The Last of Us Remastered (2014)

videojáték 18 32

A The Last Of Us története szerint 2033-ban járunk, a poszt-apokaliptikus Egyesült Államokban, ahol is főhőseink Joel és Ellie egy igen izgalmas és rengeteg veszéllyel teli kalandnak néznek elébe. Joelt a játék elején ismerhetjük meg, aki egy véletlen folytán találkozik a fiatal lánnyal,… [tovább]

Képek 5

Most játszik vele 11

Kedvencelte 19

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
The Last of Us Remastered (2014)

The Last of Us Remastered (2014) videojáték

Lehet, hogy 2013-ban ez maga volt az isteni szikra, de így 7 évvel később, először játszva, már kissé megkopottnak érződik. Míg a sztori valóban magával ragad, többnyire emberi, mégis szerethető karakterekkel megtöltve, a játékmenet sajnos több sebből is vérzik. Nekem konkrétan monotonná vált ez a folyamatos: „Egyszer embereket, egyszer meg fertőzötteket ölök a két gyűjtögetés közt” dolog. (Ezt ellensúlyozta picit, hogy Joel-t és Ellie-t is irányíthattam egy-egy ponton.) Mikor épp nem haladtak az események, vagy nem valami aranyos, vagy érdekes társalgás zajlott a fontosabb szereplőink közt, leginkább csak irritált, illetve untatott a sok harc. (Vicces, hogy több alapvető mechanikát csak a 2. részbe sikerült betenni, és korszakalkotóként hivatkoznak rá, miközben dodge-olni, meg elfeküdni már 1000 éve lehetett más alkotásokban…)
Grafikailag, animációs fronton, zeneileg és mesélésben szerencsére ennyi esztendő elteltével is tartotta magát, de ennek ellenére sem tudtam neki többet adni egy hetesnél. A rengeteg „Életem játéka!” jellegű megnyilvánulás után valahogy többet vártam tőle.
Érdekességek:
– Joel felvezetőjét kapásból megkönnyeztem.
– Helyenként normálon is piszkosul nehéznek éreztem.
– Kedvenc részem az alap játékból: ZSIRÁF! (*.*)
– Kedvenc részem a DLC-ből: Halloween shop!

Evione 
The Last of Us Remastered (2014)

The Last of Us Remastered (2014) videojáték

Hát elég érdekes volt a kapcsolatom ezzel a játékkal. Egyrészt minden megvan benne, amitől egy játék jó lehet. Itt főleg a fordulatos és izgalmas történetre gondolok. Elég drámai is, gondolkodnivalót is ad bőven. Valamiért mégis hiányérzetem maradt, csak nem tudom, hogy ennek mi az oka. Kicsit olyan ez a játék, mint egy jól megírt házi feladat, amiben minden okés, meg minden szépen le van írva, de még sem tudom azt mondani, hogy rá, hogy ez igen, ez valami igazán kiemelkedő.
Azért, majd valamikor a Left Behind-ra is sort fogok keríteni, de egyelőre most másra vágyom.

2 hozzászólás
Irasalgor 
The Last of Us Remastered (2014)

The Last of Us Remastered (2014) videojáték

Összességében a Last of Us tényleg egy jó játék. Jó történettel rendelkezik, még jobb karakterekkel, elképesztő designnal és kiváló narratívával és dialógusokkal, amelyre felépítettek egy jól elkülöníthető, de külön-külön is jól kidolgozott játékmeneti alapot. A programot 995 percig tartott végigjátszani, amibe beletartozik a bónusz DLC is, tehát igazán hosszútávú szórakozásnak ígérkezik Joel és Ellie brutalitást sem nélkülöző kalandja, de mégsem tudom rá azt mondani, hogy egy instant klasszikussal lenne dolgunk. Valami igazán plusz hiányzott számomra a programból, amelyet a játék vége felé ugyan már éreztem, de sajnos a felvezetés kicsit hosszúkásan és málhásan telik, ami miatt nem tudok ennél nagyobb pontszámot adni a programra. Azért várom a második részét, mert amit eddig mutattak belőle, az ígéretes.

Értékelés: 88%

Narratíva: 100
Grafika: 85
Zene: 80
Játékélmény: 85

(Egyszer a honlapon)

Vladi 
The Last of Us Remastered (2014)

The Last of Us Remastered (2014) videojáték

Voltak parádés pillanatai a játéknak, de összességében nem igazán szerettem. A játékmenet igazából nagyon repetitív. Végig az volt az érzésem, hogy ez egy lebutított Resident Evil klón.
Ami még számomra rendkívül negatív volt, az a nagyon béna trófaerendszer. Normál szinten játszottam végig és átlag 80 százalékát megtaláltam a gyűjthető cuccoknak, mégis összesen három trófeát kaptam az alapjátékból, ami így 20 óra nem túl könnyű játék után elég WTF.

Master_Miller 
The Last of Us Remastered (2014)

The Last of Us Remastered (2014) videojáték

Na ez állat volt. Nem ez volt életem kaland/túlélő játéka, de iszonyatosan hangulatos lett. A helyszínek, a lepusztult világ, illetve az emberek „lelépésének” következményei, mind nagyon profin meg voltak csinálva, nagyon elkapott az atmoszféra. Ami pedig külön említést érdemel, az a főszereplők közötti kapcsolat. Nagyon szépen mutatta be a két főszereplő kapcsolatát, nagyon beszippantott az egész, és hála az égnek SEMMIT nem tudtam előre a sztoriról, sikeresen elkerült a hype, így a zárásban sem voltam biztos. Ennek fényében egy állatként mentem végig a kórházon, a végcél felé. Ha leülelepedett, lesz még benne egy köröm, mert nagyon tetszett.

1 hozzászólás
MewIchigo_Fan_Daniel 
The Last of Us Remastered (2014)

The Last of Us Remastered (2014) videojáték

Atyaég!
Most játszottam végig. Friss az élmény…
Életem egyik legjobb játéka.
Az újradolgozott grafika, a zene, a történet.
Imádtam!
Lenyűgözött teljesen.
10/10


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján