Newton (2018)

társasjáték 14 5
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

A Newton társasjátékban a játékosok egy fiatal tudós szerepébe bújnak, aki ezen időszak egyik nagy zseniévé akar válni. Ehhez utaznak Európában, meglátogatják az egyetemeket és a városokat, tanulmányozzák az új elméletek felfedezését, új eszközöket építenek és pénzt keresnek.
A játék hat… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Nagy táblás játékoknál általában az az érzésem, hogy minél többen játszák, annál jobb az élmény. A Newtonnál ez pont forítva van. A Newton egyedül az igazi. Olyan szinten a stratégiaépítés áll a középpontjában, hogy… (nos, nem vagyok antiszociális ember, de…) hogy a többi játékos csak zavaró akadály lenne a „szellemi műved” megalkotásakor.

Jól áll neki, hogy a tudományról szól, mert nagyon töményen gondolkodós. Csakis azoknak ajánlanám, akik kifejezetten szeretnek sokat gondolkodni egy játék során, illetve akik a kihívást keresik, és egyre magasabb rekordot akarnak felállítani. Amikor az első játszmám után 50 pontot értem el, nem fért a fejembe, hogy hogyan tudnak mások 120 pont fölött teljesíteni, képtelenségnek tűnt. Aztán ez lett a kedvenc motivációm a newtonozások során. Elérni legalább 121 pontot. Eddig még csak 112 sikerült.

Ez az a játék, amivel már (az egyébként elég hosszú) felpakoláskor játszol. Amint előbukkannak egyesével a lapkák, amik ebben a játszmában szerepelni fognak, máris beindul nálad a vezérhangya, és elkezded szövögetni a tervedet, hogy hogyan tudnád kimaxolni a teljesítményedet. Szóval biztos, hogy nem fogom egyhamar megunni.

2 hozzászólás
Bet 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Vérbeli (állítólag száraz, nekem nem) matekolós mechanizmus-építő euro. Helyigényes, solo módban is van három táblád, ötféle úton indulhatsz el mindegyik akciófázisban. Rengeteg a lehetőség, párhuzamosan fejlesztesz, vagy kiválasztod egy kedvenc területedet, van bőven döntési lehetőség. Nekem a kedvencem a „kutatás”, amikor spoiler :)

Rendbonto 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Ez egy nagyon jó kis euró játék. :) Szerintem a téma is tök jól átjön benne, amit ügyes mechanikával oldottak meg. A játék kinézete hangulatos és rendben van, játékidő nem hosszú (mondjuk emberfüggő), a változatosság garantált. Működik két fősen is, de több emberrel is teljesen jó. Nem nehéz a szabálya, mégis agyalós játék, mert az ember törekszik arra, hogy a lehető legjobb kombót kihozza.

ncsn87 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Egy közepes euro játék. Nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle. Sokan dicsérték, de nálam nem hozta a várt sikert. A kinézete és a témája sem fogott meg igazán. Persze nem rossz egyáltalán, okos játék, máskor is szívesen játszanék vele, de otthonra nem venném meg.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Praga Caput Regni (2020) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján