Mysterium (2015)

társasjáték 29
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–7

Egyedülálló hangulatú, kooperatív, dedukciós-asszociációs játék! Bízz a szellemben, hallgass az ösztöneidre, és oldd meg a rejtvényt! Rejtélyes gyilkosság történt az ősi kastélyban. A tettes semmi nyomot nem hagyott maga után, a rendőrség tehetetlen – az ügy felgöngyölítése a játlékosokra… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Morn 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Jó kis játék, tetszik a játék menete, no meg a grafikája! Nekem nagyon a Dixit hangulatát tükrözte, mindig rá lehetett csodálkozni a kártyákra. Maga a játék nem egyszerű (szintén Dixit elem, csak itt "nagyobb a tét"), hogy tudd követni a másik gondolkodásmódját, vagy ő a tiédet. Szellemként volt nagyon nehéz játszani, meg szerintem én nem is vagyok szellemnek való (nem bírok teljesen csendben maradni).
Ami negatív, az a nagy paraván. Ötletes, szép, praktikus, de túl nagy. Engem nagyon feszélyezettt, és folyton felugráltam, hogy normálisan kilássak mögüle. Meg az órának is felesleges a tartó állvány.

Rendbonto 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Kipróbáltuk az új kiadását a játéknak, ami nagyon szép, igényes, és hangulatosra sikeredett. Örültem, hogy a kártyákon nem változtattak, mert nagyon szépek a képek. Maga a játék is kicsit bővült, mind szabályilag, mind játékelemekkel. A paraván a szellemnek nagyon ötletes, és szép, viszont a magassága túl nagy.
Összességében ez még mindig egy jópofa játék, ami azért megmozgatja az agyat.

Brigi007 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Nagyon tetszett ez a játék. A grafikája csodálatos, nagyon jó a hangulata, és maga a játékmenet is nagyon ötletes szerintem.

exceptwhen 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

A játék maga nagyon szép, igényesen van kidolgozva. Valóban hasonlít a Dixitre, stílusilag is, ami nem csoda, hiszen az egyik Dixit kiegészítő rajzolója, Xavier Collette illusztrálta a Mysterium kártyáit is. Ami számomra furcsa és kidolgozatlan maradt, az a karakterek. A játék során nem igazán aknázzák ki azt, hogy melyik karakternek milyen képességei vannak, pedig azzal is lehetett volna gazdagítani a játékmenetet. Így ez egy elvarratlan szálnak bizonyul nálam. Egyébként jó.


Ha tetszett, játssz ezzel is


2

Dixit (2008) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

1

Lépten-nyomon – Amszterdam (2018) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján