Dixit (2008)

társasjáték 6 81
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 3–6

Tudod, hogy mikor, mire gondolnak a barátaid?

Ha nem, akkor most itt a lehetőség a Dixit játékkal, hogy megtudd.
Az idei, 2010-es év játéka egy felhőtlen, vidám szórakozásra invitál, szakítva a korábbi díjazottak stílusával. Alapvetően egy kommunikációs, asszociációs játék,… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 47

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Morn 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nagyon nagy kedvenc ez a játék is, szinte mindig megemlítem, ha társasok kerülnek szóba, így nem véletlen, hogy ezt is ajándékba kaptam. Imádom a kártyákat, hogy mindig tud újat adni, és minden társaságban más és más dolgok kerülnek elő.
Azt szoktam mondani, hogy a Dixitben általában én nyerek. Ez egészen addig volt igaz, amíg egy barátom családjával nem játszottunk és olyan jó hívószavak jöttek elő, mint Katona Klári, amit az anyukáján kívül szerintem nem értett senki (ne kérdezzétek, milyen kártya volt, nem emlékszem).
Óh, és mindig enyém a picsanyuszi! Utálom a rózsaszínt, de legelső találkozáskor valamiért kinéztem magamnak, és azóta mindig magamhoz ragadom, hogy a rózsaszínnel bizony én játszom.

Timi98 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nagyon szórakoztató és ötletes játék. A legelső játszma volt a legjobb, mikor még nem ismertük a kártyákat. Az illusztrációk gyönyörűek, nagyon különlegesek, egyediek. A méretük is megfelelő, kényelmes vele játszani. Minnél többen játszuk, annál jobb :)

Valentine_Wiggin 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nem annyira maga a játékmenet az, amit megszerettem… az első találkozásom a Dixittel írókörön volt, a tanárom hozta be mindig, így nem egy novellám van, amit Dixit kártyalapok ihlettek. A játék maga kis egyszerű… szórakoztató, megismerjük egymást, kreativitás is kell hozzá, de igazából a képek azok amik az igazi varázsát adják.

Laura_Görög 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Abszolút alapjátéknak gondolom. Gyönyörű asszociációs játék. Nagyon jó partyjáték is, de egymást megismerős estékre is jó. Családdal, barátokkal, kollégákkal… mindenhogy működik.

Laszlo_Molnar 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

AZ asszociációs partijáték végtelenül egyszerű szabályokkal (amelyeket érdemes betartani – sajnos láttam már több helyen, hogy még ezt sem a szabályok szerint játsszák), amelyekben a többiekre úgy kell ráhangolódnod, hogy olyan utalásokat tegyél, amelyek se nem túl nyilvánvalóak, se nem túl nehezek. Ha ez sikerül, és a többiek és kellőképpen ügyesen idomulnak a csoport gondolkodásához, akkor… mindenki örül. Marie Cardouat mesés képeinek fontos szerepe akkor vált különösen egyértelművé, amikor az azóta kiadott rengeteg kiegészítő kártyakészlet (különböző rajzolók munkái) elé olyan mércét rakott, amit a legtöbb nem tudott megugrani. Egyszerű, mesés, gyakran bájos, mégis gondolatokat és érzéseket keltő illusztrációi tették a Dixitet a gyerekbarát szabályok mellett akkora klasszikussá.

Cendrillon0002 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Anya nyelvtanításhoz használja. Kipróbálta rajtam is a DALF-om és az emelt francia érettségi, valamint angol nyelvvizsga előtt is. Működött.
Nagyon szépek a képek és sok lehetőség van ebben a játékban.

1 hozzászólás
Vbcsaba011 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Tök jól el lehet vele lenni. :P

Krisztián_Faluhelyi 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nagyon jó asszociatív családi vagy partijáték. Viszonylag rövid, könnyű megérteni a szabályokat, a játékmenetnek pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Éppen ezért azokkal az emberekkel nehézkesebb vele játszani, akik nem tudnak elvonatkoztatni, szabadjára engedni a fantáziájukat. Approved! ;)

AnitaZoé 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Szórakoztató játék. Ismerni kell a másik gondolkodását. Kreatívnak kell lenni.
Büszkeségem, amikor sikerült 7 pontot szereznem egy körben – ami a maximum. Vagyis a soron következő játékos mondott egy címet, leraktuk a kártyákat. Mindenki az én kártyámra tippelt, annyira találót tettem le, csak én mutattam a helyes megoldásra.
Saját kedvenc címadásom a „Dávid, várlak!” Erre mindenki lerakott valami romantikusat. Én meg az óriást, aki épp a házakat eszi. Mondjuk mindenki rájött a turpisságra. :D

Cs_Jucc 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Régóta szemeztem ezzel a játékkal, és kimondottan piszkálta a fantáziámat, és mikor végre módom lett kipróbálni, csalódást okozott… Sokkal jobb, mint amire számítottam! :D :D :D
Nagyon könnyen érthető szabályok, minden korosztály számára élvezetes. Egy-két kör alatt pedig a technikába is könnyen belejöttünk. :) Biztos előkerül még néhányszor a közeljövőben. :)


Folytatása

Dixit 2 – Kalandok (2010) társasjáték

Összehasonlítás

Dixit


Ha tetszett, játssz ezzel is


5

Mysterium (2015) társasjáték

5 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján