Dixit (Dixit 1) (2008) társasjáték 6 74

Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 3–6

A Dixit az Év Játéka lett 2010-ben. A Dixit egyszerű szabályú partijáték. Nagyjából olyan képességekre van hozzá szükség, mint a Tabuban, csupán sokkal komolyabb taktikai ráérzéssel. Mindenki kap a kezébe hat darab nagyméretű kártyát, rajtuk festményekkel. A kezdőjátékos kiválaszt a kezében… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 3

Hirdetés
Dixit (2008)

Illusztrátor
Marie Cardouat

Más készítők
Libellud
Jean-Louis Roubira

Kedvencelte 40

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Morn 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nagyon nagy kedvenc ez a játék is, szinte mindig megemlítem, ha társasok kerülnek szóba, így nem véletlen, hogy ezt is ajándékba kaptam. Imádom a kártyákat, hogy mindig tud újat adni, és minden társaságban más és más dolgok kerülnek elő.
Azt szoktam mondani, hogy a Dixitben általában én nyerek. Ez egészen addig volt igaz, amíg egy barátom családjával nem játszottunk és olyan jó hívószavak jöttek elő, mint Katona Klári, amit az anyukáján kívül szerintem nem értett senki (ne kérdezzétek, milyen kártya volt, nem emlékszem).
Óh, és mindig enyém a picsanyuszi! Utálom a rózsaszínt, de legelső találkozáskor valamiért kinéztem magamnak, és azóta mindig magamhoz ragadom, hogy a rózsaszínnel bizony én játszom.

Valentine_Wiggin 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nem annyira maga a játékmenet az, amit megszerettem… az első találkozásom a Dixittel írókörön volt, a tanárom hozta be mindig, így nem egy novellám van, amit Dixit kártyalapok ihlettek. A játék maga kis egyszerű… szórakoztató, megismerjük egymást, kreativitás is kell hozzá, de igazából a képek azok amik az igazi varázsát adják.

Cendrillon0002 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Anya nyelvtanításhoz használja. Kipróbálta rajtam is a DALF-om és az emelt francia érettségi, valamint angol nyelvvizsga előtt is. Működött.
Nagyon szépek a képek és sok lehetőség van ebben a játékban.

1 hozzászólás
Vbcsaba011 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Tök jól el lehet vele lenni. :P

Rendbonto 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Jópofa játék, jók benne a képek. Kreativitás és ötletelés kell hozzá, mert az se jó,ha mindenki kitalálja a te adott képedet, de az se ha senki se. El lehet vele szórakozni pár órát, ha többen játszanak vele. Szerintem 4 fő alatt nem is érdemes megpróbálni vele játszani.

furacs 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Örök kedvenc, az önismeretet és a társas kapcsolódást egyaránt fejleszti, de egy kicsit még műveltségi jellegű is. Nagyon szépek a képek és gondolatébresztő a hangulatuk. Van egy sajátos varázslata az egész játéknak.

Krisztián_Faluhelyi 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Nagyon jó asszociatív családi vagy partijáték. Viszonylag rövid, könnyű megérteni a szabályokat, a játékmenetnek pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Éppen ezért azokkal az emberekkel nehézkesebb vele játszani, akik nem tudnak elvonatkoztatni, szabadjára engedni a fantáziájukat. Approved! ;)

AnitaZoé 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Szórakoztató játék. Ismerni kell a másik gondolkodását. Kreatívnak kell lenni.
Büszkeségem, amikor sikerült 7 pontot szereznem egy körben – ami a maximum. Vagyis a soron következő játékos mondott egy címet, leraktuk a kártyákat. Mindenki az én kártyámra tippelt, annyira találót tettem le, csak én mutattam a helyes megoldásra.
Saját kedvenc címadásom a „Dávid, várlak!” Erre mindenki lerakott valami romantikusat. Én meg az óriást, aki épp a házakat eszi. Mondjuk mindenki rájött a turpisságra. :D

Cs_Jucc 
Dixit (2008)

Dixit (2008) társasjáték

Régóta szemeztem ezzel a játékkal, és kimondottan piszkálta a fantáziámat, és mikor végre módom lett kipróbálni, csalódást okozott… Sokkal jobb, mint amire számítottam! :D :D :D
Nagyon könnyen érthető szabályok, minden korosztály számára élvezetes. Egy-két kör alatt pedig a technikába is könnyen belejöttünk. :) Biztos előkerül még néhányszor a közeljövőben. :)


Folytatása

Dixit 2 – Kalandok (2010) társasjáték

Összehasonlítás

Dixit


Ha tetszett, játssz ezzel is


5

Mysterium (2015) társasjáték

5 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján