Fesztáv (2019)

társasjáték 10 53
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 1–5

Igazi madárrajongók vagytok – kutatók, madár megfigyelők, ornitológusok és gyűjtők –, akik megpróbálják felkutatni és madárházukba csábítani a legszebb példányokat. Minden madár tovább bővíti az élőhelyeid egyikének hatalmas kombinációs láncát (az akciókat). Ezek az élőhelyek a növekedés számos… [tovább]

Fesztáv2020

Videók

Magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 39

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

Vanessa_Ternyik 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

A Fesztáv nálam A JÁTÉK. Az elsőszámú kedvencem, amit karácsonykor meg is kaptam és annyira boldog vagyok tőle, hogy a polcomon is megvan. A kiegészítőket még sajnos nem próbáltam, viszont engem az alap is annyira meggyőzött, hogy mindenkinek erről áradozom. Számomra tökéltes, hibátlan, gyönyörű minden alkatrésze, a lapok minden. Szóval ő a listám első helyezettje és bátran merem mondani, ez ott is fog maradni. Bga-n szintén fent van így minden nap tudom játszani és döntögetni a rekordjaimat.

3 hozzászólás
Morn 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Gyönyörűen kivitelezett stratégiai játék. Tetszik, ahogy egymásra épülnek madárkáink képességei, jutalmai, így nem mindegy, kit hova raksz le vagy épp milyen sorrendben. A különböző célok összeegyeztetése is nehéz, de hát pont ezért kell egy jó taktika, hogy kihozd a maximumot a helyzetből. :)
Az elején én nehezen éreztem rá, ezért kb csak próbáltam szinten tartani magam, hogy ne kapjak ki olyan csúfosan. A játékot azonban így is élveztem, és legalább tudom, hogy a jövőben mire kell majd jobban odafigyelnem. Repült is kívánságlistára a játék, hogy mást nem egyszer majd egy saját példány alapján tudunk még sűrűn játszani vele.

1 hozzászólás
Bet 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Gyönyörű játék, természet- és madárrajongóknak kötelezően ajánlott. Nagyon tetszik a játékmenet, annyira logikus és átlátható! Viszont a pontozási rendszer, főleg az Automa ellen, eléggé összetett. Azért 9 csillag és nem 10, mert nem igazán lehet tervezni. A randomitás jellemző, könnyed, hisz úgyis azon múlik minden, hogy milyen kártyákat húzol, tulajdonképpen sok agyalást nem igényel. De ez nem feltétlenül zavar, a madarkák nézegetése már önmagában szuper élmény.

3 hozzászólás
Sztavrogin 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Hú, nagyon reméltem, hogy ez nem olyan játék, amitől már a kézbevételnél elájulok. Basszus, még használati útmutatónak is egész speckó anyaga van! Igazából a kicsit húsvéti tojáscukorkára emlékeztető tojások némelyikének a színe az egyetlen, amibe bele tudnék kötni, illetve a fordítás helyenként, de ezeket leszámítva minden ízében egészen csodálatos, Na, és a lényeg, hogy nem, ez nem olyan játék! Ha nem lenne ennyire szép, akkor is klassz lenne. A játékmenet annyira talán nem újszerű, de az elejétől a végéig leköt, helyenként kifejezetten izgalmas, közben madarakról tanulhatsz, mindenféle szép képeket nézegethetsz, jó tapintású kockákat guríthatsz le egy klassz etetőn… :-) Mi nagyon jól szórakoztunk közben!
(Örülnék egy olyan magyar verziónak is, amiben nem elsősorban Észak-Amerikában, hanem itthon honos madarak a főszereplők!)

2 hozzászólás
reerose 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Gyönyörű társas, tanító jelleggel is használható madaras kártyákkal, mi kell még? Elsőre kicsit bonyolultnak tűnt a rendszere, aztán játék közben meg abszolút könnyűvé vált. Kifejezetten sajnálom, amikor véget ér egy-egy menet belőle, játszanám még tovább! Jól lehet benne stratégiázni, nem egyértelmű játék közben, hogy ki lesz majd a győztes. A kockadobásokkal valamiféle szerencse-faktor bejön, de ez nem zavaró, nem annyira jelentős.
Sajnos viszonylag ritkán van lehetőségem játszani vele, pedig szívem szerint gyakrabban venném le a polcról.

1 hozzászólás
Criala 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Nem tudtam megérteni, hogy miért vannak oda olyan sokan ezekért a madaras kártyákért, meg a színes tojások pakolgatásáért – idáig!! :D Ez a játék fantasztikus, teljesen elvarázsolt! Egyszerű szabályok, sok tervezés, egymásra éplülő akció/jutalom hullám – ezért nem mindegy, hogy hová pakoljuk fel a kártyáinkat –, gondolkodás, gyűjtögetés és különböző pontszerzési lehetőségek. Külön tetszett, hogy mindegyik madárról olvasható a kártyáján valami érdekesség!
Nagyon szép és igényes, az alkatrészeknek külön tartóik vannak és még egy kocka dobó tornyot is adnak a játékhoz, nagyon szuper! :)))

piciszusz 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Régóta szerettem volna megvenni ezt a játékot, még tavassszal próbáltam ki a tabletop simulatoron keresztül és már akkor imádtam. Aztán 2 hete egy csoportban láttam, hogy valaki árulja a kieggel együtt, és le is csaptam rá, úgyhogy előrehoztam a karácsonyi ajándékomat magamnak. Azóta rávettem már egyszer Viktort meg Zsoltit, hogy játszanak vele, de amúgy az automával szoktam egyedül.

Yoindulat 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Első játékra hatalmas csalódás volt, kicsit úgy éreztem, hogy át lettünk verve, sokkal inkább hype mintsem érték van mögötte. Mire felépült a motor, véget is ért a játék, irgalmatlan gyorsan elfogytak az akcióink. Nem értettem, miért jó.

Most, hogy túl vagyunk kb a 10-20. játékunkon, már csak az nem világos, hogy miért nem tetszett elsőre. A dizájn gyönyörű, ha leszeded hozzá a madárhangos appot, a fülnek is, nemcsak a szemnek-kéznek kellemes. A rengeteg kombinációs lehetőség kb megunhatatlanná teszi, a képességek gyorsan megismerhetőek, kategorizálhatóak, így az addig ismeretlen lap hasznosságát is gyorsan meg lehet ítélni.

Randomizáció-szerencsefaktor van benne, tény. Hogy ez előny avagy hátrány, játékosfüggő. Ha szereted a bevált taktikákat, nem biztos, hogy ez lesz a te játékod, ha szeretsz folyamatosan alkalmazkodni a lehetőségekhez, bátran ajánlom. Mindazonáltal ha valakinek szól másról az utolsó köre, mint tojásrakásról, mindenképpen jelezze, nagyon érdekelne másik pontmaxolós stratégia. ;)

Hátrányként pár, mások által korábban is írt dolgot tudok említeni:
Az akciók az utolsó körre nagyon elfogynak, talán 4 vagy 5 marad (nincs előttem most a játék, emlékezetből írom), ez miatt nagyon nehéz kiélvezni a felépített rendszer működését.

A rengeteg (!) kártyából álló paklit nehézkes alaposan átkeverni, komolyan elgondolkodtam valami paklikeverő segédeszköz beszerzésén.

Az eledeltartók számossága, a tojások tárolására szolgáló fészekvödör hiánya számomra nagy rejtvény: 5 eledel van, ehhez kaptál 4, aljból és fedélből álló dobozt. A játékosok száma max 5. Kétjátékos üzemmódban az eledelek kipakolása után mindenkinek jut egy kis tároló az akciókockáknak és még a tojásokból is tudsz pakolni egy fedélbe, hogy ne a zacskóból kelljen kiturkálni. 3 játékosnál a tojásoknak már kell egy külön tál, több játékosnál viszont lesz, aki gyári tároló nélkül marad. Erre is várom a megoldásokat. :)

A sokadik elpakolásnál az elsőre stabilnak tűnő etető-dobótorony kezd meglazulni, hajlamos papír voltából fakadóan szilárdságot veszteni. Egyelőre még csak a fülek sarkainál látható feslés, kíváncsi vagyok, ez meddig fajul majd.

Végeredményként mindenképpen ajánlom. Ha csak a szépségét, ha csak a mechanikáját nézzük, akkor is elegendő lehetne, de itt a kettő együtt van meg. Nálunk nagy kedvenc, ha tehetjük, elővesszük.

1 hozzászólás
ncsn87 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Szemet gyönyörködtető és minőségi minden eleme, a szabálykönyv alapanyaga, a tojások, a kockadobó torony, a kockák, a játékostáblák, az élelmiszerjelölők, a kártyák. Tényleg minden! Könnyen tanítható. Simán játszanám öten is, de még csak négyen próbáltuk a legtöbben. Nagyon jó élményt ad, kikapcsol, ellazít. A madarak latin nevei is ott vannak. Játék közben tanul is az ember. Egyszerűbb stratégiai játéknak mondanám.
Nagyon örültem a magyar kiadásnak, mivel nyelvfüggő játék. Le a kalappal a kiadó és a fordító(k) előtt, nagyon sok munkájuk volt benne, hogy élvezhető legyen magyarul is. Nem olcsó játék, de nagyon sok mindent kapunk a pénzünkért.

Imma 
Fesztáv (2019)

Fesztáv (2019) társasjáték

Másra számítottam, kiszámíthatóbb ugyanakkor összetettebb stratégiára, szóval szokni kell, de tetszik. Meglepett a felismerés, hogy ez gyerekekkel is milyen jól játszható (persze nem kellett volna, mert rá van írva, hogy tíz éves kortól, csak nem figyeltem). A játék tényleg gyönyörű, de lehetett volna még kicsit igazítani rajta. A tojásoknak egy nagy közös fészek kellene, mert teljesen mindegy a színük, az ételeknek viszont kellene még egy doboz, nem értem, azt miért spórolták le. Az etető tetejét meg oda fogom ragasztani, mert az folyton leesik.
Nagyon kell hozzá az európai madaras kiegészítő, mert ez így olyan idegen.

2 hozzászólás

Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Raising Robots (2023) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Az erdő (2023) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján