Holtak tele – Válaszúton (2014) társasjáték 14+ 12

Dead of Winter: A Crossroads Game
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–5

Videók

magyar
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Holtak tele – Válaszúton (2014)

Holtak tele – Válaszúton (2014) társasjáték

Ez egy jól sikerült zombis társasjáték, amiben aztán tényleg össze kell dolgozni, mert gyorsan véget érhet a játék. Tetszettek a különböző fő célok, a karakterek, és maga a hangulat. Ezt a válaszút kártyák biztosították legfőképpen, amiknek a szövegei nagyon tetszettek.
Nem könnyű játék, főleg ha még egy áruló is van a csapatban. Akkor aztán majdnem mission: impossible. De még ekkor is lehet élvezni a játékot, jól össze lett rakva.

Magyar kiadásról egy kis megjegyzés.
Lektorálást nem látott se a szabálykönyv, se egyes kártyák, ez szinte teljesen biztos. Rengeteg hiba van benne, és az ember azért ennyi pénzért elvárna némi minőséget és odafigyelést.

ncsn87 
Holtak tele – Válaszúton (2014)

Holtak tele – Válaszúton (2014) társasjáték

Ez a kedvenc kooperatív játékom. Annyira szuper a hangulata, a kinézete. Minden úgy egyben van. Teljesen átjön, hogy egy zombi apokalipszist kell túlélni. Vannak történetek, szövegek, crossroads kártyák, amik még inkább megalapozzák a játék hangulatát. Mi még be szotunk tenni ide illő zenét is, pl. a Kaptár filmzenéjét.
Nekem nagy plusz, hogy fél kooperatív, mivel a férjem eléggé domináns típusú játékos, így nehéz vele kooperatívat játszani. Mivel itt vannak titkos célok, akár áruló is, így nem tud beleszólni más cselekedetébe. Szóval nekünk tökéletes ez minden szempontból.

Morpheus 
Holtak tele – Válaszúton (2014)

Holtak tele – Válaszúton (2014) társasjáték

Kedvelem a coop játékokat, ez most félcoop volt, de így is jól működött, mivel áruló nem volt a csapatban, és mind összedolgoztunk. Már az elején rámentem az egyéni küldetésre, de ezzel nem akasztottam meg a többieket sem. Hamar szereztünk fegyvereket, ezzel alaposan megritkítottuk a zombikat, ráadásul egyre több karakter csatlakozott a csoportomhoz, ami biztosította, hogy egyre többet tudjak cselekedni.

holdpillango 
Holtak tele – Válaszúton (2014)

Holtak tele – Válaszúton (2014) társasjáték

Nagyon jó játék, nemrég kapta meg az egyik barátnőm. Angol, de van hozzá fordítás, szóval aki véletlen a magyar verziót preferálja, az is élvezheti.
A játék lényege, hogy a társasjáték ellen kell játszani, miközben zombiapokalipszis van. Össze kell fogni a játékosoknak, hogy a közös célt elérjék, miközben mindenki a saját titkos célját is igyekszik teljesíteni. (Lehet árulóval is játszani, az külön izgalom. Nekem úgy is nagyon tetszett, de az árulónak nehéz dolga van.)
A játékhossz változó, játszottunk már egy óráig tartó menetet is, de volt, hogy háromórás lett egy játék.

Ajánlom azoknak, akik szeretik a szerepjátékokat, a kooperatív játékokat, illetve a zombifanoknak. :D


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Nemesis (2018) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Room 25 (2013) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Burgle Bros társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján