Gamer blogolók zóna

Roboraptor 
Gamer blogolók

A God of War Ragnarök határozottan nem fog csalódást okozni azoknak, akik szerették az első epizódot. A két főszereplő viszonya, karakteríveik, az ezekre épülő drámai szegmensei a történetnek egyszerűen kiváló emocionális élményt kínál, amelyre nem sok játék képes. Emellett a Ragnarök egy igazi blockbuster fantasy, egy eposzi kaland, amiből kár kimaradni. Látványos, pörgős és megérintő. Azt hiszem november végén már nyugodtan kijelenthető, hogy ez a játék az év egyik, ha nem legminőségibb darabja. Természetesen vannak apró hibái, de minden más annyira jól működik, hogy a végére el is felejtjük őket. Nekem is alig jutottak eszembe.

Teljes játéktesztünk: https://www.roboraptor.hu/2022/11/04/god-of-war-ragnaro…

Kapcsolódó játékok: God of War: Ragnarök

God of War: Ragnarök (2022)

Kritizátor 
Gamer blogolók

2020 decemberében megjelent egy játék, melyet az emberek az első információk pillanatától már-már olümposzi magasságokba emelt, egy játék, amire az emberek 98 százaléka már látatlanul is azt mondta, hogy minden idők legjobbja lesz. Egy játék, amitől mindenki azt várta, hogy megreformálja az utóbbi években döcögni látszó videojátékipart. Egy játék, ami arra volt hivatott, hogy minden idők legimmerzívebb, legmeghatározóbb, onnantól arany sztenderdként nyilvántartott játéka legyen. Vagy legalábbis ezt gondolták róla. Na jó, gondolom már mindannyian tudjátok, hogy cikkünk alanya a Cyberpunk 2077 lesz. A közismert blama után azonban a CDPR keményen kalapálta a játékot. De vajon most, közel 2 évvel később, az 1.5-1.6 verziószámnál tartva érdemes-e belevágni?

A teljes 1.6-os verzióról írt tesztet itt találjátok: https://www.kritizator.hu/neonfeny-fegyverek-mocsok-cyb…

Kapcsolódó játékok: Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 (2020)

Kapcsolódó készítők: CD Projekt RED

Roboraptor 
Gamer blogolók

Bitcrusher: effekt, amivel egy adott jel sávszélességét lehet csökkenteni, előidézve ezáltal a korai digitális zene jellegzetes hangzását. Ez egyúttal a videójáték-zenékről szóló minisorozatunk címe is, amit vendégszerzőnk, Szegedi Márton zenei producer és game soundtrack fan ír hétről hétre. A most következő fejezet az összes rendű és rangú szerepjátékok score-jainak világába tesz kirándulást.

Teljes cikkünk: https://www.roboraptor.hu/2022/10/16/final-fantasy-zeld…

Roboraptor 
Gamer blogolók

Bitcrusher: effekt, amivel egy adott jel sávszélességét lehet csökkenteni, előidézve ezáltal a korai digitális zene jellegzetes hangzását. Ez egyúttal a videójáték-zenék univerzumáról szóló minisorozatunk címe is, ahová vendégszerzőnk, Szegedi Márton zenei producer és game soundtrack fan kalauzol bennünket. A negyedik rész a kalandjátékok zenéit veszi sorra, a korai nyomozós megfejtésektől egészen a posztapokaliptikus történetekig.

Cikke: https://www.roboraptor.hu/2022/10/09/kaland-jatek-zene-…

Roboraptor 
Gamer blogolók

Bitcrusher: effekt, amivel egy adott jel sávszélességét lehet csökkenteni, előidézve ezáltal a korai digitális zene jellegzetes hangzását. Ez egyúttal minisorozatunk címe is a videójáték-zene bitekkel kikövezett univerzumáról, ahová vendégszerzőnk, Szegedi Márton zenei producer és game soundtrack fan kalauzol bennünket. A következő fejezetekben műfaj szerinti bontásban kerül terítékre néhány közismert score, elsőnek a stratégiai játékok zenéivel.

https://www.roboraptor.hu/2022/10/04/heroes-3-starcraft…

Kritizátor 
Gamer blogolók

Az első és legfontosabb probléma szerintem, ami változott az elmúlt 20 évben, az az, hogy igénytelenné vált az iparág. Mind fogyasztói, mind készítői szempontból. Kicsit nehéz megragadni és leírni, hogy miben is látom ennek lényegét, hiszen ez egy soktényezős probléma. De az egyik legnagyobb gyökere a dolognak, úgy vélem, magában a fogyasztói társadalomban és annak túlzott kiszélsőségedesében leledzik. Nem kell aggódni, ez nem egy marxista propaganda cikk és Che Guevara zászlót sem fogok lobogtatni. Mert nem a kapitalizmussal van a baj, hanem azzal a relatív modern felfogással, hogy a cégek minél hamarabban és egyszerűbben szeretnének többet keresni. Nekünk, gamereknek ez azért nagyon fájó, mert a mi berkeinkbe viszonylag késve érkezett meg a felfogás, ami ugyebár Hollywoodban már egy jó ideje jelen van.

A teljes cikket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/ez-itt-a-veg-avagy-a-videojat…

Kapcsolódó játékok: Cyberpunk 2077 · Assassin's Creed Valhalla

Cyberpunk 2077 (2020) Assassin's Creed Valhalla (2020)

Roboraptor 
Gamer blogolók

Bitcrusher: effekt, amivel egy adott jel sávszélességét lehet csökkenteni, előidézve ezáltal a korai digitális zene jellegzetes hangzását. Ez egyúttal minisorozatunk címe is a videójáték-zene bitekkel kikövezett univerzumáról vendégszerzőnk, Szegedi Márton zenei producer és game soundtrack fan tolmácsolásában. A történeti áttekintés után a sorozat néhány kiemelkedő játékzeneszerző és munkája bemutatásával folytatódik. Többek között az is kiderül, hogyan nem tudsz összetéveszteni egy kék sündisznót egy olasz vízvezetékszerelővel.

Zeneszerzők csarnoka: https://www.roboraptor.hu/2022/09/25/sonic-zelda-silent…

Roboraptor 
Gamer blogolók

Az eredeti MINDIG JOBB? A Mondoconon megmondjuk!

Október 23-án az Őszi Mondoconon találkozhatsz Velünk, a Roboraptor szerzőivel is. Ugyanis egy képregény adaptációs előadással várunk titeket a Hungexpóban.

Részletek az eseményről: https://www.roboraptor.hu/2022/09/24/roboraptor-mondoco…

Kritizátor 
Gamer blogolók

2018 októberében megjelent egy játék ami alapjaiban rengette meg a videojátékos társadalmat és azonnal egy gamer ikonná vált. Ez volt a Red Dead Redemption 2, mely a 2010-es első (valójában szintén második) résznek valójában előzménye és nem a folytatása, de ezen lépjünk is túl. Mivel maga a western műfaj számomra mindig is közömbös volt, így soha nem csobbantam bele az RDR2 hisztériába és most ültem le elé először. Ennek megfelelően teljesen friss szemmel játszottam végig. De vajon 2022-ben is akkora durranás ez a játék? Az alábbi bekezdésekben igyekszem elmondani.

A teljes PS4-es kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/egy-mareknyi-dollar-red-dead-…

Kapcsolódó játékok: Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 (2018)

Roboraptor 
Gamer blogolók

Csaknem tíz évvel az eredeti megjelenése után a Sony harmadszor adja ki a kultjátéknak számító The Last of Ust. Ezúttal vizuálisan és játékmechanikában is a második részhez, illetve természetesen a saját konzoljának legújabb generációjára, a PS5-re (és később PC-re) illesztve. A „gyártási műfajában” remake-nek számító The Last of Us Part 1 kiváló lehetőség az új játékosok számára, hogy modernizált grafikával és frissített játékmenettel éljék át Joel és Ellie szívbemarkoló zombi-poszt-apokalipszis-road-movie kalandját. Viszont a régi játékosok számára sok lehet az a lóvé, amit elkérnek érte. The Last of Us Part 1 teszt.

Teszt: https://www.roboraptor.hu/2022/09/01/last-of-us-teszt/

Kapcsolódó játékok: The Last of Us Part I

The Last of Us Part I (2022)