Assassin's Creed Origins (2017)

videojáték 18 25

Az Assassin's Creed Origins Egyiptomba visz minket, ahol megismerhetjük az asszaszinok rendjének születését, piramisokra mászhatunk, és arénákban harcolhatunk. A Ubisoft egy csapata már a negyedik rész, a Black Flag után nekilátott ezt elkészíteni, és az alapoktól gondolták újra a koncepciót.… [tovább]

Videók

angol

Képek 3

Hirdetés

Most játszik vele 13

Kedvencelte 11

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

rhysciar 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Már nagyon régen meg kellett volna írnom ezt az értékelést, de valahogy csak vissza-visszatértem a játékhoz. Kicsit azért csaltam, mert az utolsó kiegészítőt nem vittem végig, de ez is csak azért történt meg, mert elpepecseltem az időmet a mellékküldikkel.
És te. jó. ég. MENNYI MELLÉKKÜLDETÉS VAN!
Jót tett a sorozatnak, hogy újítottak, nagyon ráfért. Sokkal egyedibb lett, élménydúsabb, izgalmasabb a rengeteg féle-fajta mellékküldetéstől, és persze a fő történet is erősebb, mint az előző részeké. Még ha önmagában is annyira egyedi, végső soron itt is „csak” egy bosszúval kezdődik minden.
Bayeket nagyon megszerettem, kellemes főhős lett, a nőjét (akinek elfelejtettem a nevét, bocsánat) viszont annál jobban rühelltem. Az első perctől kezdve ellenszenves volt, azt viszont nem tudom megmondani, hogy miért. Nem is szerettem vele játszani.
Az egyetlen negatívum, amit ki tudok emelni a játékmenetből, az a hajózás. Már megint. MÉG MINDIG A TETVES HAJÓZÁS MEGMARADT! Ha van pontja az AC játékoknak, amit szívből rühellek, az a tengeri csatározás. Egyszerűen nem hat meg. A Black Flag olyan szinten elvette a kedvemet tőle, hogy ha már hajós küldetés jött, rosszul voltam tőle. Addig nincs gondom vele, amíg utazásra használtam a különböző ladikokat, másrészről viszont a hátam közepére se kívántam.
Egyébként nagyon szép lett a játék, most magára Egyiptomra gondolok. Rettenetesen tetszettek a hatalmas kontrasztok, a virágzó Nílus vidéke és a kietlen sivatag. Imádtam a folyók közelében rohangálni, és figyelni, ahogy a madarak felriadnak a közeledtemre. Aztán persze vagy egy csapat krokodilba, vagy egy csorda vízilóba rohantam bele, és ha mázlim volt, elmenekültem, ha nem, akkor vacsoraként végeztem.
Ja és a zene, hát az elmaradhatatlan, megint nagyon tetszett a zene, volt, hogy csak álltam a főmenüben, füles bedugva, és közben olvastam valami könyvet. Kikapcsolt, na.
Szóval igen, imádtam, nagyon tetszett, és örülök, hogy megvettem, mert megérte a pénzét. Azt ugyan sajnálom, hogy a gépem gyenge, és mindössze minimum grafikán tudtam végigtolni a játékot, de így is megérte. Remélhetőleg a következő részt meg már konzolon tolhatom, és akkor nem lesznek pixelgondjaim. :)

and_rea 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Kicsit aggódtam, amikor belevágtam, mert Unity és Syndicate nem nőtt a szívemhez.
Na de az Origins! :) Imádtam!
Már az elején teljesen elvarázsolt, nem tudom, hogy csinálta. Az egész „sivatag” annyira élő! A piramisok, a városok, a kis falvak, az ültetvények… telis tele dolgozó emberekkel, katonákkal, macskákkal, tevékkel… És aztán tényleg betévedsz az igazi sivatagba, és az is annyira hangulatos! És ha sokáig kolbászolsz a tűző napon, akkor vigyázni kell, mert elkezdesz hallucinálni, hangokat hallani…
A main story mellett millió mellékküldetés, gyüjtögetnivaló, extra dolog található a map-en, csak győzzél mindenhova eltevegelni. :)

Kilgores 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

A Discovery Tour miatt (egyáltalán nem azért, mert munka és egyetem mellett nem volt időm játszani) elég hosszúra nyúlt ez a végigjátszás, de abszolút megérte. Az Ubisoft látványosan merített önmagból és az Ezió trilógiából, és bár Bayek nem ér fel az itáliai mentorhoz, remek kalandokat lehet vele átélni. Vitathatatlan, hogy ezzel a címmel elkezdődött a sorozat átalakulása, egyre jobban próbál az RPG vonalon mozogni, de valahol hű is maradni magához. Örülök neki, hogy sok minden visszaköszönt a szériába, mint az Elsők vagy a jelen szál, remélem ezt nem engedik újra el. A világ hatalmas, nagyon szépen kidolgozott, és abszolút lehet történelem oktatás mellett is használni (bár én tudok olyanról, aki gimis előadásához az egyik reneszánsz részt már használta).

MewIchigo_Fan_Daniel 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Nem vicc. Hasonló feeling-em volt, mint a 2.-nél.
Imádtam. <3
Már csak a könyv hiányzik. :3

Irasalgor 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Összességében tehát koncepciójában a régi idők hangulatát idézi, de megfelelően modern és revideált ahhoz, hogy rebootként működőképes legyen, ám ahhoz, hogy instant klasszikust avathassunk a személyében, még mindig kevés. A lélegzetelállító grafika mellé egy részleteiben és történelmileg hűen kidolgozott Alsó-Egyiptomot kapunk, amelyben öröm lesz elveszni több tíz órára, ám a sablonos történet, valamint a játékmenet ismétlődése hosszútávon odáig vezet, hogy biccentsünk ugyan az új Assassin’s Creed részre, de piedesztálra ne emeljük. Ettől függetlenül, történelemrajongóknak, valamint a nyíltvilágú játékok híveinek bátran ajánlom, hiszen tényleg egy igazán immerzív élményt kapunk, amely azért eszünkbe fogja juttatni, hogy egy Arkham Knight, vagy pedig Witcher 3 azért ennél a programnál magasabb szinten mozog. Kezdetnek viszont megteszi, erre már lehet építkezni, csak ne évente történjen az új részek kiadása a következő tíz éves ciklusban.

Értékelés: 83%

Narraítva: 75
Grafika: 100
Zene: 75
Játékélmény: 80

2 hozzászólás
fanta98 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Nekem ez a rész nagyon ott volt. A Syndicate és Unity nem voltak túl bizalomgerjesztőek, gondolom mert a készítők inkább hamar akartak összedobni valami játékot, de a minőségre nem voltak tekintettel.
Az Origin viszont már csak a témája miatt eszméletlen jó. Bár megvan az a bizonyos AC séma, de azért vannak meglepetések: az irányítás is más, a harc, rengeteg felfedezésre váró helyszín és hatalmas térkép. A látvány pedig valami eszméletlen!
Mikor végigvittem még egy-két hétig játszogattam vele, csináltam a megmaradt mellékküldetéseket, aztán már kezdett unalmas lenni. Viszont nagyon tartalmas és hosszú játék.

Elephant 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Imádom. Eddig. Már csak azt hiányolom hogy a Tribal Pack-et sehogy sem tudom megszerezni…


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján