Gamer blogolók zóna

Roboraptor 
Gamer blogolók

Az Alan Wake 2 az év egyik legjobb játéka lett túlszárnyalva azt, amit egyáltalán vártam tőle. Senki nem csinál úgy videójátékot, mint a Remedy Entertainment. Minden porcikáján érződik az, hogy ez a játék egy küldetés volt a csapat számára, nem pedig valami, amiből pénzt lehet csinálni. Lehengerlő története, nagyszerű vizualitása, egyedi megoldásai olyan egyéniséget kölcsönöznek az Alan Wake 2-nek, ami nem csupán az év, de az elmúlt évtized címei közül is kiemelkedővé teszi. Egyike azon játékoknak, amelyek megérik azt, hogy hosszú időn át emlékezzünk rájuk. Olyan játék lett ez, amelyet fel lehet hozni példaként arra, hogy milyen művészi érték is van a videójáték médiumában.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/11/14/alan-wake-2-teszt/

Kapcsolódó játékok: Alan Wake II

Alan Wake II (2023)

Kapcsolódó készítők: Remedy

Kritizátor 
Gamer blogolók

Nagy várakozás, de talán még nagyobb találgatás előzte meg az Ubisoft legsikeresebb szériájának, az Assassin’s Creed, legújabb epizódjának a megjelenését. Az eredetileg a 2020-as Valhalla DLC-jének szánt, az ott csak mellékszerepet kapó, félig-meddig antagonista Basim fiatalkorára koncentráló projekt azonban annyira kinőtte magát, hogy a francia kiadó végül úgy döntött, külön címként jelenteti meg, Mirage név alatt. Ezek mellett pedig azt az ígéretet is tette, hogy a korábbi részek szerepjátékos és fantasy-jellegű stílusával szakítva, visszakormányozza a sorozatot annak klasszikus hangulatához. Vajon sikerült neki? Megérte egyáltalán az ismételt stílusváltás?

A teljes kritikánkat itt találjátok: https://www.kritizator.hu/bagdad-utcain-assassins-creed…

Kapcsolódó játékok: Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage (2023)

Kritizátor 
Gamer blogolók

A Baldur’s Gate 3 elmúlt hetekben lejátszódó elsöprő sikersztorija úgy fest újra fellobbantja a játékrajongók lelkesedését a fantasy műfaj iránt, ezzel együtt pedig reményeim szerint az ipar is újra felfedezi, hogy igenis van fantázia (haha) a műfajban és újra mainstream stílussá válik a videojátékok között, ahogy régen is sorra kaptuk a jobbnál-jobb fantasy címeket. Ha már teljesen bezsongtál a Baldur’s Gate nyüstölésétől és többre vágynál, avagy ha még nincs lehetőséged játszani vele, de vágynál valami fantasy címre, mi segítünk neked. Ugyanis ebben a cikkben összegyűjtöttünk nyolc olyan fantasy játékot, amit érdemes lehet betölteni.

A teljes cikket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/baldurs-gate-3-helyett-8-kiha…

Hirdetés
Roboraptor 
Gamer blogolók

Folytatva az PS exkluzív-elitisták elleni merényletet, a Sony ezúttal a Ratchet & Clank: Rift Apartot szállította idén a személyi számítógépekre. A játék már a jelenlegi ötödik generációs PlayStation konzolokon is kiváló élmény volt, az egér és billentyűzet csak tetézte ezt a fantasztikus, sokszor parádés, de mindenképpen szeretnivaló kalandot az intergalaktikus Furryvel és robot társával.

Ratchet & Clank: Rift Apart teszt: https://www.roboraptor.hu/2023/09/02/ratchet-clank-rift…

Kapcsolódó játékok: Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart (2021)

Roboraptor 
Gamer blogolók

A Final Fantasy 16 igazából nem lett sem kiemelkedő, sem pedig egyértelműen jó játéknak mondható darab, ugyanakkor az eposzi küzdelmek, a rendezés minősége miatt nem is lehet azt mondani rá, hogy rossz. Sokkal jobban működne, ha nem lenne duzzasztva az érdektelen mellékküldetésekkel, a rossz pályaszerkesztéssel, helyette egy olyan koncepciót használna, mint a God of War, amiben kevés mellékküldetés van, de azok érdemi történettel hozzájárulnak a világhoz. Vagy szimplán egy ambiciózus lineáris hack’n’slash lett volna, ami jobban odafigyel a karaktereire. De sajnos azt kaptam, amit fentebb is leírtam. Egy bugyuta, bárgyú, elnagyolt sztorit rossz világépítéssel, zavaros keretezéssel, buta megoldásokkal, rossz karakterizálással és dagályos álfilozófiától lucskos erőlködéssel, ami sokszor a játékmenetében is inkább unalmas és frusztráló volt, mint érdekes.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/07/16/final-fantasy-16-teszt/

Kapcsolódó játékok: Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI (2023)

Kritizátor 
Gamer blogolók

Kilenc hosszú év után megérkezett a Diablo széria folytatása, de nem áll jól a szénája. Ugyan a Diablo Immor(t)al megelőzte a negyedik részt, mégis sok idő után ez a legújabb teljes értékű játéknak tekinthető megjelenés. A játék és az első season-je viszont aggodalmakra ad okot.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/ez-a-jatek-a-pokolbol-jott-di…

Kapcsolódó játékok: Diablo IV

Diablo IV (2023)

Kritizátor 
Gamer blogolók

A Playstation Showcase események mindig tartogatnak némi nyalánkságot, hiszen ez a Sony legmodernebb módszere a rajongókkal való kommunikációnak és persze némi rongyrázásnak is. Tegnap, magyar idő szerint este 10-kor pedig ismét betekintést nyerhettünk a Sony gaming részlegének munkásságába és a várható jóságok…egy részébe. Mert az igazat megvallva, a vártnál soványkább volt a felhozatal, de azért még így is van min csámcsogni és mire gyűjteni a pénzt. Alább pedig összefoglaljuk a közvetítés legfontosabb pillanatait.

A teljes összefoglalót itt találjátok: https://www.kritizator.hu/mit-hoz-a-playstation-jovoje-…

Roboraptor 
Gamer blogolók

Hollerung Gábor karmester fenti szavait biztosan tanúsíthatjuk, ugyanis mi is élve kijöttünk egy komolyzenei koncertről! Az első, magyar zenekar által játszott Gamer Symphonic koncert pedig jelentjük, igazi profi show volt, magas színvonalon. Meglepő elemekkel és klasszikusnak ható élményt nyújtott a videójátékzenék hazai rajongóinak. Érződött a BDZ részéről, hogy komolyan beleásták magukat a témába és ennek megfelelően jártak a gamer közönség kegyeiben – annak ellenére is, hogy közönségkérésre kezdtek el foglalkozni a műfajjal. Remélem, itt nem áll meg minden, hanem idővel kinövi magát a Gamer Symphonic is egy olyan programsorozattá, mint a Cinefonic. Sőt, akár közös előadáson láthatjuk a game zene ikonikus zeneszerzőit a BDZ-vel Budapesten. Legyen így!

Koncertbeszámoló: https://www.roboraptor.hu/2023/05/23/assassins-creed-sk…

Noresz 
Gamer blogolók

Megérkezett a Honkai: Star Rail, a Genshin Impact fejlesztőinek új játéka. Ezennel egy kalandor bőrébe bújva utazhatjuk be az univerzumot az Astral Express űrvonat fedélzetén.
Bővebben: https://noreszweb.hu/honkai-star-rail/

Roboraptor 
Gamer blogolók

A Burning Shores DLC azt adja, amit egy ilyen DLC-től várni lehet, nem többet, nem kevesebbet, ugyanakkor nem lehet elmenni amellett, hogy emiatt érződik igazából súlytalannak. Mondhatott volna többet a világról, tágíthatta volna a lore-t, beszélhetett volna Forbidden West ellenségeiről. Maga a koncepció megannyi érdekes, kifejtésre váró nüansszal rendelkezik, ám a Gerilla Games inkább készített egy látványos, szórakoztató akció-kalandot némi románccal. Bár kétségtelen, hogy a finálé hatalmas küzdelme roppant szórakoztató és látványos.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/04/30/horizon-burning-sh…

Kapcsolódó játékok: Horizon II: Forbidden West – Burning Shores

Horizon II: Forbidden West – Burning Shores (2023)