Jaipur (2009)

társasjáték 12 17
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2

Két körmönfont kereskedő párharca: ki lesz a maharadzsa udvarának beszállítója?

Jaipurnak, a maharadzsa fővárosának két legügyesebb kereskedője méri össze a tudását. Vegyetek, cseréljetek és adjatok el árut a megfelelő időben. Nehéz eldönteni, meddig gyűjtögessetek, hiszen hiába… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

Jaipur (2009)

Tervező
Sébastien Pauchon

Kiadó
GameWorks

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 4

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Imma 
Jaipur (2009)

Jaipur (2009) társasjáték

Na ez egy olyan játék, ami kihozza belőlem az állatot :D Már amennyiben nem nyerek. (Nem nyertem.)

1 hozzászólás
Laura_Görög 
Jaipur (2009)

Jaipur (2009) társasjáték

Hú nagyon átjön a kereskedés. Elviszem az összes tevét, de a másiknak így jut arany meg rubint, haa micsoda játszmák. Ugyanakkor nagyon egyszerű, nekem olyan érzésem volt közben, mint mikor a nagyszülőkkel römiztünk, közben megy a traccsparti. (Oké, azért is, mert a gémklub példánya olyan elnyűtt, mint a nagyszülők francia kártyája :D )
Jó játék, tetszik, ajánlom.

Morn 
Jaipur (2009)

Jaipur (2009) társasjáték

Az új, csúnyácska verzió van meg nekünk, bár nem tudom, tényleg mennyivel csúnyább, mint az előző (párom szerint kicsit csicsás, főleg, hogy rózsaszín a lapok hátulja). A tevék mindenesetre cukik, én egyszer sem cseréltem be őket (még is nyertem mindkét alkalommal), csak nézegettem őket. :D
Jó kis pörgős, kereskedős, csereberés játék, ahol azért meg lehet szívatni a másikat (kedvencem volt, mikor párom nagyon megörült, hogy még egy aranyat felhúzott, elfelejtette hogy nálam van egy zöld, amit rögtön ki is játszottam, hogy inkább egy pont nekem és játék vége mint sok pont neki :D). Lehet, csak szűz kéz szerencséje volt a sikerszériám, vagy párom volt figyelmetlenebb az újévi regerenálódásban, hogy nem tudta rendesen követni, hogy milyen lapokat vettem el.
Jó kis játék, örülök, hogy egy gyors, kevés helyet igénylő kétfős játékunk van a gyűjteményben. :)

1 hozzászólás
perpetua 
Jaipur (2009)

Jaipur (2009) társasjáték

Ezzel a játékkal egy forgalmas piacra kerül az ember, legalábbis lélekben. Remek kereskedővé kell válnod, hogy megnyerd a játékot. Mérlegelni kell, hogy melyik lépés éri meg éppen jobban. Tetszik, hogy ez is pörgős, gyors játék. Örülök, hogy rábukkantam.

7 hozzászólás
fanna75 
Jaipur (2009)

Jaipur (2009) társasjáték

Az egyik kedvenc játékommá vált már 2-3 kör után. Én eleve jobban szeretem a pörgősebb, inkább kártya alapú játékokat, amit 20-30 perc alatt le lehet játszani akár, és ebben a kategóriában igen kiemelkedő. Nagyon szép a grafikája (az újabb kiadás van meg), és körülbelül 15 játék után (tudom, nem sok, de egyelőre ennyi van benne) még jól bírja az összes kártya és zseton is.
Nem bonyolultak a szabályai, nincs is annyira sok, egy játék alatt bele lehet rázódni. Próbára teszi, mennyire tudunk mérlegelni, mi éri meg jobban, és nem hagyja a játék, hogy sokáig gyűjtögessünk valamit, mindig igazodni kell az éppen kialakult helyzethez. Könnyű a másiknak keresztbe tenni, de mindeközben figyelni kell arra is, hogy magunk alatt ne vágjuk a fát, és inkább sokszor megéri, ha a másikat békén hagyjuk, és még több pontot gyűjtünk.

ncsn87 
Jaipur (2009)

Jaipur (2009) társasjáték

Nekem nagyon tetszik, főleg a dinamikája. Tényleg kereskedőnek éreztem magamat közben. A kinézete is szép szerintem. Eddig mindig rommá vertem az uramat, aki ezt meglepő módon egész jól viselte (ő szokott többségében nyeri, főleg az új játékoknál). :D
Új kedvenc két fős játékunk lett.


Hasonló játékok címkék alapján