Joking Hazard – Egy vállalhatatlan kártyajáték (2016)

társasjáték 18 4
Joking Hazard
Játékosok száma: 3–10

A Joking Hazard a neten népszerű Cyanide and Happiness, gyengén megrajzolt brutális humorú képregényei nyomán született és hű maradt eredeti elgondolásához. A játékosok kapnak két egymást követő rajzot, a harmadik kártyát pedig (a csattanót) nekik kell lerakni a saját lapjaik közül, aztán eldől,… [tovább]

Hirdetés
Joking Hazard – Egy vállalhatatlan kártyajáték (2016)

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Csibike 

Szerintem 10-ből 9 embert megkérdeztek, aki ismer, azt fogja mondani, hogy ez nem az én játékom. Őszintén én is biztos voltam benne már első blikkre is. A Cyanide and Happiness képregényt sem szeretem, meg őszintén szólva alapból más a humorom. Ez inkább pasis játék, én utálok minden ilyen beteg, számomra erőltetett humort (mint mondjuk Family Guy, Rick és Morty, South Park). Így biztos voltam benne, hogy ezt is utálni fogom.
Persze megvan benne a beteg, morbid humor, de igazából ezt sokkal jobban élveztem, mint ahogy hittem, hogy fogom. Ha nem 3 fiúval játszottam volna, akkor szerintem még jobban sikerült volna, mert pasitársaságokra gyakran jellemző, hogy mindenen röhögnek, ami nagyon beteg, vagy ami totál random, teljesen mindegy, hogy beleillik-e a képregénybe. Én nem ilyen vagyok, de még így is tudtam élvezni, mert sokszor éreztem azt, hogy az adott képkocka annyira odaillik, mintha eredetileg is oda találták volna ki. Nekem inkább ez a vonal és ez a humor tetszett, így én is ezt erősítettem, hogy próbáltam minél inkább a szituációba illő befejezést választani a képregénynek.
És függetlenül attól, hogy kinek jön be ez a fajta humor, azért lássuk be, hogy maga a játék ötletes és jól ki van találva! Érdekes, kreativitást igényel, és habár jelen állapotában nagyon nem családbarát játék, de szerintem egy „játszd anyáddal” verzió nagyon-nagyon jól működne belőle. Persze tudom, hogy a képregénynek ilyen a stílusa, csak szerintem ez a mechanika más rajzokkal rendkívül jól működne még családi játékként is.
Ettől függetlenül így is jó volt, meglepően tetszett, de úgy érzem, hogy egy másfajta képregénnyel valamelyest intelligensebb humort is bele lehetett volna építeni, ami még jobban tetszett volna :)

lilla_csanyi 

Rendkívül vicces és szórakoztató partijáték morbid/beteg/perverz humorú embereknek.
Hangulatában kb. a Card against humanity, de annyiban jobb annál, hogy sokkal több lap van, + végtelen variációs lehetőség, ezért kevésbé repetitív.
Hátránya, hogy ha alapból egy béna kombináció jön ki, akkor nehéz bármi szórakoztatót kihozni belőle, úgyhogy mi azt a szabályt hoztuk hozzá pluszban, hogy ha a játékosok legalább 1/3-a megszavazza, akkor meg lehessen cserélni a felhúzott 2 kártyát, ha úgy értelmesebb a képregény, vagy legrosszabb esetben cserélni lehessen a második fekete kártyát.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján