Splendor (2014)

társasjáték 10 29
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–4

A Splendor egy gyorsasági gyűjtögetős és kártya fejlesztős játék. A játékosok reneszánsz kereskedők, akik drágakő bányákat, ehhez kapcsolódó közlekedési eszközöket, üzleteket próbálnak a legtöbb presztízspont megszerzésének reményében megvásárolni. Ha elég gazdaggá válik egy játékos még egy… [tovább]

Videók

magyar
magyar
Magyar

Képek 3

Kedvencelte 9

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Laura_Görög 
Splendor (2014)

Splendor (2014) társasjáték

Egyszerű és nagyszerű! Kicsit előre kell gondolkodni, hogy a játék végére is figyeljünk, de az adott kínálathoz kell igazodni, és gyorsan a lehető legjobb döntést meghozni. Pörgős, gyors, néha felvisítós, szeretem.

Molymacska 
Splendor (2014)

Splendor (2014) társasjáték

Mi először a Marvel Splendort játszottuk, és csak utána a „simát”, de nagyon kíváncsi voltam, mit is tud ez a játék.
A lényeg, hogy drágaköveket gyűjtünk, és ezekkel tudunk megszerezni lapokat, és ezek a megszerzett lapok különféle kedvezményeket adnak utána (olyan mintha egy bizonyos drágakő lenne), emiatt épül egy tablón, így sokkal könnyebben hozzájuthatunk a a nagyobb értékű lapokhoz.
Számomra ez a játék egyszerű. Mármint olyan, amit eljátszogatok, de igazából nem feltétlen kihívás. Mivel pontszám kérdés az, mikor áll le a játék, az elején kb tök mindegy, mit csinál az ember, az csak alapoz arra, milyen típusú kártyákat fog később elvenni. Emiatt nekem olyan nagyon lightos az egész. Nem tudod elronatni a játékot, maximum más lesz számodra a prioritás. Nem tudsz nagyon lemaradni, mert hát nincs olyan eleme a játéknak, amivel nagy mértékben le tudnál maradni.
A Marveles verzióhoz képest még azt is éreztem, hogy ez a verzió olyan témátlan, semmilyen. Nagyon absztrakt volt számomra, és ezen nem segített néhány kép a középkori nemesekről.
Számomra ez olyan nyeh játék. Okés, ha van valaki, aki kedvéért leülök, akkor eljátszogatom, de magamtól nem nagyon nekem ez nem kihívás

Morn 
Splendor (2014)

Splendor (2014) társasjáték

Csendes, de pörgős játék, ahol folyamatosan gyűjtögetsz, vásárolsz, kombinálsz lapokat, hogy minél inkább te jöjj ki győztesként. Nem egy könnyű feladat, mert a többiek elhappolják előled a jó lapokat, vagy éppen a drágaköveket. A legelső játékom során sikerült nyernem, de azóta mindig párom nyer, akkor is, ha hárman játszunk. Nem tudom, hogy csinálja, de én is szeretnék ilyen jól kombinálni! :D
Szépek a kártyák, igényesek a drágakövek, tetszik, hogy nem sima kis kartonlapkák vagy fakockák. Viszont a matrica lehetne jobb.

ncsn87 
Splendor (2014)

Splendor (2014) társasjáték

Mi a férjemmel nagyon szeretjük, az egyik legelső már modernebb társasjáték beszerzésünk volt. Nagyon be tudja szippantani az embert. A gyűjtögetéssel el lehet szállni, figyelni kell, hogy a játék végi pontok számítanak, hiába van sok kártyánk. Nagyon tetszenek a drágakő érmék. Frappáns, egyszerű stratégiai játék.

Morpheus 
Splendor (2014)

Splendor (2014) társasjáték

Nem első helyezett, de első találat a számomra utált játékok között. :)

Dexter79 
Splendor (2014)

Splendor (2014) társasjáték

Elsőre bonyolultnak tűnt, de aztán mikor elkezdtünk játszani, akkor kiderült, hogy nem is olyan nehéz. Ketten játszottunk, de lehet többen könnyebb. Egész hamar el lehet érni a győzelemhez szükséges 15 pontot. Oda kell figyelni és kicsit előre gondolkozni.


Hasonló játékok címkék alapján