Carcassonne (2000)

társasjáték 8 67
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–5

Egy franciaországi város, Carcassonne mondhatja magáénak Európa legnagyobb középkori várát. A kettős fal csaknem három kilométer hosszú és közel ötven torony védi, amikhez hozzájön még Chateau Comtal, a legbelsőbb bárói palota tornyai. Carcassonne nem hétköznapi város, ahogy a feladatotok sem… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 34

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Most próbáltam először és nekem nagyon tetszett. *.* Kellően gondolkodós, kicsit kiszúrós, de szerintem nem vészes szinten. Nem túl rövid, főleg, hogy rögtön két kieggel játszottuk. Nem lehet megunni. Közös kedvencünk lett a párommal.

Valcsa 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Muszáj max. pontot adnom rá, mert nagyon tetszik. :) Ha valami bonyolultabbra vágysz, mint egy átlag táblás „lépegetős” játék, és már unod a kártyákat is, viszont túl bonyolult játékot sem szeretnél játszani, ahol egy hét kell mire begyakorlod a játékszabályokat, akkor ez nagyon jó választás lehet. :) (Mi villámgyorsan belejöttünk.) Kezdő „komfortzónából-kimozdulóknak”, mint amilyenek mi is vagyunk, abszolút ideális. Megmozgatja az agytekervényeket, nagyon jó logikai és stratégiai játék, egy bő fél/háromnegyed órát kellemesen el lehet vele tölteni. :) Mi úgy tapasztaltuk, hogy 2 fő is szuperül el tud szórakozni vele, szóval ez nem az a játék, ahol jobb minél többen lenni (bár nyilván nem árt itt sem).
Párommal karácsonyra vettük meg magunknak, mert rájöttünk, hogy egy darab társasjátékunk sincs, azóta pedig elég sokszor előkerült már, sőt, ő annyira függő lett, hogy még a telefonjára is letöltötte a Carcassonne-t. :D
A játékról még itt Gremlinen olvastam, néztünk róla videókat, megtetszett, így célirányosan ezt kerestük, és akciósan be is tudtuk szerezni.
Különösen tetszik, hogy bővíthető a játék, készültek hozzá kiegészítők, amivel változatosabbá lehet tenni az alapjátékot (kétféle kiegészítő már az alapjátékhoz is járt), ebből is megvettük már az elsőt és a másodikat, bár azok egyelőre még kipróbálásra várnak. :) Az alapjátékot (az alapkiegészítőkkel) viszont nagyon tudom ajánlani, ha valami egyszerű, de érdekes játékot szeretnétek. :) Egészen biztosan be fogjuk vonni a családot is (anyumat mindenképpen, mert ő is szereti a társasjátékokat), és teljesen biztos vagyok benne, hogy sikere lesz náluk is. :)

Ezt az ismertetőt nagyon tudom ajánlani, prímán bemutatja a játékot és a szabályokat, így sokkal könnyebben belerázódhat az ember:
https://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
bürök 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Egy igazi klasszikus. Bár az egyik nagy előnye pont az egyszerűségében rejlik, annyi kiegészítő és önállóan játszható variáció jelent már meg hozzá, hogy két kéz sem elég megszámolni, így sokáig képes új élményt nyújtani, és könnyen testre szabható. Így azok is élvezhetik, akik számára az alapjáték nem elég interaktív (hogy csak pár kiegészítős példát írják: a sárkány felzabálhatja a bábukat, repülő szerkezettel már elfoglalt félkész építménybe is be lehet csatlakozni, a boszorkány csökkenti a győzelmi pontokat, stb.)
Ráadásul tényleg jól működik 2 fővel is. Ideális belépő játék.

Laura_Görög 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Számomra újdonság volt idén, de azonnal megszerettem. Majdnem minden nap előkerül. Ketten is nagyon szeretünk vele játszani, de akár 3-an és 4-en is. Egyre nagyobb asztalra van szükség a kiegészítőkkel. Az első kiegészítőt mindenképpen ajánlom. A másodikat az építőmester miatt, teljesen átrendezi az egészet, pörgősebb lesz a pontszerzés.
Nálunk ez is konfrontatív játékká alakul. de így is tökéletes. Szeretjük.

Princze 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Egyszerű, de nagyszerű! Vagy nem is olyan egyszerű? Profik jól tudnak szívatni benne, és azért a mezők optimális összekötése sem a legegyszerűbb. Én is ajánlom társasjátékkal ismerkedőknek, mert könnyen tanulható. Én is imádok vele játszani, nem kell mindig agyégető dolgokat elővenni. Ez nem annak készült, és ezt el kell fogadni, a helyén kell kezelni. Ettől függetlenül zseniális, nem véletlen, hogy vb is van belőle :)

A kiegészítők terén szerintem vannak jobban és kevésbé eltalált darabok, az elsőt mindenképp ajánlom a játékhoz, egyrészt a 6. játékos bábui miatt, meg hát olyan szépeket lehet bukni a be nem fejezett tavas utakkal és katedrálisos városokkal :)

3 hozzászólás
piciszusz 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Nekem ez a játék kell!

perpetua 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Még általános iskolában fedeztem fel, barátnőmnél egy német „verzió” volt, amit kipróbáltunk. Azonnal megszerettem. Aztán évekkel később fedeztem fel, hogy nálunk is kapható és nagyon megörültem. Nagyon egyszerű játék, könnyen tanulható, de mégis képes változatos maradni, hiszen a szerencsén is múlik, hogy sikerül-e egy adott várat vagy utat úgy megépíteni, hogy sok pontot hozzon. Igazán viszont a kiegészítőkkel válik érdekessé, sokat dobnak a játékon. :)

Dexter79 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Életem egyik legjobb döntése volt, hogy kolléganőm ajánlására megvettem ezt a játékot. Nem sokat tudtam róla (szinte semmit), de azt mondta jó, és mivel Ő elég nagy társasjáték fun, ezért hittem neki.
Egyszerűen megunhatatlan. Általában ketten játszunk, de volt már, hogy 4-en. A két játékos is nagyon jó, de a négyes egy teljesen új helyzetet teremt. A folyó kiegészítésest vettük meg és sokkal jobb a folyóval játszani, mint nélküle, szinte csak így használjuk. Ez ad egy keretet a játéknak.

Morn 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Klasszikus játék, aki kicsit is belemerült a társasok világába, nem mond neki újat a név. Valamiért én folyton a Catannal együtt kezelem, valszeg a kettőt közel egyidőben ismertem meg.
Rég játszottam vele, de szeretem. Jó kis pihentető játék. Kell itt is gondolkodni persze, de azért mégsem egy több órás, maratoni agytornászó akármi. :)

Brigi007 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Ezt a játékot, néhány kiegészítőjével egybepakolva a főnököm hozta be egy karácsony előtti utolsó munkanapra az irodába, amikor csapatépítés céljából játékot hirdetett közöttünk, én meg tönkrevertem benne mindenkit. Szóval lássuk be, ennél több nem kell, hogy valaki megszeressen egy társast, ha megverheti benne a kollégáit :D
Számomra a leginkább a Catan telepeseihez hasonlít, bár persze csomó elem ebben más, mégis valahogy ugyanazzal a logikával fogok a két játékhoz. És hát mindkettő nagy kedvencem :)


Folytatása

Összehasonlítás

Carcassonne


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Catan telepesei (1995) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Karuba (2015) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján