Homályrév (2017)

társasjáték 12 10
Gloomhaven
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–4

Minden idők legnagyobb fantasy kalandja, sok száz órányi csata, hatalmas világ, számtalan szörny és kincs vár rátok Homályrévben!

A Homályrév összetett, történet vezérelt, „legacy” társasjáték. A játékban hősök egy csapatát irányíthatjuk kalandról kalandra, befolyásolva a világ… [tovább]

Videók

Magyar
Magyar
Magyar · Magyar, Angol

Képek 9

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

piciszusz 
Homályrév (2017)

Homályrév (2017) társasjáték

Gyerekek ez már másfél nap játék után nagy kedvenc lett. Brutál sok mindenre kell figyelni, de imádjuk!

Criala 
Homályrév (2017)

Homályrév (2017) társasjáték

Gloomhaven. Huhh. Ez a játék egy csoda! Fantasztikusan hozza a szerepjáték hangulatát, legyen az akár PC-s, vagy asztali. Szivet melengetően idézi fel bennem a régi M.A.G.U.S-os éveimet – itt legalább nem esnek nekem kalandor társaim, ha teszek, vagy mondok valami nagyon nem oda illőt xD –, de annál kegyetlenebbül ránt vissza a valóságba, amikor szembekerülök a rémségekkel :D
Rendesen megdolgoztatja az agytekervényeket, hogy mégis melyik lapunkat mikor használjuk fel, hogy ne csak élve távozzunk az adott helyszínről, DE teljesítsük a feladatot és lehetőleg gyűjtsünk némi aprót is, hiszen a felszerelés vásárlás fontos tényező!
Jó, hogy tarthatunk hosszú pihenőt a lapjaink és némi élet visszaszerzésére, de nem jó, ha pont ellenfél közelében tesszük ezt, hiszen attól, hogy mi kimaradunk egy körből, addig az igen nagyot tud rajtunk csapni :DD

Miután kétszer átolvastam és kijegyzeteltem(!!!! xDDD) a szabálykönyvet, nagy levegővel, egyedül vetettem bele magam egy teszt körbe. A kalandor és a mágiaszővő ereszkedett le a Fekete Sírdomb termeibe. Meghaltak. Gyorsan. :D Következő alkalommal már ketten próbálkoztunk, a társam elmetolvaj volt, én pedig kalandor. Meghaltunk. Gyorsan… xD Szerencsére még ezt is csak tesztnek szántuk.
Átértékeltük a karaktereket, a lapjainkat, a ránk váró borzalmakat és immár élesben vágtunk neki a behemóttal és az elengedhetetlen kalandorral a részemről :D Meglepően ügyesen és gyorsan – mihez képest? :D – kaszaboltuk a banditákat és a csontikat. Ez a felállás működött nekünk.

hemynight 
Homályrév (2017)

Homályrév (2017) társasjáték

Két scenariót megcsináltunk, most már ki merem jelenteni, hogy ez a játék valami fantasztikus. :) Tény, hogy folyamatosan meg van nyitva vagy három FAQ a gépen, plusz telefonon appot is használunk hozzá, de a kezdeti nehézségekkel és tanulással együtt is borzasztóan élvezetes a játék.
Háromfős a partynk, mindenki nagy szerepjátékos, szóval azért nem nulláról indultunk, de így is végig koncentrálni kell, és a folyamatos agymunka eléggé lefáraszt a játék végére.
A dobozra írt 30 perc/játékos játékidőt enyhén szólva is jóindulatúnak véljük így három 7-8 órás scenarió után :D (Az elsőnek kétszer kellett nekifutnunk, a másodikat utolsó előtti körben az utolsó életben lévő karakterrel sikerült megnyerni.)
A 10 kilós doboz ellenére kellemesen egyszerű a setup, és nem is helyigényes, a közepes ebédlőasztalomnál nagyon kényelmesen elférünk vele.
A legeslegjobb az egészben az a szerepjátékos vonulat, hogy XP-t gyűjtesz, szintet lépsz, új helyszíneket teszel elérhetővé a sztori előrehaladtával, a party is fejlődik, és az egész világra kihatással vannak a küldetések.
Furcsa nekem ez az „egyszer használatos” dolog benne, hogy kvázi elhasználjuk a játék darabjait, írunk a papírokra, a térképre, matricázunk, de igazából annyira sok a kontent, hogy egy egyszeri végigjátszás is valószínűleg évekig eltart majd, még ha jó esetben 2-3 hetente sikerül összeülnünk a játékra.
No meg ha véletlenül mégis végigjátszanánk, ott van a Frosthaven és a Jaws of the Lion is. Nyilván ezek után mindkettő biztos vétel lesz.
Abszolút ajánlom mindenkinek, aki szereti a szerepjátékokat. Itt a sztori mondjuk annyira nincs előtérben, inkább a harc teszi ki a köröket, illetve a karakterek fejlesztése, de az egész nagyon jól ki van találva, egy pillanatig sem unalmas. Mindegyik karakter saját játékstílust igényel, nálunk is mindenki tanulja még, hogyan is kell a választott lényekkel hatékonyan játszani, de nagyon jól kijönnek a különbségek, a szerepek.
A játék végén pedig alig bírunk magunkkal a következő alkalomig, hogy meglássuk, mi lesz a következő helyszínen, milyen karaktereket lehet majd még megszerezni, mikor mi fog történni. Nagyon addiktív, mindenki vigyázzon vele. :)


Folytatása

Homályrév: Oroszlánfalka (2022) társasjáték

Összehasonlítás

Homályrév


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján