Century – Fűszerút (2017)

társasjáték 8 26
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–5

Évszázadokkal ezelőtt a fűszerkereskedelem volt a világ
legfontosabb piaca, a fűszerek értéke az aranyéval
vetekedett. A fűszerkereskedők fantasztikus meséket
szőttek arról, milyen veszélyek árán jutottak
a portékájukhoz, remélve hogy így magas áron tudják
[tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Kedvencelte 8

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Century – Fűszerút (2017)

Century – Fűszerút (2017) társasjáték

Játsz/mában játszottunk vele hárman, és érdekes élmény volt. Egyrészt, hogy a komplexitása számomra röhelyesen semmi, nagyon hamar ráéreztem, hogyan, milyen ritmusban kell az akciókat végrehajtanom, hogy hirtelen azt éreztem, hogy vége van a játéknak, és kicsit olyan érzésem volt, hogy „csak ennyi?”. Nem éreztem, hogy hihetetlen mélysége lenne még akkor sem, hogyha olyan játékosokkal játszanám, akik ugyanúgy ráéreznének a játékra, mint én. (bár az is igaz, hogy nagyon rossz lapok voltak nekünk kiosztva, így ha jobb kezdéssel indulunk, akkor gyorsabb is a játék, illetve jobban kombózható).
Másrészről sokszor az volt az érzésem, hogy igazából nincs választásom: vagy ezt csinálom, vagy az összes többi lépés pazarló (vagy erőforrás, vagy idő tekintetében), így gyakorlatilag bár én játszottam a játékot, sokszor az volt az érzésem, a játék játszik engem.A másik két fő pont ezért maradt le nagyon, mert ők inkább pazaroltak, és ezért volt duplaanyi célkártyám, meg pénzem, mint nekik.
A tematika szerintem érdekes. Mint játék tematika nem volt, nagyon hamar elengedtük a sáfrány-fahéj vonalat és csak kockákkal számolgattunk. Nem tudom, ezt a mechanizmust lehet e jobban tematizálni, de azt tudom, hogy így nem teljesen volt jó. Másrészről viszont nagyon szépek voltak a grafikák, adott egy hangulatot (talán a 7 csodával tudnám összehasonlítani ezt a hangulatot), és valahogy jó volt a játékra nézni. A célkártyákat imádtam, egyszerűen belehabarodtam néhány képbe, csodálatosak voltak. Nyilván a kompanensminőség is megvolt, így hozta azt a szintet, hogy végeredményben érdemes volt kipróbálnom.
Nekem nem jött be ez az egyszerűség, nem láttam benne a mélységet, de a sorozat többi részét még kipróbálnám.

piciszusz 
Century – Fűszerút (2017)

Century – Fűszerút (2017) társasjáték

Jó-jó, de hogy mindenki csak magában mókol és nem sok interakció van az kicsit levesz az élvezetből.

Morpheus 
Century – Fűszerút (2017)

Century – Fűszerút (2017) társasjáték

Jobban kedvelem, mint a későbbieket, alap társasjáték volt a számomra régebben, de ma is szívesen játszanék vele időnként.

olahrita 
Century – Fűszerút (2017)

Century – Fűszerút (2017) társasjáték

Nekem nincs meg, de már sokat játszottam vele. Szeretem. Jó és változatos.

Müge 
Century – Fűszerút (2017)

Century – Fűszerút (2017) társasjáték

Érdekes játék volt, de nem lesz a kedvencem. Úgy tűnik, és szeretem az erősen tematikus játékokat, és ez nem az. Ezzel az erővel lehetett volna vitorlásverseny vagy házépítés is.
Mint minden ilyen játék elsőre kicsit letaglózott a sok kártyával, és persze nem néztem át őket, úgyhogy nem tudtam, mire számítsak.
Viszont nagyon tetszett benne, a kártya és pontgyűjtés egyensúlya. Nagyon csábító, hogy sok kártyát felvegyünk e kezünkbe, egyáltalán nem ez a cél, hanem hogy sok pontot szerezzünk.
Egy biztos, izgalmas játék volt!

Rendbonto 
Century – Fűszerút (2017)

Century – Fűszerút (2017) társasjáték

Egyszerű,nyelvfüggetlen játék, ami első ránézésre sok gondolkodást nem igényel. Aztán rájön az ember, hogy azért mégis. Jópofa, szépek a kártyák, el lehet vele szórakozni egy órán keresztül.


Folytatása

Century – A Kelet Csodái (2018) társasjáték

Összehasonlítás

Century


Hasonló játékok címkék alapján