Marvel's Avengers (2020)

videójáték 16 7

A Marvel’s Avengers meginvitálja a játékosokat, hogy átéljék szuperhős álmaikat. A kiemelkedő történetmesélés és a folyamatosan bővülő univerzum találkozásával a program elhozza a definitív Avengers videójáték élményt. Sajátíts el rendkívüli képességeket, szabd testre a szuperhősök… [tovább]

Videók

SzereplőSzinkronhang
Bruce BannerTroy Baker
Iron-Man / Tony StarkNolan North
Black WidowLaura Bailey
Kate BishopAshly Burch
Ms. Marvel / Kamala KhanSandra Saad
Thor OdinsonTravis Willingham
Captain America / Steve RogersJeff Schine
HulkDarin De Paul
Hank PymDanny Jacobs
Monica RappacciniJolene Andersen
Maria HillJennifer Hale
Yusuf KhanBrian George
AbominationJamieson Price
TaskmasterWalter Gray IV
JARVISHarry Hadden-Paton
Hawkeye / Clint BartonGiacomo Gianniotti
Black Panther / T'ChallaChristopher Judge
Klaw / Ulysses KlaueSteve Blum
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

blondeashell 
Marvel's Avengers (2020)

Marvel's Avengers (2020) videójáték

Őszintén, nem lett akkora katasztrófa, mint azt a béta utan megjósolták, sőt. Igazából a béta alapján pont ilyesmire számítottam. Az irányítás sokkal kiforrottabb, könnyebb, nem csoda az a 10 gigas day one patch… ÉS kedves Iron Man barátunkat sem rémálom irányítani, bár elsőre nem igazán könnyű. Viszont szeretem benne ezt, mivel nyilván nem sétagalopp irányítani a páncélt sem.
A sztori tetszett, bár nem ez az az a játék, amelyik meg fogja váltani a világot, ám az én elvárásaim nem is ezen a szinten voltak. Igazából pont azt kaptam, amire számítottam, egy ütős, de rövid sztorit, amit azért sajnálok, mert én szívem szerint még igényeltem volna kicsit többet, azonban megértem, miért van ez.
A béta valóban csak összevágott mission-halmaz volt, abban a kontextusban gyakorlatilag semmi közük egymáshoz, a történet ennél azért kidolgozottabb.
Viszont, csak hogy panaszkodjak is, csak azért 8/10, mert továbbra is egyes enemy sequenceknél túlzsúfolt a képernyő, auto lock-on nincs, manuális, és azt is minden enemy halál után nyomogatni kell, ami rém idegesítő tud lenni. Ezek miatt pedig néha sima wavekben megmurgyeltem nem egyszer – ám azért hozzáteszem, ez az én hibám is, nem vagyok túl ügyes.
Ezen kívül csak azt sajnálom, hogy kb 10 óra a main kampány, én még elviseltem volna pár órát, de műfaji kikötés, azt hiszem, kisse hack n slash a téma, ezért is túlzsúfolt néha a képernyő.
Az online részével és a mellékküldikkel nem nagyon foglalkoztam, talán majd később, ezekről nem is tudok nyilatkozni.
Összeséggében szerintem egy teljesen korrekt játék, nem egy game of the year, de azért elég ütős. Nyilván van még mit csiszolni rajta, és mivel a sztori úgy fejeződött be, hogy második részt is várhatunk, ezért remélem, a fejlesztők tanulnak ezekből a dolgokból. Viszont mindennek ellenére élvezetes, a karakterek jók voltak, midegyikük hű volt öngmagához, Khamalát is megszerettem, pedig egyébként nem állt közel hozzám.
Plusz pont az MCU-s idézetekért, azért kicsit megdobogtatták a szívemet.
Egyszóval, akinek nem tetszett a béta, szerintem simán adhat neki mégegy esélyt, mert igazából elég messze áll tőle, sok mindenen javítottak, és egész korrekt kis game lett.

LoneWolf 
Marvel's Avengers (2020)

Marvel's Avengers (2020) videójáték

200+ óra után asszem itt az ideje, hogy újraértékeljem a játékot. A korábban említett hibái ugyan továbbra is szúrják az oldalam, mégis jobban átlátom már az összképet, ami nem is olyan rossz.
– Technikai oldal: A töltési idők még mindig hosszúak, viszont addig finomítgattam a grafika, illetve a videokártyám beállításain, hogy már fagyást egyáltalán nem tapasztalok, a framerate is viszonylag stabil, míg az ingadozásokat betudom a gépem gyengeségeinek, szóval már csak a random előbukkanó bugokkal van bajom.
– Gameplay és mechanikák: Ez nem sokat változott. A klasszikus single player része, ahol mászkálsz, fölfedezel, bujkálsz, meg olykor harcolsz, stb., ugyan kiválónak közel sem mondható, de korrekt élmény, míg a 4 fős co-opban is játszható, (PvE) looter brawler / shooter küldetésekkel csupán az a gondom, hogy hamar önismétlővé válnak. Pontot foglaltok, tartotok, generátorokat és egyéb kulcsfontosságú elleséges objektumokat pusztítotok, miközben egyik helyről a másikra rohantok, illetve ugyanazokat az elleségeket és bossokat aprítjáktok újra, meg újra. Több helyszínnel és az egységek kínálatának bővítésével ez könnyedén orvosolható lenne, hisz egyébként a harcok kellően szórakoztatók, és mind a 9 hőst más-más érzés irányítani. (Az alapok ugyanazok, mégis érezhető a különbség mondjuk egy Vasember és egy Sólyomszem között.)
– Testreszabhatóság: A gearelődés ugyan a karakterünk külső megjelenését nem befolyásolja, sokat számítanak a rajtuk található perkek és statok. Ha túllépünk a szokásos RNG alapú drop-rendszer borzalmain, akkor bizony érdekes buildeket lehet összerakni, amiben a talentfánk is sokat segít. Utóbbiakkal mind az ulti képességeink, mind pedig az alap támadásaink tetszés szerint alakíthatók a játékstílusunktól függően, persze ésszerű keretek között. Előzőleg azt írtam, hogy a jelmezek főként extra pénzráfordítással érhetők el, de szerencsére enélkül is bőven szerezhetünk crediteket, melyekből akár hőseink MCU-s ruháit is könnyedén kiválthatjuk. (3 már meg is van.)
– Multiplayer: A PC-s közösség sajnos kicsi, így a matchmaking nagyon ritkán dob be bárkit. (Barátokkal egyszerű lenne, de már megszoktam, hogy egy ismerősömet sem érdekli az, amivel éppen én játszom…) Sokat segítene rajta egy cross-play funkció, azonban nincs lehetőség a szétkapcsolás utáni újracsatlakozásra, illetve a rendszer nem pótolja a kiesett csapattagot, így pl. egy raid-ben totálisan meg vagytok lőve, ha emiatt emberhiány alakul ki.
– A sztori: Az alap ugyan rövid, de az ingyenes kiegészítőkkel már egész pofás az összkép. Hőseink ugyan nem egyeznek filmes megfelelőikkel, mégis mind kedvelhetőek a maguk módján. Egyedül a grandiózusabb gonosz kínálatot hiányoltam, hisz Modok, Abomination, Taskmaster, Crossbones, Klaw és Maestro nem épp A-kategóriás, így egy Thanos, Doctor Doom, Annihilus, Ultron, vagy akár Galactus még simán elfért volna itt. (Loki ugyan előkerül, de csak egy nagyon gyenge cameo erejéig. Talán, az érkező Jane Foster-es kiegészítőben nagyobb szerephez jut majd.)
Továbbra is túlzottan grindolós darabnak érzem, ugyanakkor egy kis extra odafigyeléssel és fejlesztéssel még bőven menthető lenne ez a játék, hisz anno a No Man's Sky-t is sikerült idővel kirángatni a sírból. Amúgy lassan, de érkeznek még hozzá tartalmak és nem hagyták teljesen magára, de néhány nagyobb (élettel teli) pálya, változatosabb feladatok és pár egyedibb hős, mint pl. Doctor Strange, vagy Ant-Man sokat javíthatnának a jelenlegi helyzeten.

Irasalgor 
Marvel's Avengers (2020)

Marvel's Avengers (2020) videójáték

Ahogyan az egész program nem egy maradandó élmény, ami tekintve az alkotó gárdát és az adaptáció mögött rejlő világot, egy rendkívül szomorú tény. A történet nem hozza ki a benne rejlő potenciált, mint amit lehetett volna, a design szegényes, az audiovizualitás jó, de nem kiemelkedő, míg a játékmenet pedig elvault, repetitív és szintén nagyon sekélyes, amelyben bár hiába van számtalan lehetőség és réteg, ezeket csak az fogja igazán kihasználni, aki akár több száz órát akar robotokat lezúzni Hulkkal, ami valljuk be, a játék jelenlegi állapotát nézve meglehetősen lehetetlen küldetés. Már csaknem egy év eltelt a program kiadása óta, s nem változott sokat – a két kiadott sztori-DLC sem javította a játékmenet legnagyobb problémáját, az önismétlést –, így elmondhatjuk, hogy a Bosszúállók első AAA-s számítógépes megjelenése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egy-egy órára munka után, pihenés formájában elfogadható, de valljuk be, az egyre rohanó világunkban, amikor szinte túltelítve vagyunk szórakoztatóipari alkotásokkal, ki áldozná a drága idejét arra, hogy unatkozzon?

Értékelés: 68%

Narratíva: 60
Grafika: 75
Zene: 80
Játékélmény: 55


Hasonló játékok címkék alapján