Pandemic (2008)

társasjáték 8 69
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének.
Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a… [tovább]

Képek 2

Hirdetés
Pandemic (2008)

Tervező
Matt Leacock

Kedvencelte 31

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Laura_Görög 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Must have! Életem első coop játéka. Ketten nagyon izgalmas. 4 fővel még nem éreztem nagy különbséget, valahogy ketten jobban esik. Még próbálkozunk.
Nagyon tudok izgulni a világ megmentésén, igazi adrenalin-bomba tud lenni. Teljesen beszippant. A statisztikáim szerint minden 5. játékot nyerjük meg. Van benne kihívás.

Rendbonto 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Egy kitűnően sikerült kooperatív társasjáték, ami tényleg nagy összedolgozást igényel, különben esély sincs a Föld megmentésére. A szabályok egyszerűek, gyorsan el lehet őket sajátítani, ám maga a játék megnyerése már nem olyan könnyű. Többszöri le tudja kötni az embert, és mindig más-más módon kell megakadályozni a vírusok elterjedését.

LRn 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Az egyik első társasunk, és azt hiszem, ez az a játék, ami a legnagyobb lökést adta nekünk afelé, hogy ez a hobbi az életünk fontos részévé váljon. A HammerTime-ban játszottunk vele először egy ismerősünk jóvoltából, és rögtön beleszerettünk; szereztünk is belőle egy saját példányt. Ha tanácstalanok vagyunk, mit játsszunk, általában ez kerül elő (persze azóta már rendesen felturbóztuk kiegészítőkkel).

Gyorsan elsajátítható szabályrendszere van, és remek, hogy be lehet állítani a nehézségi fokozatot. Előkészíteni majdnem hosszabb idő, mint megtanítani valakinek – de mire az egyik ember kipakol, addigra a másik garantáltan felkészíti az újoncot. :)

Ez volt életem első kooperatív játéka, korábban nem is hallottam ilyenről, és nagyon megszerettem ezt a játéktípust. A túl agresszív, egymással kiszúrós játékokat eleve nem kedvelem, a versenyhelyzetekkel is megvannak a magam küzdelmei, így ideális választásnak bizonyult a csapatmunkát kívánó Pandemic. Remek érzés, amikor a társaidra támaszkodhatsz egy feszült és nehéz szituációban (amikből itt bőven kijut), ugyanakkor kiszolgáltatott helyzet is, hogy függésben vagy tőlük. És persze felelősség, hiszen a tetteid a közös eredményre vannak hatással. Nagyon szeretem a közös ötleteléseket, sokszor egészen hajmeresztő megoldásokkal tudunk előállni. A szokásos társaságunkban szerencsére nincsen alfa játékos, így mindenkinek van lehetősége érvényesülni, bedobni a közösbe az ötleteit.

A férjemnek ez a kedvence, így kettesben is gyakran elővesszük hétvégente. Belepakoljuk az összes lehetséges kiegészítőt, amivel rendelkezünk, aztán többnyire végignézzük, ahogy elpusztul a világ – mindig csak egy hajszálon múlik, így rögtön meg kell próbálnunk újra. Kivéve, mikor sikerül. Mert az remek érzés, és ki akarjuk élvezni.

Már régóta kíváncsiak vagyunk a Legacy-verzióra is, év elején be is szereztük – terveink szerint akkor avatjuk majd fel, ha sikeresen lezajlott a költözésünk, és kialakítottuk az otthoni kis játékbarlangunkat. Már nagyon várom, hogy feltéphessem a dobozt.

4 hozzászólás
Morn 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Szerintem ez a játék arra épül, hogy mindenki meghal a spoiler, és hiába szerencsétlenkedtek úgyis esélytelen, hogy megállítsátok a vírusokat. Legalább közben jól le lehet képezni egy csoport dinamikáját, hogy ki veszi át az irányító szerepét, kik hunyászkodnak meg, vagy értenek egyet, és simán elvitázunk a harmadik ember várható lépéséről az első körében… Szóval igen. Jól megmozgatja a kis agytekervényeket. No meg földrajz tanulásnak sem utolsó.

2 hozzászólás
ncsn87 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Első kooperatív játékunk volt. Nagyon tetszik a témája, a vírusok kiírtása, ellenszer elkészítése együttes erővel. Tetszik a kinézete is, a víruskockák. Szerintem ketten a legjobb, de négyen is működik. Csak az zavar, ha van domináns játékos is a társaságban, az el tudja rontani a hangulatot. Mi ezért sem játszuk már egy ideje a férjemmel. :D

BZsofi 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Kedvenc! Ha választanom kell, hogy mit, akkor egyértelműen ezt szeretem játszani. :)

marcipancica 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Nekem nagyon pozitív élmény, hogy együtt kell játszani a játék ellen, és nem a játékostársak ellen, szükség van a tervezésre és a csapatmunkára, nem a szerencsén múlik a játék. Illetve azon is, mert egyelőre még nem sikerült úgy megnyerni, hogy nem „könnyített” szabályokkal játszottuk.

Fekete_Nell 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Jó hát végülis kooperatív, ez mindenképpen pozitívum. Ezzel együtt nekem nem olyan színes, jó hangulatú mint az Arkham: egyrészt sokkal valószínűbb hogy veszítesz mint nyersz, ami elég lelombozó, másrészt valahogy sokkal kevesebb vicces-érdekes dolog történik benne. Kevesebb alkalmat ad közös nevetésre, nem annyira kalandos. A karaktereknek kevesebb lehetősége van szerepjáték-szerű egyéni történetekre. Szóval jó társaság kedvéért eljátszom én vele, de nem a kedvencem.

Brigi007 
Pandemic (2008)

Pandemic (2008) társasjáték

Régen azt gondoltam, hogy elnagyolt a hype ez a játék körül, ráadásul a kooperatív dolgok igen ritkán győztek meg engem eddig. Ez a játék azonban fantasztikus. Egyrészt összetett, másrészt ötletes, elég nehéz, és komoly odafigyelést igényel. Nagyon taktikusnak kell lenni és mindenkinek meg kell próbálnia maxra járatnia a karakterében rejlő lehetőségeket.


Folytatása

Pandemic: Pengeélen (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Pandemic


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján