Newton (2018)

társasjáték 14 4
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

A Newton társasjátékban a játékosok egy fiatal tudós szerepébe bújnak, aki ezen időszak egyik nagy zseniévé akar válni. Ehhez utaznak Európában, meglátogatják az egyetemeket és a városokat, tanulmányozzák az új elméletek felfedezését, új eszközöket építenek és pénzt keresnek.
A játék hat… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Csekély játéktapasztalat után az kezd körvonalazódni, hogy a kedvenc mechanizmusom az akciódraft. A való életben is gyakori jelenség, hogy ötezerféle dolgot csinálnál, de csak harmincra van kapacitásod. Így nagy értékké válik, és alaposan ágondolod, hogy mit is csinálj. Két olyan játékot ismerek, ahol az akció a legfontosabb nyersanyag. Ezek a Praga caput regni és a Newton, ami a két abszolút kedvencem is egyben. Egyformán tetszenek, a Prága színesebb, kavalkád-jellegűbb, a Newton pedig letisztultabb, elegánsabb.

Nagy táblás játékoknál általában az az érzésem, hogy minél többen játszák, annál jobb az élmény. A Newtonnál ez pont forítva van. A Newton egyedül az igazi. Olyan szinten a stratégiaépítés áll a középpontjában, hogy… (nos, nem vagyok antiszociális ember, de…) hogy a többi játékos csak zavaró akadály lenne a „szellemi műved” megalkotásakor.

Jól áll neki, hogy a tudományról szól, mert nagyon töményen agyalós. Csakis azoknak ajánlanám, akik kifejezetten szeretnek sokat gondolkodni egy játék során, illetve akik a kihívást keresik, és egyre magasabb rekordot akarnak felállítani. Amikor az első játszmám után 50 pontot értem el, nem fért a fejembe, hogy hogyan tudnak mások 120 pont fölött teljesíteni, képtelenségnek tűnt. Aztán ez lett a kedvenc motivációm a newtonozások során. Elérni legalább 121 pontot. Eddig még csak 112 sikerült.

Ez az a játék, amivel már (az egyébként elég hosszú) felpakoláskor játszol. Amint előbukkannak egyesével a lapkák, amik ebben a játszmában szerepelni fognak, máris beindul nálad a vezérhangya, és elkezded szövögetni a tervedet, hogy hogyan tudnád kimaxolni a teljesítményedet.

Szóval a Newtont biztos, hogy nem fogom egyhamar megunni.

2 hozzászólás
Bet 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Vérbeli (állítólag száraz, nekem nem) matekolós mechanizmus-építő euro. Helyigényes, solo módban is van három táblád, ötféle úton indulhatsz el mindegyik akciófázisban. Rengeteg a lehetőség, párhuzamosan fejlesztesz, vagy kiválasztod egy kedvenc területedet, van bőven döntési lehetőség. Nekem a kedvencem a „kutatás”, amikor spoiler :)

ncsn87 
Newton (2018)

Newton (2018) társasjáték

Egy közepes euro játék. Nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle. Sokan dicsérték, de nálam nem hozta a várt sikert. A kinézete és a témája sem fogott meg igazán. Persze nem rossz egyáltalán, okos játék, máskor is szívesen játszanék vele, de otthonra nem venném meg.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Praga Caput Regni (2020) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján