Oxenfree (2016)

videójáték 12 16

Az Oxenfree egy sztori-alapú, a döntéseink következtében folyton változó indie játék. A hivatalos felállás szerint egy baráti társaság éjszakáját követhetjük végig, akik vízparti lazulós estéjükön valamilyen titokzatos „szellemkaput” nyitnak meg véletlenül.

(forrás: gamestar.hu)

Videók

angol
SzereplőSzinkronhang
AlexErin Yvette
JonasGavin Hammon
RenAaron Kuban
ClarissaAvital Ash
NonaBritanni Johnson
MichaelAnthony Lam
Hirdetés

Most játszik vele 5

Kedvencelte 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Nightmare 
Oxenfree (2016)

Oxenfree (2016) videójáték

Nem tudom mi mást lehet mondani róla, egyszerűen tökéletes. Jobb bármelyik Telltale játéknál.

piciszusz 
Oxenfree (2016)

Oxenfree (2016) videójáték

én még játszottam volna, Viktornak nem tetszett

littlpear 
Oxenfree (2016)

Oxenfree (2016) videójáték

Egyszer random leértékelve szereztem meg, mert olyan jókat írtak róla. Nos, nem vertek át, valóban egy igazán érdekes, 1-2 estés (attól függően mennyi időd van játszani) kis játék, ami szerintem lebilincselő módon vezet végig a roppant kreatív sztoriján. A karakterek élénkek voltak és hihetőek, a főszereplő szinkronszínésze szerintem nagyon kitett magáért, a soundtrack nagyon egyedi és szerethető, emellett a játék artstyleja szerintem pont illett az egész koncepcióhoz. Én úgy gondolom, hogy tökéletes annak, aminek szánták.

Rémálom 
Oxenfree (2016)

Oxenfree (2016) videójáték

Valami kis könnyed játékra vágytam este, hát sikerült jól beleválasztanom, igazság szerint egy budget Detroitnak hívnám, annyira elvarázsolt és szíven ütött engem.

A látványvilág minimalisztikus, de a néhol vízfestést idéző tájak/képek nagyon jó hangulatot varázsolnak, a voice acting is nagyon rendben van, nem látszik, hogy indie játékról van szó. Nincsenek itt nagy játékelemek, csak azt választhatjuk ki, mit mond a főhősünk, de olyan jó a történet és olyan valósak és szerethetőek a karakterek, hogy magával ragadt teljesen ennyivel is.

Szól a gyászról, a továbblépésről, és közben pedig egy időhurkos, remek kis horror/thrillert kapunk, ahol ugyan nem a vérre megy rá, hanem a hangulatra (bár van 1-2 jumpscare elvétve.) Noha még csak egy véget láttam, ez annyira tökéletes és olyan katarzist nyújtott, hogy egyből ment a kedvencek közé.


Folytatása

Oxenfree II: Lost Signals (2023) videójáték

Összehasonlítás

Oxenfree


Hasonló játékok címkék alapján