Komolyodunk: 10 fokozatú értékelések

Mostantól 5 csillag helyett tízből lehet választani, amikor egy játék nagyszerűségét értékeljük.

Ezt a változást a meta.gremlin.hu oldalon javasoltátok, és átböngészve a népszerű ötleteket, azt láttuk, egyértelmű igény van arra, hogy az oldal komolyabban vegye magát és több információnak jusson hely.

Elindulunk ezen az úton, a tíz csillag megjelenése az első lépésünk.

(A korábbi értékeléseitek természetesen át lettek állítva, ha valamire 5 csillagot adtatok, azon most 10 szerepel, nektek nem kell semmit átállítanotok. Jó játszást!)

Mert ami nem kerül ki a Facebookra, az meg sem történt

Végre működik a Facebookra posztolás is az oldalon! Nem volt könnyű menet, mert új szabályoknak kellett megfelelnünk, de aránylag gyorsan sikerült úrrá lenni a nehézségeken, miután rászántuk az időt.

A Gremlin megszerzett játékot, értékelést, karcot, kitüntetést, videojátékok esetén megkezdett / befejezett / félbehagyott játékot és időmérőt, társasjátékok esetén játszást tud posztolni a Facebookra. Ezek mindegyike egyenként ki is kapcsolható a profil szerkesztési nézetében (ehhez kattints a profilodon jobb fölül a fogaskerékre) a Működés fülön alul (Facebookra posztolás beállításai).

Ahhoz, hogy a funkció működjön, csatolni kell a facebookos profilt a gremlineshez. Ezt bejelentkezés után (különben új profilt regisztrál) a gremlines profilodon a kék Facebook-belépés gombra kattintva tudod megtenni.

Ha már korábban összekötötted a két profilt, akkor is javasoljuk, hogy most lépj ki a profilodból, majd lépj be a facebookos gombbal, hogy a Facebook megkapja az engedélyeket a posztoláshoz.

Időmérésre fel!

Videojátékos fejlesztés készült: mostantól miután bejelölted egy játéknál, hogy elkezdtél vele játszani, azt is tudod jelezni, hogy haladsz vele:

A játék adatlapján vagy a profilodon a játszásaidnál az Időmérés! gombra kattintva felbukkanó ablakban megadhatod, hogy hány percet játszottál (ennek megkönnyítésére egy stoppert is beépítettünk, de ha az időt nem akarod nyilvántartani, üresen is hagyhatod), kivel (de ezt is üresen hagyhatod), és az élményről is írhatsz (azért a spoilerekre ügyeljetek), így akár kalandjaid naplójaként is tekinthetsz az időméréseidre.

Az időméréseidet az adott játszás oldalán tudod kilistázni, de bekerülnek a figyelőid frissébe is, kedvencelhetőek, és hozzászólásokat is lehet hozzájuk írni.
Ha nem akarod mások időméréseit megkapni a frissedbe, a profilod szerkesztési nézetében (ehhez kattints a profilodon a jobb fölső sarokban a fogaskerékre), a Szűrés fülön az Időmérések szűrése sort pipáld be (és mentsd el).

Kihívások négyféleképpen

Mostantól az Összes kihívás oldalon ki lehet listázni csak a videojátékos és csak a társasjátékos kihívásokat, sőt, az olyanokat is, ami mindkettő vagy egyik sem :)
Az ötletet a meta.gremlin.hu oldalon keresztül küldtétek be, köszönjük!

Játszások időrendbe!

Többen jeleztétek felénk, hogy éves bontásban a saját játszások össze-vissza jelennek meg, és milyen praktikus volna, ha ezt inkább időrendben tennék meg.

Ez volt a terv, és most sikerült is javítani ezt a hibát. Fölül jelennek meg az újak, alattuk sorban a régebbiek.

Köszönjük a jelzést!

Címkealiasok

Mától a címkékhez is tudunk aliast megadni, így ha ezentúl például valaki szerepjátékra keres, annak kiadja a kereső az RPG címkét.

Ezt egyébként játékokkal is meg tudjuk tenni, így a S.T.A.L.K.E.R. játékokat kiadja a kereső stalkerre keresve is.

Megköszönjük, ha az üzenet a Gremlinnek oldalon keresztül, vagy hibajelzésben küldtök be aliasötleteket!

Hirdetés

Új design

Mióta a Gremlin elindult, nagyon sok javaslatot kaptunk arra vonatkozóan, hogy az oldal idegesítő zöld színeit cseréljük le. Úgy döntöttünk, nem halogatjuk tovább a változást.
Több ötlet is érkezett, végül a leggyakrabban visszatérő mellett döntöttünk: a szemet és szívet melengető rózsaszín mellett.

További jó gremlinezést kívánunk mindenkinek!

Értékelések mindenhol!

Kikerült a főoldalra két ajánló, ezekben 4-5 csillagos társas- és videójáték-értékelések rotálódnak.

Emellett a Társasjátékok és Videojátékok menübe is bekerült egy-egy Összes értékelés menü, ahol értelemszerűen az összes értékelést meg lehet tekinteni.

Reméljük, hogy ezek a funkciók mindenkinek segítenek új kedvencekre lelni!

Pro tagságot mindenkinek!

A legegyszerűbbnek most azt tűnt, ha a Gremlin első születésnapjáig mindenki díjmentesen üríthet A Pro Tagság Arany Serlegéből.

Egészségetekre!

Üdv, bátor kalandor!

A Moly („van az a könyves oldal”) és a Snitt („a filmes kistesó”) indulása után maradt még egy kis hiányérzetünk, ezért elkezdtünk dolgozni egy olyan közösségi oldalon, ami a játékosoknak szól. Gremlinnek kereszteltük el (mert a Zsarnokgeekot leszavazták :’( ).

Talán nem túl szerencsés döntés, de úgy éreztük, jól el fognak férni rajta egymás mellett a video- és a társasjátékok is. Igyekeztünk úgy megoldani, hogy akit csak az egyik érdekel, azt ne zavarja a másik, és reméljük, hogy minden felhasználó elégedett lesz majd a végeredménnyel.

Természetesen a Gremlin előtt még hosszú út áll, és valószínű, hogy nagyjából öt perc böngészés után már zsongani fog az egyszeri felhasználó feje az ötletektől :) Arra kérünk mindenkit, hogy ezeket a meta.gremlin.hu oldalra (bejelentkezés az itteni felhasználónév és jelszó párossal) vigye fel (vagy ha már fönt van, itt szavazzon rá), mi pedig igyekszünk folyamatosan haladni az oldal jobbá tételével a visszajelzéseitek alapján!

Az oldal adatbázisát a tagok töltik fel, és a ti visszajelzéseitek alapján az adminok javítják. Ha adatbázishibába futottok, arról vagy az adott adatlapon a fogaskerékre kattintva tudtok hibajavítást beküldeni a megfelelő sor kiválasztásával, vagy az orvosi táska ikonra kattintva tudtok nekünk hibajelzést írni róla.

Ha valami nem világos az oldal működésével kapcsolatban, azt érdemes a Súgunk! zónában megkérdezni, ha pedig hibát találtok az oldal működésében, azt kérjük, hogy az Üzenet a Gremlinnek oldalon keresztül küldjétek be! (Itt egyébként bármivel nyugodtan megkereshettek minket!)

Csodaszép, játékos napot kívánunk mindenkinek!