Lépten-nyomon – Amszterdam (2018)

társasjáték 10 4
Shadows: Amsterdam
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–8

Vajon hova vezet minket a csapatvezetőnk az új képpel? A korláttal a hídra utal, vagy a kerek ablakkal a holdas lapra?
Két csapat verseng egymással, melyikőjük talál meg hamarabb három pontot a képek alkotta Amsterdamban. A csapatjelző bábu csak egyet vagy kettőt léphet, attól függően, egy… [tovább]

Videók

Képek 1

Hirdetés
Lépten-nyomon – Amszterdam (2018)

Tervező
Mathieu Aubert

Kiadó
Libellud

Illusztrátor
M81 Studio

Magyar kiadó
Gémklub

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Imma 
Lépten-nyomon – Amszterdam (2018)

Lépten-nyomon – Amszterdam (2018) társasjáték

Nagyon hangulatos, Dixit-alapú asszociációs játék, némi házi szabálymódosítással igazi családkedvenc válhat belőle. A helyszín egy pörgős alternatív Amszterdam, ahol antropomorf (imádom!) élőlények jönnek-mennek, miközben pink robogós vagány rókahölgyünk (vagy jó szimatú kalapos kutyánk) próbálja felgöngyölíteni az éppen aktuális ügyet magánnyomozói praxisában. A pénz persze azé, aki elsőnek szállítja a bizonyítékokat, és a rendőrök se nézik jó szemmel a munkájukba piszkító magánzókat, szóval legyél gyors és kerüld a zsarukat! Ebben segítségedre lesz személyes informátorod, bár az gyakran kétséges, hogy az általa szállított információk alapján jó irányba indulsz-e, vagy épp a rendőrök karjaiba szaladsz.
A játék grafikája szuper, a figurák is el vannak találva, örülök, hogy belefutottam :)

3 hozzászólás
saxomusic 
Lépten-nyomon – Amszterdam (2018)

Lépten-nyomon – Amszterdam (2018) társasjáték

Ezt a játékot is jó rég ki akartam próbálni, és most végre sikerült. Nagyobb társasággal játszottunk, és így maradandó élmény volt. :) Ténylegesen ötvözi a Fedőnevek és a Dixit mechanikáját. Fedőnevekre abban hasonlít, hogy itt is két csapat van, és mindkét csapatnak van egy-egy vezetője, akiknek egy térkép alapján kell elvezetni a játékosokat egyik nyomtól a másikig, mindezt képek segítségével. Itt jön be a Dixit-féle asszociáció. A játék során elengedhetetlen a gyors gondolkozás, mert a játékban nincsenek körök, a két csapat egyszerre lépked. A kártyák igényesek és nagyon szépek, öröm játszani velük. Zseniális partyjáték, remekül ötvözi az asszociációt és a nyomozást. :)


Ha tetszett, játssz ezzel is


2

Mysterium (2015) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

2

Dixit (2008) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján