7 csoda: Párbaj (2015)

társasjáték 10 62
7 Wonders Duel
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2

„A kezdet nem a véget mutatja meg.” /Hérodotosz/

A 7 Csoda: Párbaj a méltán híres történelmi stratégiai játék, a 7 Csoda, avagy 7 Wonders kétszemélyes változata, amely bár megtartotta az alapjáték fő mechanizmusát, még több izgalmat és vadonatúj játékmenetet és kihívásokat tartogat… [tovább]

7 Wonders Duel (English-only first edition)2015

Videók

magyar
Magyar
Magyar

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 45

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

ncsn87 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Az alap 7 csoda társasjáték nem fogott meg, de amint ezt kipróbáltam, tudtam, hogy be kell szereznem.
Szép, hangulatos, az egyik legjobb kétfős játéknak tartom. Van benne szerencsefaktor, de nem zavaróan sok, jól áll a játéknak.
Gyorsan lejátszható, munka után is elő szoktuk venni lazításképp. Bárhová magunkkal tudjuk vinni, hiszen kis helyet foglal.

Corpse_Demon 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Az alap 7 csodát még nem próbáltam, de gondolkodom a beszerzésén. Ezt viszont nagyon szeretem. Kellően gyors, és gondolkodós, mellette pedig nagyon szép játék. Érdemes minden területre figyelmet fordítani, különben gyorsan elhúzhat az ellenfél. Próbáltam gépen is, úgy is nagyon tetszett. Nyomtattam hozzá soló módot is, számomra az kifejezetten nehéz, kipróbáltam az összes ellenfelet, de még sose tudtam nyerni :(
Akkor lesz az igazi áttörés, ha azt is sikerül megcsinálni.
Nagyon ajánlom mindenkinek akik főleg csak ketten tudnak játszani és nincs nagyobb baráti társaság. Tökéletes választás lesz.

Molymacska 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

7 csoda utánérzés kétszemélyes verzióban. Az egyik első társasjáték, amit modern társasjátékok világában játszottunk a 7 csoda volt (de csak a Fesztáv után), ahol érezhető volt, hogy hárman nyögvenyelős, négyen rendben van, öten pedig igazán jó, és érdekes játék. Párommal viszont általában ketten szoktunk játszani, így kíváncsiak voltunk, mint a párbaj.
Nekem nagyon tetszett, hogy hozta az alap 7 csoda élményt, és azt a tudásanyagot, amit ott megtanultunk, nagyjából itt is ugyanazt hajtjuk végre, de mégsem ugyanazt. A lapokat a lerakott kártyaformából húzzuk fel, így nem draftolunk (vagy nem úgy). Ugyanazok a típusú kártyák jelennek meg, de itt azonnal nyerhetsz, ha hadi erővel elfoglalod a másik városát, illetve ha tudományos fölénybe kerekedsz (ami nekem egyszer sikerült :D A hadi fölényt meg szerintem konkrétan lehetetlen megcsinálni, mert ahhoz az ellenfélnek nagyon bénán nem kell figyelnie a táblára, hogy ne vegye észre, hogy mindjárt elgyepálják őt).
Ami jó benne, hogy nagyon egymásra figyelős: nem csak az az interakció, hogy milyen kártyákat visz el, hanem sokkal élesebb helyzetek is vannak, és emiatt egyszerűen a másikra is kell figyelned. (és ha olyan vaksi vagy, mint én, vegyél egy messzelátót, mert picik a kártyák és nagy az asztal). Nagyon tetszett hogy sokszor kötélhúzás érzetem volt, de közben mégis építgetek, meg gyűjtögetek, meg… elkap a flow és játszok.
Izgalmas cím, nem véletlenül annyira híres, amennyire mindenki hypolja, szerintem teljesen jogosan nagy ez a hype körülötte. Nagyon jó ketten játszható játék, szívesen játszanék vele többször is.

2 hozzászólás
Darth_Revan 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Egy kiváló és összetett játék, csodás kártyákkal, rengeteg építési lehetőséggel, változatos játékélménnyel. Fantasztikus.

Criala 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Már régóta izgatta a fantáziámat, de a beszámolók és a videók alapján ahányszor felkerült a kívánság listámra, annyiszor le is húztam, egészen mostanáig. Számomra tökéletes konfrontatív, két személyes játék. Már látom magam előtt, hogy milyen remek partikat fogunk vele lejátszani Ricsivel, némi vitával megspékelve. xD

Morn 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Nagyon szuper! Sokkal jobban bejön, mint a sima 7 csoda, mert pörgősebb, gyorsabb, mégis fontos a stratégia meg hogy figyelj a másikra is. Nem fáraszt le annyira, nem válik vontatottá, és hiába kell sokfelé figyelni, így is nagyon élvezetes. Az első játék garantáltan vonja maga után az újrázást, és a gyorsasága miatt simán belefér még egy (vagy több :)) party.
A kiegészítőt is mindenképp kipróbáljuk majd, csak elsőre elég volt az alap. Tuti lesz majd belőle egy saját példány. :)

Rendbonto 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Amilyen briliánsra sikeredett a 7 csoda, úgy a két személyes változatát is kiemelkedően jóra tudták összehozni. Igaz, hogy eléggé másmilyen a játékmenete, de mégis az alap 7 csodára hajaz. Talán egy negatívuma akad, hogy a szerencse faktor kicsit megnövekedik, de még így is lehet taktikázni. Szoros meccsek alakulhatnak ki, és egészen a végső pontozásig nem lehet tudni, hogy ki nyert.

piciszusz 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

A múltkori társasparti előtt játszottunk egyet Ádámmal, amíg a többieket vártuk. Nekem az eredeti 7 csoda sokkal jobban tetszett, de értékelem, hogy csináltak egy két fős verziót is. Vannak jó ötletei, de általában nem tetszett.

fanna75 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Nagyon szép grafikájú, pörgős játék, azonban úgy érzem nem sikerül kihasználni az adott lehetőségek nagy részét. Több ember ellen is játszottam már, de a katonai győzelmet és tudományos fölényt soha egyikünknek sem sikerült elérnie. A gyűjtögetés-építgetés része jól meg van oldva, de sokszor nincs benne annyi izgalom, általában nagyon hasonló taktikával játszom a legtöbb kört – gyakran elég sikeresen. Könnyű ráunni.

Fekete_Nell 
7 csoda: Párbaj (2015)

7 csoda: Párbaj (2015) társasjáték

Inkább elvoltam vele mint nem. A sima változata jobban tetszik, ez valahogy kiélezettebb, egymás ellen játszósabb. A katonai részét kimondottan nem szeretem, meg azt, hogy a játék tényleges vége előtt lehet nyerni, nem lehet úgy belefeledkezni a gyűjtögetésbe. Érdekes, de nem lesz kedvenc.

update: az instant katonai és az instant tudományos győzelmi lehetőséget nem használjuk, mert pont annak a résznek az örömét veszi el, amit szerettünk benne. az egész városépítés-gyűjtögetés vesztené el különben az értelmét. így már elviselhetőbb darab.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján