Ticket to Ride – Európa (2005)

társasjáték 8 39
Ticket to Ride - Europe
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–5

Edinburgh, Konstantinápoly, Berlin, Amszterdam… és persze Budapest.
Ezúttal Európa nagyvárosait kell körbevonatoznod a fődíjért. Feladatod most sem lesz egyszerű, sőt! A kontinens nem olyan egységes, mint az Egyesült Államok: alagutakon, csatornákon, kikötőkőn kell keresztülutaznod minél… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 7

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

perpetua 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Régóta szemezgettem vele, de mindig volt más játék, amit megvettem helyette (nagyrészt olcsóbbakat, bár ha összeadnám a sok olcsóbbat, ezt már 3x is megvehettem volna, na de mindegy… :D ). Aztán születésnapomra végül megkaptam, és azóta csak ez jár a fejembe, engem teljesen beszippantott. Élvezem, hogy nincs túlbonyolítva, de azért kell gondolkodni és előre tervezni. Ketten is egészen élvezhető, de 4-5 fővel mindenképp jobbnak érzem. Imádom a kis vagon figurákat, a színes vagonkártyákat meg a térkép is csodálatos.
Egyetlen apróság van, amit nem érzek az igazinak, de tényleg csak apróság. 6 hosszú útvonal van a dobozban, ezek szinte fixen belekerülnek minden játékba és ezeket hamar megismerjük. Így könnyen kitalálható még ha titkos is, hogy a másik melyik hosszú útvonalra hajt. Viszont nem teszi tönkre a játék élményt, csupán lehetett volna ebből is több. Éééés erre vannak a kiegészítők, amik újabb útvonalakat hoznak. :)

Morn 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Szégyenszemre ezt az alapnak számító játékot nagyon sokáig nem ismertem. Végül a helyi klubban az aranyos pagonyos lány csapatával sikerült leülnünk játszani, mert már őt is érdekelte, hogy mit is árulnak a boltban, mert ezzel még neki sem sikerült eddig játszania. Milyen jól is tettük, hogy kipróbáltuk! (Csak persze párom, az egyetlen, aki rengetegszer játszott már vele csúfosan megvert minket, főleg engem, aki leghátul kullogott. :D)
Öten nehéz játék, hamar elfoglalják előled a kiszemelt útvonalat, mire egyáltalán kerül a kezedbe kívánt színű kártya. Többször már én sem bírtam türtőztetni magam, hogy nem hiszem el, hogy ötször egymás után teljesen lényegtelen színű vagont húzok vagy vagyok kénytelen elvenni, utánam meg elveszik azt a színt, amiből nyamvadt két darabra lenne szükségem, de sehogy sem akad a kezembe. Fuuuh. :D
Összességében így is jó élmény volt, jó volt rakosgatni a kis vonatokat, előre gondolkodni, hogy éppen mit építünk meg, melyik célból melyik útvonalszakaszt, mit játszunk ki kézből, hol kössük őket éppen össze, merre lehet kerülni, hogy tudjuk teljesíteni a célt, kell-e vasútállomást lehelyezni, stb, stb. Az ominózus party után anyósékhoz látogatva fel is pakoltam a TTR-t, hogy ezt visszük az albiba, mert ketten is ki szeretném próbálni, meg vihetjük majd kollégához is (ezek még sajnos nem valósultak meg).
A Nordic Countries kiadásra vagyok még rápörögve, hogy csudiszép, dicsérik két fővel, és mivel szegény drágám nem jövőbelátó, hogy látta volna, hogy olyan párja lesz, aki szeret játszani és így eladta a Svájc/India térképet, ami pont két főnek ideális, akkor legyen majd egy másik otthonra, nekünk. Esetleg karácsonyra, ha sikerül. :)

3 hozzászólás
ncsn87 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Jaaaj, teljesen beszippantott. Eddig valahogy a külseje miatt nem vonzott. Hatalmas pozitív csalódás. Jó kis családi stratégia játék. Könnyen tanítható, tanulható. Most már a kinézete is tetszik.
Bár csúfos vereséget szenvedtem elsőre, de ez inkább ösztönöz. Kell!

Dexter79 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Izgalmas, változatos megunhatatlan.
Az elején nehéz fejben tartani az útvonalakat, de aztán már jobban átlátja az játékos a saját útvonalait, ha már elkezdett „építkezni”.

Baly 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Ketten játszottuk csak, de még így is nagyon idegörlő! . .
Tetszett ez a kártyás megoldás, hogy színeket kell gyűjtened, hogy cselekedni tudj.
Egyébként maga a játék jó, de az nem tetszik, hogy ha kiépítesz egy útvonalat, mert neked pont arra van szükséged, akkor azzal totálisan felboríthatod valakinek az útkiépítését és lehet, hogy az illetőnek már csak az az egy kellett volna és így több játékosnál el se tudom képzelni, hogy egy utat is teljesíteni tudnál. Maximum kicsiket.

Júlia_Nagy 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Mi 5-en játszottunk vele, nekem nagyon tetszett. A földrajz sose volt az erősségem, itt legalább erre most sikerült ráerősíteni kicsit :D
Ami nem jó, hogy ha valaki sokat játszik vele, megtanulja egy idő után a főbb vonalakat, és neki már egyértelmű lesz egy idő után hogy ki melyik útvonalat kapta, ezért simán keresztűl tudja húzni a számításait, míg aki először játszik csak arra megy majd nyilván, hogy minden útvonala meglegyen, így hátrányból indul.
De én például az első játékomnál egyből második lettem úgyhogy hiába a nagy előnyv :D

Timi98 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Míg nem lettem gremlines, addig azt hittem, hogy csak ezt az egy társas van, aztán most látom, hogy milyen sok tagú a sorozat, mennyi kiegészítő van. :)
Én eddig csak az Európással játszottam, de ezt nagyon szeretem, szerintem ebben a társasban nyertem a legtöbbször életemben. Kicsit hajaz a Catan-ra, ami a játék menetét illeti, de nem zavaró, főleg, hogy a Catan a kedvenc társasjátékom :)
Maga a feelingje, az egyszerűsége miatt, valamint a gyönyörű design miatt annyira jó játszani ezzel a társasjátékkal. Szerintem minden korosztálynak alkalmas és élménnyel teli a Ticket to Ride.

ivysaurus 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

A legnagyobb kedvencem. Legfőbb erőssége maga a hangulat, amely játék közben az emberre telepszik. Nagyon ajánlom a játékhoz készített zenék hallgatását is.

Brigi007 
Ticket to Ride – Európa (2005)

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Egyesek szerint olyan, mint a Catan telepesei, egyesek szerint nem. Egyeseket felidegesített, amikor valaki ráépített a kinézett útvonalára, másokat nem. Mindenki jól szórakozott és mindenki ki tudott kapcsolni. Már első játéknál látszik, hogy sok lehetőséget rejt.

1 hozzászólás

Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján