Szereplők

Mától szereplőket is meg lehet adni a videojátékok adatlapján! Kattintsatok a jobb oldali menüben a +Új szereplő linkre, és adjátok meg a szereplőt, és ha lehet tudni, akkor az eredeti szinkronhangját is.

A szereplők kedvencelhetősége még várat magára, de terveink szerint arra is hamarosan sor kerül. Minden egyéb ötlettel bombázzatok minket a meta.gremlin.hu-n!

Mivel játsszunk kettesben? És százan?

Az összes társasjáték oldalon címke és életkor után már játékosszámra is lehet szűrni:

Az ötletet a Metán küldtétek be, köszönjük!

Időmérések

Többen jeleztétek felénk, hogy több olyan videojáték van, ahol jól jön, ha aktuális játszás nélkül is lehet időmérést rögzíteni, például meccs játszása esetén. Ezért mostantól az időmérések a játszásoktól függetlenül is jelölhetőek és kilistázhatóak (profiloldalon külön menüben és a játékoknál az én és a játék oldalon), ugyanakkor az egyes játszásoknál is megtalálhatóak továbbra is.

Ha van még ötletetek a funkcióval kapcsolatban, írjátok meg nekünk a meta.gremlin.hu oldalon!

És játsszatok sokat!

3 éves a Gremlin!

Több mint 2200-an lettünk erre a szülinapra! Jó, hogy itt vagytok!

Idén is van esemény, amire mindenkit kötelezően szeretettel várunk! :)

És még egy jó hírrel szolgálhatunk, @majoros és @worsi jóvoltából idén is lesz Gremlin-nyomozó!

A következő egy évben is kívánunk mindenkinek sok jó játékot!

Kép: Fatty Bear’s Birthday Surprise

Korhatáros játékok

Egy ideje kikerült már a korhatár szerinti szűrés az összes videojáték és összes társasjáték oldalakra, viszont csak most jutottunk el odáig, hogy befejezzük a fejlesztést, és írjunk is róla: innentől ha egy játék adatlapján rákattintunk a korhatár számára, rögtön kapunk is egy listát az ugyanolyan besorolású játékokról.

Mesélj róla!

Ahogy videojátékok esetén az időméréseknél, mostantól társasozás után is elmondhatjátok az egyes játszmákról a véleményeteket. Jó volt? Vesztettél, és most neked kell elmosogatnod? Különösen magas pontszámot értél el, és szeretnéd, ha lenne nyoma? Írd be a játszás bejelölésekor a Megjegyzés mezőbe!

Sok kellemes nyári társas-élményt kívánunk mindenkinek!

Hirdetés

Az első Gremlin-nyomozó!

Üdvözlöm, ügynök!
Ellenséges kémek megszereztek egy listát, amelynek a segítségével világuralomra tehetnek szert. Szerencsére az egyik ügynökünk valamennyire emlékszik a lista tartalmára (de a konkrét címekre nem). Feladata, hogy megtalálja és semlegesítse az ártalmas fájlokat. Az elsőt rögtön likvidálhatja is, ha ennél a bejegyzésnél a kis megszálló ikonra () kattint.


A játék bővebb, unalmasabb leírása:

A feladat, hogy kis zöld megszálló ikonokat keressetek, amelyeket gremlines videojáték-oldalakon találtok. Minden megszállóra kattintva egy fejtörőt találtok, amely elvezet a következő játékhoz, és így tovább. A legelső megszálló ennek a blogbejegyzésnek a jobb felső sarkában található (nyissátok meg a blogbejegyzést a címére kattintva ahhoz, hogy megjelenjen).

A kutatáshoz használhatjátok a Gremlin keresőjét, a Google keresőjét, szótárakat, lexikonokat, anyukátokat, vagy bármit, ami az eszetekbe jut, és úgy gondoljátok, segíthet – azonban ne használjátok a Google képmeghatározóját (azaz ne töltsétek fel a Google-nek a rejtvényben megadott képeket, hogy megmondja, mit ábrázol), mert azzal könnyen elronthatjátok a saját szórakozásotokat.

Természetesen a legjobbak is elakadnak néha, így minden nap egyszer kérhettek segítséget is. Egy rejtvényhez két segítség tartozik – az első ad még egy kis információt, a második pedig már magát a megoldást tartalmazza. Figyeljetek rá, hogy bár egymásnak segíteni szép dolog, ne áruljátok el olyannak a megfejtést, aki maga akart rájönni. Segítségadáskor használjátok a spoiler gombot!

Jó játékot! :)

138 hozzászólás

2 éves a Gremlin!

Csaknem 1400 gremlinest köszönthetünk két évvel az indulás után! Üdv mindenkinek, jó, hogy itt vagytok!

A virtuális ünneplést ezennel megnyitjuk!

Két meglepetéssel készül(t)ünk:

  • Az egyik egy kis kedves, közösségépítő esemény, melyet itt találtok.
  • A másik az, hogy @M4JOROS jóvoltából hamarosan egy Gremlin-nyomozóval is megkoronázhatjuk a két évünket :)

A következő egy évben is kívánunk mindenkinek sok jó játékot!

Miket olvasol és milyen filmeket nézel

Ha ugyanazzal az emailcímmel regisztráltál a Molyra (a könyves oldalunk) vagy a Snittre (a filmes oldalunk), akkor lehetőséged van arra, hogy a gremlines adatlapodon megjelenítsd ezeket a profilokat, így a játszásaid mellett az is könnyen elérhető, hogy miket olvasol és milyen filmeket nézel.

Ha elvégezhető az összekapcsolódás, akkor a profiloldaladon egy zöld mező jelenik meg a személyes adataid alatt (ebben a Mégse gombra kattintva akár vissza is utasíthatod a lehetőséget).

Ha bármikor változtatni szeretnél a beállításon, akkor a profilod szerkesztésénél a Társítások résznél meg tudod tenni.

Az összes résztvevő

Saját kihívásoknál mostantól a kihívás szerkesztési nézetében lehet hozzászólást írni az összes résztvevőnek címezve, illetve az összes nem teljesítő résztvevőnek: