Gamer blogolók zóna

Roboraptor 
Gamer blogolók

A Stray összességében egy kellemes, szívhez szóló kaland egy aranyos, hamar megkedvelhető cica hőssel. A BlueTwelve Studios érezhetően inkább a könnyedebb szórakozára vágyó játékosok felé nyitott, hiszen nincs túlnehezítve a játékuk, csak annyira, hogy még kihívást jelentsen. Ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki nem játszott sokat életében, de azért egy cicás kalandra vevő lenne. Mindenki másnak pedig azért, mert olyan hangulatot zártak a Stray-be, amelyet tényleg az ilyen szívvel-lélekkel készített indie játékokban találni. Az a keserédes világvége, ami az első percekben magával ránt, a játék vége után is nehéz belőle kikeveredni, sokáig velünk marad. Egy megható mese arról, hogyan lesz egy csöpp állatból világmegváltó hős, és milyen szomorú az az elképzelt holnapi nap, ami már nélkülünk megy tovább.

Játékteszt: https://www.roboraptor.hu/2022/08/09/stray-jatek-teszt/

Kapcsolódó játékok: Stray

Stray (2022)

5 hozzászólás
Kritizátor 
Gamer blogolók

2022-ben végre sokszori eltolás után megjelent az 7. számozott Gran Turismo epizód a Polyphony Digital csapatától a Sony PS4 és PS5ös konzoljaira. Nem kevesebb, mint 5 év telt el a Gran Turismo Sport kiadása óta, viszont már 9 éve, hogy megjelent az utolsó számozott epizód. Be kell vallanom, sose rajongtam a GT-ért, mindig is a Forzához húzott a szívem, a 6-ot egyenesen utáltam, viszont a GTS egész szórakoztatóra sikeredett, így gondoltam miért ne adnám meg neki az esélyt, hátha ez most megtetszik.

A teljes cikket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/gran-turismo-7-elpofog-meg-48…

Kapcsolódó játékok: Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 (2022)

Kritizátor 
Gamer blogolók

A szórakoztatóipar imádja a poszt-apokaliptikus témákat. Legyen szó természeti katasztrófákról, halálos vírusról, zombikról, vagy éppen háború következtében összeomló társadalmakról, a téma rendre megjelenik. És persze mi sem imádunk szinte semmit sem jobban, mint egy jó kis világvégét, persze míg az a képernyőinken, vagy papírlapon szerepel. A videojáték szegmensben pedig tényleg szinte futószalagon érkeznek az ilyen jellegű termékek, a minőségi skála minden pontjáról. Így hát elég nehéz kiválogatni azokat, amik igazán megérik a nehezen megkeresett pénzünket. Az alábbi cikkben most 8 olyat válogatunk össze nektek, amiket valóban érdemes kipróbálni.

A teljes cikket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/itt-a-veg-a-8-legjobb-poszt-a…

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

A Maradjatok gyerekek? cikksorozat úgy tűnik, maradni fog, mert meghoztam a második tagját is: régen volt könyvajánló az oldalon, és most újra elővettem egy gyerekkori, de nem feltétlenül gyerekeknek szóló kedvencemet, hogy részletesen kielemezzem.

A Szirt Krónikái Paul Stewart és Chris Riddell szerzőpáros közös munkája (akiknek a leghíresebbé vált Szirt mellett például a Dinkafölde c. trilógiát is köszönhetjük – ez gyakorlatilag tökéletes ellentéte ennek a regénynek, könnyed, abszurd Gyűrűk Ura paródia). A Szirt maga darkfantasy, enyhe steampunk beütéssel: angolul már rengeteg része jelent meg, de magyarul csak egyetlen trilógia, Arborinus „Ágos” Verginix története: ezért én is ezzel foglalkozom ebben a bejegyzésben.

A történet szerint Ágost gyerekként kiteszik a szülei Erdőmélyén, a sötét vadonban, ahol különleges és hátborzongató lények élnek. Egy fatroll család veszi magához, és neveli fel, a fiú azonban sosem találja a helyét köztük. Végül egy napon elkövet egy hibát, amelyet fatroll gyermek sosem tenne – letér a kitaposott útról. A rengetegben ezernyi veszély várja, folyamatos küzdelmet kell vívnia az életéért, de úgy tűnik az események végül pont oda sodorják, ahol lennie kell: a családhoz, ami annak idején eldobta magától, de aminek nyughatatlan vére meghatározza az egész életét…
https://todaywiggin.blogspot.com/2022/07/maradjatok-gye…

Kritizátor 
Gamer blogolók

Star Wars játék témában nagyon nem vagyunk eleresztve a 2012-es Disney hatalomátvétel óta. Mert sajnos a beharangozott Disney-EA együttműködés messze nem váltotta be reményeinket. Ugyanis a kiadóóriás ahelyett, hogy frankón meglovagolta volna a Star Wars lovat, inkább kapzsiskodni próbált az erősen visszhangos fogadtatásban részesült Battlefront reboot epizódok által. Olyan keményen kapták az ívet, hogy már a Disney is szükségesnek látta, beleszóljanak a játékok sorsaiba és maga az EA is belátta, hogy változtatni kell. Ennek az eredménye jelen cikkünk alanya, a 2019-es, Jedi: Fallen Order, melyben egy teljesen új, de kánonhoz tartozó történetet járhatunk végig. Hogy megéri-e, az az alábbi bekezdésekből kiderül.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/uncharted-az-urben-jedi-falle…

Kapcsolódó játékok: Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

Nagyon régi vágyam/vállalásom teljesült azzal, hogy elkészítettem ezt a filmelemzést: az Úttalan útról túlzás nélkül mondhatom, hogy az egyik legmeghatározóbb film az életemben. Talán nem az abszolút kedvencem, de azóta nem találtam olyat, ami ilyen mélységben és ennyi éven át folyamatosan hatott rám. Ennek változatos okai vannak, az összetett szimbolikától, a szürrealizmustól és kellemes humortól kezdve a rendkívül emberi és megérthető főhősön át, de pont a mélysége miatt sokáig nem mertem elővenni, és ténylegesen elemezni ezt a történetet. Most viszont összeszedtem a bátorságom, és hoztam egy erősen spoileres, de cserébe nagyon átfogó bejegyzést a filmről.
https://todaywiggin.blogspot.com/2022/05/uttalan-ut-ele…

7 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
Gamer blogolók

"Az Elsüllyedt Világok különleges gyereksorozat. Bár a közönsége kicsi és érezhetően az, a képernyő elé tud szögezni egy felnőtt embert. Bár a dallamai egyszerűek, de egy életre a füledben ragadnak, és miközben ránézésre megkopott a fénye, azért még mindig nagyon aktuális. De talán, ami a legerősebbé teszi az az üzenete:

Mert az Elsüllyedt Világok nem akar egyszerű moralitásokat lenyomni a gyerekek torkán. Nem mondja ki, hogy ki a jó, ki a gonosz, és mi a helyes. A karakterei válaszokat keresnek kérdésekre, és igen, közben kialakítanak kötelékeket, megszeretik egymást és az embereket, akikkel találkoznak, és ez a szeretet motiválja őket. Van, hogy egy hősnek fel kell emelkednie, vagy valakinek fel kell nőnie, de a lényeg elsősorban az, hogy mindenki kihúzza a homokból a fejét, és tanuljon."

Noha még mindig előttem van egy záróvizsga ami eléri, hogy kevesebb időm legyen a blogomra, de végre sikerült hoznom egy régóta várt bejegyzést: vagyis kritikát írtam az Elsüllyedt Világokról.
https://todaywiggin.blogspot.com/2022/05/maradjatok-gye…

Kritizátor 
Gamer blogolók

A 2010-es évek második fele nem csak Hollywood-ban, de a játékiparban is a rebootok és folytatások időszakává vált, mely tendencia természetesen a mai napig tart. 2016-ban beállt a sorba a dán IO Interactive is és egy méltán népszerű, nagy múltú sorozatot, a tetovált tarkójú bérgyilkos, a 47-es ügynök kalandjait feldolgozó Hitmant élesztette újjá a négy évvel korábban, vegyes fogadtatásban részesülő, eredeti sztoriszálat lezáró Absolution után. Hogy ennek mennyi értelme volt, az a cikk végére számotokra is ki fog derülni – már amennyiben még nem ismeritek a játékot.

A teljes tesztet itt találjátok: https://www.kritizator.hu/halotti-tar-hitman-teszt/

Kritizátor 
Gamer blogolók

A 2017-es Watch Dogs 2 kb. ugyanott veszi fel a fonalat ahol elődje befejezte, de szinte teljes egészében szakít az első rész sötét, depresszív, és kimondottan erőszakos, személyes, thriller-krimi jellegű stílusával és helyette korunk popkultúrájának színes, vibráló, csillogó, mémektől és emojikkal hemzsegő, lájkvadász világába helyezte át az egészet. A helyszín pedig ezúttal a szerepre tökéletesen alkalmas San Francisco. Csapjunk is bele a lecsóba és a legnehezebb részébe a kritikának. Szóval ízlések és pofonok, kinek mi tetszik, ugyebár és állítólag a Watch Dogs 2 eladásai a kiadót igazolják, de szerintem ez a Watch Dogs 2 talán egyetlen, de mindenképp leghatalmasabb hibája. Végig azt éreztem, hogy a játék önmagát sem veszi komolyan, a karaktereknek, a történetnek, a küldetéseknek és úgy az egész hóbelevancnak köszönhetően egy hatalmas ripacskodásba megy át az egész játék, ami ennek ellenére mégis szórakoztató tud lenni és még a történetmesélés is meg-meg tud csillanni a filtereken keresztül.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/lajkvadasz-hackerek-watch-dog…

Kapcsolódó játékok: Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 (2016)

Kritizátor 
Gamer blogolók

A játék természetesen a Marvel univerzumban játszódik, de fontos, hogy nem az MCU-ban (Marvel Cinematic Universe), így tehát a filmek nem befolyásolják a történteket. Bizonyos karakterek élnek/meghaltak/máshol vannak, mást csinálnak a mozikhoz képest, így tiszta lappal indul a kaland. A GotG csapatát természetesen ugyanazok a karakterek alkotják, így megmarad az egymás közötti civakodás is, ami még annál is viccesebb, mint amire számítottam. A történet igaz kicsiben kezdődik, de ahogy haladunk előre, enyhén szólva is kiterjeszkedik a színtér. Ugyan nem egy világrengető művészeti zsenialitás, de egy nagyon szépen kidolgozott, nagyon GotG-hez hű történetet és karaktermotivációkat, fejlődéseket kapunk. Ezen kívül rengeteg ismert Marvel karakter megjelenik, olyanok is, akik az MCU-ban nem – őket nem sorolnám, hogy elkerüljem a spoilereket.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/star-lord-legujabb-kalandjai-…

Kapcsolódó játékok: Marvel's Guardians of the Galaxy

Marvel's Guardians of the Galaxy (2021)