Ark Nova (2021)

társasjáték 14 3
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

Az Ark Nova arra ad nektek lehetőséget, hogy átélhessétek, milyen lehet egy modern, tudományos célokat is ellátó állatkertet megtervezni és felépíteni. Egymással versenyeztek majd, kié lesz a legsikeresebb létesítmény – karámokat kell építenetek, állatokat kell beköltöztetnetek és fajfenntartó… [tovább]

Képek 3

Kedvencelte 3

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Ark Nova (2021)

Ark Nova (2021) társasjáték

Szuper stratégiai játék. Nem a kezdőknek való, itt már kell a tapasztalat.
Több játék átsejlett benne, egy kis Rajas of the ganges, A mars terraformálása, Concordia. Olyan szuper ötvözet született belőle, hogy miután pár kör eltelt, teljesen beránt. Kell egy kis idő, mire minden ikont átlátsz, mint a mars terraformálásában. Szóval az elején kell a befektetés, de utána minden szuper.
Éreztem az állatkert építés feelinget is, ha nem is erősen. A saját játékostáblánkon szépen épül az állatkert. A grafika egész jó szerintem, igazából fotók főleg. A fa elemek jók, de azért kicsit egyszerűsített, főleg a kis kockákkal jelölt állatok. De a funkció volt itt a lényeg. Van 2 tálca insert, így nem kell annyit zacskózni, plusz az előpakolása is gyorsabb emiatt. A kártyák minősége közepes, szerintem ajánlott védőzni őket. Hiányoltam a zöld játékos színt, de ez legyen az én problémám. :D
Az újrajátszhatóságát a több mint 200 kártya véletlen előkerülése adja, meg több féle játékostábla is van, célok, stb. Szóval sok van a játékban.
Ketten szuper volt, de azért betanulással 3 óra. Szerintem ez később 2,5 lehet, hajlamosak vagyunk túlagyalni. Többen viszont tuti túl hosszú. Soloban is nagyon szeretném kipróbálni.
Én azt mondom, határozottan megéri az árát. Nagyon beránt.

Egyszemélyes mód:
Nagyon izgalmas, mert megadott számú kör áll rendelkezésre, hogy a két jelölő összeérjen, tehát nyerni tudjuk. Azon belül persze lehet versenyezni magunkkal, hány ponttal is győztünk.
Szóval messze se érünk rá annyira, mint a több fős játék során. Ketyeg az óra, ami néha frusztráló, de inkább izgalmas.


Hasonló játékok címkék alapján