Red Dead Redemption 2 (2018)

videojáték 18 26

A vadnyugati játék, amire mindig is vágytál megérkezett! A modern videojáték klasszikusként emlegetett Red Dead Redemption, mely egyedi megoldásaival és látásmódjával megreformálta az open world játékok műfaját, végre megkapja a rajongók által évek óta kért folytatását, a második rész pedig… [tovább]

Videók

Képek 1

Hirdetés

Most játszik vele 11

Kedvencelte 25

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Rodwin 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Azt hiszem erre a játékra megérte nyolc évet várni. Emlékszem az előző rész miatt vettem anno PS3-at. A második részért is egész nyugodtan be lehet invesztálni egy konzolra. Valami hihetetlenül jól összerakott, zseniálisan megírt történettel rendelkezik a játék.
Az első rész előzménye az aktuális. Főhősünk Arthur Morgan, és Van der Linde banda, akinek a vezetője Dutch, szavát mély tisztelet övezi, mindenki felnéz rá a bandából.
Egy rosszul sikerült rablás után kellett szedelődzködniük, és mint a vándorcigányok járják az államok északi részét.
Az előző részből megismert kopár mexikói táj után itt jóval változatosabb világ fogadja a kalandort. A grafika egyszerűen parádés, még egy egyszerű PS4-en is. Itt a vadon szó szerint élő, és lélegző. Hatalmas tavak mellett szelhetjük a vadnyugatot, vagy épp ha délebbre tévedünk nagyon vigyázzunk, hogy nehogy krokodileledel legyen belőlünk.
Volt, hogy csak lovagoltam a semmibe, és gyönyörködtem a tájban, vagy épp a horgász szenvedélyemnek hódoltam. Pedig teendő van benne bőven, mint minden Rockstars játékban. Nem beszélve a mellékküldetések sokaságáról, a főküldetés is a megszokottnál hosszabb. Ha csak átszaladunk rajta minimum 40-50 órát ölel fel.
A mellékszereplők is igen változatosak, kezdve a bandánk tagjaitól, a küldetéseket adó személyekig. John Marston is ennek a bandának a tagja, számos küldetésben lesz a partnerünk. Hasonlóan Arthurhoz kezdetben ő is csendes, magának való, de mindkettőjük személyisége egyre jobban bontakozik ki.
Az biztos, hogy a két rész után nem tudnék választani közülük, mindkettőt nagyon megkedveltem. Továbbá a kemény Sadie és Charles is a szívemhez nőttek.
Kezdetben még nagyon egységes volt a Van der Linde banda, számos bűntényt hajthattunk végre, egészen a harmadik fejezet végéig egységben volt az erő. Az ott végrehajtott spoiler misszió egész egyszerűen zseniálisan megkomponált volt.
Rossz fiúnak lenni nagyon jó, ez már bebizonyosodott számos Rockstars játékban, itt sincs ez másképp. Élvezet kirabolni egy bankot, vagy épp halomra lőni a másik banda tagjait. A dead eye rendszer továbbra is a barátunk, és jól használható.
Ha valaki a GTA-k pörgősségére számít, az itt csalódni fog, mert jóval lassabb a játék. Van, hogy hosszú percekig csak lovagolni fogunk.
Ahogy haladunk előre a történetben Arthur nem menekülhet a végzete elől, az írók bizony hol felemelnek, hol pedig a szívünkbe döfik a kést. A zenék pedig egyszerűen zseniálisan illeszkednek az adott misszióhoz. Szóljon is két kedvencem.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
A két Epilógus fejezet kicsit lassabb a megszokottnál, spoiler. Itt is bebizonyosodik, mint számtalan könyvnél, hogy jobb ha tudjuk mi következik a jövőben. Ugyan régen játszottam az első résszel, de így most minden kerek, és körbeért, spoiler. Kedvem lenne újra elővenni az első részt, de az biztos, hogy ezt is újrajátszom. A stáblista pillanatképei közben pedig nagyon megható volt látni, hogy e kemény világon is létezik boldogság, ha valaki céltudatos.
Witcher 3 óta a legjobb játék amivel játszottam.
Mestermű!
Szívesen várok újra nyolc évet a harmadik részre, ahol esetleg majd Jack Marstont irányíthatjuk. Bár ebbe így jobban belegondolva, az 1920-30-as évek nem lenne annyira vadnyugati, de azért bízzunk a harmadik részben.

3 hozzászólás
LoneWolf 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Számomra hibátlan. Mondom ezt úgy, hogy a GTA széria engem sosem tudott magával ragadni. Mindig azon kaptam magam, hogy céltalanul kocsikázom, random őrültségeket csinálok, vagy próbálom minél jobban magamra haragítani a zsarukat. A sztori egyszerűen nem kötött le, a karakterek pedig nem fogtak meg. Itt azonban a rabja lettem a világnak és a történetnek egyaránt. Végre érdekelt a hősünk sorsa és csodáltam az elképesztően részletgazdag, eleven lélegző környezetet, amit még majd 60 óra után sem jártam be teljesen. Mindig találtam valami új tennivalót, eseményt, vagy látványosságot, amire csak annyit tudtam mondani: Woah! Gyönyörű, lebilincselő, izgalmas, helyenként vicces, illetve drámai is. Nem tudok belekötni, hisz ezt nem játszani kell, hanem megélni. Le a kalappal a Rockstar Studio munkatársai előtt.

Elephant 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Fantasztikus játék! Minden szempontból kedvenc. Látvány, játékmenet, elsírt zsepik, izgalom, zene…

Arthur, Sadie és Charles, ők a kedvenceim.

Ez a játék képes volt bánatomban, örömömben megríkatni.

and_rea 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Jajj de bajban vagyok az értékeléssel. Nem lettünk pajtik a végére sem, pedig nagyon akartam szeretni. De a végére csak azt éreztem, végre vége.
Végtelen mennyiségű gyönyörű grafika, animáció, karakter, történet.
Számtalan csodálatos momentum: spoiler
Igazán látom benne, hogy egy nagyszerű játék lehetett volna, de az irányításon még kicsit dolgozhattak volna. :( Nekem nem állt kézre. Az inventory is túl bonyolított; a mellék küldik, gyüjtögetnivalók annyira nem vonzottak, így is hosszú játék.
Akinek van felesleges 40-50 órája, érdemes kipróbálni. Kell hozzá egy zen hangulat, hogy épp ne rohanjunk sehova, csak élvezzük a nyugodt western életet. :)

LeaIris2001 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Here's the thing; soha nem játszottam még olyan játékkal, amiben ennyi apróság lett volna elrejtve, ahol ekkora területen lehet bolyongani, bár eddig nem igazán húztam az open-world játékok felé. Imádom, hogy ekkora hatalmas a map, és habár van fast travel, inkább nem használom, ennek ellenére pedig az út a-ból b-be nem egy unalmas vágta, mindig történik valami.
Egyszerűen lenyűgöz, milyen igényes munka, mennyi mindenre odafigyeltek, milyen sok apróság és titok van elrejtve, mennyj megszerezhető, felfedezhető dolog, mellékküldi van. Mert most az össz teljesítésem talán 36% körül lehet, de ebből kb 10-18% csak a sztori, a többi mind mellékküldi, amiket eddig csinálgattam. Ráadásul mind nagy érdekes, más, nem egy kaptafa, nem muszáj őket megcsinálni, bár én meglehetősen élvezem.
Szóval már most képes vagyok berakni a kedvencek közé, ilyen, viszonylag kevés idő beleinvesztálással.
Update
Szóval… Végigjátszottam. Nem most, már körülbelül egy-két hete, a karanténban volt időm. De még a 100%-olással szórakozok, addig nem akartam bejelölni, bár igazából az összes mellékküldi és a sztori is készen van.
Volt egy két hónapos szünet, amíg nem sztoriztam, és csak onlineoztam, azután üdítő volt egy kicsit a sztorival is foglalkozni. Viszont időközben elmúlt a rózsaszín köd, és bár még mindig imádom a játékot, azonban van egy-két dolog, ami bőven szúrja a szemem.
Például számítson mindenki a balfék autosavekre küldik közben (velem megesett, hogy az utolsó küldi előtt spoiler kihúztam a ps-t, és az előtte lévő küldiig dobott vissza. Bezzeg amikor véletlen kinyírtam Rachelt, akit nagyon szerettem volna megtartani, akkor percenként mentett… Ezt például rohadt meggondolatlannak tartom, szóval tanulság; akármi van, mindenki mentsen több slotra, manuálisan, sűrűn.
A fencenél eladásról pedig még nem is meséltem… Megvan az az agyhalott, aki az összes trinketet össze akarja gyűjteni? Igen? És az megvan, hogy ugyanez az agyhalott a sztori második felében eszmél fel? Remek. És az megvan, hogy még az old brass compass, meg a petrified wood is megvan, de az a tetves gold earring nem? De amúgy nekem volt olyanom, csak épp eszembe nem jutott, hogy az nekem kell, és eladtam. Utálom, hogy az ilyen ritka holmikat el lehet adni. Egyszerűen csak kéne egy system, hogy ami craftolni való, azt ne lehessen eladni. Akkor legyen belőle egy, de azt ne lehessen eladni, könyörgöm.
Szóval legszívesebben levonnék az ilyen annoying dolgok miatt egy-két csillagot, de azért még mindig életem játéka. Szóval nem.

MóroczMárk 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Ugyna még nem játszottam ki mert nem volt rá időm, de ez a táj, ez a sok kis mellékdolog a rengeteg kis részlet (tűz mellé leülve tudsz alakítani a puskagolyókon hogy jobbak legyenek, te oh my god…) nagyon nagyon nagyon nekem való pepecselős cucc :D

tényleg nem egy darálda, de a látvány és a hangulat kárpótol.

Szyszyyy 
Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

Szerintem egyedül leszek a véleményemmel, de nekem nem igazán tetszett.
Maga a világ jól ki van találva és nagyon részletes is. A grafika szuper. Az egésznek a kialakítása is tök jó. De engem nem sokáig tudott lekötni.
Végig se játszottam, mert valahogy nem érdekelt.
Pedig szeretni szoktam az ilyen nyilt világokat.


Népszerű idézetek

Evione 

Sean: Because there ain't no judgement here? Most folks they hate the Negroes, they hate the Redskins, the Jews, even us Irish. You ain't so free of politics.
Arthur: I hate everyone just the same.

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték

psn 

Hosea: Every plan is a good plan, if you execute it properly.

Red Dead Redemption 2 (2018) videojáték


Hasonló játékok címkék alapján