Beyond: Two Souls (2013)

videójáték 16 61

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Beyond: Two Souls története egy különleges lány életét követi nyomon. Jodie (Elliot Page) egész kis korában egy kutatóintézetbe került, ugyanis állandóan furcsa dolgok történtek körülötte. Úgy tűnt, Jodie nagyon erős telepatikus képességekkel bír, ám ez csak a látszat volt, ugyanis valójában… [tovább]

Beyond: Two Souls

PlayStation 4

2015
Beyond: Two Souls

Windows

2019

Videók

angol

Képek 5

SzereplőSzinkronhang
Jodie HolmesElliot Page
Nathan DawkinsWillem Dafoe
Ryan ClaytonEric Winter
Cole FreemanKadeem Hardison
Jodie Holmes (gyerek)Caroline Wolfson
Hirdetés

Most játszik vele 5

Kedvencelte 41

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Irasalgor 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Összességében a Beyond egy erős, de becsapós narratívával rendelkező interaktív film, amelyben a karakterdráma erőteljesebben kidomborodik, mint az alaptörténet, ám annak hiányosságait a nonlineáris történetmesélés egészen a végéig elrejti. Döntéseink szabadságát tekintve a Heavy Rain többet nyújtott, ez a fajta rejtett kézfogás pedig játékmenetbéli problémákat és ludonarratív disszonanciát is okoz, nem beszélve a kameranézet gyermekbetegségeiről. 2019-ben a játék még mindig jó, de talán már most nem tud akkora élvezetet nyújtani, mint 2013-ban nyújtani tudott, viszont aki szereti a minőségileg elkészített interaktív filmeket, amelyben néha azért kontrollert is kell ragadni, ne habozzon, vigye végig Jodie Holmes kalandját, mert ha más nem, a történetért megéri. Amely sajnos azonban kevesebbet fog, mint amennyit elhitet velünk, hogy markolni fog.

Értékelés: 83%

Narratíva: 85
Grafola: 85
Zene: 85
Játékélmény: 75

piciszusz 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Az évszázad legjobb játéka!!!

BeL1eVe 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Noha nálam nem érte el a Detroit hihetetlen érzelmi katarzisát, viszont a zseniális megvalósítás és a mélyenszántó gondolatiság ugyanúgy megvan benne. David Cage számomra a videójátékok Christopher Nolan-je.
Ellen Page-et eddig is imádtam, itt meg aztán végképp. Dafoe meg csuklóból hozott ismét egy fantasztikus performance-t. Lorne Balfe zenéje meg aztán hű meg ha. Zimmer közreműködésével érthető is miért ennyire magával ragadó.

Bohemian 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Mikor belekezdtem, semmit nem tudtam a játékról, sztoriról, csak hogy Ellen Page és William Dafoe is benne van, így már azonnal érdekelt. Az elejétől fogva iszonyatosan lekötött. spoiler… Meg voltam elégedve a grafikával, a játék kezelésével, a karakterek irányításával (a Heavy Rain nekem konzolon kezelhetetlen volt). A többféle végkimenetel lehetősége is jó ötlet volt, így rávett, hogy végigjátsszam az összeset. :-D Nem lövöldözésről szólt, nem értelmetlen mászkálásról, nagyon jól adagoltak mindent a készítők. Már alig várom a Detroit: Become Human-t. :-)

Master_Miller 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Ez valami mocsokjó volt! Elsőre nyilván sem guide-ot, sem trófealistát nem szabad bújni, hanem hagyni kell, hogy vigyen magával. Olyan érzelmi hullámvasút, hogy csak kapkodtam a fejem. Az időben ide-oda ugráló történetvezetés pont annyira törte meg a dinamikát, hogy felkeljünk egy két gyomros után. Zseniális volt. Nyilván aki a misztikus természetfeletti történeteket élből elutasítja, annak nem való, de egyébként nem szabad kihagyni. TAPS!

Tome 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

A barátom, akivel együtt játszottunk, tökéletesen összefoglalta a játékélményt: „Mint minden Quantic Dream játék, ez is kifejezetten szórakoztató volt minden szempontból, amiért nem David Cage felelt.”

Ez az ugrálás az időben túl kusza volt. Semmi baj nincs a nem-lineáris történetvezetéssel, de itt sokszor a sztori rovására ment, mert érthetetlenné és kaotikussá vált az egész, óriási hangulat váltásokkal. spoiler

Aiden ötlete tetszett, főleg, hogy a játék elején úgy van bemutatva, mint egy önálló entitás, szabad akarattal, ez nagyon érdekes lehetett volna. Sajnos ez teljesen átfordult abba, hogy nulla szabadsággal (mert Jodie utasítja mindenre), éppen a sztorinak megfelelő hatótávval mozogva spoiler, Aiden, mint valami szupergép, megy, és minden problémát megold. Az egyetlen helyzet, amiben ténylegesen önállóan lehet dönteni, az annyi, hogy összetörjük-e a szoba berendezését mérgünkben.

A Ryan szerelmi vonalat olyan erőszakosan tolta az arcomba Cage bácsi, hogy kifejezetten megutáltam a karaktert. Még az utolsó pillanatban is ott állt kitartóan, kutya szemekkel, hogy ugyan bocsássunk már meg neki, szóval biztosra vettem, hogy nélküle nem is lehet happy ending. spoiler
A Navajos fejezet nagyon kilóg az összes többi közül, olyan volt, mint egy filler epizód. Próbáltak valami spoiler sztorit köré írni, de nagyon erőltetettnek tűnt. Az egész mélypontja a lovaglós jelenet volt, mert borzasztó volt a lovat irányítani. Az egyetlen pozitívum dolog az volt benne, hogy kaptunk egy másik romantikus szálat, spoiler

A történet vége hasonlóan kiábrándító volt, mint Aiden. Arra van az egész játék kihegyezve, hogy a döntéseid hogy befolyásolják a továbbiakat (lásd minden rész végén a százalékos mutató, hogy hogyan döntöttél egyes helyzetekben, ami nekem kifejezetten tetszett), a legvégén viszont konkrétan eléd rak kétszer is egy egyszerű választást, hogy „Na tessék, ezek a lehetőségek”. Szóval azon túl, hogy spoiler semmi hatása a végkifejletre a korábbi döntéseidnek.

A fixált kamera nagyon rossz volt, sokszor azt se láttam hova megyek és mit csinálok. És lehet, én vagyok a béna, de gyakran nagyon nem volt egyértelmű, hogy egy-egy választásnál mit takarnak a lehetőségek. spoiler

Összességében az alapgondolat egész érdekes, de unalmasan van kivitelezve, a vége pedig egyszerűen csak béna.

vzs003 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Holnap elvileg végig játsszuk, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Nem tudom pontosan, hogy mit is írjak. Túl sok érzelem kavarog a fejemben most jelenleg.
Imádtam ezt a játékot, hatalmas érzelmi töltettel bír. Egy fajta befejezést láttam (jobban mondva tapasztaltam, mert 2 YouTube videóstól is láttam már végigjátszást régebben és a közelmúltban is) és ez nekem bőven elég.
Rengeteg kérdésem lenne még, illetve nagyon érdekelne a többi befejezés is, de akkor elvesztené a varázsát az egész. Majd talán egyszer újra belekezdek… :$
Nálam a lehetséges összes csillagot megkapta értékelésként a játék, és még adnék egy párat ha lehetne. :) Csodálatos volt az egész. :')

Victorious 
Beyond: Two Souls (2013)

Beyond: Two Souls (2013) videójáték

Bár sajna nem tudok játszani vele de egy zseniális játék.

Uptade 2020
Most,hogy kijött pc-re én is végigtudtam játszani. Még mindig egy nagyon szép játéknak tartom remek történettel.Persze már láttam párszor a végigjátszást így nem okozott meglepetést. Néha voltak gondjaim a kameranézettel és a lassított felvételes támadások hárítása se lett mindig megúszva de azért nagyjából meglettek :D

De lassan akkor jöhet a detroid is amit jobban várok,mert csak egyszer láttam,azt is régen így tartogathat sok meglepetést.


Népszerű idézetek

Deirianz 

I was born with a strange gift, the ability to see what no human being has ever seen before. It's all mixed up in my head. The images, the sounds, the smell. I need to remember, put things in order right up to this moment. Remember who I am. If I had to say how it all began, I might just as well start here.

Beyond: Two Souls (2013) videójáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


7

Detroit: Become Human (2018) videójáték

7 szavazat · Összehasonlítás

2

Fahrenheit (2005) videójáték

2 szavazat · Összehasonlítás

2

Heavy Rain (2010) videójáték

2 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján