Pandemic (2008)

társasjáték 8 64
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének.
Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a… [tovább]

Képek 2

Hirdetés
Pandemic (2008)

Tervező
Matt Leacock

Kedvencelte 31

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Laura_Görög 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Must have! Életem első coop játéka. Ketten nagyon izgalmas. 4 fővel még nem éreztem nagy különbséget, valahogy ketten jobban esik. Még próbálkozunk.
Nagyon tudok izgulni a világ megmentésén, igazi adrenalin-bomba tud lenni. Teljesen beszippant. A statisztikáim szerint minden 5. játékot nyerjük meg. Van benne kihívás.

BZsofi 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Kedvenc! Ha választanom kell, hogy mit, akkor egyértelműen ezt szeretem játszani. :)

Rendbonto 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Egy kitűnően sikerült kooperatív társasjáték, ami tényleg nagy összedolgozást igényel, különben esély sincs a Föld megmentésére. A szabályok egyszerűek, gyorsan el lehet őket sajátítani, ám maga a játék megnyerése már nem olyan könnyű. Többszöri le tudja kötni az embert, és mindig más-más módon kell megakadályozni a vírusok elterjedését.

Morn 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Szerintem ez a játék arra épül, hogy mindenki meghal a spoiler, és hiába szerencsétlenkedtek úgyis esélytelen, hogy megállítsátok a vírusokat. Legalább közben jól le lehet képezni egy csoport dinamikáját, hogy ki veszi át az irányító szerepét, kik hunyászkodnak meg, vagy értenek egyet, és simán elvitázunk a harmadik ember várható lépéséről az első körében… Szóval igen. Jól megmozgatja a kis agytekervényeket. No meg földrajz tanulásnak sem utolsó.

2 hozzászólás
ncsn87 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Első kooperatív játékunk volt. Nagyon tetszik a témája, a vírusok kiírtása, ellenszer elkészítése együttes erővel. Tetszik a kinézete is, a víruskockák. Szerintem ketten a legjobb, de négyen is működik. Csak az zavar, ha van domináns játékos is a társaságban, az el tudja rontani a hangulatot. Mi ezért sem játszuk már egy ideje a férjemmel. :D

marcipancica 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Nekem nagyon pozitív élmény, hogy együtt kell játszani a játék ellen, és nem a játékostársak ellen, szükség van a tervezésre és a csapatmunkára, nem a szerencsén múlik a játék. Illetve azon is, mert egyelőre még nem sikerült úgy megnyerni, hogy nem „könnyített” szabályokkal játszottuk.

Fekete_Nell 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Jó hát végülis kooperatív, ez mindenképpen pozitívum. Ezzel együtt nekem nem olyan színes, jó hangulatú mint az Arkham: egyrészt sokkal valószínűbb hogy veszítesz mint nyersz, ami elég lelombozó, másrészt valahogy sokkal kevesebb vicces-érdekes dolog történik benne. Kevesebb alkalmat ad közös nevetésre, nem annyira kalandos. A karaktereknek kevesebb lehetősége van szerepjáték-szerű egyéni történetekre. Szóval jó társaság kedvéért eljátszom én vele, de nem a kedvencem.

Brigi007 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Régen azt gondoltam, hogy elnagyolt a hype ez a játék körül, ráadásul a kooperatív dolgok igen ritkán győztek meg engem eddig. Ez a játék azonban fantasztikus. Egyrészt összetett, másrészt ötletes, elég nehéz, és komoly odafigyelést igényel. Nagyon taktikusnak kell lenni és mindenkinek meg kell próbálnia maxra járatnia a karakterében rejlő lehetőségeket.


Folytatása

Pandemic: Pengeélen (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Pandemic


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján