Homályrév: Oroszlánfalka (2020)

társasjáték 14 1
Gloomhaven: Jaws of the Lion, Gloomhaven: Die Pranken des Löwen, Gloomhaven: W szczękach lwa
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–4

Ez az önállóan játszható, kompakt folytatás 4 új karakterrel érkezik az év végén (amelyekkel természetesen az alapjátékot is játszhatjátok), valamint 16-féle új szörnnyel és egy 25 fejezetes kampánnyal, amelynek történései időrendben megelőzik mindazt, ami a Homályrév alapjátékban… [tovább]

Videók

angol
angol

Képek 4

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

hemynight 
Homályrév: Oroszlánfalka (2020)

Homályrév: Oroszlánfalka (2020) társasjáték

Az adatlappal ellentétben nem igazán mondanám kiegészítőnek, inkább a Gloomhaven kistestvére, ami amúgy kompatibilis a nagy játékkal is.
A nagytesóban már túl vagyunk pár küldetésen, azután gyerekjáték ezzel játszani, gyorsan le is zavartuk alig egy óra alatt az első két kört.
Kapudrog játéknak tökéletes, az első néhány fejezet fokozatosan bonyolódik, lépésenként vezeti be a különböző funkciókat, kártyákat, akciókat. Tervezzük is bevonni majd az egyik RPG-szűz ismerősünket, aztán kiderül, mennyire van igazam a játékkal kapcsolatban. :)
Eddig ketten játszottuk, teljes mértékben élvezhető, főleg, hogy nagyon jó párost sikerült választanunk a karakterek terén (tank + support).
A sztori eddig tetszik, a szabályok ismeretének birtokában még aktuálisabb is, hogy egy megfáradt zsoldoscsapatot alakítunk. :)
A játék kialakítása is nagyon tetszik, kompakt, elfér a dohányzóasztalon is, ami külön öröm (a Gloomhavennel – vagy bármelyik nagyobb táblás játékkal – 5-6 órákat ülni az ebédlőasztal körül annyira nem nagy élmény).
Az egy csillag levonás a fizikai kivitelezés miatt van. A mütyürök fele szétszaladt, akármilyen óvatosan próbáltuk is kinyomkodni őket, mert a perforálás igazából a legtöbb esetben félig történt csak meg. Illetve a Scenario Book belső lapjai olyan hullámosak, mintha eláztak volna, és ez biztosan nyomdai baki, mert a borító meg tökéletesen sima, szóval ez már így lett összefűzve. Ez azért probléma, mert a füzet maga a játéktér, és nagyon zavaró a kis tokeneket meg a figurákat a hullámos felületen mozgatni. De megpróbálom majd vasalóval orvosolni a problémát, mindenesetre elég kiábrándító (de legalább nem annyiba került, mint a Gloomhaven).
Ami még nem tetszik, hogy egyelőre három matricánk van a térképen, abból kettő fedi egymást, nagyon hülyén néz ki, megoldhatták volna máshogy.

Összességében viszont én majdhogynem jobban élveztem, mint a Gloomhavent, kezdőknek is szimpatikusabb lehet az első pár tutorial küldetésével, no meg jelentősen pénztárcabarátabb is a 10 kilós testvérénél (nekünk akciósan 12 ezerért sikerült beszerezni, annyit pedig bőven megér a sokórányi játékidejével).
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a szerepjátékokat.


Hasonló játékok címkék alapján