Mafia II (2010)

videójáték 18 26
Mafia II: Definitive Edition

Vito Scaletta azzal szerzett nevet magának Empire Bay utcáin, hogy mindig elvégzi a rábízott munkát. Joe haverjával azon fáradoznak, hogy bizonyítsanak a Maffiában, gyorsan emelkednek a ranglétrán, jobban fizető bűntényeket követnek el, nő a hírnevük… De ennek megvan a következménye; úgy tűnik,… [tovább]

Mafia II: Definitive Edition

Remastered kiadás.

2020

Videók

angol
angol

Képek 9

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Evione 
Mafia II (2010)

Mafia II (2010) videójáték

Az egyik legjobb játékélményemként tartom számon az eredeti Mafia II-t. Számolatlan órát eltöltöttem vele anno, amikor megjelent. Imádtam. Éppen ezért nagyon örültem annak, amikor kiderült, hogy definitive editon formában érkezni fog egy ráncfelvarráson átesett verziója. Az örömbe aztán némi üröm is vegyült, mert a megjelenéskor iszonyatosan bugos volt, így bármennyire is szerettem volna vele játszani, inkább bizonytalan időre elhalasztottam a megvásárlását. Örülök, hogy vártam vele, mert egyrészt így legalább volt alkalmam tavaly kijátszani az első részt, ami nekem anno teljesen kimaradt, másrészt volt ideje a készítőknek, hogy rendberakják kicsit a játékot. Bár hozzáteszem a PlayStation 4-re kiadott verziót még nem mertem megvenni, mert azt olvastam, hogy még mindig vannak problémái.
Nos, a PC-s verzió számomra nem okozott csalódást. Persze túl nagy elvárásokkal sem szabad nekiállni, mert grafikán kívül semmibe nem nyúltak bele. Tehát teljes egészében az eredeti játékot kapjuk új köntösben. Amivel részemről nincs is probléma, a játékmenet továbbra is olyan élvezetes, mint régen. Jelentős buggal, mármint olyannal, ami a játékban akadályozott volna, nem találkoztam. Egy-kettő furcsaság jött szembe, de ezek elenyészőek voltak.
A sztori… hát igen, itt picit csalódtam. Momentumok voltak csak meg a sztoriból, a részletekre nem emlékeztem, de nincs is nagyon mire. Ezalatt azt értem, hogy a sztori nem nagy szám, szóval egy teljesen átlagos, nagyobb fordulatoktól mentes történetet kapunk, nulla katarzissal. Egész konkrétan a Mafia II története iszonyat bénán végződik. Valamiért sokkal epicebb befejezésre emlékeztem, de csalódnom kellett, mert annyira semmilyen lett, hogy az fáj, és emiatt szomorú is vagyok kicsit. Viszont a szép emlékek és a korhangulat tökéletes ábrázolása és átadása miatt továbbra is marad a kedvencek között.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Mafia II (2010)

Mafia II (2010) videójáték

Azóta is várjuk a történet folytatását… spoiler

Nos…. azt hiszem én befejezettnek tekintem a játék végigjátszását.
Sajnos az eredeti értékelésemhez képest -mármint ahhoz képest, amit az elején elképzeltem- eléggé le kell húznom a játékot.
Eszméletlenül szaggat… egy PS4-en… Azért ez nem semmi. Nem tudom, hogy nem sikerült optimalizániuk a játékot, de kegyetlen, amikor egy kanyarban pl. beszaggatt a játék, Vito meg nekivezeti az autót egy villanyoszlopnak… És van amikor ebbe még bele is hal! -.-
A másik… nem emlékszem, hogy az ellenfelek mennyire voltak hülyén nehezek. Azért írom így, mert konkrétan Ők saját magukat nem féltve rohannak felénk, mi meg még annyira se tudunk reagálni erre a kamikaze stílusra, hogy annyit mondjuk: maffia…
Volt, hogy valamit vagy 15-ször kellett újrakezdenem, mert egyszerűen álltak a lépcsőház aljában hatan, én meg a lépcsőházban hova bújjak?! Sokszor leértem és egy darab „shotgun” lövéssel ki is nyírtak. Holott nekem általában 2-3 lövés kellett az ellenfelekhez a shotival!!!
E kettő rossz élményen kívül nem tudok több kritikát vinni a játékba.
A grafika szépen újra lett dolgozva. Csak a laggolós játékmenettel volt a gond. Nyilvánvaló, hogy a grafikán kellett volna egy kis finomhangolás és minden rendben lett volna.
A zenék maradtak az eredeti játékból -már csak az kellett volna még, hogy lecserélik…- és korhűen visszaadja az 40'-es – 50'-es évek Amerikájának hangulatát.
A város is szépen visszaadja azt a hangulatot, ami akkor volt.
A karakterek is korhűek szerintem és szépen kidolgozottak voltak.
Itt azért megjegyezném, hogy sokan nem szeretik Vito-t. Nekem viszont az egyik kedvenc anti-főhősöm lett már 8-10 évvel ezelőtt is. spoiler
A történetre pedig nem lehet panasz. Már az eredeti játéknál sem volt igazán és örülök, hogy maradt minden ahogy volt. spoiler
Az értékelésem elején említett két orbitális baki miatt adok csak ennyi csillagot, pedig többet érdemelne ez a gyöngyszem. A kedvencek közé pedig nem kerül, mert az eredeti játék egyelőre stabilan foglalja a helyet ezzel a „Remastered” verzióval szemben.
10/7*

lipotdorka 
Mafia II (2010)

Mafia II (2010) videójáték

Az AC4 mellett ez a másik hatalmas kedvencem, erről sem tudom, hogy hányszor toltam végig. Nagyon jó kis játék, de szerintem kicsit rövid. Legalábbis úgy érezteti. :)

Master_Miller 
Mafia II (2010)

Mafia II (2010) videójáték

Nem tudott kilépni a zseniális első rész árnyékából, még sikerült egy nagyon klassz játékot összehozni a cseheknek. A történet, ha nem is ér fel az első részhez, szintén lelépi az open world társai nagy részét.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Joe Barbaro: Where the fuck are they all coming from?
Vito Scaletta: Must be a tunnel to China around here somewhere…

Mafia II (2010) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján