Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022)

társasjáték 12 5
Endless Winter
Játékidő: 70 perc · Játékosok száma: 1–4

A Végtelen tél – Amerika őslakosai időszámításunk előtt 10.000-ben játszódik Észak-Amerika területén, amikor megindult az első népvándorlás. Vezesd több generáción keresztül, a kezdetben csak vadászó és gyűjtögető életmódot élő csoportodat, ameddig egy virágzó törzsi társadalommá válik! A… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 6

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022)

Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022) társasjáték

Nagyon megfogott, amikor megláttam a kinézetét, a grafikát és hogy van rendes insertje (valljuk be, nagy kincs egy ilyen sok alkatrészt tartalmazó játéknál). És amikor olvastam, hogy munkáslehelyezés és pakli építés is van benne, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Főleg az utóbbi miatt, mert ez a kedvenc mechanizmusom.
Kezdjük ott, hogy az alkatrészek minősége iszonyatosan jó. Hogy van insert, az hatalmasat dob a játék előpakolásán. A grafikust már a Nyugati királyság széria óta szeretem és ha lehet mondani, itt még jobbat alkotott. A minik is szerintem sokat adnak hozzá hangulatban.
Nagy asztalt kér, mert rengeteg részből áll. Erre fel kell készülni. Én eddig csak két fősen játszottam, de ha többen vagyunk, nehéz lesz elférni. Hozzáteszem ketten is két óra volt, szóval több fővel elnyúlhat.
Maga a játék meg iszonyat jó, ha engem kérdeztek. A komplexitása pont kényelmes még nekem, 3.23 körüli a bgg szerint és ez reális szerintem. Nem egy könnyed dologról van szó, egy fáradt estén nem venném elő.
Nagyon jó mechanizmusokat raktak benne össze, munkáslehelyezés, területtöbbség, pakli építés. Olyan szép láncolatokat lehet kiépíteni benne. Van benne moduláris tábla is. Rengeteg kártya. Plusz vannak játékvariánsok is, amiket bele lehet tenni. Szóval hatalmas az újrajátszhatósága.
Sok az opció, az út. Nem érzi az ember, hogy be tud szorulni.
A téma is szerintem átjön, hogy az őskorban próbálunk túlélni, fejlődni. Jó a hangulata.
Engem még a solo mód is motivált. Ezt sajnos még nem tudtam tesztelni, de ha meglesz, írni fogok erről is.
Szerintem ez egy nagyon jól összerakott játék, mind kinézetben, témában és mechanizmusokban is. Mindenképp próbáljátok ki. Jó ár-érték arányúnak tartom.

Rendbonto 
Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022)

Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022) társasjáték

Jófajta pakliépítős társasjáték, némi munkás lehelyezéssel megspékelve. Sok lehetőség közül választhatunk, sok irányba elindulhatunk, de kérdés, hogy melyik lesz a legcélravezetőbb taktika. Ugyanis keményen el tudja taktikázni magát az ember, amit utána nehéz visszahozni. Én élveztem a játékot, bár elsőre kicsit hosszúnak ítéltem.

brittta 
Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022)

Végtelen tél – Amerika őslakosai (2022) társasjáték

Nagyon szeretjük! Kb. 2 hete van meg, de nem szoktuk elpakolni. Nem vagyunk nagyon tapasztalt társasjátékosok, eddig az Eldorádó legendája és a 7 csoda: Párbaj voltak a legösszetettebb játékaink. Talán ez az oka, hogy nem tudunk betelni vele. Nálunk hosszabbra nyúlik 1-1 parti, ilyenkor van, hogy csak másnap fejezzük be, de aztán kezdjük is a következőt. :)))
Szeretjük a sok akciólehetőséget, gyönyörű a játék minősége (az illusztrációk; a süllyesztett játékos táblák; a minik és a festett alkatrészek; a játékszabály, ami a szokásosnál vastagabb, nem teljesen sima papírra van nyomtatva – egyszerűen jó kézbe venni; és nem utolsó sorban az inzert!, amibe kártyavédőzve is belefér minden és minden játékos színhez saját tároló van).
Igaz, megvan az ára, de nekünk megérte. Sokat játszunk vele kettesben, olyankor nagyon elférünk egymás mellett. Tanítani nem volt annyira egyszerű, amíg csak magyaráztuk a szabályokat, de igazából játék közben minden a helyére kerül, és a barátaink is nagyon élvezték már az első játékot is. Szerintem sokszor fogunk még játszani vele, és 1-2 kiegészítő is biztosan landolni fog még nálunk.
U.i.: Mi a hangulat kedvéért „törzsi” zenéket hallgatunk mellé, nagyon éljük! :)


Hasonló játékok címkék alapján