Mysterium (2015)

társasjáték 41
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–7

Egyedülálló hangulatú, kooperatív, dedukciós-asszociációs játék! Bízz a szellemben, hallgass az ösztöneidre, és oldd meg a rejtvényt! Rejtélyes gyilkosság történt az ősi kastélyban. A tettes semmi nyomot nem hagyott maga után, a rendőrség tehetetlen – az ügy felgöngyölítése a játlékosokra… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

piciszusz 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Erről nem tudom anno miért nem írtam értékelést, pedig nagyon kis pofás játék. Ádámnak van meg, párszor játszottunk vele csak. Nagyon szépek a káryák, engem amúgy Dixitre emlékeztet kicsit, hasonlóan figyelni kell a részletekre és nem árt, ha ismered a szellem gondolkodásmódját.

Morn 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Jó kis játék, tetszik a játék menete, no meg a grafikája! Nekem nagyon a Dixit hangulatát tükrözte, mindig rá lehetett csodálkozni a kártyákra. Maga a játék nem egyszerű (szintén Dixit elem, csak itt "nagyobb a tét"), hogy tudd követni a másik gondolkodásmódját, vagy ő a tiédet. Szellemként volt nagyon nehéz játszani, meg szerintem én nem is vagyok szellemnek való (nem bírok teljesen csendben maradni).
Ami negatív, az a nagy paraván. Ötletes, szép, praktikus, de túl nagy. Engem nagyon feszélyezettt, és folyton felugráltam, hogy normálisan kilássak mögüle. Meg az órának is felesleges a tartó állvány.

rebel 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Ez szerelem volt első látásra. A grafika gyönyörű, jó a hangulata, és szellemes-látnokos ohh itt már tudtam, hogy kell. Sokszor játszunk vele, nem tudom megunni. Kooperatív, megfigyelős amit imádok. Egy kiegészítő megvan, már csak a másikat kell megszerezni. :)

Rendbonto 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Kipróbáltuk az új kiadását a játéknak, ami nagyon szép, igényes, és hangulatosra sikeredett. Örültem, hogy a kártyákon nem változtattak, mert nagyon szépek a képek. Maga a játék is kicsit bővült, mind szabályilag, mind játékelemekkel. A paraván a szellemnek nagyon ötletes, és szép, viszont a magassága túl nagy.
Összességében ez még mindig egy jópofa játék, ami azért megmozgatja az agyat.

Brigi007 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

Nagyon tetszett ez a játék. A grafikája csodálatos, nagyon jó a hangulata, és maga a játékmenet is nagyon ötletes szerintem.

exceptwhen 
Mysterium (2015)

Mysterium (2015) társasjáték

A játék maga nagyon szép, igényesen van kidolgozva. Valóban hasonlít a Dixitre, stílusilag is, ami nem csoda, hiszen az egyik Dixit kiegészítő rajzolója, Xavier Collette illusztrálta a Mysterium kártyáit is. Ami számomra furcsa és kidolgozatlan maradt, az a karakterek. A játék során nem igazán aknázzák ki azt, hogy melyik karakternek milyen képességei vannak, pedig azzal is lehetett volna gazdagítani a játékmenetet. Így ez egy elvarratlan szálnak bizonyul nálam. Egyébként jó.


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

Dixit (2008) társasjáték

3 szavazat · Összehasonlítás

1

Lépten-nyomon – Amszterdam (2018) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján