Gamer blogolók zóna

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Mire lehetünk képesek egyetlen kívánságért? Mit dobnál oda, mit adnál fel, csak hogy korlátok nélkül teljesüljön a legmélyebb vágyad? Mit tehet az emberrel a társadalom, hogy őrölhet fel valakit a hatalomvágy, a politikai játszmák, vagy a vallás? Léteznek-e valódi hősök, akik képesek megőrizni a tisztaságukat és a morális elveiket a kegyetlenségben, vagy egy ilyen sötét világ szükségszerűen felőröli őket?
Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a mai elemzésem témája, a Fate/Zero sorozat. Amennyire tartottam az univerzumtól, annyira pozitív élmény volt ez a belépő – nem ígérem, hogy mélyebbre is fogok ásni (bár eddig lekopogom, az Apocrypha is egyre jobban meggyőz), de ezt a szériát bátran merem ajánlani, mert komoly kérdéseken lehet gondolkodni általa. Vagyis ha szeretnétek kicsit beszélgetni a vágyakról, a megbánásról, és arról hogy miért legyünk (vagy épp ne legyünk) igazi angol gentleman-ek, akkor tartsatok velem :)
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/09/avagy-beszelge…

Ik4r0s 
Gamer blogolók

Hosszú évek után úgy tűnik megérkezhet a Left 4 Dead széria méltó örököse nem mástól, mint az első játék fejlesztőitől. A Turtle Rock Studios-t az újraalapulásuk óta talán az Evolve-ról ismerhetik legtöbben, de mielőtt az eredeti stúdiót megvette a Valve, ők készítették a Left 4 Dead első részét. Ugyan még csak egy rövid zárt és nyílt béta teszteléshez volt szerencsénk, elég sok következtetést levonhatunk az októberben megjelenő játékról, de azért készüljünk kisebb-nagyobb változásokra.

Először fussuk gyorsan végig milyen játékról van szó, ha a Left 4 Dead szériára, vagy az alanyunkra, a Back 4 Blood-ra gondolunk. A koncepció amilyen egyszerű, olyan szórakoztató. Egy (alapból) négy fős csapattal kell egy pálya elejéről a végére eljutnunk, miközben zombik százai próbálják lerágni a bőrt az arcunkról. Ezt a játékmenetet megspékeli egy halom különböző fegyver és eszköz, pálya közbeni feladatok amik ránk hívják a zombi hordát és speciális zombik, amik az egyedi képességeikkel teszik tönkre a szép kirándulásunkat.

A bétáról szóló teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/back-4-blood-beta-kritika/

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Ezt a bejegyzést szerintem jó egy éve tervezem, talán már több is: ekkor önkéntes munka kapcsán lehetőségem adódott, hogy a Naruto nagyelemzésemet előadásos formában bemutassam középiskolás fiataloknak, és beszélgessek velük kicsit az archetípusokról és a szimbólumrendszerekről. Szinte azonnal felmerült bennem, hogy kéne ennek egy videóváltozata, ami kiegészíti, de nem fedi le teljesen az írott Naruto nagyelemzést, de ami által én is elkezdhetek kicsit ismerkedni a vlogbejegyzéssel mint koncepcióval, másrészt pedig időkorlát nélkül, a teljes előadást felvehetem. Ebből született egy kicsit dinamikusabb, lazább munka, amit roppant kreatívan „Naruto nagyelemzés – Az Előadás” címen emlegetek.
A videóról még írok egy kicsit a hozzá tartozó rövid bejegyzésben, ahol megosztom hozzá a linket is – többek között itt beszélek a spoilerek mértékéről, és kicsit a technikai korlátokról, szóval érdemes vetni rá egy pillantást, mielőtt belevágtok. Ha viszont velem tartotok erre az előadásra, akkor ezúttal is örömmel fogadom a véleményeteket :)
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/naruto-nagyele…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Erre a bejegyzésre már jó régen kaptam az inspirációt: ha jól emlékszem, @Adastra-val beszélgettünk itt, a gremlinen, és ő mutatott meg egy, a Resident Evil játék karakterdizájnjaival foglalkozó elemzést… azonnal éreztem, hogy nekem is kell egy hasonló, és első lendülettel egyértelmű volt, hogy melyik játék lesz a jelölt. Akkor viszont még nagyon közel volt az első FFXV elemzésem, ezért úgy gondoltam, hagyom kicsit érni a témát. De mivel „A jövő hajnala” fordítással már megint nagyon bevonzott a világ, úgy döntöttem, a szokásos, „üsse kavics” módon nekilátok ennek is. Vagyis ezúttal egy specifikusabb elemzést hoztam, aminek során kifejezetten a játék, illetve a hozzá kapcsolódó film és anime karakterdizájnjait veszem górcső alá, szimbolika szempontjából. Ha érdekel, milyen szerepet tölthetnek be a színek, apróbb szimbólumok, miért fontos, hogy egyes ékszereket hol és hogyan hord egy karakter, tarts velem :)
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/final-fantasy-…

Kapcsolódó játékok: Final Fantasy XV

Final Fantasy XV (2016)

Ik4r0s 
Gamer blogolók

A toplistának, mint mindig, most is van szabálya, hiszen különben regényt is írhattam volna. Az egyetlen szabály amit meghatároztam, rém egyszerű volt: Csak olyan állatok kerültek fel a listára, akik az eredeti főszereplő társai, kedvencei kalandjai során és nem olyanok, akik maguk a történet főszereplői (ez egy másik lista lehet majd egyszer). Na, akkor csapjunk is bele. A lista jellegéből adódóan spoilerek előfordulhatnak a cikk közben. Ezt az adott bekezdésnél külön jelezve is lesz, így ha még nem játszottátok a játékot, akár át is ugorhatjátok.

A teljes cikket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/a-10-legemlekezetesebb-videoj…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Mik azok a tünetek, amikről felismerheted a major depressziót? Hogy azonosítasz egy szuicid krízisbe került embert, mi az a cry for help, egyáltalán milyen lépéseken át juthat el egy ember addig a kétségbeesésig, ami az öngyilkosságig sodorja? Tudja ezt reálisan, de biztonságosan bemutatni egy anime, fantasy eszközökkel? Akisét ismét meghívtam, hogy ezúttal egy rendkívül súlyos témát tárgyaljunk ki – a K-project egyik fontos szereplőjének, Suoh Mikotónak útján át keressük a válaszokat a fenti kérdésekre.
Trigger warning, tényleg eléggé lehúzza az embert a téma, én két hete próbálom átírni, és rendesen összeszedni hozzá a képeket, és csak most jutottam el oda, hogy sikerült is: szóval ha valaki nagyon nem bírja, akkor óvatosan.

https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/k-project-pszi…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Régen hoztam Naruto nagyelemzést, így éppen ideje volt megint megjelenni egy részletével: A 2/3. részben a virágok szimbolikája került terítékre, hogy hogy jelennek meg a kapcsolatokban, a karakterek személyiségében. Szóval ha érdekel, Kakashi miért részesíthette előnyben a liliomot a sírkövekre, hogy Sakura miért pont nárciszt vitt Sasuke ágya mellé, vagy éppen a tízfarkún miért nyílnak rafléziák, akkor várlak szeretettel :)
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/naruto-nagyele…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Viszonylag régen hoztam saját novellát – ez az írás nem teljesen új már, de nagyon közel áll a szívemhez. Évekkel ezelőtt kezdtem el a szürrealizmust, illetve esetenként az állatmeséket kombinálni a szatírával, és ez a munkám is erre példa – egyszerű kis mese, amivel viszont igyekszem mélyebb és sötétebb problémákra rávilágítani.
A novellát Édesanyámnak ajánlottam – a vele folytatott értékes beszélgetések rengeteg munkám alapjainak megalkotásában nélkülözhetetlenek voltak.
Jó szórakozást kívánok „A majom, a kaszáspók és a tévé” olvasásához:
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/06/sajat-iras-maj…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Nem szoktam ilyen sebességgel egymás után hozni két bejegyzést, de a tegnapi gyakorlatilag húzta magával ezt a mait. Már jóideje tudom, hogy a Végjáték sorozat második részének, a Holtak Szószólójának van egy képregény adaptációja – szemeztem is vele, de részben mert valami hiányzott belőle, részben meg mert képtelen voltam az egészet megtalálni, sosem jutottam oda, hogy el is olvassam…aztán tegnap, illusztráció keresés közben belefutottam, és mára már meg is írtam belőle a kritikát. Sajnos messze nem vagyok vele megelégedve… nagyon sok hibája, hiányossága volt, amik nem csak a személyes érzéseim miatt problémásak, de a sorozat rajongóinak azért még ezekkel együtt is merem ajánlani egy olvasásra.
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/06/a-holtak-szosz…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Miután az oldalon helyet kaptak már a kedvenc karaktereim, sőt, a kedvenc romantikus kapcsolataim is, itt volt az ideje, hogy írjak valamit a kedvenc fiktív barátságaimról – már csak azért is, mert sokszor hangsúlyozom, az ellenérzéseim a shippinggel kapcsolatban is gyakran abból fakadnak, hogy rengeteg párost annyira értékelek barátokként, hogy úgy érzem, ha bárki romantikát kever közéjük, azzal igazából többet árt, mint használ. Szerintem évek óta szeretném megírni ezt a bejegyzést, de valahogy sosem volt rá alkalom, nem tudtam rendesen összerakni, illetve esetenként pont az történt, ami most is: vagyis, hogy nekem június 8-án, a Legjobb Barátok Napján még rendre a biológia könyveim a legjobb barátaim, és elszólítanak a blogomtól… ezúttal viszont úgy döntöttem, ha megkésve is, de itt az idő kitenni – jó szórakozást kívánok hozzá!
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/06/top-10-kedvenc…

Kapcsolódó játékok: Final Fantasy XV

Final Fantasy XV (2016)

2 hozzászólás