A Plague Tale: Innocence (2019)

videójáték 18 20

A fiatal Amicia és az öccse, Hugo nyomasztó története egy szívet tépő utazásról a történelem legsötétebb idejében. Miközben az Inkvizíció katonái üldözik őket, és megállíthatatlan patkányhordák veszik őket körül, Amicia és Hugo csak egymásban bízhatnak. Ahogy próbálnak elsöprő túlerő ellen… [tovább]

Videók

angol

Képek 48

Most játszik vele 3

Kedvencelte 8

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Rémálom 
A Plague Tale: Innocence (2019)

A Plague Tale: Innocence (2019) videójáték

Nagyon vártam ezt a játékot, hiszen annyi hype-oló videót láttam róla, és nem kellett félnem, nem csalódtam! Sőt, akkora kedvenc lett, nem is hittem volna!

Alapesetben én nem vagyok egy stealth játékos (utálom a random stealth küldetéseket, noha a Hitman szériát élvezem), és itt is sikerült a fejlesztőknek úgy megcsinálniuk a játékukat, hogy kifejezetten élveztem (még a Hugo pálya is elment :P) a lopakodást, és nem volt erőltetett vagy hajat tépően idegesítő. A többi fény-árnyék/patkány környezeti puzzle-ök – amit a legtöbb bemutató videókban láttam – is ötletesen vannak felépítve és kihasználva, tartottam tőle, hogy talán túl repetatív lesz, hiszen mindenhol általában egy-két puzzle dolgot kell használni, de annyira ötletesen összehozták a játék ezen részét is. A különféle képességek, a level design egyszerűen tökéletesen vannak vegyítve, így mindig fenntartja a feszültséget.

A másik: A zene egyszerűen csodálatos hangulatfestő.

A történet: Remekbe szabott, szívbe markoló történelmi fantasy, ahol Hugón kívül én minden karaktert megszerettem – azért Hugo is hihetően egy szenvedő, 5 éves, és Amicia és Hugo kapcsolata jól van felépítve, de nekem néha sok volt. (Azóta se bocsátottam meg, hogy a vége boss fightnál ott sikítgat, mit csinálok rosszul. :P BÁRMIT is csinálok.)

Az egyetlen negatívpont számomra, hogy a maga 15 órájával nekem rövid volt (főleg az áráért :P), és ilyen remekül összerakott, érdekes karakterek mellett, vagy egy ilyen fantasy világ mellett, minimum a közepébe tettem volna be még pár fejezetet, jobban kifejtve őket. Vagy: LEGYEN második rész!

Játékidőm: 15 óra

BeL1eVe 
A Plague Tale: Innocence (2019)

A Plague Tale: Innocence (2019) videójáték

Minden fillért megért ez a letaglózó, minden ízében magával ragadó élmény!
Elképesztő bravúr, hogy ebben az alapjáraton sötét, nyomasztó korszakba, hogy tudtak ilyen végtelenül imádnivaló karaktereket írni. És igen! A végére csak sikerült megkönnyezni 1-2 jelenetet. Ehhez mondjuk szervesen hozzájárult a csodálatosan szép zenei aláfestés is. Amikor meg sorra jöttek az intenzívebb, izgalmasabb részek, akkor az egekbe szöktette a feszültséget.
Egyszerűen dúskálnak főhőseinkben a legtisztábban kimutatható érzelmek és a túlélés legalapvetőbb ösztönei. Ezek azok a tényezők, amik félre tud tolni milliónyi patkányhordát és kiutat vágni a feloldozás, szebb élet felé.
Ezek a gondolatok jártak a fejemben a játék fináléjához érve.
És igen! Akárcsak a Hellblade esetében ez is egy indie fejlesztésű cím. Nem egy AAA játék. Pedig csont nélkül oda született.


Folytatása

A Plague Tale: Requiem (2022) videójáték

Összehasonlítás

A Plague Tale


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján