Resident Evil (2002)

videójáték 10

Bizarr gyilkosságokra került sort Raccoon City körül, ráadásul az áldozatok kannibalizmusra utaló jeleket is viseltek a testükön. A Raccoon-i rendőrség S.T.A.R.S csapatát küldik a helyszínre, hogy kivizsgálják a gyilkosságokat. A S.T.A.R.S. két csapatra van osztva: Alfára és Bravóra. A Bravó… [tovább]

Resident Evil

HD remastered kiadás: PS3/4, X360, Xbox One, Win

2015

Képek 1

Hirdetés

Most játszik vele 1

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Adastra 
Resident Evil (2002)

Resident Evil (2002) videójáték

Jó kis játék ez! Szerves folytatása a Zérónak (hiszen Rebecca is onnan jött át a sztoriba :)). Szépen fel lett újítva, persze nem olyan filmszerű, mint az RE2 remakje, de megállja a helyét. Ami negatívumot tudok mondani, hogy az irányítás még ebben a feljavított verzióban is eléggé őrült dolog. Meg a grafikában vannak kisebb-nagyobb bugok, de ennyi. Egyébként egy igazi klasszikus Resident Evilt kapunk, nagyon jó atmoszférával, a szokásos eltévedős, labirintusos helyszínekkel, roppant változatos nehézségű rejtvényekkel, meg ijesztgetős, hörgő-morgó zombikkal és szörnyekkel (amik kifejezetten változatosan tenyésztek: mutáns pókoktól kezdve, óriáskígyón, varjakon és cápákon át légyemberekig és hunterekig, stb.). Liza és a Trent család története úgy tudom újítás ebben a szériában, eléggé tragikus és beteg egyszerre. Közben, mellette megkapjuk a szokásos Umbrellás összeesküvésünket is (pontosabban itt derül fény az igazi nagy összeesküvésre, amely a pokol tornácává teszi majd Raccoon City-t).
Én először botor módon könyvben olvastam el, amivel nem nagyon tudtam mit kezdeni, de a játékban minden értelmet és megfelelő súlyozást kapott, örülök, hogy végigjátszottam. Szóval egy igazi klasszikus, amelyet egyetlen rajongónak sem szabad kihagynia! :)


Népszerű idézetek

Fear can't kill you. But….

Resident Evil (2002) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján