Assassin's Creed Origins (Assassin's Creed) (2017) videojáték 18 20

Az Assassin's Creed Origins Egyiptomba visz minket, ahol megismerhetjük az asszaszinok rendjének születését, piramisokra mászhatunk, és arénákban harcolhatunk. A Ubisoft egy csapata már a negyedik rész, a Black Flag után nekilátott ezt elkészíteni, és az alapoktól gondolták újra a koncepciót.… [tovább]

Videók

angol

Képek 3

Hirdetés

Most játszik vele 7

Kedvencelte 9

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

rhysciar 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Már nagyon régen meg kellett volna írnom ezt az értékelést, de valahogy csak vissza-visszatértem a játékhoz. Kicsit azért csaltam, mert az utolsó kiegészítőt nem vittem végig, de ez is csak azért történt meg, mert elpepecseltem az időmet a mellékküldikkel.
És te. jó. ég. MENNYI MELLÉKKÜLDETÉS VAN!
Jót tett a sorozatnak, hogy újítottak, nagyon ráfért. Sokkal egyedibb lett, élménydúsabb, izgalmasabb a rengeteg féle-fajta mellékküldetéstől, és persze a fő történet is erősebb, mint az előző részeké. Még ha önmagában is annyira egyedi, végső soron itt is „csak” egy bosszúval kezdődik minden.
Bayeket nagyon megszerettem, kellemes főhős lett, a nőjét (akinek elfelejtettem a nevét, bocsánat) viszont annál jobban rühelltem. Az első perctől kezdve ellenszenves volt, azt viszont nem tudom megmondani, hogy miért. Nem is szerettem vele játszani.
Az egyetlen negatívum, amit ki tudok emelni a játékmenetből, az a hajózás. Már megint. MÉG MINDIG A TETVES HAJÓZÁS MEGMARADT! Ha van pontja az AC játékoknak, amit szívből rühellek, az a tengeri csatározás. Egyszerűen nem hat meg. A Black Flag olyan szinten elvette a kedvemet tőle, hogy ha már hajós küldetés jött, rosszul voltam tőle. Addig nincs gondom vele, amíg utazásra használtam a különböző ladikokat, másrészről viszont a hátam közepére se kívántam.
Egyébként nagyon szép lett a játék, most magára Egyiptomra gondolok. Rettenetesen tetszettek a hatalmas kontrasztok, a virágzó Nílus vidéke és a kietlen sivatag. Imádtam a folyók közelében rohangálni, és figyelni, ahogy a madarak felriadnak a közeledtemre. Aztán persze vagy egy csapat krokodilba, vagy egy csorda vízilóba rohantam bele, és ha mázlim volt, elmenekültem, ha nem, akkor vacsoraként végeztem.
Ja és a zene, hát az elmaradhatatlan, megint nagyon tetszett a zene, volt, hogy csak álltam a főmenüben, füles bedugva, és közben olvastam valami könyvet. Kikapcsolt, na.
Szóval igen, imádtam, nagyon tetszett, és örülök, hogy megvettem, mert megérte a pénzét. Azt ugyan sajnálom, hogy a gépem gyenge, és mindössze minimum grafikán tudtam végigtolni a játékot, de így is megérte. Remélhetőleg a következő részt meg már konzolon tolhatom, és akkor nem lesznek pixelgondjaim. :)

and_rea 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Kicsit aggódtam, amikor belevágtam, mert Unity és Syndicate nem nőtt a szívemhez.
Na de az Origins! :) Imádtam!
Már az elején teljesen elvarázsolt, nem tudom, hogy csinálta. Az egész „sivatag” annyira élő! A piramisok, a városok, a kis falvak, az ültetvények… telis tele dolgozó emberekkel, katonákkal, macskákkal, tevékkel… És aztán tényleg betévedsz az igazi sivatagba, és az is annyira hangulatos! És ha sokáig kolbászolsz a tűző napon, akkor vigyázni kell, mert elkezdesz hallucinálni, hangokat hallani…
A main story mellett millió mellékküldetés, gyüjtögetnivaló, extra dolog található a map-en, csak győzzél mindenhova eltevegelni. :)

Kilgores 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

A Discovery Tour miatt (egyáltalán nem azért, mert munka és egyetem mellett nem volt időm játszani) elég hosszúra nyúlt ez a végigjátszás, de abszolút megérte. Az Ubisoft látványosan merített önmagból és az Ezió trilógiából, és bár Bayek nem ér fel az itáliai mentorhoz, remek kalandokat lehet vele átélni. Vitathatatlan, hogy ezzel a címmel elkezdődött a sorozat átalakulása, egyre jobban próbál az RPG vonalon mozogni, de valahol hű is maradni magához. Örülök neki, hogy sok minden visszaköszönt a szériába, mint az Elsők vagy a jelen szál, remélem ezt nem engedik újra el. A világ hatalmas, nagyon szépen kidolgozott, és abszolút lehet történelem oktatás mellett is használni (bár én tudok olyanról, aki gimis előadásához az egyik reneszánsz részt már használta).

MewIchigo_Fan_Daniel 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Nem vicc. Hasonló feeling-em volt, mint a 2.-nél.
Imádtam. <3
Már csak a könyv hiányzik. :3

Irasalgor 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Összességében tehát koncepciójában a régi idők hangulatát idézi, de megfelelően modern és revideált ahhoz, hogy rebootként működőképes legyen, ám ahhoz, hogy instant klasszikust avathassunk a személyében, még mindig kevés. A lélegzetelállító grafika mellé egy részleteiben és történelmileg hűen kidolgozott Alsó-Egyiptomot kapunk, amelyben öröm lesz elveszni több tíz órára, ám a sablonos történet, valamint a játékmenet ismétlődése hosszútávon odáig vezet, hogy biccentsünk ugyan az új Assassin’s Creed részre, de piedesztálra ne emeljük. Ettől függetlenül, történelemrajongóknak, valamint a nyíltvilágú játékok híveinek bátran ajánlom, hiszen tényleg egy igazán immerzív élményt kapunk, amely azért eszünkbe fogja juttatni, hogy egy Arkham Knight, vagy pedig Witcher 3 azért ennél a programnál magasabb szinten mozog. Kezdetnek viszont megteszi, erre már lehet építkezni, csak ne évente történjen az új részek kiadása a következő tíz éves ciklusban.

Értékelés: 83%

Narraítva: 75
Grafika: 100
Zene: 75
Játékélmény: 80

2 hozzászólás
fanta98 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Nekem ez a rész nagyon ott volt. A Syndicate és Unity nem voltak túl bizalomgerjesztőek, gondolom mert a készítők inkább hamar akartak összedobni valami játékot, de a minőségre nem voltak tekintettel.
Az Origin viszont már csak a témája miatt eszméletlen jó. Bár megvan az a bizonyos AC séma, de azért vannak meglepetések: az irányítás is más, a harc, rengeteg felfedezésre váró helyszín és hatalmas térkép. A látvány pedig valami eszméletlen!
Mikor végigvittem még egy-két hétig játszogattam vele, csináltam a megmaradt mellékküldetéseket, aztán már kezdett unalmas lenni. Viszont nagyon tartalmas és hosszú játék.

Elephant 
Assassin's Creed Origins (2017)

Assassin's Creed Origins (2017) videojáték

Imádom. Eddig. Már csak azt hiányolom hogy a Tribal Pack-et sehogy sem tudom megszerezni…


Folytatása

Assassin's Creed Odyssey (2018) videojáték

Összehasonlítás

Assassin's Creed


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján