Gamer blogolók zóna

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Évekkel ezelőtt volt egy nem hivatalos fogadalmam, hogy sosem írok Mátrix elemzést – bár imádom az univerzumot, rengeteget jelentenek nekem ezek a filmek, de egyben annyira kultikusak, annyira sokan, annyi különböző aspektusból elővették már őket, hogy úgy érzem, egy Mátrix nagyelemzés mindenképpen csalódást keltene. Ugyanakkor 1999. március 30-án mutatták be az első részt, ami azt jelenti, hogy a közelmúltban lett 25 éves – ezt az évfordulót pedig igazán nem szalaszthattam el. Hoztam tehát egy kisebb léptékű Neo karakterelemzést – avagy kicsit abba megyek bele, miért is tartom a Mátrix főszereplőjét az egyik legjobb „kiválasztott” protagonistának.

„Neo messiási életútja, a döntései, az, ahogy felfedezi az erejét, majd kiáll a céljai mellett a maga csendes módján, azért is működik, mert lényegében mindenki azonosulhat vele, aki küzdött azzal, hogy megtalálja önmagát. Az, hogy látjuk a karaktert esetlennek, gyengének, kínos helyzetekben, még elnyűtt dzsekit viselve a hosszú kabát előtt, azt is eléri, hogy rendkívül átérezhető minden lépcső, amin végigmegy. Az átlagember talán nem harcol ügynökökkel, de azért mind éreztük már, hogy valami nincs rendben a világgal, hogy változtatnunk kell vagy magunkon, vagy a környezetünkön, hogy sorra hozzuk a döntéseket, de még meg kell értenünk, miért…”

https://todaywiggin.blogspot.com/2024/06/neo-es-az-ontu…

supermario4ever 
Gamer blogolók

Engem is komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Elolvastam a témában néhány cikket, utánanéztem néhány játéknak, illetve a személyes tapasztalataimmal, emlékeimmel kiegészítve, az alábbi konklúzióra jutottam. https://the-gaming-haven.blogspot.com/2024/05/a-retro-f…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

A „gonosz pap” archetípust okkal veszik elő újra és újra ma is, okkal népszerű a horrorfilmekben is. Olyan figuráról van szó, akinek erkölcsi iránytűnek kéne lennie, akiben félelem nélkül meg lehetne bízni, aki meg tudja bocsátani azt is, amit más nem – helyette viszont ezeknek az értékeknek az ellentétévé válik, aki pont azokhoz ér el, és pont azoknak tud ártani, akik a legelesettebbek. Frollo karaktere pusztán attól is hátborzongató lenne, amit tesz és amit képvisel, de ennél sokkal tovább megy…

Egy hét után elkészültem az Egy karakter ezer arca II. – Claude Frollo feldolgozásokon át c. bejegyzésemmel. Bár elég jól álltam A párizsi Notre Dame feldolgozások terén, így nem kellett sokat pótolnom, így sem volt könnyű dolgom – egyszerűen a téma súlyossága miatt is elég nehezen állt össze a végleges cikk. Remélem, hogy szórakoztató olvasmányt jelent majd – és talán felkelti az érdeklődéseteket néhány film, színdarab és könyv iránt is.

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki az ajánlásaival hozzájárult a bejegyzés elkészültéhez!
https://todaywiggin.blogspot.com/2024/05/egy-karakter-e…

Kritizátor 
Gamer blogolók

A farkasember ellopja a zászlót egy T-Rextől! De a küzdelem folytatódik, egy víziszörny visszaszerezte! Most viszont már egy óriási gumikacsa kaparintotta meg! Ez a Gémklub által Szupercsapat! néven kiadott pörgős és vicces társasjáték, ami mindenképpen megérdemel egy ismertetést!

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/szuperhosok-es-oriasszornyek-…

Kapcsolódó játékok: Szupercsapat!

Szupercsapat! (2022)

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Hát, ezzel a bejegyzéssel megküzdöttem, mert akármennyit írtam, csak nem akart elfogyni a mondanivalóm – nem csoda, hiszen egy hatalmas kedvencem legújabb adaptációjáról van szó. Az „Avatár: Az utolsó léghajlító” rajzfilm változata végigkísérte a gyerekkoromat, és abszolút lenyűgözött, amit az élőszereplős változat kezdett az egyébként önmagában is nagyon erős alappal. Vagyis megint hosszú, erősen elemzős kritikával érkeztem, ami mélyen belemegy a széria változtatásaiba – és mondhatni a korábbi Dűne kritikám ellenpontjaként ezúttal hozok egy példát egy olyan adaptációra, ami képes volt megtalálni az eredeti változat gyengeségeit, és ott erősítette meg.

A bejegyzés nagyon spoileres, mindenképp ajánlom az első évad megtekintését, mielőtt valaki belevág, valamint az eredeti sorozatra, és a hozzá kapcsolódó tartalmakra is teszek kiutalásokat.

Tartsatok velem!
https://todaywiggin.blogspot.com/2024/04/maradjatok-gye…

2 hozzászólás
supermario4ever 
Gamer blogolók

Nem is emlékeztem, hogy a Wii Sports is lehetőséget ad a fizikai állapotunk felmérésére. 12 év után elővettem a, és örömmel vettem tudomásul, hogy 32 évvel fiatalabbnak látja a fizikai állapotomat. Én mondom, mindig van út felfelé. https://supermario4ever.blogspot.com/2024/04/12-ev-alat…

Kapcsolódó játékok: Wii Sports

Wii Sports (2006)

Roboraptor 
Gamer blogolók

A Rise of the Ronin azon játékok sorát gyarapítja, amelyeket sokan, szinte abban a pillanatban fognak elfelejteni, amint meglátják a stáblistát. A Ninja Gaident, a Dead or Alive-ot és a Nioh sorozatot is elkészítő Team Ninjának sikerült egy roppant középszerű, vizuál-technológiai oldalról is avítt, Japán történelmének egy izgalmas pontjára helyezett, de rosszul elmesélt történettel operáló játékot letenni a PlayStation asztalára.

Teszt: https://www.roboraptor.hu/2024/04/19/rise-of-the-ronin-…

Kapcsolódó játékok: Rise of the Ronin

Rise of the Ronin (2024)

supermario4ever 
Gamer blogolók

A legújabb játékleírásom a Nintendo 64-re és Game Boy Color-ra megjelent Mario Golf-ról szól. Olvassátok. :) https://the-gaming-haven.blogspot.com/2024/04/sport-rea…

Kapcsolódó játékok: Mario Golf 64 · Mario Golf GB

Mario Golf 64 (1999) Mario Golf GB (1999)

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Ennek a bejegyzésnek a története valahol ott kezdődött, hogy évekkel ezelőtt @GokYuuSa megismertetett a Hakuouki játékkal – az volt az első otome, amit életemben játszottam, és annak ellenére, hogy a mai napig kitartok mellett, hogy vannak szórakoztató elemei és történetszálai, úgy gondoltam, az utolsó is lesz. Aztán jött az egyetem, később a COVID, egyre többet ismerkedtem kis fejlesztőcsoportok játékaival, és a visual novelek/otomék között is volt, ami felkeltette az érdeklődésemet. Egy ideje már billegek azon, hogy kellene írnom valamit azokról, amik a legemlékezetesebbek lettek ezek közül, de eddig mindig tologattam a témát. Mert mégiscsak, hogy néz ki, ha írok egy egész listacikket randijátékokról?
Talán most pont ezért került sorra ez a bejegyzés: mert a kis kalandozásaim során a visual novelek és otomék világában rádöbbentem, hogy valahol ez is csak egy történetmesélési mód. És ha az ember elvonatkoztat, előfordul, hogy olyat talál, amire nem számít.
https://todaywiggin.blogspot.com/2024/04/top-5-kedvenc-…

Kapcsolódó játékok: Cardinal Cross · Lake of Voices · Ebon Light · Our Life: Beginnings & Always · The Hero's Journey

Cardinal Cross (2018) Lake of Voices (2018) Ebon Light (2019) Our Life: Beginnings & Always (2020) The Hero's Journey (2022)

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

És elkészült A jövő hajnala 4. fejezete, vagyik visszatérek a harmadikra, hogy pótoljam a hiányosságokat. Még azután is vár rám egy jó adag szerkesztgetés és konvertálás, hogy tényleg teljesen visszaadja az eredeti regény hangulatát, de már látom a fényt az alagút végén.

„- Luna! Minden rendben? – Sol megtorpant, és aggodalmasan figyelte a fiatal nő arcát.
– Semmi baj. Csak ez a szobor… van benne valami furcsa.
– Őszintén, kicsit hasonlít rád. De nem meglepő. Az első Orákulum az ősöd volt, nem?

Lunafreya megint hallani vélte a nevét. Felnézett a szoborra. Egy pillanatra mintha könnyeket látott volna a kőszemekben. Aztán a szobor körvonalai egyre jobban elmosódtak, és Sol aggodalmas szólongatásai is a semmibe vesztek.

Az istenek megáldottak egy hatalommal és egy céllal: hogy megszabadítsam az embereket a fájdalmuktól.

Luna ismerte ezt a hangot. Biztos volt benne, hogy hallotta már. És abban a pillanatban, hogy elérte a fülét, mintha körülötte mindent beborított volna az aranyló fény. Eltűntek az ősi falak és kőpadlók. Eltűntek Sol kiáltásai. Csak lágy szélben bólogató búzakalászok maradtak egy végtelenbe nyújtózó mezőn. Akármerre fordult, az aratás aranyát látta.

Az odaadásod nem felejtődik majd el. Bizonyos, hogy az istenek vigyáznak rád.

Ez a hang az első Orákulumé volt. Lunafreya ezt biztosan tudta.

De akkor kié lehetett a másik? Kihez beszélt?

– Ardyn Lucis Caelum.

A kérdést azonnali válasz követte. Aera Mirus Fleuret, az első Orákulum szavai most közvetlenül a fiatal nő elméjében csendültek fel.

– Ez volt a neve a férfinek akit szerettem – folytatta Aera. – A férfinek, aki az első királya lett volna az új nemzetnek, amit Lucisnak neveztek.”

Amíg pedig elkészülök, az első két rész itt olvasható:
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/forditas-final…

Kapcsolódó játékok: Final Fantasy XV

Final Fantasy XV (2016)