Gamer blogolók zóna

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

„Akkor álltam neki ennek a bejegyzésnek, amikor rádöbbentem, hogy több mint egy héttel az utolsó rész befejezése után ez az anime még mindig ott bujkál a gondolataimban, néha-néha felszínre törve. Nem kattogott rajta folyamatosan az agyam, órákra elfelejtettem, de aztán egy-egy pillanatban megint azon kaptam magam, hogy a Deadman Wonderlanden agyalok. Egy idő után ezt elkezdtem égi jelnek tekinteni, és arra jutottam, írnom kéne valamit róla…”
Vagyis hoztam egy bejegyzést a Deadman Wonderland c. animéről, ami nekem az évkezdő sorozatélményem is volt. Erősen spoileres, mint az elemzéseim általában (és maga az anime jó okkal tizennyolc pluszos: a képeket nem a legdurvább jelenetekből válogattam, de még így is elég sok rajtuk a vér, ha valaki ezt nem bírja, akkor óvatosan), úgyhogy a sorozat megtekintése után ajánlom.
Az alcím ezúttal: Beszélgessünk a túlélésről!
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/01/deadman-wonder…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

És elkészültem vele! Merem állítani, hogy az eddigi legnehezebb bejegyzésem volt (legalábbis a legnehezebb, amit nem jegeltem pár évre a tényleges megírása előtt…). Kutatás, gondolkodás, pár részlet újranézése/olvasása/játszása kellett hozzá, de meghoztam a „Mi lenne a daimónja? – Az Úr Sötét Anyagai margójára” bejegyzést, amiben tíz karakterről írok, az alapján, hogy milyen állat formáját öltené a lelkük, ha Philip Pullman világában élnének.
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/01/mi-lenne-daimo…

Kapcsolódó játékok: Detroit: Become Human · Final Fantasy XV

Detroit: Become Human (2018) Final Fantasy XV (2016)

5 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Sziasztok! A 2020 végi, 2021 eleji terveim között szerepel, hogy szeretnék valamit alkotni az Úr Sötét Anyagai sorozatról: de igazság szerint a kritikát kevésnek érzem a témához, az elemzéssel pedig meg akarom várni a harmadik évadot, és egy teljes újraolvasást, hogy megfelelően lefedjek mindent. Viszont felmerült bennem az a gondolat, hogy írok egy bejegyzést, ami csak érintőlegesen kapcsolódik hozzá: vagyis szeretnék egy kicsit agyalni azon, hogy különböző univerzumok szereplőinek mi lenne a daimónja, tehát egy kicsit állatszimbolikával átszőtt karakterelemzést írni.
A tervem az lenne, hogy 30-40 karaktert választok, de közülük maximum tizet elemzek (kalapból húzós módszerrel), viszont tartok attól, hogy nekem vannak kedvenceim, és kedvenc karakter típusaim is, vagyis ha minden karaktert én választok ki, akkor kissé repetitívvé válhat a bejegyzés. Ezért szeretném megkérdezni, van-e olyan figura, aki titeket érdekelne, és szívesen olvasnátok róla egy hasonlót? Lehetőség szerint olyan karaktereket szeretnék választani, akiknek nincs eleve leírt totemállata (tehát pl. a Naruto szinte összes szereplője kiesik), és törekedni fogok rá, hogy egy univerzumból csak egyvalaki legyen a kalapban… de egyébként könyv, film, sorozat, anime, videójáték minden jöhetne. (Nyugodtan írjatok akár több javaslatot is, csak örülök neki)

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Végre meghoztam a beígért Légió/Dominion elemzést: karácsonyra terveztem, de csak egy napot késtem, ami remélem, még elnézhető.
Elég sokat küzdöttem vele, már csak azért is, mert kénytelen voltam rádöbbenni, hogy egy elkaszált szériáról elemzést írni nehéz, mert bennem is rengeteg még a kérdés, ráadásul ez a sorozat eleve kissé bonyolult eset, ezért is telt évekbe, hogy hozzá merjek nyúlni. Viszont végül sikerült elkészíteni, és összességében egészen elégedett vagyok.
Az alcím ezúttal: „Boldog Karácsonyt! Angyalokkal. Meg zombikkal. Mindegy.”
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/12/avagy-boldog-k…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Nagyon ritkán írok két bejegyzést egy nap, de igazság szerint erről a munkámról egyszerűen elfelejtkeztem, és nem akartam tovább húzni a feltöltését: egyik nap lefordítottam az Episode Ardyn: Prologue rövidfilmet. Erre korábban nem csináltak magyar feliratot, így picit megvágtam (kiszedtem belőle a DLC reklámait), és az animációs filmet, égetett felirattal feltöltöttem Indavideóra… ha valaki szeretné elkérni csak a feliratfájlt, a blogomon megteheti, de miután az eredeti verzióban benne vannak a reklámok, ezért kicsit macerás kompatibilissé tenni vele.
A film itt nézhető meg: https://indavideo.hu/video/Final_Fantasy_XV_-_Episode_A…
És itt a blogbejegyzésem:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/12/forditas-final…

Kapcsolódó játékok: Final Fantasy XV

Final Fantasy XV (2016)

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Eredetileg nem terveztem, de végül arra jutottam, írok egy bejegyzést a Blood of Zeus sorozatról, ami a Netflix görög mitológiát feldolgozó animációs sorozata. Meglehetősen vegyes élményt jelentett, így a kritika is hol pozitív, hol negatív… spoileres, így aki nem látta a sorozatot, annak óvatosan, de nagyon szívesen fogadom a véleményeket, hozzászólásokat, mint mindig!
Vagyis beszélgessünk a görög istenekről, a családról, és az egyedi ötletekről…
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/12/blood-of-zeus-…

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Ezúttal a Naruto nagyelemzés egy rövidebb blokkjával érkeztem, a karakterekhez kapcsolódva ezúttal az elemekről lesz szó. Előkerül majd a kínai öt elem, a klasszikus, arisztotelészi négy elem, és kicsit a kínai medicina és a qi-k is – remélem érdekes olvasmányt jelent számotokra, és jól sikerült összeszednem a gondolataimat a témában.
Az alábbi linken elérhetitek az elemzést:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/11/naruto-nagyele…

5 hozzászólás
Adastra 
Gamer blogolók

Egy ismerősöm két cikket is megeresztett az RE világából asztrológusi szemmel – ha nem bánjátok idelinkelem őket, mert nekem kifejezetten tetszenek a fejtegetései (@Valentine_Wiggin -nek kifejezetten ajánlom, mert ő is szeret ilyen párhuzamokon elgondolkodni :) )
https://adastrakonyvtara.blogspot.com/2020/04/leon-s-ke…

https://adastrakonyvtara.blogspot.com/2020/04/leon-s-ke…

Kapcsolódó játékok: Resident Evil 4 · Resident Evil 6 · Resident Evil 2

Resident Evil 4 (2005) Resident Evil 6 (2012) Resident Evil 2 (2019)

8 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Régóta töprengtem már, hogy szeretnék nyitni valamilyen social media felületet a blogomnak a molyos-snittes megjelenésen túl, de mindig kicsit bizonytalan voltam. De azt hiszem ez nálam publikálás szempontjából az „üsse kavics!” év, mert nem egy bejegyzésem is ilyen alapon került ki… vagyis csináltam egy facebook oldalt a TodayWigginnek. Valószínűleg ott is meg fogom osztani a bejegyzéseimet, potenciálisan kikerülnek majd AMV-im, ha lesznek videóblog bejegyzéseim (egyszer csak elkészül az a Narutós…), és nagyon szívesen fogadom a hozzászólásokat, véleményeket, követést, ha valaki érdeklődik az oldal iránt :)
https://www.facebook.com/TodayWiggin-102740465007589

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Valentine: Írnom kéne egy laza kritikát a Final Fantasy XV-ről!
*pár nappal, hat epizód animével, néhány DLC-vel, és egy Kingsglaive újranézéssel később*
Elkészült az ismét meglehetősen hosszú, de cserébe elég átfogó Final Fantasy XV elemzésem. Spoileres a teljes játékra (DLC-kkel együtt), illetve kitér a Kingsglaive, a Brotherhood, és az Episode Ardyn – Prologue eseményeire is. Régen volt videójátékos bejegyzés a blogomon, és ez most kicsit egyedibb darab olyan szempontból is, hogy egy-két kivételtől eltekintve a játékból származó képeket teljesen én fotóztam, illetve ezúttal arra jutottam, hogy a végére rakok egy kis „forrásgyűjteményt”: a következtetéseket az elemzéseimben mindig én vonom le, de ha valakit mélyebben megragadott egy-egy mitológia, akkor a listán szereplő könyvek között nézelődhet :)
Az alcím: „Beszélgessünk ismét a mesékről, a mitológiáról, és a sorsszerűség tragédiájáról”
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/11/final-fantasy-…

Kapcsolódó játékok: Final Fantasy XV

Final Fantasy XV (2016)

4 hozzászólás