Gamer blogolók zóna

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Laza, nagyon szubjektív kritika a Star Trek: Discovery második évadáról, kicsit arra is reflektálva, hogy mindjárt jön a harmadik évad, és még semmi nem került a blogomra erről a szériáról, hiába követem hűségesen.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/star-trek-disc…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Igazság szerint kezdtem azt hinni, hogy ez a bejegyzés már sosem születik meg, tekintve, hogy gyakorlatilag azóta ígérgetem, hogy „majd egyszer” mióta az első Owari no Seraph elemzésem kikerült a blogomra, és nagyjából egy éve a technikai feltételek is adottak a megírásához. Én viszont ültem rajta, átírtam, kitöröltem, azt se tudtam, mit is akarok írni… de végül, nagy nehezen sikerült alkotni valamit, és többek között szerintem az is kiderül az elemzésből, hogy miért volt ennyire bonyolult eset.
Vagyis ezúttal az Owari no Seraph előzmény regénysorozata, a Catastrophe at sixteen került terítékre „avagy beszélgessünk Rómeóról, Júliáról, és arról, hogy az élet azért nem mindig tündérmese” alcímmel. Jó olvasást kívánok hozzá!
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/guren-ichinose…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Bár ez még nagyon csak a kezdeteket jelenti, de megnyitottam azt a masterpostot a blogomon, ahová a továbbiakban a Hakuouki Musical sorozat magyar feliratait töltöm majd. Ez a bejegyzés folyamatosan frissül majd, ahogy haladok a munkával, és tartalmaz néhány oldalt és blogot, ahonnan meg tudjátok szerezni (nagyon szép, magas minőségben) magukat a RAW fájlokat, amelyekre a feliratokat időzítettem. Természetesen, ha új feltöltéssel bővül a masterpost, akkor azért kiteszek egy újabb értesítést ide is. Nagyon jó szórakozást kívánok!
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/hakuouki-music…

Kapcsolódó játékok: Hakuouki: Demon of the Fleeting Blossom · Hakuouki: Reimeiroku

Hakuouki: Demon of the Fleeting Blossom (2012) Hakuouki: Reimeiroku (2010)

k4g3 
Gamer blogolók

Sziasztok!
Jó régen jelentkeztem itt utoljára, de pár napon belül új bejegyzések sora fog megjelenni a blogomon:
https://qcksave.wordpress.com
Remélem néhányótokat visszatérő olvasóként üdvözölhetem majd!

8 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Sziasztok!
Egy barátnőm kérésére kezdtem gyorsan lefordítani a Human Lost filmet – és mivel tudtommal magyar felirat jelenleg nem érhető el hozzá, közzétettem a blogomon is, hogy mások is megnézhessék. Írtam egy kis összefoglalót a „speciális” fogalmakról, amelyeknek nem volt egészen egyértelmű a fordítása, de a legtöbb megérthető a film nézése közben is. A bejegyzésből csak a felirat letölthető, a RAW animefájlt meg kell szerezni hozzá!
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/07/forditas-human…

Strawberry_muffin_crumbs
Gamer blogolók

Sziasztok, aki nem ismerné a játékot, de tervezi, hogy lehet játszana vele, annak itt egy rövid leírás az alapokról.
https://wp.me/pc02im-5f

Kapcsolódó játékok: Homescapes

Homescapes (2017)

Hirdetés
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

A Naruto elemzés publikálásának megkezdése után ez a második bejegyzésem, ami kicsit „Üsse kavics!” módon kerül ki… amikor a Los Angeles BB Murders fordítását közzétettem, megemlítettem, hogy fut két regényfordítási projektem, az L: Change the World regényváltozata és a Myst Reader első része, az Atrus könyve. Arra jutottam, engem is motivál, és talán az olvasóimat is érdekli, ha megosztom az eddig elkészült fejezetek egy részét. Az L: Change the World-ből 35 oldal, az Atrus könyvéből hét fejezet (plusz Prológus) olvasható és letölthető PDF formátumban a blogomról – amikor elkészülök a teljes fordításokkal, MOBI-ban és EPUB-ban is elérhetővé teszem majd őket, hogy ebook olvasón is kényelmesen olvashatóak legyenek.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/07/forditasi-proj…

Kapcsolódó játékok: Myst

Myst (1993)

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Igencsak súlyos témájú bejegyzéssel érkeztem, amit viszont már jó ideje tervezgetek, és nagyon fontosnak éreztem, hogy megírjam. A Gyurkó Krisztinával készített interjú, amit korábban megosztottam, már szóba hozta a témát, ezúttal viszont sötétebb vizekre evezek – az online rajongói közösségek toxicitásáról írtam, saját tapasztalataimat is érintve. Nagyon szívesen fogadom a hozzászólásokat – ahogy a bejegyzésben is írom, ha valaki rá tud cáfolni azokra, amiket leírok, én leszek a legboldogabb – és nyitott vagyok a beszélgetésre ezzel kapcsolatban.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/az-arctalan-gy…

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Több szempontból is mérföldkő az a bejegyzés, amit most hozok: egyrészt, teljesen új írásról van szó, ami a TodayWiggin G-portálos oldalán még említésre se került – ezáltal azt is jelöli, hogy teljesen átköltöztem, immár minden elérhető a blogspotos oldalon.
Másrészt pedig ez az első interjúm – régóta emlegettem, hogy szeretnék kicsit foglalkozni a rajongói közösségek toxicitásával, így amikor egy egyetemi feladat kapcsán lehetőségem nyílt a vita filmes közösségekben betöltött szerepét vizsgálni, lecsaptam a lehetőségre. A bejegyzésben Gyurkó Krisztinával beszélgettem, aki a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület alelnöke, a No Hate Speech Mozgalom oszlopos tagja, illetve a No Hate Filmklub, és a Tőled Hallottam Filmklub szervezője.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/interju-gyurko…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Hosszú ideje nincs rendes felületem, ahol megoszthatom a teljesen saját novelláimat, így a mai nappal úgy döntöttem, erre is a blogomat fogom használni. Öt írást töltöttem fel, ebből négy kifejezetten szatíra, az ötödik inkább pszichológiai, mind az öt elég szürreális-szimbolikus – remélem, elnyerik majd a tetszéseteket. Véleményeket, kritikákat, mint mindig, nagyon szívesen fogadok!
http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…