Hazai játékipar zóna

majoros 
Hazai játékipar

Beregi Péter ultizni tanít a Behind the Beyond legújabb videójában.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó játékok: Behind the Beyond

Behind the Beyond (2024)

2 hozzászólás
majoros 
Hazai játékipar

Fubenalvo összeszedte és az értékelések (Steam, Mobygames, Metacritic) alapján rangsorolta a legjobban sikerült hazai fejlesztésű játékokat.

https://hungame.blog/2024/04/02/uj-to50-hungame-metacri…

Kopaszkutya 
Hazai játékipar

Megjelent a Zipp's Café.

Kapcsolódó játékok: Zipp's Café

Zipp's Café (2023)

Kapcsolódó készítők: The Wild Gentlemen

Hirdetés
Anonymusx 
Hazai játékipar

Bajban a Black Geyser: Couriers of Darkness fejlesztői:

Elértünk egy olyan pontra, ahol ilyen körülmények között nem tudjuk folytatni. Reméltük, hogy a Steam őszi és téli akciója majd mEegfordítja a helyzetet, de nem így történt. A stúdiónknak hamarosan be kell zárnia, hacsak nem tudunk hamarosan sikeres Kickstartert csinálni, hogy segítsünk befejezni a Black Geyser DLC-jét. Ez a DLC augusztus környékén jelenne meg, ami nagy lökést adna a Black Geyser eladásainak is. Ehhez a DLC-hez már jelentős tartalmakkal rendelkezünk, így a fejlesztése nem a nulláról fog történni.

A bevételeink jelenleg még a csapat napi működését sem képesek fenntartani a jelenlegi európai gazdasági helyzetben. A csapat létszámát minimálisra csökkentettük, és a működés minden aspektusát optimalizáltuk. Ez azonban nem volt elég. A játéknak még mindig több mint 80 000 kívánságlistája van, de ezek még nem eredményeztek érdemi eladásokat. A játékosok talán nagyobb (pl. 50%-os) kedvezményre várnak, de ez nem több, mint feltételezés (az eddig alkalmazott 40%-os kedvezmény nem hozott valódi változást az eladásokban).

Amint elfogynak a tartalékaink, szét kell válnunk és be kell zárnunk a stúdiót. Ez azonban nem fogja veszélyeztetni a crowdfunding jutalmak és a lokalizációk (például a dobozos kiadások és az olasz fordítás) eljuttatását a játékosokhoz. Ezeket a tartalékainkból fedezzük.

https://store.steampowered.com/news/app/1374930/view/36…

Van ott egy kérdőív is kickstarter-el kapcsolatos…

Én lehet támogatnám őket, pedig nem tudom mikor fizettem játékért, kb évekkel ezelőtt..

Kapcsolódó játékok: Black Geyser: Couriers of Darkness

Black Geyser: Couriers of Darkness (2022)

majoros 
Hazai játékipar

Bezár a Gameloft budapesti irodája.

„A 90 embert foglalkoztató Gameloft Budapestet 2012-ben hozták létre, a legnagyobb projektjük pedig a több mint 50 millió letöltéssel büszkélkedő Dragon Mania Legends. Újabb munkákat viszont sajnos már biztosan nem láthatunk tőlük, a Gameloft vezetése ugyanis szélnek ereszti a csapatot.”

https://www.gamestar.hu/magyarjatek/megszunik-egy-tobb-…

majoros 
Hazai játékipar

Már lehet regisztrálni a következő BPGDD-re. A regisztráció ingyenes, de csak 1500 hely van, szóval érdemes sietni!

https://www.gamedevday.hu/