Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték 18 14

A vadnyugati játék, amire mindig is vágytál megérkezett! A modern videojáték klasszikusként emlegetett Red Dead Redemption, mely egyedi megoldásaival és látásmódjával megreformálta az open world játékok műfaját, végre megkapja a rajongók által évek óta kért folytatását, a második rész pedig… [tovább]

Videók

Képek 7

Hirdetés

Most játszik vele 9

Kedvencelte 13

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Rodwin 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Azt hiszem erre a játékra megérte nyolc évet várni. Emlékszem az előző rész miatt vettem anno PS3-at. A második részért is egész nyugodtan be lehet invesztálni egy konzolra. Valami hihetetlenül jól összerakott, zseniálisan megírt történettel rendelkezik a játék.
Az első rész előzménye az aktuális. Főhősünk Arthur Morgan, és Van der Linde banda, akinek a vezetője Dutch, szavát mély tisztelet övezi, mindenki felnéz rá a bandából.
Egy rosszul sikerült rablás után kellett szedelődzködniük, és mint a vándorcigányok járják az államok északi részét.
Az előző részből megismert kopár mexikói táj után itt jóval változatosabb világ fogadja a kalandort. A grafika egyszerűen parádés, még egy egyszerű PS4-en is. Itt a vadon szó szerint élő, és lélegző. Hatalmas tavak mellett szelhetjük a vadnyugatot, vagy épp ha délebbre tévedünk nagyon vigyázzunk, hogy nehogy krokodileledel legyen belőlünk.
Volt, hogy csak lovagoltam a semmibe, és gyönyörködtem a tájban, vagy épp a horgász szenvedélyemnek hódoltam. Pedig teendő van benne bőven, mint minden Rockstars játékban. Nem beszélve a mellékküldetések sokaságáról, a főküldetés is a megszokottnál hosszabb. Ha csak átszaladunk rajta minimum 40-50 órát ölel fel.
A mellékszereplők is igen változatosak, kezdve a bandánk tagjaitól, a küldetéseket adó személyekig. John Marston is ennek a bandának a tagja, számos küldetésben lesz a partnerünk. Hasonlóan Arthurhoz kezdetben ő is csendes, magának való, de mindkettőjük személyisége egyre jobban bontakozik ki.
Az biztos, hogy a két rész után nem tudnék választani közülük, mindkettőt nagyon megkedveltem. Továbbá a kemény Sadie és Charles is a szívemhez nőttek.
Kezdetben még nagyon egységes volt a Van der Linde banda, számos bűntényt hajthattunk végre, egészen a harmadik fejezet végéig egységben volt az erő. Az ott végrehajtott spoiler misszió egész egyszerűen zseniálisan megkomponált volt.
Rossz fiúnak lenni nagyon jó, ez már bebizonyosodott számos Rockstars játékban, itt sincs ez másképp. Élvezet kirabolni egy bankot, vagy épp halomra lőni a másik banda tagjait. A dead eye rendszer továbbra is a barátunk, és jól használható.
Ha valaki a GTA-k pörgősségére számít, az itt csalódni fog, mert jóval lassabb a játék. Van, hogy hosszú percekig csak lovagolni fogunk.
Ahogy haladunk előre a történetben Arthur nem menekülhet a végzete elől, az írók bizony hol felemelnek, hol pedig a szívünkbe döfik a kést. A zenék pedig egyszerűen zseniálisan illeszkednek az adott misszióhoz. Szóljon is két kedvencem.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
A két Epilógus fejezet kicsit lassabb a megszokottnál, spoiler. Itt is bebizonyosodik, mint számtalan könyvnél, hogy jobb ha tudjuk mi következik a jövőben. Ugyan régen játszottam az első résszel, de így most minden kerek, és körbeért, spoiler. Kedvem lenne újra elővenni az első részt, de az biztos, hogy ezt is újrajátszom. A stáblista pillanatképei közben pedig nagyon megható volt látni, hogy e kemény világon is létezik boldogság, ha valaki céltudatos.
Witcher 3 óta a legjobb játék amivel játszottam.
Mestermű!
Szívesen várok újra nyolc évet a harmadik részre, ahol esetleg majd Jack Marstont irányíthatjuk. Bár ebbe így jobban belegondolva, az 1920-30-as évek nem lenne annyira vadnyugati, de azért bízzunk a harmadik részben.

3 hozzászólás
and_rea 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Jajj de bajban vagyok az értékeléssel. Nem lettünk pajtik a végére sem, pedig nagyon akartam szeretni. De a végére csak azt éreztem, végre vége.
Végtelen mennyiségű gyönyörű grafika, animáció, karakter, történet.
Számtalan csodálatos momentum: spoiler
Igazán látom benne, hogy egy nagyszerű játék lehetett volna, de az irányításon még kicsit dolgozhattak volna. :( Nekem nem állt kézre. Az inventory is túl bonyolított; a mellék küldik, gyüjtögetnivalók annyira nem vonzottak, így is hosszú játék.
Akinek van felesleges 40-50 órája, érdemes kipróbálni. Kell hozzá egy zen hangulat, hogy épp ne rohanjunk sehova, csak élvezzük a nyugodt western életet. :)

Elephant 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Fantasztikus játék! Minden szempontból kedvenc. Látvány, játékmenet, elsírt zsepik, izgalom, zene…

Arthur, Sadie és Charles, ők a kedvenceim.

Ez a játék képes volt bánatomban, örömömben megríkatni.


Népszerű idézetek

Evione 

Sean: Because there ain't no judgement here? Most folks they hate the Negroes, they hate the Redskins, the Jews, even us Irish. You ain't so free of politics.
Arthur: I hate everyone just the same.

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

psn 

Hosea: Every plan is a good plan, if you execute it properly.

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján