A Mars terraformálása (A Mars terraformálása) (2016) társasjáték 12 21

Terraforming Mars
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–5

A Mars Terraformálása stratégiai társasjátékban a küldetésünk nem kevesebb, mint élhetővé tenni a vörös bolygót, és közben sikeresen működtetni a vállalatunkat. Ezzel a társasjátékkal egy különleges környezetben próbálhatjuk ki magunkat vállalatvezetőként és tesztelhetjük stratégiai érzékünket… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés
A Mars terraformálása (2016)

Más készítők
Jacob Fryxelius

Kedvencelte 7

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

piciszusz 
A Mars terraformálása (2016)

A Mars terraformálása (2016) társasjáték

Az elején nagyon bonyolult, de útközben könnyen tanulható taktikai játék. Mindenképpen fogok még játszani vele.

Aeidail 
A Mars terraformálása (2016)

A Mars terraformálása (2016) társasjáték

Az első játék döcögősen indult, de aztán egy pár alkalommal később már nagyon belejöttünk. :) Nagyon hangulatos, izgalmas, szórakoztató játék. Hogy beleszokjunk, eleinte a Kezdő Cégbirodalmat választottuk, de aztán jöttek a cégek, és mindegyik más-más taktikát igényelt. Sajnos a szerencse sokat vet a latba, mert ha a játék elején drága lapokat húzol, vagy olyat, amihez sok feltételnek kell teljesülnie, nehezebben fejlődsz, viszont még így is össze lehet hozni a győzelmet. A plusz kieg, amit tartalmaz a társas, nagyon király, még több lehetőséget és céget hoz be. ;)
Ami nekem különösen tetszik, mert nem szeretek gonoszkodni, furkálódni, hogy alapvetően nem nagyon lehet egymás ellen játszani. Csak nagyon kevés szívatós lap van, és az is bünteti a játék végén a gonoszkodót. Viszont együttműködni se nagyon lehet, mindenki építi saját magának a cégét.
A játéknak két hátránya van: sok helyet igényel, hiszen minden kijátszott lapnak előtted kell lennie, és ha öten vagytok, akkor nálunk már tényleg nem férnek hova a lapok; ezen kívül nekünk sosem sikerült hamar lejátszanunk, szóval a dobozon lévő 120 perc csak akkor igaz, ha egyedül vagy ketten játszunk. Amúgy meg játékosonként plusz félórával/órával egyenesen arányos a játékidő.

ncsn87 
A Mars terraformálása (2016)

A Mars terraformálása (2016) társasjáték

Ha egy játékot kéne mondanom, mivel játszom a legszívesebben, ez lenne az. Imádom!
Egy közepesen nehéz euro játék. Szerintem szép és nagyon jó élményt ad. Tényleg azt érzem, hogy a Marsot együtt tesszük lakhatóvá.
Bár sokan felhozzák azt vele kapcsolatban, hogy nagy a szerencsefaktor benne, de szerintem ez nem igaz. Igen, van benne egy kis szerencse, ami jól áll neki, de a kártyák draftolásával szerintem ez minimalizálható.
A többi kiegésző is sokat ad az élményhez.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy egyszer próbálja ki. :)

Rendbonto 
A Mars terraformálása (2016)

A Mars terraformálása (2016) társasjáték

Ötletes egy játék, tetszettek ezek a projekt megvalósítások. Van hangulata a társasnak, és órákra képes lekötni az embert. Viszont pár lehetőséget még hiányoltam a pontszerzésre, kissé egysíkú tudott lenni. Ettől függetlenül lekötött, és élveztem, tényleg úgy éreztem, hogy terraformálom a Marsot.

Diosz 
A Mars terraformálása (2016)

A Mars terraformálása (2016) társasjáték

Elsőre kissé lassú folyásúnak tűnik, de bele lehet jönni. Mi négyen ültünk neki. Ha már túl vagyunk a tanuló játékon, szerintem onnantól már kicsit élvezetesebb és gyorsabb lesz mert már megismerhetjük a kártyák nagy részét, és már jobban lehet gondolkodni mit érdemes megtartani, mit eldobni. Van benne szerencse faktor, a kártyák kapcsán. Ahogy a többiek mondták, kicsit olyan mintha passziánszoznál: rakosgatsz, tervezgetsz, a másiknak csak ritkán lehet keresztbe tenni és többnyire meg is kell fizetni az árát, de kooperálni sem nagyon lehet. Ettől függetlenül egy jó kis játék. Mi csak egyet játszottunk ma este, ami a tanuló kör volt, így az alap cégeket használtuk. Biztos hoz majd egy kis színt ha már nem a kezdő cégekkel leszünk.
A kivitelezés: maga a Mars, ahová az elfoglalt parcellákat, vagy tenger lapkákat elhelyezhetjük, nem olyan nagy, szerintem épp jó méretű. Minden játékos kis színes jelölő kockákat kap, ezzel jelöljük hogy kié az adott parcella (ráhelyezzük), vagy ha egy már felfordított kártyát az adott akcióban kihasználunk. A pénz három féle kocka lehet: a legnagyobb arany (10-et ér) a közepes ezüst (5-öt ér) a legkisebb bronz (1-et ér), ez így elsőre látványos, de a színűk mintha valamiféle fólia lenne, és szerintem könnyen lekopnak. A játékosok előtt is van egy nagyobb lap, ahol jelölni lehet a pénzt, erőforrásokat, illetve hogy adott kör elején miből mennyit fogunk kapni amiből a kör alatt gazdálkodhatunk. A győztes az, aki a legtöbb győzelmi pontot szerzi. Győzelmi pontot lehet kapni pl. ha oxigént termelünk (növény területet tudunk szerezni) ha a hőmérsékletet tudjuk növelni, ha tenger mellé telepítünk, vagy ha megfelelő kártyát játszunk ki, illetve a játék végén is összejöhet néhány teljesített akcióból, vagy kártyából.
A kockák iés a táblák kis mérete miatt célszerű óvatosabbnak lenni, mert ha meglökjük az asztalt vagy magát a táblát és elmozdul, nehéz követni mit hova kell visszahelyezni.

Morpheus 
A Mars terraformálása (2016)

A Mars terraformálása (2016) társasjáték

Maga a téma tetszik, mert szeretem a sci-fi-t, de úgy tűnik, hogy nem az én játékom, nem tudok ráhangolódni a céges verzióra, túl nagy a szerencsefaktor a kártyák miatt, és vannak kártyák, amelyeknek az értelme még mindig a homályba vész.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján