A Mars Terraformálása (2016)

társasjáték 12 48
Terraforming Mars
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–5

A Mars Terraformálása stratégiai társasjátékban a küldetésünk nem kevesebb, mint élhetővé tenni a vörös bolygót, és közben sikeresen működtetni a vállalatunkat. Ezzel a társasjátékkal egy különleges környezetben próbálhatjuk ki magunkat vállalatvezetőként és tesztelhetjük stratégiai érzékünket… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

perpetua 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Nincs zsánerem, játszok mindenfélét, főleg, hogy a család különböző tagjai más-más típusú játékokat szeretnek, így általában hozzájuk alkalmazkodom, mert már annak örülök, hogy játszhatok. :) Most öcsémmel fogalmazódott meg bennünk az igény, vágytunk már egy kicsit agyalósabb stratégiai játékra és alapos kutatás után erre esett a választás, úgyis gyakran „belebotlottam” már az utóbbi években. Tökéletes döntés volt! Elkezdeni kicsit nehéz volt, ezt nem tagadom, riasztóak a hosszú szabályfüzetek. :D Annál nagyobb öröm rájönni, hogy megértettük az abban leírtakat. xD Tetszik a játékmenet, annak ellenére, hogy nem rövid a játék, de mégis pörgös, ritka az üresjárat, amíg arra vársz, hogy újra sorra kerülj már előre gondolkodhatsz, hogy mi lesz a következő lépésed. Tetszik a rengeteg kártya, amiből az látszik, hogy nem fog később se egyhangúvá válni a játék. (de azért nem bírtam magammal, egyből megvettem egy kiegészítőt is xD ). Úgyhogy egyelőre úgy tűnik, új kedvencre bukkantunk.

7 hozzászólás
Morn 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Párom egyik impulzív vásárlása (a Roothoz rendelt fóliát, és valahogy becsúszott ez is…). Őt is sokáig rendezgettük, dobozkákat szereztünk be, amiben szépen elfér minden, jól kihasználtuk a dobozt! A játék meg egészen januárig váratta magát, azt hittem, szegényke már sosem fog előkerülni (rá is írtuk a 10x10-es listánkra, idén indítottunk egy ilyet is). Aztán négyen leültünk az állítólagos legkönnyebb móddal (fogalmam sincs, milyenek vannak még). Az akciószám erősen be tud határolni, mert van, mikor annyi mindent csinálnál egyszerre! Meg a stratégia sem mindegy, hogy micsoda, én speciel nagyon rágyúrtam a palántákra, így a végéről a játék közepe-vége felé második helyre csúsztam fel, majd nagy hirtelenséggel, a végén csak pontszámokra menő leépített lapkáimmal meg állatkáimmal sikerült behúznom a nyereséget. Igaz, ehhez azért más is kellett, címet is vittem el és társai (párom meg sikeresen alapított egyet, amit aztán más vitt el helyette, hát megesik az ilyen :D). Jó kis játék, nekem nagyon bejött és szívesen leülnék még vele játszani. Csak ehhez is jókora asztal kell. A miénk már eléggé megszenved, alig férünk el rajta, de még így is az ennél jóval nagyobb Rettegés Arkhambant is ráerőltetjük (na jó, az csak 3 főig működik, utána kell hozzá egy szamárpados kisasztal valakinek, hogy tényleg elég legyen a hely).

6 hozzászólás
Artnecro 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Álomvilágban éltünk. Túl sokáig éltünk álomvilágban.
Valamikor, másfél éve realizáltuk a feleségemmel, hogy léteznek modern társasjátékok, annak ellenére, hogy birtokoltuk a Munchkint és a Bang!-et, csakhogy azokhoz jó lenne legalább még egy vagy két ember. Mióta gyerekeink vannak, az az opció, hogy odacsődítsünk még néhány embert és nyugodt körülmények között játszunk egyet, rá tudjunk hangolódni igazán, nem létezik.

Az se nagyon segített, hogy a Munchkint könnyű személyesre venni és kicsit kiégtünk a „csesszek ki a másikkal” mechanizmussal megáldott játékok miatt. Szóval elkezdett bezáródni a kör és nem foglalkoztunk a társasokkal. Aztán másfél éve beleszaladtunk a Tiltott Szigetbe és minden megváltozott, rádöbbentünk, hogy lemaradtunk valamiről és ideje lenni lépést tartani; már nem csak a Lóversenyhez és a Gazdálkodj Okosan-hoz hasonló társasokkal van tele a piac. Nagyon sok mindent kipróbáltunk és így jutottunk el a gazdaságépítős, területfoglalós játékokhoz, amik ugyan (paradox módon, hiszen pici gyerekek mellett szinte semennyi időnk sincs) zabálják a szabadidőt, de inkább nem alszunk és képesek vagyunk hajnalig társasozni. És a Mars Terraformálása ennek a csúcsa.

Ár érték arányba szerintem a legjobb, amit lehet kapni: millió kártya, elképesztően sokszor újrajátszható a cégkártyák miatt (mondjuk anélkül is), gyönyörű tábla, letisztult játékmenet.
Azt hiszem, hogy sikerül letaszítania a trónról a 51st State-et, bár erősen tartja még magát :)

ncsn87 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Ha egy játékot kéne mondanom, mivel játszom a legszívesebben, ez lenne az. Imádom!
Egy közepesen nehéz euro játék. Szerintem szép és nagyon jó élményt ad. Tényleg azt érzem, hogy a Marsot együtt tesszük lakhatóvá.
Bár sokan felhozzák azt vele kapcsolatban, hogy nagy a szerencsefaktor benne, de szerintem ez nem igaz. Igen, van benne egy kis szerencse, ami jól áll neki, de a kártyák draftolásával szerintem ez minimalizálható.
A többi kiegésző is sokat ad az élményhez.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy egyszer próbálja ki. :)

Vidra88 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

A hétvégén exkolléga/aktuálcimbi csalt át magához egy kis terraformálásra, aminek nehéz lett volna ellenállni, mivel sok pozitív visszajelzést hallottam már erről a tudományosan fantasztikusan menedzselős játékról. A szabályok megértése és alkalmazása indiszponált állapotban is gyorsan sikerült, hamar belerázódtam a nyersanyag termelés, pakliból húzás, kártya felhasználás szentháromságába. A sok színes kocka nagyon ad egy retrofuturista hangulatot, amit a csak a háttérben hallgatott Jean-Michel Jarre album fokozott. A kártyákon lévő információkat is lazán tudtam értelmezni pár kör játék és egy pár feles után is. Két játékossal príma volt, de szerintem ha többen lettünk volna, nagyon lelassul. Cimbi nyerte meg a marsformáló versenyt, de nem sokkal maradtam le. Kezdő cégekkel voltunk, legközelebb alig várom, hogy valami durván egymást szivatós változattal játszunk!

Aeidail 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Az első játék döcögősen indult, de aztán egy pár alkalommal később már nagyon belejöttünk. :) Nagyon hangulatos, izgalmas, szórakoztató játék. Hogy beleszokjunk, eleinte a Kezdő Cégbirodalmat választottuk, de aztán jöttek a cégek, és mindegyik más-más taktikát igényelt. Sajnos a szerencse sokat vet a latba, mert ha a játék elején drága lapokat húzol, vagy olyat, amihez sok feltételnek kell teljesülnie, nehezebben fejlődsz, viszont még így is össze lehet hozni a győzelmet. A plusz kieg, amit tartalmaz a társas, nagyon király, még több lehetőséget és céget hoz be. ;)
Ami nekem különösen tetszik, mert nem szeretek gonoszkodni, furkálódni, hogy alapvetően nem nagyon lehet egymás ellen játszani. Csak nagyon kevés szívatós lap van, és az is bünteti a játék végén a gonoszkodót. Viszont együttműködni se nagyon lehet, mindenki építi saját magának a cégét.
A játéknak két hátránya van: sok helyet igényel, hiszen minden kijátszott lapnak előtted kell lennie, és ha öten vagytok, akkor nálunk már tényleg nem férnek hova a lapok; ezen kívül nekünk sosem sikerült hamar lejátszanunk, szóval a dobozon lévő 120 perc csak akkor igaz, ha egyedül vagy ketten játszunk. Amúgy meg játékosonként plusz félórával/órával egyenesen arányos a játékidő.

piciszusz 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Az elején nagyon bonyolult, de útközben könnyen tanulható taktikai játék. Mindenképpen fogok még játszani vele.

Sárga_Bábu 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Most játszottam ezzel először, és ez volt az első ismerkedésem a modern társasjátékok világával. Két dolgot már biztosan tudok: 1. érdekelnek más modern játékok is; 2. a Monopoly és a többi régi játék mostantól alsó polcra kerül. Jelenleg 10/10-es játék, kíváncsian várom, leviszi-e valami a helyiértékét.

Rendbonto 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Ötletes egy játék, tetszettek ezek a projekt megvalósítások. Van hangulata a társasnak, és órákra képes lekötni az embert. Viszont pár lehetőséget még hiányoltam a pontszerzésre, kissé egysíkú tudott lenni. Ettől függetlenül lekötött, és élveztem, tényleg úgy éreztem, hogy terraformálom a Marsot.

Morpheus 
A Mars Terraformálása (2016)

A Mars Terraformálása (2016) társasjáték

Maga a téma tetszik, mert szeretem a sci-fi-t, de úgy tűnik, hogy nem az én játékom, nem tudok ráhangolódni a céges verzióra, túl nagy a szerencsefaktor a kártyák miatt, és vannak kártyák, amelyeknek az értelme még mindig a homályba vész.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján