Anachrony (2017)

társasjáték 14 14
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

A távoli 26. században az emberiséget a kipusztulás veszélye fenyegeti. Egy hatalmas meteorit a Földbe csapódott, és a túlélőknek az utolsó reménysége, ha egyetlen zászló alá egyesülnek. De vajon kinek az útját kövessék?

Válj a 4 frakció egyikévé, erősítsd meg hatalmadat, fejleszd a… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Anachrony (2017)

Anachrony (2017) társasjáték

Nagggyon imádtam! Kedvenc lett. Hatalmas flow élményt ad. Teljesen átjön a tematika is. Csodaszép minden alkatrésze, a színei, a grafika. Beleszerettem nah! :D ♥
Ez nem kezdőknek való játék. Viszont gyakorlottabbaknak már pár forduló után átlátható a dolog. Nekünk is kb. 3-4. kör után már jobban ment, a következő partin már könnyebb lesz tervezni. Egyébként nagyon jól felépített, jól tanítható, csak az ikonokat kell megtanulni, mert alapvetően ez egy munkáslehelyezős játék. Az a dobozra írt 30perc/fő játékidő talán sok játék után lehet reális, de szerintem akkor is inkább több. Az ap-re hajlamos játékosokkal, mint mi is, mindenképp több. :D
Jól tervezhető, bár van benne szerencse, de pont a kényelmes mennyiségben, mi ezt kedveljük.
Hatalmas az újrajátszhatósága, a táblák kétoldalasak, minden eszmének két féle választható vezetője is van, nem mindegy, hogy hogyan jönnek fel az épületek, milyen nyersanyagok állnak majd rendelkezésre. Szóval úgy érzem, sohasem fog unalmassá válni.
Ez az a játék, ahol tényleg szeretem a nevén nevezni az alkatrészeket, nyersanyagokat, mert ettől még jobban átjön a téma.
Kicsit szomorú lettem, amikor rájöttem, ebben nincs benne az egyszemélyes mód. Sokat játszom soloban, szeretném majd azt is beszerezni. Úgy láttam, print and playben fent van, ki lehet nyomtatni.
Van egy kieg, ami már magyarul is megjelent. 3 modult tartalmaz, sajnos a solot nem. Egyenlőre ezt még nem szerzem be, úgy érzem így is sokáig nem fogunk unatkozni. :)
És nem utolsó sorban ide nekem az exopáncél szettem, amitől még jobban átélhető az élmény. *.* A párom meg 3D nyomtat nekem hozzá insertet is. ♥
Ajánlom, hogy egyszer próbáljátok ki, ha tehetitek. Tudom, nem a legolcsóbb játék, de szerintem bőven megéri az árát. ;)

6 hozzászólás
Rendbonto 
Anachrony (2017)

Anachrony (2017) társasjáték

Nem kezdő játékosoknak való, annyi szent. A rengeteg jelölőt, ikont és információ áradatot meg kell emészteni. Ha ez megtörtént, akkor utána még élvezni is lehet a játékot, ami kb. harmadik játszásra fog megtörténni. Viszont ezután a lehetőségek tárháza áll előttünk. Rengeteg pontszerzési opció és variálás miatt az újrajátszhatósága kiemelkedően magas.
Szépen kivitelezett társas, nagyon összerakott szabállyal, és több játék variánssal (amit mások kiegészítőként árulnának). Árt/érték arányban verhetetlen a játék.

reerose 
Anachrony (2017)

Anachrony (2017) társasjáték

Nekem őszintén csalódás volt ez a játék, pedig nagyon akartam szeretni… Túl volt bonyolítva benne minden, mindenhez külön kis jelölő, külön szabályrendszer és működési elv… az ember alig tudta észben tartani!
Ugyanakkor kaptam, mint a Mars terraformálását, és hát egyértelmű volt, hogy a Mars sikert aratott, ezt meg mindenki úgy tette le, hogy többet nem akarunk vele játszani. Túl hosszú, és túl sok mindent akartak beleerőltetni a készítők. Valószínűleg az lesz a sorsa, hogy egyetlen játszás után eladom… Minőségre amúgy szép, és ha valaki szereti a bonyolult, 4 órás játékokat, akkor ez neki való lesz! A sci-fi tematika amúgy szimpatikus benne, csak a kevesebb néha több szerintem…


Folytatása

Összehasonlítás

Anachrony


Hasonló játékok címkék alapján