Bájos kis bestiák (2020)

társasjáték 10 14
Here to Slay
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–6

A nyuszika, a maci és a mókus sétálnak az erdőben… ez akár egy vicc is lehetne, ha nem vennék mindhárman véresen komolyan a helyzetet, és nem azt méregetnék a szemeik sarkából, hogy melyik támadja előbb hátba a többieket. Amit viszont egyikük sem vett észre, az az árnyak közt megbúvó cica,… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 7

Bájos kis bestiák (2020)

Tervező
Ramy Badie

Kiadó
Unstable Games
TeeTurtle

Illusztrátor
Ramy Badie

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 8

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

wzsuzsanna 
Bájos kis bestiák (2020)

Bájos kis bestiák (2020) társasjáték

Unstable Unicorns-rajongóként nagyon vártam már ezt a játékot, és szerencsére az első kipróbálás során nem is csalódtunk. Megvan ugyanaz a cuki-de-genya hangulata, vannak a játékmenetben is hasonlóságok, de ez egy kicsit szerepjátékosabb és több dolgot lehet csinálni benne. A kártyák überjófejek, már attól nevettünk egy csomót, ahogy újabb lapokat fedeztünk fel a pakliban. Még jobban meg kell ismerkedni a kártyákkal, hogy gördülékenyebben menjen a játék és jobban meg lehessen tervezni a stratégiát, de ez mondjuk pont ugyanígy volt az Unikornisoknál is. Mi ketten próbáltuk, szerintem teljesen működőképes így, de kíváncsian várom, milyen lesz 3-4 fővel. :)

2 hozzászólás
perpetua 
Bájos kis bestiák (2020)

Bájos kis bestiák (2020) társasjáték

Minket meggyőzött, de nem is vártam mást tőle. Nem ez a fő szempont, de a cuki grafika levett a lábamról. Emellett a lapok is kellően változatosak nem nehéz szivatni a másikat és sok olyan is van, amivel különféle előnyöket lehet szerezni. Hárman játszva még nem éreztem akkora kihívást, könnyebb győzni, négyen már nehezebb, jobban elhúzódik a játék, hatan pedig végképp „megerőltető” a szó legjobb értelmében. Tökéletes kombinációja a Rémes ménesnek és a Munchkin-nak. Nagyon érdekes, hogy a nagyon válogatós, kritikus öcsém az utóbbit nem tudta megszeretni, ez pedig kifejezetten a kedvére való, pedig a játékmenet igen hasonlatos. :D

Vanessa_Ternyik 
Bájos kis bestiák (2020)

Bájos kis bestiák (2020) társasjáték

Nem szeretem a túlzottan szívatós játékokat, mert ezekben is igyekszem úgy nyerni, hogy keveset bántsam a másikat. Ebben a játékban valamilyen szinten ez is megtehető, kevés rosszalkodással is lehet nyerni. Mert míg a másik arra törekszik, hogy téged szivasson te szép lassan összegyűjtöd a nyeréshez szükséges dolgokat. A lapok nagyon cukik jó a grafika engem ez fogott meg. Szeretem ötletes. Viszont olvasni kell a kártákat így van olyan akinek nem fog bejönni, pl. családban sem szereti mindenki az olvasós játékokat.

hemynight 
Bájos kis bestiák (2020)

Bájos kis bestiák (2020) társasjáték

Az egész baráti társaságban hatalmas kedvenc lett, a kezdő társasjátékostól a veteránig mindenki végtelenül élvezi. Ketten és hatan is nagyon szórakoztató. Minél többen játsszuk, annál tovább el lehet húzni vele az időt, lehet szívatni egymást, szövetségeket kötni, taktikázni.
A szabályok nagyon egyszerűek, mégis van annyi mélység a játékban, hogy kiemelkedő legyen.
Általában a Munchkinhoz hasonlítják, csak állítólag ez jobb. :)
A magyar fordítása korrekt. Negatívum talán csak annyi, hogy futottunk már bele olyan esetekbe, amikor a szabály nem egyértelmű, de logikusan gondolkodva ilyenekre is lehet találni megoldást.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján