Ark Nova (2021)

társasjáték 14 13
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

Az Ark Nova arra ad nektek lehetőséget, hogy átélhessétek, milyen lehet egy modern, tudományos célokat is ellátó állatkertet megtervezni és felépíteni. Egymással versenyeztek majd, kié lesz a legsikeresebb létesítmény – karámokat kell építenetek, állatokat kell beköltöztetnetek és fajfenntartó… [tovább]

Képek 3

Kedvencelte 7

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Ark Nova (2021)

Ark Nova (2021) társasjáték

Szuper stratégiai játék. Nem a kezdőknek való, itt már kell a tapasztalat.
Több játék átsejlett benne, egy kis Rajas of the ganges, A mars terraformálása, Concordia. Olyan szuper ötvözet született belőle, hogy miután pár kör eltelt, teljesen beránt. Kell egy kis idő, mire minden ikont átlátsz, mint a mars terraformálásában. Szóval az elején kell a befektetés, de utána minden szuper.
Éreztem az állatkert építés feelinget is, ha nem is erősen. A saját játékostáblánkon szépen épül az állatkert. A grafika egész jó szerintem, igazából fotók főleg. A fa elemek jók, de azért kicsit egyszerűsített, főleg a kis kockákkal jelölt állatok. De a funkció volt itt a lényeg. Van 2 tálca insert, így nem kell annyit zacskózni, plusz az előpakolása is gyorsabb emiatt. A kártyák minősége közepes, szerintem ajánlott védőzni őket. Hiányoltam a zöld játékos színt, de ez legyen az én problémám. :D
Az újrajátszhatóságát a több mint 200 kártya véletlen előkerülése adja, meg több féle játékostábla is van, célok, stb. Szóval sok van a játékban.
Ketten szuper volt, de azért betanulással 3 óra. Szerintem ez később 2,5 lehet, hajlamosak vagyunk túlagyalni. Többen viszont tuti túl hosszú. Soloban is nagyon szeretném kipróbálni.
Én azt mondom, határozottan megéri az árát. Nagyon beránt.

Egyszemélyes mód:
Nagyon izgalmas, mert megadott számú kör áll rendelkezésre, hogy a két jelölő összeérjen, tehát nyerni tudjunk. Azon belül persze lehet versenyezni magunkkal, hány ponttal is győztünk.
Szóval messze se érünk rá annyira, mint a több fős játék során. Ketyeg az óra, ami néha frusztráló, de inkább izgalmas.

piciszusz 
Ark Nova (2021)

Ark Nova (2021) társasjáték

Hát az biztos így 1,5 játék után, hogy ez nem egy kezdőknek való játék, nagyon sok szabályt kell az elején megjegyezni, de amúgy maga a játékmenet szerintem egyszerű és nagyon ötletes. Az első játéknál elcsesztük a pénzgyűjtést és csak a kioszkok után vettük fel, nem is értettem miért ilyen nehéz lapot kijátszani, majd rájöttünk, hogy a vonzerő után is kapunk :D Szabálymagyarázó videó+átolvasás szerintem a jó kombó.
Engem a legjobban a Mars terraformálására emlékeztet, sok a pici ikon a kártyákon, sok mindent lehet csinálni, nincs egy jó stratégia, az is számít milyen lapokkal kezdesz és út közben miket húzol, meg persze hogy miket hagy neked a többi játékos. Négyünknek 4 óra volt az első játék, később kíváncsi vagyok mennyi lesz hogy már ismerjük a szabályokat. Szeretném még kipróbálni az egyszemélyes játékot is valamikor.

desertangelable 
Ark Nova (2021)

Ark Nova (2021) társasjáték

Nos, így, hogy már van pár játék mögöttünk, kijelenthetem, hogy én nagyon szeretem ezt a játékot és még mindig kihívásokat tartogat. Viszont azt is ki merem jelenteni, hogy van szerencsefaktor a játékban bármennyire is tiltakozik valaki ellene, merugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen kártyákat kapsz leosztáskor. Persze ügyesen meg lehet oldani, hogy ha kevésbé hasznosak a kártyáid, akkor ki tudd cserélni őket, de ez idő, szemben azokkal, akik élből olyan kártyákat kapnak az elején, amik esetleg segítik egymást, gondolok itt arra, hogy a támogató kártyák és az állatkártyák összhangban vannak.
Ezzel együtt ez egy kemény euro, ami elég rendesen megdolgoztatja a agyadat, és nem nagyon hagy pihenni. 2 és 4 játékosszámmal is játszottam már, azt mondanám, hogy 4-en előfordulhat, hogy kicsit lassúvá válik, pláne ha az előzőleg kigondolt lépést mégsem tudod meglépni, mert keresztülhúzzák a számításaidat, viszont ketten haladósabb. A haladós alatt azt értem, hogy szerintem egyszer sem mentünk még 3 óra alá ketten sem.
Nagyon nagy az újrajátszhatóság a rengeteg kártya miatt, amire rátesz még egy lapáttal választható aszimmetrikus térképek száma és szinte mindig más a stratégia. A játék maga nem bonyolult, a nehézségi fokát az adja, hogy nehéz nyerni vele. Szívesen ajánlom!


Hasonló játékok címkék alapján