Carcassonne (2000)

társasjáték 8 55
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–5

Egy franciaországi város, Carcassonne mondhatja magáénak Európa legnagyobb középkori várát. A kettős fal csaknem három kilométer hosszú és közel ötven torony védi, amikhez hozzájön még Chateau Comtal, a legbelsőbb bárói palota tornyai. Carcassonne nem hétköznapi város, ahogy a feladatotok sem… [tovább]

Videók

magyar
magyar
Hirdetés
Carcassonne (2000)

Más készítők
Klaus-Jürgen Wrede

Kedvencelte 25

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

bürök 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Egy igazi klasszikus. Bár az egyik nagy előnye pont az egyszerűségében rejlik, annyi kiegészítő és önállóan játszható variáció jelent már meg hozzá, hogy két kéz sem elég megszámolni, így sokáig képes új élményt nyújtani, és könnyen testre szabható. Így azok is élvezhetik, akik számára az alapjáték nem elég interaktív (hogy csak pár kiegészítős példát írják: a sárkány felzabálhatja a bábukat, repülő szerkezettel már elfoglalt félkész építménybe is be lehet csatlakozni, a boszorkány csökkenti a győzelmi pontokat, stb.)
Ráadásul tényleg jól működik 2 fővel is. Ideális belépő játék.

Laura_Görög 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Számomra újdonság volt idén, de azonnal megszerettem. Majdnem minden nap előkerül. Ketten is nagyon szeretünk vele játszani, de akár 3-an és 4-en is. Egyre nagyobb asztalra van szükség a kiegészítőkkel. Az első kiegészítőt mindenképpen ajánlom. A másodikat az építőmester miatt, teljesen átrendezi az egészet, pörgősebb lesz a pontszerzés.
Nálunk ez is konfrontatív játékká alakul. de így is tökéletes. Szeretjük.

Princze 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Egyszerű, de nagyszerű! Vagy nem is olyan egyszerű? Profik jól tudnak szívatni benne, és azért a mezők optimális összekötése sem a legegyszerűbb. Én is ajánlom társasjátékkal ismerkedőknek, mert könnyen tanulható. Én is imádok vele játszani, nem kell mindig agyégető dolgokat elővenni. Ez nem annak készült, és ezt el kell fogadni, a helyén kell kezelni. Ettől függetlenül zseniális, nem véletlen, hogy vb is van belőle :)

A kiegészítők terén szerintem vannak jobban és kevésbé eltalált darabok, az elsőt mindenképp ajánlom a játékhoz, egyrészt a 6. játékos bábui miatt, meg hát olyan szépeket lehet bukni a be nem fejezett tavas utakkal és katedrálisos városokkal :)

3 hozzászólás
Dexter79 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Életem egyik legjobb döntése volt, hogy kolléganőm ajánlására megvettem ezt a játékot. Nem sokat tudtam róla (szinte semmit), de azt mondta jó, és mivel Ő elég nagy társasjáték fun, ezért hittem neki.
Egyszerűen megunhatatlan. Általában ketten játszunk, de volt már, hogy 4-en. A két játékos is nagyon jó, de a négyes egy teljesen új helyzetet teremt. A folyó kiegészítésest vettük meg és sokkal jobb a folyóval játszani, mint nélküle, szinte csak így használjuk. Ez ad egy keretet a játéknak.

perpetua 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Még általános iskolában fedeztem fel, barátnőmnél egy német „verzió” volt, amit kipróbáltunk. Azonnal megszerettem. Aztán évekkel később fedeztem fel, hogy nálunk is kapható és nagyon megörültem. Nagyon egyszerű játék, könnyen tanulható, de mégis képes változatos maradni, hiszen a szerencsén is múlik, hogy sikerül-e egy adott várat vagy utat úgy megépíteni, hogy sok pontot hozzon. Igazán viszont a kiegészítőkkel válik érdekessé, sokat dobnak a játékon. :)

Morn 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Klasszikus játék, aki kicsit is belemerült a társasok világába, nem mond neki újat a név. Valamiért én folyton a Catannal együtt kezelem, valszeg a kettőt közel egyidőben ismertem meg.
Rég játszottam vele, de szeretem. Jó kis pihentető játék. Kell itt is gondolkodni persze, de azért mégsem egy több órás, maratoni agytornászó akármi. :)

Rendbonto 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Ketten próbáltuk ki a játékot, de így is élveztük. Már egymást is elég jól tudtuk szívatni és akadályozni, hát még ha többen játszanánk. Könnyed időtöltésre jó elfoglaltság ez a társas. Egyszerű, gyorsan bele lehet tanulni, és ahogy néztem rengeteg kiegészítője van.

Brigi007 
Carcassonne (2000)

Carcassonne (2000) társasjáték

Ezt a játékot, néhány kiegészítőjével egybepakolva a főnököm hozta be egy karácsony előtti utolsó munkanapra az irodába, amikor csapatépítés céljából játékot hirdetett közöttünk, én meg tönkrevertem benne mindenkit. Szóval lássuk be, ennél több nem kell, hogy valaki megszeressen egy társast, ha megverheti benne a kollégáit :D
Számomra a leginkább a Catan telepeseihez hasonlít, bár persze csomó elem ebben más, mégis valahogy ugyanazzal a logikával fogok a két játékhoz. És hát mindkettő nagy kedvencem :)


Folytatása

Összehasonlítás

Carcassonne


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Catan telepesei (1995) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Karuba (2015) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján