Heavy Rain (2010)

videójáték 18 51

A Heavy Rain egy olyan interaktív film, melyet a francia Quantic Dream fejlesztett kizárólag PlayStation 3 konzolra. A játékot David Cage írta és rendezte, aki a cég alapítója és vezérigazgatója is egyben. A játék film noir stílusú thriller, melynek történetét négy főhős szemszögéből élheti át a… [tovább]

Heavy Rain

PlayStation 4

2016
Heavy Rain

Windows

2019

Videók

angol

Képek 2

Most játszik vele 2

Kedvencelte 19

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 
Heavy Rain (2010)

Heavy Rain (2010) videójáték

Ez is egészen elképesztő élmény volt. Ennyire velőtrázóan izgalmas, fordulatos thriller, ami ilyen mesteri noir környezetben lett volna kivitelezve már nagyon régen nem ért. A többi a szokásos Cage minőség: zseniálisan megírt és eljátszott karakterek és epikus zene.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Heavy Rain (2010)

Heavy Rain (2010) videójáték

Egyszerűen….
…nem találok szavakat.
Talán azt, hogy zseniális. spoiler
A történet kegyetlen jól van felépítve, mind logikailag, mind történetvezetésileg. A kettőt nagyon összhangba hozták a készítők. (Nem vártam mást a Beyond: Two Souls (2013) után, főleg, hogy csak jót hallottam YouTube videósoktól erről a játékról is…)
Mindenkire gyanakodtam egyébként, csak a konkrét elkövetőre nem. Illetve a végén amikor az egész kép összeállt és volt ez az: „…és tényleg… és ezért történt ez….és ez vezette ide az elkövetőt….” azt hittem ott helyben megadom az évtized játéka díjat. Csak az a baj, hogy azt a díjat elég sok játék megkaphatná tőlem. :D
A grafika nagyon gyönyörűre sikeredett, mint az összes többi Quantic Dream játék esetében.
A karakterek simán hozták a színészek színvonalát… nem volt hiba.
Sok ilyen játékot szeretnék még kapni a fejlesztőtől. A Beyond: Two Souls (2013) után ismét egy olyan játékot fejezhettem be, ami után azt mondhattam, hogy: „Na ezért megérte!”

Rémálom 
Heavy Rain (2010)

Heavy Rain (2010) videójáték

Kicsit úgy érzem, kár volt egyből a Detroit után játszanom, de azért nem voltak túl magas elvárásaim. Mégis úgy vagyok vele, hogy ez a játék annyira nem öregedett jól – persze, csodálatos, hogy amúgy ez milyen régi, és még mennyire élvezhető.

A pszicho-thriller elemeket imádtam, az üldözéses-menekülős-harcolós qte-k voltak a kedvenceim (és már nem voltam olyan béna, mint a Detroitban!), még mindig imádom, hogyan hatnak az elrontott gombnyomások a történetre. Szintén a döntések és a történet befolyásolhatósága tök jó.

DE. Hogy én mennyire utáltam itt pár feladatot, mert annyira nehezen volt irányítható (rémálmaim vannak a szűk helyen kúszástól és a jajj, időre keressünk meg valamit dolgoktól, amikor alig tudok közlekedni.) Az is előfordulhat, hogy én voltam extrém béna, de kifejezetten nem szerettem, hogy néhány prompt elúszott a képernyőről, így sejtelmem sem volt, hogy nyomjam-e még, és ezért rontottam el dolgokat, vagy mert nem volt (számomra) egyértelmű, milyen interakció mit csinál – és így öltem még két karaktert. :D

A történetbeli csavar, ami megosztó: Hát azóta se tudtam eldönteni, hogy zseniális, ahogy átveri a játékost, vagy csak egy olcsó húzás. Valahol a kettő között, mert spoiler viszont vizuális médiánál ez működhet, úgyhogy annyira nem vagyok szigorú vele.

Egy thriller történet olyan erős, mint a gonosza, úgyhogy ezzel itt nem volt gond, habár utáltam Ethant, Norman nyomozása ugyan érdekes volt, de a karakter eléggé semmilyen, a gyilkos a maga kis tervével remekelt, és fenntartotta a feszültséget.

Madison: Bár olvastam, hogy sokan kritizálják azt a fajta szexuális erőszakot, amit ő tapasztal, meg hogy David Cage mennyire lekezeli a női karaktereit, ez ellen én tiltakozom. Teljesen jó volt Madison karaktere, ahogyan nyomozott – komolyan, a rendőröknek nem jutott eszébe vagy Ethannek, ami neki igen – viszont alig tudom megbocsátani, hogy Ethanra úgy ráakadt és a romantika opció (amit én kihagytam) nagyon furcsa és erőltetett.

Összességében azért egy nagyon kellemes élmény – már ha a fojtogató depressziót és szorongást és pánikot lehet kellemesnek nevezni, mert az atmoszféra az csillagos ötös, de biztos nem fogom a közeljövőben újrajátszani.


Ha tetszett, játssz ezzel is


5

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

5 szavazat · Összehasonlítás

1

Fahrenheit (2005) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Detroit: Become Human (2018) videójáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján