Rise of the Tomb Raider (2015)

videójáték 18 57

Az első kalandja során Lara Croft igazi túlélő lett, ám megpillantott egy sokkal mélyebb, titkos világot, melynek teljesen megszállottjává vált. Fizikai és szellemi határait elérve kutat tovább az igazság után, egy ősi világ sírjaiban. Hogy felfedje az Eltűnt Város titkait, Larának minden… [tovább]

Videók

angol

Képek 5

SzereplőSzinkronhang
Lara CroftCamilla Luddington
NadiaAshly Burch

Most játszik vele 14

Kedvencelte 29

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

MewIchigo_Fan_Daniel 
Rise of the Tomb Raider (2015)

Rise of the Tomb Raider (2015) videójáték

Ezen a játékon meglátszik, hogy benne volt a kezük az Uncarted-osoknak. A grafikán, a játékmeneten -bár szomorú vagyok mert RENGETEG idő azzal ment el, hogy egy ugrást kellett újra meg újra megcsinálnom legalább 10-szer-, illetve a történeten is. Már akkor meglátszott a változás, amikor megjelent előttünk az első lélegzetelállítóan szép helyszín. Olyan… „Uncharted-osan”. :D
Kicsit nehézkes volt, de a már említett ugrási hibák miatt. Ezt leszámítva egy pörgős játékmenetet kaptunk ehhez a részhez, ami néhol igen lebilincselően hatott. :)
A képességek fejlesztgetése itt sem volt döcögős, tökéletes ütemben jöttek a képességpontok. A craftolás is egész könnyű volt.
Az irányítás csínnyát-bínnyát nem kellett sokat gyakorolni, könnyen megjegyezhető volt.
Szinkronilag is sokat fejlődött a játék, le a kalappal.
A sorozatból (bár csak három résszel büszkélkedhet ez az új játéksorozat) ennek sikerült bekerülnie a kedvenc játékaim közé. ^^
A stáblista utáni jeleneten azért néztem egy nagyot. :O spoiler
10/8

2 hozzászólás
Vladi 
Rise of the Tomb Raider (2015)

Rise of the Tomb Raider (2015) videójáték

Survivor nehézségen vittem végig, az ultimate survivor csak abban különbözött ettől, hogy csak a tábortüzeknél lehetett volna menteni, és az ilyen nehezítés számomra nem vonzó.
Az utolsó negyede a játéknak túlságosan hasonlított szerintem az előzőre, ez gáz volt, de ezenkívül hozta az elvárt színvonalat a játék.
A Baba Yaga dlc-t is lejátszottam, nem volt rossz, illetve a Croft manor sztori játékát is, az kicsit uncsi volt nekem.

Irasalgor 
Rise of the Tomb Raider (2015)

Rise of the Tomb Raider (2015) videójáték

Valami miatt azonban a program mégsem tudott olyan hatást gyakorolni rám, mint az előző epizód. A játék pedig kiváló, szinte minden porcikájából süt az odafigyelés, valamint a legmagasabb minőségre irányuló fejlesztés, a történet ugyanis patikamérlegen adagolja az újabbnál újabb eseményeket, a játékmenet is remekül balanszolt, audiovizuálisan is kiváló, egyszóval, minden adott lenne ahhoz, hogy instant klasszikust avassunk a személyében, én viszont mégsem tudom ezt megtenni. Valami szikra mégiscsak hiányzik belőle, amely az első részt olyan szerethetővé tette, lehet az újdonság varázsa veszett el a mostani epizódból. De ez természetesen senkit se befolyásoljon, aki az első részt szerette, mindenképpen próbálja ki, aki viszont nem játszott vele, azonnal pótolja be, ugyanis egy akcióban és kalandban bővelkedő programról van szó, amely megfelelően megkomponált és mondanivalóval felruházott történettel rendelkezik, remek akciószekvenciákkal, valamint szemet és fület gyönyörködtető audiovizuális komponensekkel.

Értékelés: 86%

Narrattva: 85
Grafika: 90
Zene: 90
Játékélmény: 80

(Egyszer a honlapon)

lengyeldavid 
Rise of the Tomb Raider (2015)

Rise of the Tomb Raider (2015) videójáték

Nagyon jó folytatása a remake Tomb Raidernek. Lara Croft karaktere továbbra is remekül el lett találva és tisztán érződik, hogy már van némi tapasztalata.
PC-n, billentyűzettel és egérrel játszottam, az irányításra nem volt panaszom. A fejlődési lehetőségek és a gyűjtögetnivaló, na meg persze az opcionális küldetések mind remek összhangban vannak egymással.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó sztorit a játékban, illetve az életszerű karaktereket. De aki nem játszott az előző résszel, az feltétlenül azzal kezdje, mert bár önmagában is élvezetes, a történet miatt úgy az igazi.

Rémálom 
Rise of the Tomb Raider (2015)

Rise of the Tomb Raider (2015) videójáték

Ez volt az első Tomb Raiderem (igen, tudom, le vagyok maradva :P), és meglepődtem, hogy mennyire beszippantott. Teljesen rendben voltak a puzzle-ok, a harc és a menekülős jelenetek izgalmasak, a zene és a látványvilág lenyűgöző. Viszont annyi bugba beleakadtam, ahol újratölthettem a játékot, hogy egy csillag levonás jár. Még a Baba Yaga dlc hátravan meg az egyéb módok tesztelései, de összességében eddig remek élményt nyújtott. Bár tegyük hozzá, hogy a sztori mód levégére nagyon mérges vagyok, annyira jól felépített volt a feszültség, és erre olyan hirtelen vége lett, minden nagyobb boss fight vagy jelenet nélkül.

Pro:
– női badass főhős (ami tudom, hogy a franchise jellemzője, de na, annyira imádtam, hogy milyen abszolút akciófilmesen nevetséges és lehetetlen dolgokat tudunk egy női főhőssel végrehajtani)
– a puzzle-k
– a karakterek és a sztori (nem kimagasló, de kellemes és elég egy akciójátékhoz, főleg Larát bírtam, de messze áll az új filmes idegesítő nőtől)
– úgy éreztem, hogy a játékelemeket folyton adagolták, így mindig érdekes volt egy-egy újfajta nyíllal vagy mászkálási lehetőséggel gondolkozni (tudom, ez lenne a normális, de kiemelem :P)
– az akció és menekülős jelenetek

Con:
– a fősztori vége
– frusztráló bugok


Folytatása

Shadow of the Tomb Raider (2018) videójáték

Összehasonlítás

Survivor idővonal


Hasonló játékok címkék alapján