Hogwarts Legacy (2023)

videójáték 12 65

A Hogwarts Legacy egy nyílt világú akció-szerepjáték (ARPG), amely J. K. Rowling ismert Varázslóvilágában (Wizarding World) játszódik. Tapasztald meg a diákok életét az 1890-es évek Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolájában. A tanuló mágusok ismerős és új helyszíneket… [tovább]

Hogwarts Legacy: Deluxe Edition2023

Videók

angol · magyar
angol · magyar
angol · angol
angol · angol
angol
Angol

Képek 30

SzereplőSzinkronhang
Sebastian SallowAlfie Nugent
Phineas Nigellus BlackSimon Pegg
Eleazar FigNicholas Guy Smith
Matilda WeasleyLesley Nicol
RanrokMatthew Waterson
Natsai OnaiJessica Hayles
Isidora apjaAlastair Duncan
Calliope SnellingAmy Louise Pemberton
Bella NavarroAmy Louise Pemberton
Agnes CoffeyAmy Louise Pemberton
Noreen BlaineyAmy Louise Pemberton
szellemAmy Louise Pemberton
városi lakosAmy Louise Pemberton
fogolyAmy Louise Pemberton
Amit ThakkarAsif Ali
Thomas BrownChristopher J James
Bernard NdiayeChristopher J James
DorranChristopher J James
Ceridwen üstjei boltosChristopher J James
Beatrice GreenElle Newlands
Betty BugbrookeElle Newlands
FeenkyElle Newlands
Perdita StrixElle Newlands
Steepley és Fiai boltosElle Newlands
konyhai házimanóElle Newlands
Professor Abraham RonenEnn Reitel
Gerbold OllivanderEnn Reitel
DeekEnn Reitel
Percival RackhamEnn Reitel
Solomon SallowEnn Reitel
Eddie ThistlewoodEnn Reitel
goblin bankárEnn Reitel
Alfred LawleyEnn Reitel
Ackley BarnesEnn Reitel
Sir Gareth SeafordEnn Reitel
Pádraic HaggartyEnn Reitel
George OsricEnn Reitel
Otto DibbleEnn Reitel
Sir CadoganEnn Reitel
RookyEnn Reitel
NonsuchEnn Reitel
városi lakosEnn Reitel
Hubert GrayEnn Reitel
szellemEnn Reitel
sötét varázslóEnn Reitel
goblin lojalistaEnn Reitel
fogolyEnn Reitel
kocsisEnn Reitel
kentaurEnn Reitel
Astoria CrickettGeorgia Dolenz
Cressida BlumeGeorgia Dolenz
tanulóGeorgia Dolenz
LodgokGreg Ellis
Theophilus HarlowGreg Ellis
FastidioGreg Ellis
Timothy TeasdaleGreg Ellis
Thaddeus TraversGreg Ellis
Finley GrimesGreg Ellis
Albie WeekesGreg Ellis
Crispin DunneGreg Ellis
Edmund HawkwrightGreg Ellis
Hans HoodeGreg Ellis
Silvanus SelwynGreg Ellis
Sir Nestor AmsetyGreg Ellis
szellemGreg Ellis
sötét varázslóGreg Ellis
város lakóGreg Ellis
Zonko boltosaGreg Ellis
fogolyGreg Ellis
kentaurGreg Ellis
városi kikiáltóGreg Ellis
Hirdetés

Most játszik vele 67

Kedvencelte 41

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 52


Kiemelt értékelések

Evione 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Kevés olyan játék van, amit nemhogy előrendeltem, de alig vártam, hogy day one-tól kezdve már játszhassak is vele. Azt nem részletezem, hogy mennyit jelent nekem a Harry Potter, legyen elég annyi, hogy sokat, így egyértelmű volt, hogy a Hogwarts Legacy-ért azon nyomban félredobok mindent.
Nyilvánvalóan a dicsérő szavakkal kell kezdenem, mert van miért megdicsérni a játékot. Nem elhanyagolható módon, ez a játék gyönyörű, mind a grafika, mind az artstyle tekintetében. Remekül átadja a „Harry Potteres” hangulatot. A harcrendszer nagyon ötletes, a harc gördülékeny és kifejezetten élvezetes. A bejárható terület brutálisan nagy, ami más játékban talán kevésbé tetszene, itt viszont nem érződik bosszantónak a sokadik óra után sem, mert egyrészt nagyon aprólékos és élettel teli a HL világa, így seprűnyélen vagy hippogriff-háton is remek móka átröppenni a táj felet, még akkor is, ha messzebb van a célpontunk. A kedvencem nyilvánvalóan a kastély volt, sokáig szájtátva sétálgattam a folyosón és nem akartam elhinni, hogy ez a játék létezik, olyan gonddal lett megalkotva az egész. Minden túlzás nélkül az utolsó négyzetcentiméterét is bejártam a kastélynak. A platina trófea miatt megjártam mindegyik ház klubhelyiségét is, ami ugyancsak hatalmas élmény, remekül megcsinálták mindegyiket. Minden pillanatban visszaköszön valami easter egg vagy valamilyen utalás a HP-sorozatra, főleg a könyvekre. Ha Hufflepuff/Hugrabug karakterünk van még Azkabanban is járhatunk! Szóval hivatalosan is nekik van a legmenőbb Map Chamberes küldetésük.
A történet szerintem nagyon jó, izgalmas és érdekes, örülök, hogy mertek időben jóval messzebb helyezkedni a HP-ben történtektől (a játék sztorija konkrétan az 1800-as években játszódik). A mellékkarakterek is érdekesek, a hozzájuk kapcsolódó mellékküldetések szintén.
De, akkor ha már ennyire feldicsértem a játékot, kénytelen vagyok néhány negatívumot is megemlíteni. Szerintem kifejezetten hiba, hogy a döntéseink nincsenek kihatással a történetre. Ha nem tévedek egyetlen olyan mellékküldetés van, amiben számít, hogyan döntünk, de végül, mint kiderül annak sincs igazán tétje. Sajnáltam azt is, hogy senki nem reagál arra, ha a főbenjáró átkokat használjuk. Pedig nagyon menő lett volna, ha mi játékosként dönthettünk volna arról, hogy sötét varázslót csinálunk a karakterünkből vagy sem és van súlya annak, ha esetleg használjuk a főbenjáró átkokat.
A másik negatívum, amit fel tudok hozni, hogy hiába van remekül összerakva a játék sok szempontból, a „HP-s” máz nélkül csak egy tucat open world lenne. Gyakorlatilag semmi újdonság nincs benne. Nyilvánvaló, hogy ez a játék kifejezetten a rajongóknak készült és ez elég is lesz, hogy sikerre vigye a játékot. Mindenesetre a Hogwarts Legacy-t én is a rajongóknak tudom ajánlani elsősorban, nekik viszont nagyon, mert a minimális hibái ellenére is csodás élmény, ami minden pénzt megér.

Boglinc 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Hatalmas HP őrült vagyok, ezért képtelenségnek tartottam, hogy kihagyjam ezt a játékot. Az első tíz órámat nagyjából csak nyálcsorgatással és szájtátással töltöttem benne, mert lássuk be, a látvány brutálisan ott van! Egy rajongónak olyasmi érzést kelt, mintha ténylegesen megkapta volna végre azt a hosszú évek óta várt levelet.

Úgy 80 órányi játék után (amikor már a tényleg mindent is kimaxoltam) azt éreztem, hogy egy picit kevés lett. Helyenként elég repetitív, és nem tudom, csak én éreztem-e azt, hogy nem jutott bele túl sok küldetés. Szívesen játszottam volna még sok-sok apró szálon, nem pedig csak gyűjtöttem volna a 6000. öltözéket.

Félreértés ne essék, így is imádtam, remek kaland volt, élveztem felfedezni, csak úgy röpködni, miközben 600. alkalommal is elmondom, hogy de baromi szép lett, de talán többet vártam tőle. (Abszolút megértek mindenkit, aki nem maxolja ki a térképen található apró barlangokat, gyűjtögethető izéket, hanem csak eldobja a fő küldetéssor befejezése után.)

ncsn87 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Fogalmam sincs, hol is kezdjem… :D
Na szóval, iszonyatosan vártam a megjelenésére. *.* Sajnálatomra, mivel Nintendo switchem van, sokat kellett várnom, halogatták a megjelenést. De amikor végre a kezembe vehettem, rögtön neki is ugrottam.
A bevezetés nagyon varázslatos volt, hozta a feelinget. Lassan indult a betanulás, stb. De sajnos elég hamar rá kellett jönnöm, hogy nem nekem való.
Kezdeném azzal, hogy sokkal színesebb, varázslatosabb is lehetett volna környezet körülöttük. Gondoltam ha már egy időt beleöltek, lehetett volna kidolgozottabb, aprólékosabb. Az RPG se volt annyira nagy szám, többet vártam a karakterépítéstől is.
A térkép néha borzalmas volt, nem mindig volt egyértelmű, aztán megszoktam. Viszont többször futottam hibákba, bugos volt, oda-vissza irányított… Fú de bosszantó volt!
Aztán a harcrendszer… és maga harc is… Egyszerűen nem bírtam, nagyon fel is idegesített! Tény, én inkább a felfedezős, gyűjtögetős típus vagyok és nem tudtam, hogy ennyi harc lesz. Így tehát mindig nehezen vettem rá magam, hogy leüljek vele játszani. Pedig a többi része nem volt rossz.
Szóval volt egy nagyobb pihenőm, mondom hátha nyugodtabb leszek. De sajnos nem, újra rá kellett jönnöm, hogy nem nekem való, semmi értelme így szenvednem. Csak nehéz volt meghoznom ezt a döntést, mert imádom ezt a világot… :(
Szóval eladtam és igyekszem ezt elengedni. Szomorú vagyok. De ez van… :(

piciszusz 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Kb 3 hete végigvittem a fő sztorit, de kicsit se érzek azóta se késztetést, hogy leüljek és kimaxoljak az achievementeket.
Nagyon szeretem a Potter univerzumot, ezért előrendeltük, 3 nappal előbb kezdem el játszani mint mások, izgultam és videóztam amikor beosztottak a házamba (de ugye ezt is a wizardingworld-ről húztuk be), tényleg lekötött az elején a játék. Minden nap játszottam heteken keresztül, de valahogy elfogyott a lendület útközben és már nem volt kedvem megkeresni a 80. revelio után honnan jön a csilingelés és legszívesebben leütöttem volna Ignatia-t minden alkalommal amikor kijöttem a kandallókból.

– A kastély iszonyat részletes, állandóan eltévedtem (igen, még térképpel is), de imádtam ennek ellenére kóborolni benne
– A cuccok amiket kaptunk a játékhoz az előfizetésért nagyon fenszik, de a kedvencem a Hollóhátas palást lett, amin ha varázsolok a minta felcsillan, ezt valami küldiért kaptam azt hiszem
– A fő sztori is érdekes, izgalmas és apránként összeáll a kép, ahogy haladsz előre
– Tetszik, hogy a tanároktól kapsz mellékküldiket és cserébe varázslatokat tanítanak neked
– Az elején nagyon kevés pénzed van, később meg kb semmit se tudsz vele kezdeni
– A játék grafikája nagyon szép, főleg a qled tévén
– A repülés fura, viszont hipogriffen vagy tesztrálon csapatni azért nem semmi élmény
– A szükség szobája tök jó lett, szinte az egészet személyre szabhatod a mennyezettől kezdve a bútorokig, láttam olyan tiktok videókat, hogy városokat építenek a vivariumokon belül, baromi jól néznek ki, de nekem nem lenne ehhez energiám
– A vivariumok jó alapötlet, de csak bizonyos mennyiségű állatod lehet benne. Pároztatni lehet őket, de igazából a picik nem nőnek fel, csak ott cukiskodnak
– Merlin trialok jó kis fejtörők, de 8 fajta van azt hiszem max és ha megvan az achievement felesleges is szinte megcsinálni mindet, max ha el akarod tüntetni a jeleket a térképről (mondom ezt úgy, hogy nem vittem még végig, lehet mégis ad valamit később)

Hirtelen ennyi jut eszembe, egyelőre még jegelem, aztán lehet egyszer bekattanok és folytatom/kimaxolom. Vegyes érzések, most azt érzem nem érte meg a hypeot, egynek elment játék lett nekem, főleg ennyi pénzért.

Master_Miller 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Az év elején kipróbáltam, de annyira bejött, hogy félretettem karácsonyra.

Megérte! Ez a játék a definitív Potter élmény. Egy két apró csiszolnivaló akad benne, de nem tudok belekötni. Abban a pillanatban, hogy elkezdek morfondírozni rajta, hogy min javítanék, beugrik a kastély grandiózussága vagy a repülés és egyszerűen elsöpör minden negatívumot.

Blissenobiarella 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Az ötletet, a világot és a történet kezdetét egyszerűen imádtam. Nagyon behúzott a játék, iszonyú hangulatos és szép az egész, és még azt sem bántam, hogy én egy picit „felnőttebb” világot vártam tőle. De sajnos ez az érzés nem tudott kitartani a végéig. Amúgy sem vagyok egy gyűjtőgető típus a játékokban, de itt ezt durván túltolták, és a nyolcszázhuszonharmadik (annyinak éreztem) Merlin trial után már idegesített az egész. (azért a többi collectable-t nem utáltam ennyire)
Sajnáltam, hogy a random side quest-et adó szereplőkkel a dialógusoknak abszolút nulla jelentősége volt (lehetsz velük genyó, kérhetsz pénzjutalmat, nem fognak haragudni, vagy ilyesmi), és tudom, hogy ez nagyon megbonyolította volna a játékmechanikát, de jó lett volna, ha vannak —következmények—.
A befejezés is abszolút katarzis nélkül hagyott, pedig a történet remek! Mégis valahogy számomra roppant béna volt az a befejezés, itt is hiányoltam a valódi következményeket.
A legnagyobb dicsérettel a mellékszálakat illetném, Sebastian, Natty és Poppy is csodás karakterek (bár utóbbi rémesen sokat beszél), és az ő történeteiken keresztül sikerült számomra a legjobban megeleveníteni a Harry Potter univerzumot. Sebastian történetében valódi morális döntésre kényszerül a játékos, egy-egy neki szánt válaszom előtt volt, hogy perceket kellett gondolkodnom.
Szóval összességében nagyon szerethető, megéri játszani vele, de én egy kicsit többet vártam… csak nehéz megfogalmazni, hogy miben. Kevesebb bélyeggyűjtést, több történetet, talán így foglalhatnám össze.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Életem egyik legjobb játéka! Igaz a végén, amikor Ranrok -kal kellett harcolnom elkapott az idegbaj, de úgyveszem, hogy meg se történt. :D
Később írok részletesebb értékelést…

Baly 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Imádom. :D
Ez egy elfogult vélemény. Engem a hibák sem érdekelnek.
Erre vártam évek óta, messze felülmúlták az elvárásaimat. Nem fogom fikázni az apróságokért, amik amúgy nem vesznek el a játékélményből.

Ngie 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Vegyesek az érzéseim.

Egyrészt, nem tudsz még egy ilyen játékot előrántani sehonnan, ahol ennyire szabadon bevándorolható az egész Roxfort és meseszép lett. Közben pedig még varázsolni is megtanítanak. Az előző játékok után kifejezetten érdekessé tudták tenni a varázslást nekem, féltem, hogy megint kimerül annyiban, hogy ínhüvelygyulladásom lesz attól, hogy ugyanazt az egy gombot kell nyomni.

Viszont közben fura volt játszani, mert néha olyan volt, mintha egy Assassin's Creed játékban lennék, összeszedni viewpointokat, meg katonai táborokat kirámolni. Persze, valahogy muszáj volt bővíteni a világot, de nekem ez nem mindig vált be. Illetve, vannak könnyen elunható részei a játéknak, nem csodálnám, ha lennének olyanok, akik random helyeken lerakják a játékot.

Az egyik nagy plusz még a legendás állatok, meg az, ahogy velük lehetett interakciózni, de hogy a kicsi állatok miért nem nőnek fel, rejtély számomra, mekkora kihagyott ziccer… vagy ebből is majd DLC lesz? Mint a kviddicsből? :)

Félre ne értsetek borzasztóan élveztem, nekem a HP a gyermekkori NAGY KÖNYVEM, de itt-ott egyszerűen nem tudtam maradéktalanul elégedett lenni.

timite 
Hogwarts Legacy (2023)

Hogwarts Legacy (2023) videójáték

Ez volt az első videójátékom, amivel életemben játszottam. 30+-osan ez adta meg a löketet, hogy kipróbáljam magam ebben a világban, kicsit tartottam tőle, hogy nehezen fogom majd tudni irányítani, nem az én világom, kinőttem már ebből, stb, de szépen beletanultam, egyáltalán nem nehéz elkapni a fonalat. Persze story módban játszottam vele, néha átállítottam eggyel nehezebb szintre, de aztán rögtön vissza is tértem a könnyített verzióhoz, mert a verekedős-harcolós vonal nem az én ízlésem. Szívesen keresgéltem, gyűjtögettem, revelióztam, olvastam a párbeszédeket, fedeztem fel a környéket és a Roxfortot, oldottam meg a mellékküldetéseket. Jó volt, hogy nem feltétlenül a harcon van a hangsúly, azóta is azokat a játékokat keresem, amikben mást is lehet csinálni őrült lövöldözésen kívül. A nyílt világ azonnal levett a lábamról, imádtam.


Hasonló játékok címkék alapján