Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

videojáték 9

A Star Wars Jedi: Fallen Order a Respawn Entertainment (Titanfall sorozat, Apex Legends) új kalandjátéka, amely egy epikus, kizárólag egyjátékos kampányt tartalmazó, külső nézetes alkotás. Egy vadonatúj élmény, amely a Csillagok Háborúja galaxis számos jól ismert és vadonatúj helyszínére elvisz,… [tovább]

Hirdetés

Most játszik vele 2

Kedvencelte 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videojáték

Imádtam!
Amennyire csalódtam a legutóbbi filmes folytatásokban, olyannyira visszarántott Cal és legénységének lebilincselő kalandja. Egyszerre idézi vissza az előzmények és az eredeti trilógia legjobb momentumait, miközben rengeteg újat tesz a Star Wars világához. (A befejező jeleneteken és a 66-os parancshoz kapcsolódó részeken konkrétan borzongtam, annyira eltalálták őket.) A sztori ugyan nem egetrengető, mégis az egyik legjobb az eddigi játékokat nézve, ráadásul, minden karakter remekül felépített, a főhőstől kezdve, az idegen pilótánkon és a főellenségen át, egészen a kis droidunkig. Mindenki a szívemhez nőtt a végére. A játékmenetet tekintve a legjobbaktól merített ihletett a Respawn, így felfedezhetőek benne a Sekiro, a Dark Souls, az Uncharted, a Tomb Raider és a Prince of Persia bizonyos elemei is. A pályák többnyire kötöttek, a felépítésük mégis több rétegű, így bőven van bennük mit fölfedezni, bár tény, hogy nem ártott volna, ha több bolygó is bekerül a kínálatba a változatosság kedvéért. A fénykard forgatása emellett pedig sosem volt még ilyen epikus és szórakoztató. Ugyan kell hozzá ügyesség és egy kis idő, míg belejön az ember, de a szépen felépített talentfának köszönhetően folyamatosan adagolja a játék az új képességeinket, amik, ha nem is Force Unleashed szintűek, a megfelelő kombinálásukkal mégis hasonlóan látványos harcokat produkálhatnak. Örültem, hogy BD-1, a droidunk is szerves részét képezte a kalandunknak, plusz a minimális testreszabási lehetőség is kitolta picit a játékidőt. Amiről talán még szót ejthetnék, az a grafika és a zene. Előbbi, ha nem is a legszebb, megállja a helyét a mai piacon és kisebb nagyobb bugok ellenére remekül optimalizált, hisz a krumpli szintű PC-men is jól futott medium beállításokon. A zenei és hangvilágot tekintve tökéletes Star Wars élményt kapunk, szóval ezt nem is vesézném ki jobban.
A hossza kapcsán tennék még hozzá annyit, hogy nem is értem azokat, akik azt írták, hogy laza 13-14 óra alatt befejezték, miközben nekem Jedi Knight fokozaton is több, mint 23 órámba telt. (És még így sem 100%-os a felfedezettség.) Oké, hogy sokat szenvedtem pár boss-on, de ez a 13-14 szerintem csak három esetben lehetséges.
1.) Az illető alapból pro, amivel nem tükrözi egy átlag játékos lehetséges idejét.
2.) Végigrohant az egészen és skippelt minden átvezető animációt.
3.) Valójában a legalacsonyabb fokozaton pörgette végig, miáltal persze, hogy jócskán lerövidül a dolog.
Összegezve a Fallen Order nálam lekörözte az eddigi listavezető Republic Commando-t és a kedvenc Star Wars játékommá vált, melynek lehetséges folytatása azonnali vétel lesz, ha képes ezt a szintet tartani. Csak ajánlani tudom!

2 hozzászólás

Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján