Scythe (2016)

társasjáték 14 19
Játékidő: 115 perc · Játékosok száma: 1–5

Az első világégés után járunk, ám a társas innentől egy alternatív valóságot mesél el nekünk. Ez az idő a mezőgazdaság, a háború, a fogaskerekek, az innováció, a szerelem és a bátorság korszaka. A játékosoknak különböző területek elfoglalásával és azoknak megtartásával kell előrébb jutniuk, hol… [tovább]

Képek 10

Kedvencelte 8

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Aeidail 
Scythe (2016)

Scythe (2016) társasjáték

Nagyon hangulatos, izgalmas, gyönyörű játék. A legjobban azt szeretem benne, hogy a szerencse valójában csak 2 helyen befolyásolja: az elején, amikor játékostáblát és frakciót kell húzni, valamint a harckártyák játékba kerülése során. Előbbit korrigálni tudjuk, hiszen alkalmazni tudunk a frakcióhoz és a táblához stratégiánkkal – így végül is a szerencsefaktor minimálisra redukálható, szinte minden csak rajtunk és játékostársainkon múlik.

A játék, bár területhódításról és harcról szól látszatra, valójában nagyon sok opciót kínál a győzelem megszerzésére, ezért az ismerőseim között nemigen van olyan ember, akinek ne tetszett volna. Egyedül a játék időtartama az, amit kifogásoltak, és ezzel egyet is értek velük. Az a bizonyos ~120 perc a doboz oldalán nagyon nem tükrözi a valóságot, inkább 3-4 órával számoljatok, de 7 játékos esetén ha jól rémlik, 6 órát is elszöttyögtünk vele.

Nekem tényleg ez lett az egyik kedvenc játékom, nagyon lenyűgöz, és bár nem sokszor nyerek, mégis töretlenül élvezem megtervezni előre a lépéseimet, és sosem kelek fel rossz szájízzel az asztaltól.

Dubovszki_Martin 
Scythe (2016)

Scythe (2016) társasjáték

Egy 4X eurogame, látványos figurákkal, skálázható szóló móddal, szolid kétórás játékidővel és minőségi komponensekkel? Engem meggyőzött.

ncsn87 
Scythe (2016)

Scythe (2016) társasjáték

Egy euro amerinek álcázva. Még csak kétszer játszottam vele, de határozottan pozitív csalódás volt. Tetszik ez a steam punk feeling, grafika. Nem egy rövid játék, de szívesen játszom vele.

Rendbonto 
Scythe (2016)

Scythe (2016) társasjáték

Nagyon szépen kivitelezett, hangulatos játék, ami a szabályában is rendesen össze van rakva. Lekötött minket, unatkozni nem unatkoztam közben, a „találkozások” különösen tetszettek. Mindenképpen 3-4 játékossal érdemes kipróbálni, úgy már van benne kihívás. viszont az árát kicsit drágállom.

Diosz 
Scythe (2016)

Scythe (2016) társasjáték

Nem először játszottunk vele, nagyon szeretjük. Három játékos esetén a piros karakter túl nagy előnyt jelent, megbeszéltük hogy legközelebb ha hárman játszunk, akkor nem tesszük be. A kiegészítő karakterek is érdekesek. Nekem olykor nehéz átlátni, mit is kéne lépni, de ettől függetlenül nagyon szeretem.


Folytatása

Scythe – Hódítók a messzeségből (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Scythe


Hasonló játékok címkék alapján