Skye szigete (2015)

társasjáték 12
Isle of Skye
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–5

A játékosok klánfőnököket alakítanak, akik saját területüket próbálják 6 körön keresztül, egymással kereskedve úgy feljeszteni, hogy a legtöbb bevételt és győzelmi pontot kaparintsák meg. Aki a legtöbb pontot gyűjti, az lesz Isle of Skye szigetének az uralkodója. De csak a legközelebbi játékig,… [tovább]

Képek 2

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Hintafa 
Skye szigete (2015)

Skye szigete (2015) társasjáték

A játék a 2016-os a Spiel des Jahres „szakértői” kategóriáját nyerte meg. Okozott némi meglepetést -legalábbis nekem-, hiszen az előző években ebben a kategóriában komplexebb játékok nyertek. A magam részéről az Isle of Skye-t inkább egy picit fajsúlyosabb családi játéknak tartom, mintsem gémer játéknak, de ez legyen a legnagyobb gond.

A játékosok klánfőnököket alakítanak, akik saját területüket próbálják 6 körön keresztül, egymással kereskedve úgy feljeszteni, hogy a legtöbb bevételt és győzelmi pontot kaparintsák meg. Aki a legtöbb pontot gyűjti, az lesz Isle of Skye szigetének az uralkodója. De csak a legközelebbi játékig, amikor már egészen más feltételek mentén kell fejlesztenünk klánjaink területét.
Bővebben itt:http://hintafa.blog.hu/2017/02/24/isle_of_skye

Morn 
Skye szigete (2015)

Skye szigete (2015) társasjáték

Jól összerakott játék, ami kevesebb fővel is simán játszható. Tetszik, ahogy a célok folyamatosan változnak, alakulnak, így tényleg nem mindegy, hogyan taktikázik az ember. Az egymástól való vásárlás is pozitív része, mert nemcsak előnyhöz juthatsz más kárára, de akár neked is módosítanod kell az elképzeléseden. Ajánlott.

venna 
Skye szigete (2015)

Skye szigete (2015) társasjáték

Ez az a játék, ami minden objektív szempontból nagyon jóra értékelhető. Szinte minden játék más, hiszen egy zsákból kell kihúzni azt, hogy éppen milyen küldetést kell teljesíteni. Mi azért találtunk néhány olyan pontot, ami nem teljesen egyértelmű, mert a szöveg mást mond, mint az illusztráció mellé… de igazából megegyezéssel könnyen át lehet lendülni ezen. (spoiler)
Ez az a játék, amiben (annak ellenére, hogy alapból pocsék stratéga vagyok) általában nyerni szoktam, de még így sem tudom igazán szeretni. Talán azért, mert ki kell szúrni a másikkal (megvenni tőle a neki kellő területet), tehát így te is ki vagy szolgáltatva a többieknek. Én meg sértődékeny vagyok, nem nekem való az ilyen. :D
Jó játék, és ügyesen van összerakva.


Ha tetszett, játssz ezzel is


2

Alhambra (2003) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

1

Carcassonne (2000) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Carcassonne (2017) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján