Pandemic (Pandemic 1) (2008) társasjáték 8 45

Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének.
Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a… [tovább]

Képek 2

Hirdetés
Pandemic (2008)

Más készítők
Matt Leacock

Kedvencelte 24

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

Morn 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Szerintem ez a játék arra épül, hogy mindenki meghal a spoiler, és hiába szerencsétlenkedtek úgyis esélytelen, hogy megállítsátok a vírusokat. Legalább közben jól le lehet képezni egy csoport dinamikáját, hogy ki veszi át az irányító szerepét, kik hunyászkodnak meg, vagy értenek egyet, és simán elvitázunk a harmadik ember várható lépéséről az első körében… Szóval igen. Jól megmozgatja a kis agytekervényeket. No meg földrajz tanulásnak sem utolsó.

2 hozzászólás
Rendbonto 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Egy kitűnően sikerült kooperatív társasjáték, ami tényleg nagy összedolgozást igényel, különben esély sincs a Föld megmentésére. A szabályok egyszerűek, gyorsan el lehet őket sajátítani, ám maga a játék megnyerése már nem olyan könnyű. Többszöri le tudja kötni az embert, és mindig más-más módon kell megakadályozni a vírusok elterjedését.

marcipancica 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Nekem nagyon pozitív élmény, hogy együtt kell játszani a játék ellen, és nem a játékostársak ellen, szükség van a tervezésre és a csapatmunkára, nem a szerencsén múlik a játék. Illetve azon is, mert egyelőre még nem sikerült úgy megnyerni, hogy nem „könnyített” szabályokkal játszottuk.

Imma 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Nem kérdés, hogy túl nagy reményekkel kezdtem neki, de végül is elégedett vagyok. Azt hiszem, a finomságai inkább hárman-négyen jönnek ki, mi meg csak ketten voltunk rá, de így is jó volt. Amúgy nehezebbre is számítottam. Szóval nyugodtan kezdjetek neki, a zombiapokalipszisre amúgy is jobb időben felkészülni! :)

Fekete_Nell 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Jó hát végülis kooperatív, ez mindenképpen pozitívum. Ezzel együtt nekem nem olyan színes, jó hangulatú mint az Arkham: egyrészt sokkal valószínűbb hogy veszítesz mint nyersz, ami elég lelombozó, másrészt valahogy sokkal kevesebb vicces-érdekes dolog történik benne. Kevesebb alkalmat ad közös nevetésre, nem annyira kalandos. A karaktereknek kevesebb lehetősége van szerepjáték-szerű egyéni történetekre. Szóval jó társaság kedvéért eljátszom én vele, de nem a kedvencem.

Brigi007 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Régen azt gondoltam, hogy elnagyolt a hype ez a játék körül, ráadásul a kooperatív dolgok igen ritkán győztek meg engem eddig. Ez a játék azonban fantasztikus. Egyrészt összetett, másrészt ötletes, elég nehéz, és komoly odafigyelést igényel. Nagyon taktikusnak kell lenni és mindenkinek meg kell próbálnia maxra járatnia a karakterében rejlő lehetőségeket.

BZsofi 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Kedvenc! Ha választanom kell, hogy mit, akkor egyértelműen ezt szeretem játszani. :)


Folytatása

Pandemic: Pengeélen (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Pandemic


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján