Alhambra (2003)

társasjáték 8 25
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–6

Alhambra? Alhambra! Al Hambra?!
Ez egy varázslatos stratégiai játék, melyben saját Alhambránkat kell megépítenünk.
Az Alhambra egy mór építésű erőd és palota is egyben, mely Spanyolország déli partjainál található, szó szerint „vörös erődöt” jelent. A 13. században, I. Muhammad… [tovább]

Alhambra (Piatnik magyar kiadás)2003

Videók

magyar
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Alhambra (2003)

Alhambra (2003) társasjáték

Már régóta terveztem kipróbálni, hiszen elég népszerű játéknak számított anno. Azt kell mondjam, értem miért. Azt az érzést adta kicsit, mint a Carcassonne, amit szintén szeretek.
Jópofa lapka, város építgetős játék, de van benne kártya is, amivel fizetsz értük és többség szerzés is. Ettől kellően izgalmas az egész, figyelned kell folyamatosan a többieket is. Nem is egy hosszú játék, hiszen a húzózsák véges.
Nekem határozottan tetszett. :)

Victorious 
Alhambra (2003)

Alhambra (2003) társasjáték

Jó régen kaptuk meg ezt a játékot, de nem értettük(vagy legalábbis nem volt türelmünk kis gyerekként megérteni) így feledésbe merült. Most újra elővettük,megértettük és jókat játszottunk vele.
Nem értem amúgy mit gondol az aki a játékok korbesorolását végzi,mert nem egyszer futottam már bele ilyesmibe. Nem hiszem,hogy egy 8 éves ezzel simán játszhatna vagy megértené teljesen,ha meg mégis akkor minden tiszteletem neki.
A játék maga nem a legpörgősebb, de ennek ellenére élvezetes és jól megalkotott darab.

perpetua 
Alhambra (2003)

Alhambra (2003) társasjáték

2003-as év játéka, viszont én azért ennyire nem szeretem. Jó játék, könnyen tanulható, és mindenképp jó kikapcsolódás, de vannak ennél sokkal érdekesebb játékok is.


Folytatása

Alhambra: A Vezír kiváltsága (2004) társasjáték

Összehasonlítás

Alhambra


Hasonló játékok címkék alapján