Cat Lady (2017)

társasjáték 8 45
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 2–4

Imádod a macskákat? Akkor ez a te játékod!

A játékosok – macskás hölgyek szerepébe bújva – egy elit társaság tagjai, aminek Marie Antoinette és Ernest Hemingway is a tagja! A játék során körönként három kártyát kell húznod – játékokat, eleséget, macskamentát, jelmezeket és persze… [tovább]

Videók

angol
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 3

Cat Lady (2017)

Tervező
Josh Wood

Kiadó
Alderac Entertainment Group

Illusztrátor
Josh Wood

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 15

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Imma 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Ereje egyértelműen a cukiságában rejlik. Macskákat gyűjtögetsz, etetgeted őket, szeretgeted, és a végén egy meglepően bonyolult pontrendszernek köszönhetően kiderül, hogy nyertél-e. Az izgalmat igazából a kóbor macskák adják benne, ők döntik el, hogy bolond „fekete macskákat gyűjtögető” macskás öreg hölgy leszel, vagy bolond „degeszre eteti szegény macskát” macskás öreg hölgy. Lehet ez egy vicces party játék, vagy egy kellemes szombat délelőtt a gyerekekkel. Csak rajtatok áll :)

ncsn87 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Hát ez nagggyon cukiii és szuper játék. *.* A férjemmel mind a ketten beleszerettünk. Szerintünk jobb, mint a Sushi go party (azt is szeretjük persze). Jobban átjön a téma, a kis csavar is jó benne és kellemesebb. :) Már ő sem bánja, hogy rajtunk maradt (ajándékba szántuk, de duplukáció történt). :D Bár szerinte lehetne hosszabb, több kártya is jó lenne.
Vegyétek és vigyétek ti is! ;)

Sárga_Bábu 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

A feleségemnek egyből abszolút kedvence lett, és én is nagyon bírom. Bár egy macskatartó pár számára nem is tudok más megítélést elképzelni ennél a játéknál. Egyrészt túlságosan aranyos, másrészt túlságosan jól működik a mechanizmusa ahhoz, hogy ne tudjon sikert aratni. Nagyon egyszerű, de nagyon nagyszerű. Játék közben több ponton eszembe jutott a Sushi Go. Sok a hasonlóság, csak a Cat Lady témájában is sokkal közelebb áll hozzám, és a játékmenete is fantáziadúsabb.

Molymacska 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Cat lady az a játék, aminél mindketten (párommal) elmondtuk, hogy mechanikájában a játékospolcunk leggyengébb darabja, ám egyszerűen nem lehet vele nem játszani, annyira izgalmas és cuki.
Esszenciális cicás játék, ahol a macskafan énem beindul, és egyszerűen jobban rajta vagyok a témán, mint a tematikán. Én mindig úgy játszom, hogy mondom a cicák neveit, meg hogy mit csinálok vele (például Kormos cica most kap egy kis tejecskét) ami iszonyatosan idegesítő lehet, de annyira ezt hozza ki a játék!
Ketten játszunk vele, igazából korrekt, nekem nagyon jó élmény, de ha valaki nem über macskafan, akkor neki nem hiszem, hogy tetszeni fog.

Aglaryth 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Tündéri játék. Egy nehéz és fárasztó nap után öröm ezt a játékot elővenni. Eddig csak párommal játszottam, de mind a ketten nagyon szeretjük, ha kicsit gonoszkodós kedvünkben vagyunk azt is bele tudjuk vinni a játékba. Nem vagyok macskás, de amikor ezzel a játékkal játszom mindig szeretnék egy vagy több cicát.

worsi 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Aranyos játék, hat-hét évesek is könnyen megérthetik. Viszont mínuszpont neki, hogy ehhez képest bonyolult a pontozása, ezért hiába tudnának lelkesen együtt játszani a kisiskolások vele, mindenképpen kell egy felnőtt is, aki segít a végén összeadni a pontokat.
Másodikos-harmadikos kortól már jó lehet, lehet, hogy pár év múlva én is lelkesebb leszek, ha belenőnek a kölkök a pontozásba is, nem csak a játékba.

fanna75 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Egyszerű szettgyűjtögetős játék, nagyon szép grafikákkal. Nagyon jól ki van egyensúlyozva, hogy ne húzhassunk fel csak úgy minden macskát vagy ételt, csak annyit, amennyivel meg tudjuk őket etetni, különben mínusz pontot hoznak. Néha előfordult, hogy a játék elején csak étel jött, és vakon válogattunk, vajon mi kellhet majd nekünk.
A macskajátékok és maskarák szintén tudnak pontot hozni, de én valahogy sosem tudok rájuk eléggé koncentrálni, mert azon agyalok, hogy tudom megetetni a befogadott macskákat.

Laszlo_Molnar 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Nagyon egyszerű kis gyűjtögetős játék minimális taktikával, a végén a begyűjtött lapok különböző módokon való pontozásával. Nincs benne semmi különös, talán csak a témát leszámítva, ezért macskásoknak jó szívvel ajánlható – nem rossz ez, csak olyan semmilyen, ami a mechanizmust illeti.

kai 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Valamiért két évig várta a polcon, hogy kipróbáljuk – de hiba volt ez a hosszas kihasználatlanság, ezután biztosan többször előkerül majd. Rögtön négy partival indítottunk, kompetitív énem nem fogadta jól, hogy kétszer is veszítettem
:-D
Pörgős, gördülékeny játékmenet, ami a lapjárás képezte szerencse faktoron túl a stratégiázásnak is enged szerepet azért, az összetettebb pontozási rendszernek hála. Utóbbi miatt első, felületes olvasásra a szabályok bonyolultnak tűnnek, pedig valójában egyszerűek, így családdal is jól játszható lehet majd. A grafika szép, a tematika pedig a macskabolond játékosokat biztosan elvarázsolja. Ketten is jó volt játszani, több játékossal biztosan nehezebb megszerezni a kinézett lapokat. A doboz kis mérete, játéktábla illetve egyéb kiegészítők hiánya miatt utazásra is praktikusan elvihető, a játékhoz sem igényel nagy asztalt. A pörgős játékmenet viszonylag rövid partikat eredményez, így egy-egy hosszabb játék után levezetésnek bőven belefér egy-két parti Cat Lady. Egyelőre nem túl bő játékkészletünk egyik kedvenc darabja lesz.

dorkabuba 
Cat Lady (2017)

Cat Lady (2017) társasjáték

Pedig nem vagyok macskás, csak macskavideós :D, de ez a játék nagyon cuki. Macskákat kell szerezni és megetetni őket, illetve gyűjtögetni egyéb macska-related dolgot (ez utóbbi Sushi Go! (2013) utánérzet). Hárman játszva nagyon jó volt (nemcsak azért, mert nyertem). Attól tartok, ketten nem lesz annyira jó, de akkor is kell a saját gyűteménybe!


Folytatása

Cat Lady – Boldogságdoboz (2020) társasjáték

Összehasonlítás

Cat Lady


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Robbanó cicák (2015) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján