7 csoda (2010)

társasjáték 10 64
7 Wonders
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–7

A 2011-ben az Év Gémer Játéka díjat elnyerő 7 Csoda nem hiába lett hamar a társasjátékozók kedvence, hiszen ritka, amikor egy civilizációépítő játékot ennyire könnyű megtanulni, ilyen hamar lemegy belőle egy parti, miközben minden mélységet és stratégiai lehetőséget megőriz, amit a műfaj… [tovább]

7 Wonders (Repos English first edition)2010
7 csoda (magyar kiadás)2011
7 csoda - 10.évfordulós második kiadás2020

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 6

Kedvencelte 34

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

ncsn87 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Nem rossz, de számomra a párbaj verziója sokkal jobban tetszik. Szerintem ez hamarabb kijátszható és unalmassá válhat.
Alapvetően kártyákat válogatunk le, draftolunk. Ezekből építjük a városunkat, a csodáinkat. Harcolunk is, egymástól vásárolunk.
Engem kicsit az is zavar, hogy csak a két mellettem ülővel lépek interakcióba. A többiek mintha ott sem lennének részben számunkra.
Kezdő játékosoknak szívesen ajánlom. Jó családi játék.

2 hozzászólás
Timi98 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Kezdetben nem értettük a játékot, elolvasva a szabályzatot. Túl sok jel, ábra és kártya. Aztán később időt szántunk rá és kiderült, hogy nagyon egyszerű játék, csak időtt kell szánni az értelmezésére. Sok mindenre kell figyelni, de ha mindenki érti és szereti akkor pörgősen mennek a körök. Később az embernek már kialakul a stratégiája, nagyon jó játék. :) Bár én próbálok mindig más stratégiát és taktikat alkalmazni, mert ha mindig ugyarra utazunk, akkor unalmassá válhat a játék.

Meg kell említeni a grafikát is: elképesztően szépek, részletgazdagok a kártyák és a táblák is. A papír jó minőségű, sok használat után sem kopott még meg. A jubileumi kiadáshoz még csak online játék során volt szerencsém, de nagyon szép lett.

Molymacska 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Szintén kártyás pakolgatós játék, mint a Fesztáv, és nagyon érdekes volt vele játszani, bár az kiderült számomra, hogy tíz-tizenöt kör után kezd el az ember igazán ráhangolódni. Én csak négy kört játszottam, így kevés volt kicsit.
Ami tetszett benne, hogy többféle pontokat gyűjthet az ember, és attól függően, hogy milyen csodát kap, milyen lelkületű a játékos, úgy fog egyik vagy másik pontszerzési lehetőség felé haladni. Én általában a kultúra felé hajlottam, mert egyszerű, könnyen elemezhető pontszámot ad, míg mondjuk a tudománynál az a fontos hogy mit és hogyan tud az ember lerakni.
Érdekes volt, hogy a hadi részen nem voltam se erős, se túl gyenge, így nagyjából tudtam tartani egy szintet, de ez is sok játékossal igazán nehézkes volt figyelni, hogy mennyi az „elég” haderő, ami még nem von el a többi pontból, és mi az, ami már „veszteséges” a többi felé.
Nagyon érdekes játék volt, ami megmozgatott picit. Nekem tetszett az egyszerűsége miatt, és nagyon sokat elemezgettem, próbálgattam taktikázni. Nálunk az öt főre kb háromnegyed óra-óra hosszú játék volt egy kör, így elég sok időt is tudtunk vele tölteni :)

Cinti03 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Ez az a társas, ami hosszú idő után egy másik szintre emelt a társasok világában. Addig csak Uno, Ki nevet a végén, meg a Gazdálkodj okosan volt a max. Aztán jött a 7 csoda, és rájöttem, hogy mennyivel élvezetesebb és szebb társasok is vannak. Úgyhogy hálám örökké üldözni fogja ezt a társast azért, mert számomra megnyitotta kapuját egy egészen új világnak.

Morn 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Jól összerakott játék, nem is tudom, miért ódzkodtam eddig a kipróbálásától. Elsőre nekem kicsit zavaros volt, sok az infó, de aztán az ember kezd belerázódni, és rájön, hogy elég egyszerűek a szabályok. Csak nyilván az rajtad múlik, hogy a sok dolog közül mire figyelsz, mi fog több pontot adni, azután vagy bejön a számításod vagy nem.
A kivitelezés valami gyönyörű, és darabjaiban is igényes, szép. Nagyon bejött.

2 hozzászólás
piciszusz 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Nagyon szeretem, nem hiába vettük meg anno. Könnyen megtanulható, gyors a játékmenet, viszont csak három fő felett élvezhető ki igazán.

perpetua 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Sok jót hallottam róla azért vettem meg. Alapvetően tetszik, de érzem, hogy még sok kiaknázatlan lehetőség rejlik benne. Elsőre nagyon bonyolult a játékszabály, így az első játéknál még nehéz taktikázni, mert arra figyelünk, hogy megértsük mit is kell csinálni. De utána már nincs semmi gond vele, lehet a játék élvezetére koncentrálni. :)
Update: Ez sokkal jobb, mint amilyennek tűnt. *-* A család nem fogadta be, ezért sokáig nem került elő, de online újra rábukkantam és ráfüggtem. :)

Rendbonto 
7 csoda (2010)

7 csoda (2010) társasjáték

Könnyű, gyors, és mindig változatos. Ezekkel tudnám jellemezni a játékot, mindamellett, hogy nagyon jó játékélményt biztosít. A kivitelezés is szépre sikeredett, a szabályrendszerrel sincs gond. Szépen összerakták ezt a játékot.


Népszerű idézetek

Zsugabubus 

Irányítsd az ókori világ hét nagy városának egyikét! Termeld ki a földed nyújtotta természetes erőforrásokat, vegyél részt a fejlődés véget nem érő folyamatában, fejleszd kereskedelmi kapcsolataidat és állítsd fel hadseregedet!

Hagyj nyomot a civilizáció történelmében olyan építészeti csodák révén, amelyek meghaladják az eljövendő korokat!

7 csoda (2010) társasjáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


2

Catan telepesei (1995) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

1

Monumental (2020) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Sushi Go! (2013) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján