CO₂: Second Chance (2018)

társasjáték 12 2
CO2: Second Chance
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

A CO₂: Second Chance egy összetett társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 – 2 óra is lehet. A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni.… [tovább]

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Bet 
CO₂: Second Chance (2018)

CO₂: Second Chance (2018) társasjáték

Összetettebb euro, ami nagyon tetszik nekem, működik köztünk a kémia.
Állítólag ez a legkönnyebb Lacerda-játék. Van hozzá magyar nyelvű fordítás és végigjátszás video, így nem vészes értelmezni, sok a példa és az ábra. BGG-n 4 feletti összetettségű, de mégis letisztultnak, korrektnek, átláthatónak érzem.

Egy energetikai vállalat vezérigazgatói vagyunk, célunk, hogy 4 évtized alatt globálisan csökkentsük a környezetszennyezést, víz, szél, nap erőművek építésével, erdősítéssel, újrahasznosítással. Tudósaink energetikai világkongresszusokra járnak, és megosztják a tudást. Ahogy a való életben, itt is minden földrész egy adott CO2-kvótával rendelkezik, ezzel sakkozni kell. Ha túllépjük a CO2-kibocsátás megengedett mértékét, azonnal vége a játéknak.

A tervezetlapka, az infrastruktúra, és az erőmű faelemek hármasával kreatív módon egymásba rakhatóak, tehát egy kis építés jellege is van, jó érzés pakolgatni.

Igaz, szűkös a gazdálkodás, és szorít az idő, és össze kell hangolni a célokat, de úgy érzékelem, hogy a megérdemelt sikerélmény elérése van inkább belekalkulálva a játékba, és nem a direkt szívatás. :)


Hasonló játékok címkék alapján