Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

videójáték 16 45

A Star Wars Jedi: Fallen Order a Respawn Entertainment (Titanfall sorozat, Apex Legends) új kalandjátéka, amely egy epikus, kizárólag egyjátékos kampányt tartalmazó, külső nézetes alkotás. Egy vadonatúj élmény, amely a Csillagok Háborúja galaxis számos jól ismert és vadonatúj helyszínére elvisz,… [tovább]

Star Wars Jedi: Fallen Order - Deluxe Edition2019

Képek 56

SzereplőSzinkronhang
Cal KestisCameron Monaghan
Greez DritusDaniel Roebuck
Cere JundaDebra Wilson
Zeffo SageDee Bradley Baker
Trilla SuduriElizabeth Grullon
Saw GerreraForest Whitaker
PraufJB Blanc
Taron MalicosLiam McIntyre
Sorc TormoLuke Cook
The Ninth Sister InquisitorMisty Lee
Darth VaderScott Lawrence
Mari KosanSumalee Montano
Nightsister MerrinTina Ivlev
Eno CordovaTony Amendola
Jaro TapalTravis Willingham
Hirdetés

Most játszik vele 7

Kedvencelte 24

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

and_rea 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Nagyon tetszett!!

BD-1 a legjobb! Szupercuki!

Cal Kestis szerethető főhős; a többi szereplő is szimpatikus: Greez Dritus a kapitány, Cere Junda a mentor, Merrin egy tragikus karakter.

A bolygók jól fel vannak építve; szerettem felfedezni, kóborolni a bolygókon.
Bracca bevezető helyszín, nem is lehet visszamenni.
Bogano még mindig picit bevezető bolygó, de már azért trükkösebb térképpel.
Zeffo-ra kétszer is vissza kell menni, 2 különböző síremléket megtalálni.
Visiting Alderaan Places volt a kedvenc megszerzett trófeám, Zeffo-n egy egész titkos területet lehetett kihagyni, ha nem találsz oda: a crashed Venator-t. A végén egy stim canister várt! :)
Kashyyyk nagyon fontos! Személyes ügy megmenteni a Wookie-kat!
Érdekes epizód volt Ordo Eris-be, egy börtönbe bekerülni. De kiszabadultunk, persze BD-1 segített. :)
Dathomir érdekes vörös bolygó, a Nightsister-ek és Nightbrother-k otthona, a Zabrak harcosoké, mint Darth Maul is. Kicsit misztikus, kicsit más mágia van jelen, mint az Erő. Azt hiszem a The Clone Wars sorozatban is benne van a bolygó, de nem láttam a sorit.
Ilum és a Jedi templom, kisebb helyszín, havas és jeges.
Visszatérni Dathomir-ra.
Visszatérni Bogano-ra.
Majd a végső helyszín: Fortress Inquisitorius. Ide már felkészülten kell érkezni! (az összesen 10 fellelhető Stim Canister-ből 8-at megszereztem, mire ideértem, teljesen magamtól, szerintem nem rossz arány.. ) Itt már nem lehet gyűjtögetni, nem is lehet visszatérni. Itt már csak a végső harc vár ránk!

A boss-ok jók, nem sok van, de emlékezetesek: spoiler.
De azért nem okoztak kihívást, mondjuk a 4 nehézségi fokozat közül a Jedi Knight-t választottam.

Meg ott voltak még a bounty hunter csaták, elszórva a bolygókon.

Cal Kestis-el néha olyan manővereket kell végrehajtani, mint valami parkour mester.
A képességei folyamatosan bővülnek, mint ahogy BD-1 is egyre több dologra képes.
A puzzle feladatok között is van egy-kettő trükkösebb, elgondolkodtatóbb. A legtöbb feladatnál valahogy először mindig elfelejtettem, hogy meg tudom állítani az időt picit, pedig ez egy csomószor nagyon hasznos volt, sőt elengedhetetlen. Harcnál viszont elég sokat használtam.

A harcrendszer látványos! Igazi Jedi mesternek éreztem magam néha. :)

A gyorsutazás valamiért hiányzott, vártam és vártam, hogy megkapjam a teleport képességet.. és nincs, nem volt. Mondjuk nagyon sok shortcut kinyitható, főleg miután egyre többféle képességet megszerzünk, de azért így is nagy területet kell bejárni, ha vissza akarunk menni gyűjtögetni. Nekem nem lesz meg a platina trófea, minden ládát és minden secret-et nem fogok felkutatni, mégha nagyon élveztem is a játékot, a barangolást.

A secret-ek rettentő hasznosak, plusz stim canister, plusz élet vagy plusz erő szerezhető velük.
A ládák rettentő haszontalanok, csak lightsaber, BD-1, Mantis vagy poncho új színeket szerezhetünk. Yippi! :)

Evione 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Ez a játék már kb a megjelenése óta megvan nekem, méghozzá fizikai formátumban, ami nálam nagy szó, mert inkább digitálisan szoktam játékokat venni, ritka az, amikor beruházok egy-egy dobozos változatra. Ennek ellenére tavaly jutottam el oda, hogy végre belevágjak Cal Kestis kalandjába. Viszont akkor sajnos pár óra után félreraktam, mert valahogy nem sikerült ráhangolódni, de igazából a mai napig nem tudtom, hogy mi volt vele akkor a bajom. Eltelt azóta több mint egy év és időnként azért eszembe jutott a Fallen Order, továbbra is kíváncsi voltam a sztorira, meg persze azóta megjelent a folytatása is, amire mondjuk úgy, én is szemet vetettem. Végül az utolsó dolog, ami a játék felé lökött az a Breath of the Wild volt, ami harmadik nekifutásra talált be nálam, szóval gondoltam, miért ne adnék a Fallen Ordernek is egy újabb esélyt.
Az elején azért kicsit bizalmatlan voltam, de szerintem kb. fél-egy óra gameplay után teljes mértékben rajongani kezdtem érte és egyszerűen imádtam végig. Igen, még akkor is, amikor különböző enemyk döngöltek a földbe, amint kicsit elkalandozott a figyelmem. :D
Nyilván a történet miatt éri meg igazán játszani ezt a játékot, az első pillanattól az utolsóig érdekes volt és izgalmas, kellő mértékben voltak benne fordulatok. A karaktereket is imádtam, főleg a főszereplőnket, Cal Kestist és persze BD-1-t. Ja és ha már Cal, azért azt meg kell említenem, hogy Cameron Monaghan egyszerűen zseni.
Hogy negatívumot is említsek: találkoztam néhány elég furcsa buggal a játék során, a többsége nem volt bosszantó, csak fura, de azt pl. nem annyira díjaztam, amikor Cal belekapaszkodott egy perembe, aztán úgy döntött, hogy inkább átesik rajta. Ez többször is előfordult, sajnos.
Viszont összességében a Fallen Order, a már említett minimális hibája mellett is szerintem nagyon jó game és örülök, hogy kapott tőlem még egy esélyt.

LoneWolf 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Imádtam!
Amennyire csalódtam a legutóbbi filmes folytatásokban, olyannyira visszarántott Cal és legénységének lebilincselő kalandja. Egyszerre idézi vissza az előzmények és az eredeti trilógia legjobb momentumait, miközben rengeteg újat tesz a Star Wars világához. (A befejező jeleneteken és a 66-os parancshoz kapcsolódó részeken konkrétan borzongtam, annyira eltalálták őket.) A sztori ugyan nem egetrengető, mégis az egyik legjobb az eddigi játékokat nézve, ráadásul, minden karakter remekül felépített, a főhőstől kezdve, az idegen pilótánkon és a főellenségen át, egészen a kis droidunkig. Mindenki a szívemhez nőtt a végére. A játékmenetet tekintve a legjobbaktól merített ihletett a Respawn, így felfedezhetőek benne a Sekiro, a Dark Souls, az Uncharted, a Tomb Raider és a Prince of Persia bizonyos elemei is. A pályák többnyire kötöttek, a felépítésük mégis több rétegű, így bőven van bennük mit fölfedezni, bár tény, hogy nem ártott volna, ha több bolygó is bekerül a kínálatba a változatosság kedvéért. A fénykard forgatása emellett pedig sosem volt még ilyen epikus és szórakoztató. Ugyan kell hozzá ügyesség és egy kis idő, míg belejön az ember, de a szépen felépített talentfának köszönhetően folyamatosan adagolja a játék az új képességeinket, amik, ha nem is Force Unleashed szintűek, a megfelelő kombinálásukkal mégis hasonlóan látványos harcokat produkálhatnak. Örültem, hogy BD-1, a droidunk is szerves részét képezte a kalandunknak, plusz a minimális testreszabási lehetőség is kitolta picit a játékidőt. Amiről talán még szót ejthetnék, az a grafika és a zene. Előbbi, ha nem is a legszebb, megállja a helyét a mai piacon és kisebb nagyobb bugok ellenére remekül optimalizált, hisz a krumpli szintű PC-men is jól futott medium beállításokon. A zenei és hangvilágot tekintve tökéletes Star Wars élményt kapunk, szóval ezt nem is vesézném ki jobban.
A hossza kapcsán tennék még hozzá annyit, hogy nem is értem azokat, akik azt írták, hogy laza 13-14 óra alatt befejezték, miközben nekem Jedi Knight fokozaton is több, mint 23 órámba telt. (És még így sem 100%-os a felfedezettség.) Oké, hogy sokat szenvedtem pár boss-on, de ez a 13-14 szerintem csak három esetben lehetséges.
1.) Az illető alapból pro, amivel nem tükrözi egy átlag játékos lehetséges idejét.
2.) Végigrohant az egészen és skippelt minden átvezető animációt.
3.) Valójában a legalacsonyabb fokozaton pörgette végig, miáltal persze, hogy jócskán lerövidül a dolog.
Összegezve a Fallen Order nálam lekörözte az eddigi listavezető Republic Commando-t és a kedvenc Star Wars játékommá vált, melynek lehetséges folytatása azonnali vétel lesz, ha képes ezt a szintet tartani. Csak ajánlani tudom!

2 hozzászólás
Rémálom 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Szóval új (és elvetemült) Star Wars rajongóként ez a játék volt az egyike azoknak a kiegészítő anyagnak, amibe bevágtam a nagy filmmaratonom után. Amiért nekem annyira bejött ez, hogy le nem tudtam szakadni róla, az nyilván a Star Wars élmény volt, ezt nem is lehet ennél a játéknál értékelésben kihagyni (ahogy minden akció RPG-t is a történet szempontjából is értékelünk). Sokszor hallottam, hogy áh, ez egy közepes játék, az emberek csak örülnek, hogy végre van egy nem rossz SW játék, azért a felpontozás, de én ezt nem hiszem. Persze, hogy a Star Wars rajongóknak szól főképpen a történet, hiszen abban az univerzumban játszódik, és én imádtam minden egyes világbeli utalást, annyira organikusan raknak oda mindent, öröm volt a bolygókon andalogni.

Más: Imádom Cal Kestist. Noha, én azok közé tartozom, akik nem utálják az új filmeket, de jó ég, itt mennyivel jobb volt minden. Nem egy nagy történet ez, de a karakter nagyon jól összerakottak, és Cameron Monaghan elviszi a hátán az egészet (csak úgy mint a Gothamet, na. :P)

De hogy legyen szó a játékelemekről is: A harcrendszer nekem nagyon bejött, a fénykardozás, a képességek, az egész melee fight rendszer élvezetes. (Jedi Master szinten nyomtam végig az egészet, mert nem akartam nagyon kezdő szinten mozogni, hiszen bár csak a Hellblade szerepel a melee játékaim között, úgy éreztem, mégis egy rendes kihívást akarok.)

Gyakorlatilag ez egy Tomb Raider metroidvania in space, és annak tökéletes. Az audio- és vizuális élmény annyira Star Wars, hogy bár nagyon ritkán megyek vissza felfedezni, mindent 100%-osan, itt alig várom, hogy visszamenjek mindenhova. Megjegyzés: mindenki szidja a térképet, én, mint a legbénább térképolvasó valaha sosem tévedtem el, és nem frusztrált.

Az egyetlen nagy negatív pont (és amiért ez nem lesz az év játéka) azok a szutyok bugok:
– Nem tölt be a textúra néhol rendesen, akár cutsceneben sem.
– Framedropok, framedropok mindenhol – még cutscene-ben is. Főleg Bogano és az az egy bizonyos lift Kashyyykon volt szörnyű.
– Az ugrás érzékelés, ebbe beletarozik, hogy bekerültem egy jó kis deathloopba, amikor egy zipline-ról átesett az egész textúrán szerencsétlen Cal.
– Sikerült EGY ÓRÁS mentésemet kitörölnie a játéknak, mert egy mászó-töltő képernyőn beakadt az egész.
– Sikerült összeomlania hibaüzenettel a játéknak. ^^ Esküszöm, sehol nem volt ennyi bugom, mint ebben a játékban, nem tudok tiszta szívvel ezért 10 pontot adni.

Játékidőm: 50 óra

4 hozzászólás
Master_Miller 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Ezt a játékot nagy eltalálta a ReSpawn. A legjobb Star Wars játék a Force Unleashed óta.

Kritizátor 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Star Wars játék témában nagyon nem vagyunk eleresztve a 2012-es Disney hatalomátvétel óta. Mert sajnos a beharangozott Disney-EA együttműködés messze nem váltotta be reményeinket. Ugyanis a kiadóóriás ahelyett, hogy frankón meglovagolta volna a Star Wars lovat, inkább kapzsiskodni próbált az erősen visszhangos fogadtatásban részesült Battlefront reboot epizódok által. Olyan keményen kapták az ívet, hogy már a Disney is szükségesnek látta, beleszóljanak a játékok sorsaiba és maga az EA is belátta, hogy változtatni kell. Ennek az eredménye jelen cikkünk alanya, a 2019-es, Jedi: Fallen Order, melyben egy teljesen új, de kánonhoz tartozó történetet járhatunk végig. Hogy megéri-e, az az alábbi bekezdésekből kiderül.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/uncharted-az-urben-jedi-falle…

Negative_Singularity 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Wow! Első xbox-os játékom volt, ezáltal az eleje picit nehezen ment az irányítás miatt, de hamar belejöttem.
A látvány 10/10, olyan szép és részletgazdag világok vannak benne, hogy nem igaz, ráadásul bőkezűek a pályák, szinte csak oda nem tudsz menni, ahova nem akarsz. (Még most is vannak olyan bolygók, ahol a felfedezettségi százalék 60 körül áll, de ezt majd szépen lassan felderítem :D)
A játszhatósága is nagyon jó, tele van különböző akadályokkal, nem csak az van, hogy mész, és henteled az ellent. Szó szerint földön, vizen, levegőben! És ha már ellenfelek: azok is nagyon változatosak, mindig igazodnak az adott világhoz.
A karakterek és a történet is 10/10, hihetetlen számomra, hogy nem (csak) kimondottan rpg jellegű játékban van karakterfejlődés. A vége… uhh :D arra nem számítottam.
Szóval ez egy JÓ játék szerintem még azonak is, akik amúgy a Star warsért nincsenek oda.
Jaj! És a kis robot :D hát teljesen végem van tőle, imádom.

Szyszyyy 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Tetszett, de azért párszor idegbajt kaptam tőle. Tudom ez saját probléma, de annyira nem tudtam kiigazodni a térképen és annyiszor eltévedtem. XD
Aztán… Hát nekem kicsit rövid volt játékidő.(Kivéve, amikor az eltévedésekkel küzdöttem.)
Plusz azt gondoltam majd több bolygóra eljuthatunk.
Na, nem baj. :D Jó volt


Folytatása

Star Wars Jedi: Survivor (2023) videójáték

Összehasonlítás

Star Wars Jedi


Népszerű idézetek

Cal: You, uh, know any jokes, BD?
BD-1: Be-beep! Boo bee trill beep boo?
Cal: I don't know. Why?
BD-1: Boo trill bee boop!
Cal: Ha! classic.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Greez: Hey, I'm a positive guy, too. I'm positive, that if I die, I'll be very upset.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

E_Fanni 

Nightsisters and Jedi do not fight together. But survivors, We adapt.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

E_Fanni 

Keep failing.Keep getting back up.That is the only way to succeed.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték

Cal: Jedi can't pick any kyber crystal. It chooses you.
BD-1: Boo beep?
Cal: Yeah, kinda like you.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján