások alkalmával azért csúnyán be tud lassulni framerate, ami zavaró lehet. (Az RDR2, a Death Stranding és a God of War is simábban futott ennél, pedig lényegesebben szebb darabok.) Buggal amúgy talán csak egyszer találkoztam, de az sem volt gamebreaking, mivel csupán Drax követett mindenhová a Milánón.
Tudnék még róla órákig beszélni, de asszem ez most bőven elég. Összességében tehát egy pozitív meglepetés lett számomra, és bekerült a kedvencek közé, hisz az egyik legjobb lett a képregény-adaptációs játékok sorában, így egy New Game Plus-t is befejeztem már és a platinum trófeát is megszereztem benne, ami nálam ritka dolog.
ui.: spoiler

and_rea 
Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy (2021) videójáték

Guys! Huddle up!

Ez az egész tényleg jó volt!

Ezek 5-en végig dumálták az egészet spoiler, még akkor is tudtak beszélni, amikor csak totyogtam, és teljesen természetes volt, a kémia közöttük tökéletes.

Izgalmas, pörgős, a csaták dinamikusak, bár az utolsó pár fejezetre kicsit soknak tűnt.

Fin Fang Foom A Sárkány! spoiler

Viszont Grand Unifier Raker-el a spoilervégsőspoiler csata már kicsit bosszantóan sokáig húzódott, és egyszer meg is haltam, és kezdhettem elölről.

A Final countdown zene tökéletes helyen van, és úgy izgultam ott a qte-ken, de az utolsó Y-t csak elrontottam először..

Kammy a legédesebb! :)))

Rémálom 
Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy (2021) videójáték

Az Avengers nagy csalódása után rettegtem ettől és nem is mertem hype-olni, se előrendelni, de amikor az átlagos kritikai visszhang jó lett erről a játékról, beadtam a derekamat és megvettem. Attól függetlenül egy kicsit féltem, milyen lesz, de nem kellett volna, iszonyatosan nagy kedvenc lett.

Pro:
● A látványvilág – AAA játékoknál tudom, hogy ezt nem annyira jogos kiemelni, elvárható lenne, de annyira gyönyörűen szép és színes minden. Imádtam a különböző helyszínen designját.
● A zene – Hol lennének a Galaxis őrzői 80-as évekbeli zenék nélkül? Külön imádtam, amit úgy beharangoztak, hogy a zenének fontos szerepe lesz harc közben, tök ötletesen lett megcsinálva – csak egy kis damage boost, semmi több, de mégis nagyon szórakoztató. Tainted Love-ra vagy Never Gonna Give You Up-ra lövöldözni űrlényeket? Mekkora menő már!
● Menő az egész! Bár nem váltja meg a világot a harcrendszere (van 4 képesség hősönként? zéró gear fejlesztés?), egyszerűen annyira szórakoztató, főleg a zenékkel és a humorral, nem is érdekelt, hogy egyáltalán nem komplex.
● A TÖRTÉNET! A KARAKTEREK! A HUMOR! – ah, erről órákat tudnék regélni. Bár nem ismerem a képregényeket, de attól tartottam, hogy ez a Tesco gazdaságos csapat érzésem lesz, mint az Avengersnél, de abszolút helytálltak az írók és a szinkronszínészek is. Azt kell mondjam, jobban megszerettem ezt a fajta őrzőket, mint amit az MCU-tól kaptunk. Petert és a többieket egyszerűen imádom. A történetnek van mondanivalója, olyan mint egy kellemesen összerakott film.
● Ötletes megoldás, ahogy a csapattal játszani kell, nem csak harcban, hanem mászkálásban is, hozta a csapat feelinget. Nem kifejezetten zavart, hogy konkrétan nem irányíthatok mást, teljesen jó volt ez így.
spoiler

Kontra:
● Inkább film, mint TPS? Komolyan csak a végén emlékszem, hogy lövöldöztem, addig is ugyan akad egy-két dolog, amikor nyomkodni kell a gombokat, de a történet annyira domináns, nem is vettem észre semmit a játékelemekből. Főleg, hogy a boss fightok is felejthetőek. Talán az utolsó előtti, amit harcnak lehet nevezni.
● A választási lehetőségeknek szinte semmi jelentősége nincs. Ha már ennyire sztori központú, és még vannak opciók is mit tegyünk, elvártam volna, hogy nagyobb következményük legyen.

Összességében imádtam a csapatot, ez az a játék, amit történetért bármikor újrajátszanék… Ugye lesz második rész? T_T

Játékidő: 19 óra

Roboraptor 
Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy (2021) videójáték

A Marvel’s The Guardians of the Galaxy egy igazi, kiválóan megírt, rendezett és elkészített Fanfiction, ami nem csak történetében, de játékmenetében is szórakoztató. A történet “flow”-ját nem töri meg a felesleges és üres mellékküldetések halmaza, a dinamikáját nem gáncsolja a nyílt világú kalandozás. S bár nem kecsegtet 50+ óra játékidővel, amit nyújt, az végig szórakoztat, végig intenzív. Nem él vissza a vendégszeretettel, pont olyan hosszú, amilyennek lennie kell. Egy igazi, történetközpontú hőseposz, aminek a végére garantáltan imádni fogjuk az MCU miatt is ismertté vált képregényes karakterek ezen interpretációját. Gyönyörű világ, szórakoztató, párbeszédek, jól adagolt és vicces humor. Egy roppant kedves, okos történet, amiből egyre kevesebbet kapunk a tipla A-kategóriában. A magam részéről inkább ilyen tartalomért adok szívesen 60 eurót.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2021/11/24/marvels-guardians-…


Hasonló játékok címkék alapján