Karácsonyfa (2017)

társasjáték 10 6
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–4

Díszítsd te a legszebb karácsonyfát! A Karácsonyfa magyar fejlesztésű, kártyaválasztáson (drafton) alapuló családi társasjáték. A játékosok karácsonyi díszekkel – gömbökkel, szaloncukrokkal, mézeskalácsokkal – díszítik fel a fájukat, hogy övék legyen a legtöbb pontot érő. A logikai képességeket… [tovább]

Videók

magyar
magyar
Hirdetés

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Karácsonyfa (2017)

Karácsonyfa (2017) társasjáték

Teljesen meglepett, hogy ennyire tetszett. Megvolt közben a karácsonyi hangulat, izgalom is. Vicces volt, ahogy forgattuk, kombináltuk a lapokat. A linzert megkívántuk nem is kicsit… :D
Könnyed játék, de vannak benne jó kombinációs lehetőségek. A végén meg csomó minden ad plusz pontot is.
Szerintem túlárazott, de ha ki tudtok fogni egy jó akciót, megéri beszerezni.
Mi nagyon élveztük. Listára került.

Molymacska 
Karácsonyfa (2017)

Karácsonyfa (2017) társasjáték

Karácsonyfa egy olyan játék, amit nagyon szerettem volna kipróbálni, hiszen karácsonyi. Ellenben ez a karácsonyisága kicsit olyan furcsa, mert bár tényleg ünnepi, egymásra figyelős, és elmélyült játék, mégis sok tekintetben nagyon absztrakt is.
A karácsonyfa játéknak a lényege, hogy a legszebb karácsonyfát építsük fel. A különféle díszeknek megvan a maguk pontozási rendszere, amivel a játék végén nagyon sok pontot kaphatunk, de minden körnek is megvan a maga játékosra nézve a pontozási rendszere, amiből szintén nagyon sok pontot kaphat a játékos. Ha pedig mindez nem lenne elég, még a kártyákat is megdraftoljuk, hogy biztosan ki tudjunk szúrni a másikkal, hogy a neki kellő díszt visszük el.
Nekem kicsit olyan érzésem volt ezzel a játékkal, mint a Calicoval. Nagyon szűk,és mindent nem tudok teljesíteni, van amit egyszerűen fel kell adnom (főleg a karácsonyfaizzóknál éreztem ezt sokszor). Csak míg a Caliconál azt éreztem, ez egy nagyon tiszta, szinte gyémántra csiszolt ékkő, addig a Karácsonyfa olyan habcsókosra felvert játék, amiben nagyon sok minden van, csak nem tisztaság és egyszerűség.
Ami jó volt benne, hogy nagyon karácsonyi, hiszen díszeket pakolunk fel, és hópehely pontokat kapunk. Az is jó benne, hogy pontsaláta: valamennyi pontod biztosan lesz, és az is biztos, hogy felépül a fád. Lehet, nem a tied lesz a legtöbb pontot érő, de kész lesz.
Ami viszont nekem nagyon nem tetszett az a grafikája. Mi a régi változattal játszottunk, aminek a grafikája eléggé furcsa. Egyes dolgok olyan okésak, de amint a másik elemekkel látjuk úgy már nagyon elütő, és nem szép. Ebben próbál a második kiadás kicsit segíteni, és egyes dolgok tényleg jobbak lettek, és csiszolnak rajta egy picit, de valahogyan még mindig olyan retro karácsonyfánk lesz: kicsit satnya, kicsit furcsa, kicsit nem olyan szép, de a mienk.
A másik furcsaság hogy a lapok rombusz alakúak, ami játéktechnikailag nagyon fontos volt, de valahogy nekem nem jöttek be. Egyrészről más keverni is a lapokat, másrészről jobban sérültek a hegyeszögek csúcsai is. Kártyavédő meg szerintem esélytelen ilyen alakra.
Alapvetően érdekes játék, és karácsonykor meghozza a hangulatot, de valahogy számomra nem volt az az igazi #majdnem# tökletes játékélmény. Inkább olyan jó játék, de azért vannak jobbak is.

Morn 
Karácsonyfa (2017)

Karácsonyfa (2017) társasjáték

Aranyos, de el nem tudom képzelni, hogy karácsonyon kívül bármikor máskor is elővenném. Gyerekekkel, családdal biztos nagyon élvezetes, főleg, hogy mindig másra kell figyelni, így a felnőttek sem unatkoznának rajta.

2 hozzászólás

Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Ajándéközön (2023) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján