Közös gyűjtemény

Mostantól ha mind a ketten bejelölitek a másik profilján, hogy közös a gyűjteményetek, mindkettőtök gyűjteményében meg fognak jelenni a másik játékai is.
Szükség esetén a „Csak az én játékaim” jelölőnégyzet bepipálásával kilistázhatjátok közülük a sajátjaitokat is, illetve a másik példányainál szerepelni fog a neve:

Zöldíts!

A kihívások alatti hozzászólásoknál megjelent egy új (ember) ikon, ami az „ő és a kihívás” nevet viseli. Itt a kihívásgazdák azonnal tudják jelölni a hozzászóló teljesítését, nem kell kikeresniük az illetőt a jelentkezők közül, amikor meghozza a teljesítését.

Friss megjelenések!

Eddig is meg lehetett adni a videó- és társasjátékok megjelenési dátumát (fogaskerék a játékadatlapon → „Megjelenés ideje” javítása), most azonban ezek alapján a friss és várható videójáték-megjelenések ki is kerülnek a főoldalra.

  • Miért csak a videójátékok?
    Nagyon szerettük volna a magyar nyelvű társasjáték-megjelenéseket is kiemelni, de semmilyen forrást nem találtunk a dátumokhoz. Ha valakinek van ilyen információja, ne tartsa magában, írjon üzenetet a Gremlinnek!
  • Mi legyen a fekvő borítókkal?
    Mivel nem annyira néznek ki jól, örülünk, ha töltötök fel helyette állót, és jelzitek a csere szükségességét hibajelzésben (orvosi táska ikon)! Köszönjük!

Profilváltozások a Frissben

A Molynak beküldött ötletek között igen előkelő helyen szerepelt, hogy nyomon lehessen követni a profilnevekben és avatarokban történt változásokat, így az ottani fejlesztés gyors átvétele nagyon jó ötletnek tűnik.

A profiloldalon megjeleníthetők a korábbi profilnevek.

A Frissbe pedig bekerülnek a név- és avatarváltozások.

Ha a figyeltjeid között ismeretlen névvel és képpel találkozol, mostantól tudni fogod, hogy ki változott át valaki mássá. (Az ezt megelőző változtatásokat a rendszer nem mutatja.)

Szerkeszthető várólistaelem a játékadatlapon

Ha várólistára vagy kívánságlistára helyezünk egy játékot, mostantól a zöld feliratok mellett megjelenik egy kis fogaskerék ikon is. Erre kattintva elérhető az adott elem szerkesztési nézete, így itt azonnal írhatunk megjegyzést hozzá (pl. arról, hogy miért is raktuk várólistára).

4 éves a Gremlin!

Hihetetlen, hogy múlnak az évek! És tavaly óta ezerrel többen lettünk! :)

Jó, hogy itt vagytok, ünnepeljünk együtt! Idén is van esemény, amire mindenkit szeretettel várunk! :)

A következő egy évben is kívánunk mindenkinek sok jó játékot!

A második Gremlin-nyomozó!

Üdvözlöm, ügynök!
Ellenséges kémek megszereztek egy listát, amelynek a segítségével világuralomra tehetnek szert. Szerencsére az egyik ügynökünk valamennyire emlékszik a lista tartalmára (de a konkrét címekre nem). Feladata, hogy megtalálja és semlegesítse az ártalmas fájlokat. Az elsőt rögtön likvidálhatja is, ha ennél a bejegyzésnél a kis megszálló ikonra () kattint.


A játék bővebb, unalmasabb leírása:

A feladat, hogy kis zöld megszálló ikonokat keressetek, amelyeket gremlines játék- vagy készítő-oldalakon találtok. Minden megszállóra kattintva egy fejtörőt találtok, amely elvezet a következő nyomhoz, és így tovább. A legelső megszálló ennek a blogbejegyzésnek a jobb felső sarkában található (nyissátok meg a blogbejegyzést a címére kattintva ahhoz, hogy megjelenjen).

A kutatáshoz használhatjátok a Gremlin keresőjét, a Google keresőjét, szótárakat, lexikonokat, anyukátokat, vagy bármit, ami az eszetekbe jut, és úgy gondoljátok, segíthet – azonban ne használjátok a Google képmeghatározóját (azaz ne töltsétek fel a Google-nek a rejtvényben megadott képeket, hogy megmondja, mit ábrázol), mert azzal könnyen elronthatjátok a saját szórakozásotokat.

Természetesen a legjobbak is elakadnak néha, így minden nap egyszer kérhettek segítséget is. Egy rejtvényhez két segítség tartozik – az első ad még egy kis információt, a második pedig már magát a megoldást tartalmazza. Figyeljetek rá, hogy bár egymásnak segíteni szép dolog, ne áruljátok el olyannak a megfejtést, aki maga akart rájönni. Segítségadáskor használjátok a spoiler gombot!

Jó játékot! :)

225 hozzászólás

Szereplők

Mától szereplőket is meg lehet adni a videojátékok adatlapján! Kattintsatok a jobb oldali menüben a +Új szereplő linkre, és adjátok meg a szereplőt, és ha lehet tudni, akkor az eredeti szinkronhangját is.

A szereplők kedvencelhetősége még várat magára, de terveink szerint arra is hamarosan sor kerül. Minden egyéb ötlettel bombázzatok minket a meta.gremlin.hu-n!

Mivel játsszunk kettesben? És százan?

Az összes társasjáték oldalon címke és életkor után már játékosszámra is lehet szűrni:

Az ötletet a Metán küldtétek be, köszönjük!

Időmérések

Többen jeleztétek felénk, hogy több olyan videojáték van, ahol jól jön, ha aktuális játszás nélkül is lehet időmérést rögzíteni, például meccs játszása esetén. Ezért mostantól az időmérések a játszásoktól függetlenül is jelölhetőek és kilistázhatóak (profiloldalon külön menüben és a játékoknál az én és a játék oldalon), ugyanakkor az egyes játszásoknál is megtalálhatóak továbbra is.

Ha van még ötletetek a funkcióval kapcsolatban, írjátok meg nekünk a meta.gremlin.hu oldalon!

És játsszatok sokat!