Sushi Go! (2013)

társasjáték 8 57
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2–5

A wasabit vagy a pudingot szereted jobban? Tedd próbára magad a világ legcukibb party játékával! Szerezz pontokat a legtöbb sushi összegyűjtésével, vagy gyűjtsd ki az összes sashimit! Mártogasd a kedvenc nigirid wasabiba, hogy megtriplázd az értékét! Ha mindent megettél, fejezd be a menüd a… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Morpheus 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Videóról megtanulva az első partim nem lett rossz, a másodikban, ami négy fős volt, hárman holtversenyben másodikok lettünk. Hogy a legcukibb party játék, azért túlzás, de el lehet vele játszogatni.

3 hozzászólás
perpetua 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Nem igényel túl sok gondolkodást, ezért stratégiai játékot kedvelődnek nem ajánlom, e ezt leszámítva pörgős és szórakoztató. Ha nincs időtök 1-2 órára leülni és belemerülni a versengésbe, akkor ez tökéletes választás, mert a feltüntetett 15 perces játékidő nem túloz. A kártyalapok pedig nagyon aranyosak, már azokat érdemes megcsodálni. :)

Morn 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Milyen sokáig csak rakosgattam a polcon, mikor rendet raktam…! Párom hozadéka ez a játék, ami régóta csak a polcon állt, mert a társasággal nem sikerült leülni játszani, mi meg úgy gondoltuk, hogy ha deck-building (7 csoda hasonlatosság csak cuki), akkor ketten biztosan nem lesz jó. Így végül a klubban sikerült az ottani példányt öten meghódítanunk, és mindenkinek nagyon tetszett ez az egyszerű, jópofa, gondolkodós kis kártyajáték. Irtó béna voltam benne persze, de hát ez van, a 7 csodánál is megesik az ilyen. :)

Molymacska 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Nagyon sokat hallottam erről a játékról, milyen egyszerű, és mennyire népszerű másoknál. Valahogy nálam visszatetszést váltott ki ez a fajta népszerűség, így sokáig nem is próbáltuk ki.
A játék lényege, hogy különféle ázsiai ételeket draftolunk, és minden alkalommal egy kártyát játsszunk le, ezzel gyűjtve a szetteket. Mindegyik kártyatípus kicsit mást tud, máshogy adja a pontokat, de ezeket a kártyák kommunikálják is.
Mi elsőre ketten játszottuk, és úgy nagyon izgalmas volt, mert végig láttam, milyen lapok vannak játékban. Nyilván ez magasabb játékosszámnál nincs így, ott sokkal randomabb lenne a játék maga. Ellenben ami nekem pozitívum, hogy teljesen jól működik ketten, mert igazából nagyon féltem, hogy ebben nem lesz igazán jó, mégis élvezetes, és érdekes számomra a játék.
Ami jó benne még, hogy mindegyik képességre érdemes figyelni egy kicsit, és úgy alakítani a taktikát. Párom wasabira ment rá, míg én inkább a gőzgombócokra és sashimikre próbáltam ráfeküdni. Ami külön érdekes ezzel kapcsolatban, hogy nem mindig ugyanazokaz arányok jönnek fel, így lehet, hogy rögtön kikapok egy surumit, de a másik paklijában nincs, vagy a másik egyszerűen kiszedi, és így nem fog nekem pontot hozni (nagyon tetszik benne ez a pici, de annál élvezetesebb konfrontáció, amikor igenis ráhatásod van arra, hogy mit küldesz tovább, és így milyen szetteket hagysz meg a másiknak).
Azt is érdekesnek tartom, hogy gyakorlatilag a lerakott kártyák negyede, de akár a fele is egyszerűen nem fog pontot hozni. Egyrészről ha nem sikerülnek bizonyos szettek (sashimi, tempura, de nekünk volt körünk, amikor volt wasabi, de nem volt sushi, amit rárakhattunk volna) összehozni, másrészről például ha nem sikerül a többséget szerezned (maki, szójaszósz, de akár a végén a puding). Emiatt sokszor nagyon figyelni kell, mit rak le az ember, mert úgy játszani egy kör felét, hogy gyakorlatilag semmit sem kapsz belőle vissza az elég rossz érzés. A rajzolása nekem nagyon bejött, egyrészről megvan a japánosabb stílus is, de közben mégis olyan kedves, aranyos, és cuki. Jó a színkezelése, és nagyon átlátható és letisztult benne minden. Nem kellett keresgélni a szabályban, miről van szó, hanem a kártya mindent kommunikált felém.
EZ az a játék, amikor kipróbáltam a Sushi go-t, és legszívesebben megvenném a party-t. Bár nem voltam túl nyitott rá, de azonnal behúzott, és úgy érzem, hogy ez az a játék, amivel szívesen játszanék többször is.

Faresz 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Mostanában ezt pörgetjük csajommal. Egyszerű és követhető szabályok, könnyű pontszámítás, most még nem látom azt, hogy rá lehetne unni, de még többen játszva lehet majd az igazi. Fontos, hogy elég kicsi a doboza, nem foglal túl sok helyet.

Inky 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Minimális pontszámolgatást meg jegyzetelést igénylő, könnyed kártyajáték, bemelegítésnek jó amíg a társaság józan.

gyberna 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

Gyors, pörgős játék, minden játékos egyszerre választ a saját lapjai közül, így soha nincs állásidő, senki nem unatkozik. A képek nagyon aranyosak, a szabály könnyen érthető. Aki szeret 7 csodázni, annak ez mondjuk egy rövidített, kisebb helyen elférő kedvenc lehet :)

piciszusz 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

A parti verziót sokkal jobban szeretem, de online csak ez elérhető, szóval ezzel nyomom :) Azért szeretem, mert pörgős, ha csak 5 percem van játszani, akkor is nyugodt szívvel el tudom indítani.

Vanessa_Ternyik 
Sushi Go! (2013)

Sushi Go! (2013) társasjáték

A Sushi Go, egy jó kis party játék ahol minden körben más kezéből kapod a lapokat abból lehelyezel egyet és továbbadod. Minden lapnak van kombinációja melyikből mennyit kell lehelyezni, hogy pontot kapjunk érte. Én személy szerint nem szeretem a sushit de a lapok annyira cukik, icipici gondolkodást igényel, főleg ha olyat tervezel letenni amiből több is kell majd, hogy vajon volt e a többieknél. Ez is tökéletes kikapcsolódás nagyobb játékok között, vagy egy kis kártyázós estéhez. :) Bga-n ki lehet próbálni :)


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Kawaii (2019) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Karácsonyfa (2017) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

7 csoda (2010) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján