3 éves a Gremlin!

Több mint 2200-an lettünk erre a szülinapra! Jó, hogy itt vagytok!

Idén is van esemény, amire mindenkit kötelezően szeretettel várunk! :)

És még egy jó hírrel szolgálhatunk, @majoros és @worsi jóvoltából idén is lesz Gremlin-nyomozó!

A következő egy évben is kívánunk mindenkinek sok jó játékot!

Kép: Fatty Bear’s Birthday Surprise

Korhatáros játékok

Egy ideje kikerült már a korhatár szerinti szűrés az összes videojáték és összes társasjáték oldalakra, viszont csak most jutottunk el odáig, hogy befejezzük a fejlesztést, és írjunk is róla: innentől ha egy játék adatlapján rákattintunk a korhatár számára, rögtön kapunk is egy listát az ugyanolyan besorolású játékokról.

Mesélj róla!

Ahogy videojátékok esetén az időméréseknél, mostantól társasozás után is elmondhatjátok az egyes játszmákról a véleményeteket. Jó volt? Vesztettél, és most neked kell elmosogatnod? Különösen magas pontszámot értél el, és szeretnéd, ha lenne nyoma? Írd be a játszás bejelölésekor a Megjegyzés mezőbe!

Sok kellemes nyári társas-élményt kívánunk mindenkinek!

Az első Gremlin-nyomozó!

Üdvözlöm, ügynök!
Ellenséges kémek megszereztek egy listát, amelynek a segítségével világuralomra tehetnek szert. Szerencsére az egyik ügynökünk valamennyire emlékszik a lista tartalmára (de a konkrét címekre nem). Feladata, hogy megtalálja és semlegesítse az ártalmas fájlokat. Az elsőt rögtön likvidálhatja is, ha ennél a bejegyzésnél a kis megszálló ikonra () kattint.


A játék bővebb, unalmasabb leírása:

A feladat, hogy kis zöld megszálló ikonokat keressetek, amelyeket gremlines videojáték-oldalakon találtok. Minden megszállóra kattintva egy fejtörőt találtok, amely elvezet a következő játékhoz, és így tovább. A legelső megszálló ennek a blogbejegyzésnek a jobb felső sarkában található (nyissátok meg a blogbejegyzést a címére kattintva ahhoz, hogy megjelenjen).

A kutatáshoz használhatjátok a Gremlin keresőjét, a Google keresőjét, szótárakat, lexikonokat, anyukátokat, vagy bármit, ami az eszetekbe jut, és úgy gondoljátok, segíthet – azonban ne használjátok a Google képmeghatározóját (azaz ne töltsétek fel a Google-nek a rejtvényben megadott képeket, hogy megmondja, mit ábrázol), mert azzal könnyen elronthatjátok a saját szórakozásotokat.

Természetesen a legjobbak is elakadnak néha, így minden nap egyszer kérhettek segítséget is. Egy rejtvényhez két segítség tartozik – az első ad még egy kis információt, a második pedig már magát a megoldást tartalmazza. Figyeljetek rá, hogy bár egymásnak segíteni szép dolog, ne áruljátok el olyannak a megfejtést, aki maga akart rájönni. Segítségadáskor használjátok a spoiler gombot!

Jó játékot! :)

131 hozzászólás

2 éves a Gremlin!

Csaknem 1400 gremlinest köszönthetünk két évvel az indulás után! Üdv mindenkinek, jó, hogy itt vagytok!

A virtuális ünneplést ezennel megnyitjuk!

Két meglepetéssel készül(t)ünk:

  • Az egyik egy kis kedves, közösségépítő esemény, melyet itt találtok.
  • A másik az, hogy @M4JOROS jóvoltából hamarosan egy Gremlin-nyomozóval is megkoronázhatjuk a két évünket :)

A következő egy évben is kívánunk mindenkinek sok jó játékot!

Miket olvasol és milyen filmeket nézel

Ha ugyanazzal az emailcímmel regisztráltál a Molyra (a könyves oldalunk) vagy a Snittre (a filmes oldalunk), akkor lehetőséged van arra, hogy a gremlines adatlapodon megjelenítsd ezeket a profilokat, így a játszásaid mellett az is könnyen elérhető, hogy miket olvasol és milyen filmeket nézel.

Ha elvégezhető az összekapcsolódás, akkor a profiloldaladon egy zöld mező jelenik meg a személyes adataid alatt (ebben a Mégse gombra kattintva akár vissza is utasíthatod a lehetőséget).

Ha bármikor változtatni szeretnél a beállításon, akkor a profilod szerkesztésénél a Társítások résznél meg tudod tenni.

Hirdetés

Az összes résztvevő

Saját kihívásoknál mostantól a kihívás szerkesztési nézetében lehet hozzászólást írni az összes résztvevőnek címezve, illetve az összes nem teljesítő résztvevőnek:

Listát a kihíváshoz

Mostantól egy lista szerkesztési nézetében található Lista játékainak hozzáadása kihíváshoz linkkel gyorsan csatolni lehet a lista összes játékát tetszőleges saját kihíváshoz. Így a kihívások megjelennek a csatolt játékok adatlapján is.

Készítők – részletesen

Jeleztétek a Metán, hogy jó lenne kicsit pontosabban jelezni az adatlapokon, kinek mit köszönhetünk egy-egy szuper játék kapcsán. Így mostantól készítőket a játékadatlapok jobb oldali menüjében legalul a + Új készítő linkre kattintva tudtok megadni, méghozzá a megfelelő kategória kiválasztásával.

Videojátékok esetén ezek a következők:
író, fejlesztő, kiadó, tervező, grafikus, zeneszerző, animátor, programozó

Társasjátékoknál pedig ezeket lehet megadni:
tervező, illusztrátor, kiadó, magyar kiadó

Ha bármit hiányoltok, írjatok üzenetet a Gremlinnek!
Az eddig felvitt készítők egyelőre maradnak, ha feltöltitek őket rendesen, és írtok hibajelzést a játék adatlapjáról, örömmel töröljük a fölösleget!

Mindenki a frissbe!

Arra gondoltunk, jó lenne, ha kicsit közelebb hoznánk egymáshoz a Gremlin viszonylag (és egyelőre) kicsiny közösségét. Egy ötlet ehhez, hogy mostantól a profil szerkesztési nézetében a Működés fül Vegyes részében kérhetitek, hogy minden karc és értékelés jelenjen meg a Frissetekben. Ez pontosan azt jelenti, hogy függetlenül attól, kit és mit figyelsz, minden új értékelés és karc be fog kerülni a frissedbe, így könnyebben fedezhetsz fel új játékokat és ismerősöket.