Luxor (2018)

társasjáték 8 12
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

Lépjetek be Luxor mesés templomába, vezessétek a kalandorokat a templom titokzatos járatain és kutassátok fel útközben az értékes kincseket.
Célotok a fáraó sírkamrája, de már az odavezető út során számtalan kincset és titokzatos erővel bíró skarabeuszt gyűjthettek.
Minden játékos… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

Luxor (2018)

Tervező
Rüdiger Dorn

Kiadó
Queen Games

Illusztrátor
Dennis Lohausen

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Luxor (2018)

Luxor (2018) társasjáték

Egyszerű lapka gyűjtős játék, de azért van benne kis kombinálási lehetőség. Nagyon nem mindegy mit miután csinálsz, és miket gyűjtögetsz, mert lehet hogy jól áll az ember pontilag, de a játék legvégén még se kap annyi pluszt hozzá. Így aki utolsó helyen van, még az is lehet nyertes, ha ügyesen játszik. Pozitív csalódás volt a társas, abszolút szórakoztató családi játék. A témát egész jól hozza a grafikával.

ncsn87 
Luxor (2018)

Luxor (2018) társasjáték

Anno nem fogott meg annyira, most több idő után tetszett. Okos, könnyed családi játék. Tetszik, ahogy a lépéseink sorát jól meg kell gondolni és hogy a kezünkben levő lapokból csak mindig a két szélsőből választhatunk. Bejön az egyiptomi téma.

Laszlo_Molnar 
Luxor (2018)

Luxor (2018) társasjáték

A 2018-as Spiel des Jahres három jelöltjének egyike a nagynevű tervező, Rüdiger Dorn (Goa, Vegas) munkája. Sok újdonságot nem kínál, mégis viszonylag friss elegye ötletes és szórakoztató mechanizmusötleteknek, miközben mégsem gémeresen komplex, megmarad családi szintű, kellemes szórakozásnak.

Criala 
Luxor (2018)

Luxor (2018) társasjáték

Ez a játék egyszerűen megunhatatlan! Folyamatosan nyüstölök vele mindenkit, aki meggondolatlanul átjön hozzám társasozni, de idáig nem okozott másoknak se csalódást! *.*
Nagyon könnyű szabálya van, így nagyon könnyen tanítható is és maga a játék se okoz nagy fejtörést. Kellemes hangulatú, szett gyűjtögetős családi társas. A különlegességét az adja, hogy a kezünkben tartott öt lap közül csak a két szélsőt használhatjuk – így nem árt előrébb tekinteni, hogy milyen kincset szeretnénk majd elhappolni a többiek elől és úgy kijátszani a kártyáinkat –, és hogy a bábuink különböző időben kerülnek játékba. :)
Könnyed és gyors, akár fáradt estékre is. ;)


Hasonló játékok címkék alapján