Mesélj róla!

Ahogy videojátékok esetén az időméréseknél, mostantól társasozás után is elmondhatjátok az egyes játszmákról a véleményeteket. Jó volt? Vesztettél, és most neked kell elmosogatnod? Különösen magas pontszámot értél el, és szeretnéd, ha lenne nyoma? Írd be a játszás bejelölésekor a Megjegyzés mezőbe!

Sok kellemes nyári társas-élményt kívánunk mindenkinek!

Az első Gremlin-nyomozó!

Üdvözlöm, ügynök!
Ellenséges kémek megszereztek egy listát, amelynek a segítségével világuralomra tehetnek szert. Szerencsére az egyik ügynökünk valamennyire emlékszik a lista tartalmára (de a konkrét címekre nem). Feladata, hogy megtalálja és semlegesítse az ártalmas fájlokat. Az elsőt rögtön likvidálhatja is, ha ennél a bejegyzésnél a kis megszálló ikonra () kattint.


A játék bővebb, unalmasabb leírása:

A feladat, hogy kis zöld megszálló ikonokat keressetek, amelyeket gremlines videojáték-oldalakon találtok. Minden megszállóra kattintva egy fejtörőt találtok, amely elvezet a következő játékhoz, és így tovább. A legelső megszálló ennek a blogbejegyzésnek a jobb felső sarkában található (nyissátok meg a blogbejegyzést a címére kattintva ahhoz, hogy megjelenjen).

A kutatáshoz használhatjátok a Gremlin keresőjét, a Google keresőjét, szótárakat, lexikonokat, anyukátokat, vagy bármit, ami az eszetekbe jut, és úgy gondoljátok, segíthet – azonban ne használjátok a Google képmeghatározóját (azaz ne töltsétek fel a Google-nek a rejtvényben megadott képeket, hogy megmondja, mit ábrázol), mert azzal könnyen elronthatjátok a saját szórakozásotokat.

Természetesen a legjobbak is elakadnak néha, így minden nap egyszer kérhettek segítséget is. Egy rejtvényhez két segítség tartozik – az első ad még egy kis információt, a második pedig már magát a megoldást tartalmazza. Figyeljetek rá, hogy bár egymásnak segíteni szép dolog, ne áruljátok el olyannak a megfejtést, aki maga akart rájönni. Segítségadáskor használjátok a spoiler gombot!

Jó játékot! :)

131 hozzászólás

2 éves a Gremlin!

Csaknem 1400 gremlinest köszönthetünk két évvel az indulás után! Üdv mindenkinek, jó, hogy itt vagytok!

A virtuális ünneplést ezennel megnyitjuk!

Két meglepetéssel készül(t)ünk:

  • Az egyik egy kis kedves, közösségépítő esemény, melyet itt találtok.
  • A másik az, hogy @M4JOROS jóvoltából hamarosan egy Gremlin-nyomozóval is megkoronázhatjuk a két évünket :)

A következő egy évben is kívánunk mindenkinek sok jó játékot!

Miket olvasol és milyen filmeket nézel

Ha ugyanazzal az emailcímmel regisztráltál a Molyra (a könyves oldalunk) vagy a Snittre (a filmes oldalunk), akkor lehetőséged van arra, hogy a gremlines adatlapodon megjelenítsd ezeket a profilokat, így a játszásaid mellett az is könnyen elérhető, hogy miket olvasol és milyen filmeket nézel.

Ha elvégezhető az összekapcsolódás, akkor a profiloldaladon egy zöld mező jelenik meg a személyes adataid alatt (ebben a Mégse gombra kattintva akár vissza is utasíthatod a lehetőséget).

Ha bármikor változtatni szeretnél a beállításon, akkor a profilod szerkesztésénél a Társítások résznél meg tudod tenni.

Az összes résztvevő

Saját kihívásoknál mostantól a kihívás szerkesztési nézetében lehet hozzászólást írni az összes résztvevőnek címezve, illetve az összes nem teljesítő résztvevőnek:

Listát a kihíváshoz

Mostantól egy lista szerkesztési nézetében található Lista játékainak hozzáadása kihíváshoz linkkel gyorsan csatolni lehet a lista összes játékát tetszőleges saját kihíváshoz. Így a kihívások megjelennek a csatolt játékok adatlapján is.

Hirdetés

Készítők – részletesen

Jeleztétek a Metán, hogy jó lenne kicsit pontosabban jelezni az adatlapokon, kinek mit köszönhetünk egy-egy szuper játék kapcsán. Így mostantól készítőket a játékadatlapok jobb oldali menüjében legalul a + Új készítő linkre kattintva tudtok megadni, méghozzá a megfelelő kategória kiválasztásával.

Videojátékok esetén ezek a következők:
író, fejlesztő, kiadó, tervező, grafikus, zeneszerző, animátor, programozó

Társasjátékoknál pedig ezeket lehet megadni:
tervező, illusztrátor, kiadó, magyar kiadó

Ha bármit hiányoltok, írjatok üzenetet a Gremlinnek!
Az eddig felvitt készítők egyelőre maradnak, ha feltöltitek őket rendesen, és írtok hibajelzést a játék adatlapjáról, örömmel töröljük a fölösleget!

Mindenki a frissbe!

Arra gondoltunk, jó lenne, ha kicsit közelebb hoznánk egymáshoz a Gremlin viszonylag (és egyelőre) kicsiny közösségét. Egy ötlet ehhez, hogy mostantól a profil szerkesztési nézetében a Működés fül Vegyes részében kérhetitek, hogy minden karc és értékelés jelenjen meg a Frissetekben. Ez pontosan azt jelenti, hogy függetlenül attól, kit és mit figyelsz, minden új értékelés és karc be fog kerülni a frissedbe, így könnyebben fedezhetsz fel új játékokat és ismerősöket.

Ötleteljetek velünk!

Munkánk során azt vettük észre, hogy rendkívül motiváló, ha az embert ötletekkel bombázzák. Ugyan nem minden valósul meg ezekből az ötletekből, mégis minden résztvevő lelkesebben lát a munkájához egy-egy ilyen megbeszélés után.

Arra kérünk titeket, hogy akinek lenne kedve egy ilyen nagy ötletelős üzenetfolyamba becsatlakozni, írjon nekünk egy üzenetet (elég csak annyit, hogy jövök!) :)

Ki kellene találnunk, melyek a legfontosabb következő lépések az oldal életében. Mi már nagyon várjuk a közös építkezést!

Facebook-megosztás és rendszerüzenetek

Változott a Facebook megosztási rendszere, így búcsút kellett mondanunk az automatikusan posztolt tartalmaknak. Mivel fontos, hogy tagjaink megosszák a filmekkel kapcsolatos élményeiket, megpróbáltuk kihozni a szituációból a legtöbbet. Amit érdemes tudni:

  • A megosztás úgy működik, hogy az adott tartalom létrehozása után egy felugró ablakban kell jóváhagyni a megosztást. Mivel ez egy hagyományos Facebook-ablak, ezért plusz szöveget és más megosztási beállításokat is be lehet állítani.
  • A korábbi beállítások ugyanúgy működnek, tehát a megosztási funkció csak akkor működik, ha valaki társította a Facebook-profilját, és a profil beállításainál a Működés fül alatt lehet az egyes tartalomtípusoknál kikapcsolni.
  • A kitüntetések automatikus átvétele megszűnik, de ennek csak az egyik oka, hogy a megosztás nem működik így, a másik, hogy nagyobb élmény személyesen átvenni a kitüntetést. Viszont azért, hogy mindenki tudja, van-e átvehető kitüntetése, egy rendszerüzenetet küldünk neki a lehetőségről. A rendszerüzenetek ugyanúgy az üzenetek közé érkeznek, de külön ikont kaptak, így egyből lehet tudni, milyen típusú üzenetünk érkezett.
  • A böngészők szeretik tiltani a felugró ablakokat, ezeket esetleg külön engedélyezni kell a felugró/előugró ablakok kezelése menüben.