Tucano (2021)

társasjáték 6 11
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2–4

Az esőerdő színes forgatagában rengeteg édes gyümölcsöt találni. Ám jól teszed, ha a változatos étkezésre is ügyelsz, és minden gyümölcsből csak annyit gyűjtesz, amennyi a pocakodba fér. A Tucano társasjáték ideális utazó társasjáték, amiben különböző gyümölcsfajtákat gyűjtenek a játékosok… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 4

Tucano (2021)

Tervező
Théo Rivière

Kiadó
Helvetiq

Illusztrátor
Odile Sageat

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Tucano (2021)

Tucano (2021) társasjáték

Nagyon tetszett. Egy farzsebben elférő kártyajáték. Rövid, okos. Kicsit ki is lehet szúrni a Tucan kártyák miatt a másikkal, amitől viccesebb.

2 hozzászólás
Molymacska 
Tucano (2021)

Tucano (2021) társasjáték

Alapvetően azért próbáltuk ki, mert cuki tukán, és mert kártyajáték (mert párom nagyon érdeklődik a kártyajátékok iránt, de valamiért nem találjuk a megfelelőt). Így hát jött a Tucano.
A játék lényege, hogy van A, B, és C oszlop, ezekre rakjuk rá a kártyákat, és minden körben egy oszlopot kell elvinni. Így kell szetteket gyűjteni, és közben vigyázni a tukánokkal, hiszen bár a képességük nagyon jó, lefordíttatják a lapokat, amiket eddig gyűjtöttünk, így a memóriánknak is nagy szerepe lesz a játékban.
Ami nagyon tetszik benne, hogy nem draftolunk, abban az értelemben, hogy a másiknak adogatjuk a kártyákat, hanem minden látható, számolható, és a véletlen miatt biztos, hogy kerül hozzád jó, pontszerző kártya, és olyan is, amit annyira nem szerettél volna használni. Számomra a szerencse nagyon vad volt, valamennyire tudtam kompenzálni a rossz lapokat, de igazából akármennyire is próbálkozik az ember, nem tud csak jó kártyákat megfelelő mennyiségben gyűjteni.
A tukánképességek is érdekesek, hiszen lehet ide-oda passzolgatni kártyákat, és segítnek a játékosnak a kártyákat megfelelő mederben tartani. Közben viszont lefordítattják a lapokat, így ilyenkor mehet az ember nagyjából biztonsági játékra, vagy emlékezhet a lapjaira. (plusz így a többi tukán képesség is limitálódik az átadható kártyák miatt)
Az hamar kiderült, hogy amint megvan a jó stratégia (mit kell gyűjtesz elsősorban, stb) akkor hamar ugyanolyan lesz (akármennyire a szerencse benne van, mégis ugyanazt csinálod).
A rajzolás cuki, nekem nagyon tetszettek az arccal rendelkező déli gyümölcsök, az pedig szintén pozitív, hogy nagyon jól látható, miből hogyan lesz pont.
Két fővel inkább adok-kapok, több fővel pedig tökéletes partijáték. Két nagy játék között elfér ez a pici is :)

Noémi_Zsófi_Tóvári 
Tucano (2021)

Tucano (2021) társasjáték

Nekem nagyon tetszett, csak a kis kártyák sok helyet foglalnak, kis asztalnál kényelmetlen játszani. Ötletes, és szép nagyon a grafikája, végtelenül egyszerű. Nagyon hamar megtanulható.

fanna75 
Tucano (2021)

Tucano (2021) társasjáték

Kicsi, pörgős, egyszerű, de pont emiatt fogott meg. Egy idő után elég repetitív lehet, hiszen majdnem mindig ugyanazokat érdemes gyűjteni, de két másik játék közt nagyon jó átvezetőnek, esetleg egy kávé mellé ebéd után. Tényleg zsebméretű, elfér szinte bármilyen táskában, és annyira nagy hely sem kell hozzá.
A tukánok kicsit össze tudnak sűrűsödni a végén, és gyakran inkább megéri pontot gyűjteni, mintsem a tukánok akciói miatt oszlopot választani a felhúzásra.


Hasonló játékok címkék alapján