Dixit Odyssey (2011)

társasjáték 8 38
Dixit Odüsszeia
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 3–12

A Dixit Odyssey (Dixit Odüsszeia) az utóbbi évek legtöbb díjat begyűjtő játékának, a Dixitnek a legújabb változata. Fejtsd meg a képek rejtélyeit, kerüld el az ellenfeleid által állított csapdákat, és engedd, hadd szárnyaljon a képzeleted! A Dixit Odüsszeia új szabályvariánsokat és új,… [tovább]

Videók

magyar

Képek 3

Dixit Odyssey (2011)

Tervező
Jean-Louis Roubira

Kiadó
Libellud

Illusztrátor
Pierô
Marie Cardouat

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 16

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Laura_Görög 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

Az alap Dixithez képest annyi a különbség, hogy a pontozást, értékelést, szavazást igényessé teszi. Valahogy emel egyet a játék színvonalán. Az alapot is mindig többen játszottuk, rádobáltunk a lapokra bármit, amit találtunk otthon, így viszont nagyon kulturált élményt ad.

piciszusz 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

Nóri vette meg idén szülinapjára, azóta kb 3szor játszottunk vele 7-8 fővel. Nekem a pontozás a mai napig homály, de szerencsére páran képben vannak vele. Egyszer én is veszek egy dixitet, mert szerintem nagyon jól fejleszti a képzeleterőt, mások megismerését és hát ez a tökéletes partijáték.

Brigi007 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

A Dixit játék alapötlete alapból nagyon bejön nekem, és különösen tetszik, hogy van egy kiadás, amivel akár 12-en is tudunk játszani. Már csak a kiegészítők kellenek, hogy sose lehessen megunni!

reerose 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

Nagyon jó partijáték, amit még akár családdal is lehet játszani! Gyönyörűek a kártyák, elvontak, ami ehhez a játékhoz kell is! Van, akinek kell idő, hogy rájöjjön a lényegre, ráérezzen a többiek gondolkodásmódjára. Szóval nem mindenkinek bejövős játék, de nálunk azért a többség élvezni szokta. Ismerkedős játéknak is ideális, ha valaki épp csapatépítőn szeretne játszani valamit. Viszont ehhez is kell a több ember, szerintem 6 fő alatt nem feltétlen érdemes elővenni. A kismillió kiegészítővel eléggé változatossá lehet tenni, ha már megunná az ember a kártyákat. Összességében szerintem nagyon jó az ötlet és a tematika!

perpetua 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

A nagyobb társaság miatt ezt is megvettem. Magát a játékot nem kell újra dicsérni, mert megtartotta az alapokat, ugyanolyan remek kikapcsolódás. Tetszik, hogy a tábla mellett lehet elhelyezni a lapokat, nincs félreértés a számozásnál. A pontozó tábláról még nem sikerült eldöntenem, hogy tetszik-e vagy sem. Tényleg kicsit körülményes takargatni, de annyira azért mégse zavaró és mintha mégis adna az egész értékéhez.

Faresz 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

Az első, úgymond felnőtt koromban játszott játéka, így megvolt az újdonság varázsa! A fantázia,képzelőerő,játékostársak ismerete dominál ebben a társasban. A kártyákon szereplő rajzokba szinte bármit bele lehet látni, mindegyik olyan mint egy drogos képzelgés:) A pontozás kicsit nehézkes, de ha következetesen csináljátok, akkor el lehet térni a megadott szabályoktól. Egy többfő álltal játszott játéknál nekem fontos a nevetés és a kommunikáció, itt bukik nálam a dolog, ha a lapfelfedés után nincs erre igény, akkor nagyon gépiessé, unalmassá válik a játékmenet, lehet ezért nem is vettük elő mostanában.

Diosz 
Dixit Odyssey (2011)

Dixit Odyssey (2011) társasjáték

A képei kissé szürreálisak, kevésbé barátságosak mint az eredeti, első játéknál. Ezt leszámítva nagyon jó játék, sokszínű, nehéz megunni. Nagyobb társaságot is jól elszórakoztat. Igazi party játék.


Folytatása

Dixit Jinx (2012) társasjáték

Összehasonlítás

Dixit


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Fabula (2010) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján